Η Ντένια Κουρούση μιλάει στο Open Mind

Nέο άλμπουμ. Μιλήστε μου για αυτό.


Νεα δουλειά με τραγούδια και ρεμπέτικα Κ με νοσταλγικά σμυρνέικα.Τραγούδια που μίλησαν μέσα μου κ ήθελα να τα μοιραστώ Καπετάνιος ο Νίκος Τατασόπουλος στο μπουζούκι ,αλλά Κ ενορχηστρωτής Κ υπεύθυνος όλης της παραγωγής. Προτιμά όμως να μην το διατυμπανίζει Κ κρατάει χαμηλούς τόνους

Ετοιμάζεται μία μουσική παράσταση παρουσίαση του νέου σας δίσκου. Τι πρόκειται να δούμε;

Είναι μια καθαρά παρουσίαση των τραγουδιών του δίσκου Κ τίποτε παραπάνω  Με γιορτινή διάθεση,γιατί ενώ περνάμε δύσκολα ,είμαστε παρόντες ,δημιουργούμε Κ έχουμε να δώσουμε ακόμα πολλά !


Έχετε ξεχωρίσει κάποια συνεργασία σας;

Κάθε μου συνεργασία ήταν Κ ένα δώρο Κ μια ευκαιρία να γίνω καλύτερη Κ να πλουτισω με εμπειρίες Κ νέα ακούσματα  .Νιώθω πολύ τυχερή για όλους αυτούς που συνάντησα ,που θαύμαζα Κ τους έζησα από κοντά .

Νίκος Μαμαγκάκης, Νότης Μαυρουδής, Μαριώ, Μπάμπης Τσέρτος, Δημήτρης Κοντογιάννης.
Μπορείτε να μου πείτε μία λέξη ή μία πρόταση για ότι σας έρχεται στο μυαλό για αυτούς τους
ανθρώπους.

Νικος Μαμαγκάκης μεγάλη μορφή Κ δάσκαλος μεγάλος για εμένα .Τρομακτικά μεγάλο ταλέντο ,ιδιαίτερος χαρακτήρας Κ αξεπέραστος μύστης 

Μαυρουδής ένας τρυφερός άνθρωπος Κ μουσικός ,που έχει να πει πάντα μια καλή κουβέντα
Μαριώ ένας τυφώνας πάνω στο πάλκο ,παρορμητική ,προστατευτική Κ έντονη προσωπικότητα .Στηρίζει τα νέα παιδιά ,χωρίς ταμπού Κ ανασφάλειες

Μπάμπης Τσέρτος η πρώτη μου οντισιόν ,η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση,μια ωραία συνεργασία με πολλά μαθήματα , εμπειρίες Κ ταξίδια σε όλη την Ελλάδα!

Δημήτρης Κοντογιάννης απ' τις μεγαλύτερες λαϊκές φωνές που γέννησε αυτή η χώρα ,με αγάπη για την μουσική ,ένας καλλιτέχνης που δεν ξεπουλήθηκε ποτέ για το χρήμα 


Τι σημαίνει για εσάς μουσική;
Η μουσική είναι ένα μέσο  επικοινωνίας ,με κομμάτια του εαυτού μας Κ του κόσμου ,που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ,ούτε να αποδείξουμε ,όπως η αγάπη 
Φερνει κοντά διαφορετικούς ανθρώπους,ξένους ,με διαφορετικά πιστεύω Κ ηθικές αξίες ,γεννάει ερωτήματα Κ δίνει μηνύματα σε αόρατες πτυχές του εαυτού μας

Πώς πιστεύεται λειτουργεί η μουσική μέσα στην καθημερινότητα μας;

Χωρις μουσική η ζωή μας θα ήταν φτωχή ,άχρωμη Κ πεζή 
Η μουσική λειτουργεί λυτρωτικά στη ψυχή μας Κ καλλιεργεί υψηλά συναισθήματα της ύπαρξης μας

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Τα σχέδια μου είναι να είμαι ήρεμη Κ ευτυχισμένη όσο μπορώ ,πάντα τριγυρισμενη από καλή μουσική Κ άξιους συναδέλφους,που θα με ωθούν να γίνομαι καλύτερη τραγουδίστρια Κ άνθρωπος .Θέλω να είμαι γερή Κ να αξιωθω να τραγουδώ πολλά χρόνια ακόμα 

Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Τους ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερωσαν να διαβάσουν κάτι από εμένα ,τους προσκαλώ στη Σφίγγα στα Εξάρχεια την Πέμπτη 14 Απριλίου στην παρουσίαση του δίσκου μου,να γιορτάσουμε όλοι μαζί την χαρά μου κ να περάσουμε μαζι όμορφες στιγμές!!


Η Ντένια Κουρούση είναι μια ταλαντούχα ερμηνεύτρια, με εμπειρία χρόνων σε ρεμπέτικα και λαϊκά πάλκα, δίπλα σε σημαντικά ονόματα όπως ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Μαριώ, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Δημήτρης Κοντογιάννης, η Χαρούλα Λαμπράκη και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης.
Στη δισκογραφία, έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Μαμαγκάκη στο Κέντρο Διερχομένων, στο Ρεμπέτικο Προσκλητήριο, στο Χαμένες Πατρίδες και στο Στεναγμός Ανατολίτης μαζί με τους Ανδρέα Καρακότα, Ζαχαρία Καρούνη, Σοφία Παπάζογλου, Λιζέτα Καλημέρη, Τάσση Χριστογιαννόπουλο. Έχει ακόμα συμμετάσχει σε δίσκους του Αντρέα Κουμπαρούλη, της Μαριώς, του Γεράσιμου Νεόφυτου κ.ά.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Τι παράξενη κοπέλα» με 11 επανεκτελέσεις παλιών ρεμπέτικων τραγουδιών

Η Ντένια Κουρούση στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Πέμπτη 14 Απριλίου

Παρουσίαση album: «Μες στην παλιά την Κοκκινιά»




Η Ντένια Κουρούση παρουσιάζει όλα τα τραγούδια του καινούργιου της album, με τον τίτλο «Μες στην παλιά την Κοκκινιά» που κυκλοφόρησε από την PROTASIS, την Πέμπτη 14 Απριλίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

 

Η Ντένια Κουρούση είναι από τις ταλαντούχες τραγουδίστριες, που κυριαρχεί στις αναζητήσεις της ,το ρεμπέτικο και το καλό λαϊκό τραγούδι.

Έχει πολλές συνεργασίες (Νίκος Μαμαγκάκης, Νότης Μαυρουδής, Μαριώ, Μπάμπης Τσέρτος, Δημήτρης Κοντογιάννης κ.ά.) και συμμετοχές αλλά και πολλές ώρες  στο πάλκο γι αυτό και οι επιλογές της είναι σπάνιες και αξιόλογες όπως και στο πρώτο της προσωπικό album, έτσι ακριβώς και στο δεύτερο.

 

Μετά την τελευταία δισκογραφική της επιτυχία «Παράξενη κοπέλα», η Ντένια Κουρούση, στη νέα της δισκογραφική δουλειά, ανακαλύπτει και μας συστήνει το ομότιτλο τραγούδι «Μες στην παλιά την Κοκκινιά» που ηχογραφείται σε πρώτη επανεκτέλεση. Η πρωτοτυπία και ιδιαιτερότητα αυτού του δίσκου είναι ότι περιλαμβάνει τραγούδια πριν και μετά από τη δεκαετία του 40, που θεωρείται η κλασική δεκαετία του ρεμπέτικου, με εξαίρεση τις Σεβιλλιάνες του Γ.Λαύκα (1947).

 

Ώριμη ερμηνευτικά, μας χαρίζει μια από τις καλύτερες ερμηνείες στα προπολεμικά «Μανάκι μου» και «Μόρτη», καθώς και στα τραγούδια του Κώστα Σκαρβέλη. Από τα τραγούδια της δεκαετίας του ‘50 ήδη έχουν ξεχωρίσει τα τραγούδια του Μητσάκη, του Χιώτη και του Τζουανάκου. Ένα εξαιρετικό τραγούδι του Γιάννη Τατασόπουλου, το «Στην ταβέρνα του Γιαρέπη», ερμηνεύει μοναδικά, ο Νώε Ζαφειρίδης.

 

Έτσι όπως έπαιξαν για τις ηχογραφήσεις, θα παρουσιάσουν όλα τα τραγούδια του album, σε μια μοναδική βραδιά στη Σφίγγα, την Πέμπτη 14 Απριλίου. Για τη νέα δισκογραφική δουλειά της Ντένιας θα μιλήσουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Μαρίνα Λαχανά και Δημήτρης Μεϊδάνης.

 

Μαζί της, οι αγαπημένοι της φίλοι, συνοδοιπόροι και άξιοι μουσικοί Νίκος Τατασόπουλος στο μπουζούκι, Θοδωρής Πετρόπουλος στο μπουζούκι, Γιώργος Φουντούκος στην κιθάρα, Σωτήρης Μαργώνης στο βιολί, Αλέξανδρος Καμπουράκης στο ακορντεόν και Ιφιγένεια Ιωάννου στο κανονάκι. Συμμετέχει φιλικά ο Νώε Ζαφειρίδης.

 

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149

sfigamusic@gmail.com

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος ελεύθερη

facebook: https://www.facebook.com/sfigamusictheatre

instagram: https://www.instagram.com/sfigamusictheatre_official/


*Για τη διεξαγωγή της παράστασης, εφαρμόζονται στον χώρο, τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από την Covid-19, καθώς και το πρωτόκολλο, που απαιτεί είσοδο μόνο με βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".