Είδαμε και προτείνουμε: ΜΟΤΕΛ στη σκηνή της Φρυνίχου

 Στην πρεμιέρα του θεατρικού έργου ΜΟΤΕΛ του Βασίλη Μαυρογεωργίου είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο Θεατρο Τεχνης Καρολος Κουν και να απολαύσουμε τους Νίκο Αλεξίου, Κλέλια Ανδριολάτου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Ιωάννα Μαυρέα, Ελευθερία Πάγκαλου και Χρήστος Σαμπουτζη,

σε ρόλους τόσο άρτια τοποθετημένος επάνω τους, που μας κρατούν σε απόλυτη εγρήγορση και μας επιβάλλουν να ακολουθήσουμε συναισθήματα και αγωνίες.
Μία γυναίκα δολοφονείται σε ένα δωμάτιο ενός μοτέλ σε μία μικρή μακρινή πόλη, γύρω της ένα πυκνό δάσος, μία σκοτεινή λίμνη, κάτοικοι που ζουν μία απλή ζωή και έχουν μεταξύ τους μία κοινή συμφωνία και γεμάτη μυστικά..
Όλο αυτό έρχεται να ταράξει τα νερά και να φέρει στην επιφάνεια αλήθειες θαμμένες πολύ βαθιά.
Ένα κορίτσι που μοιάζει λίγο διαταραγμένο, ένας άντρας που κάνει ένα περίεργο επάγγελμα και "αναλαμβάνει" να επιδιορθώσει χώρους όπου έχουν γίνει άγρια εγκλήματα, οι δυο τους ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας και αλλάζουν τους άγραφους νόμους της κοινωνίας που τους περιβάλλει.


Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

[Φρυνίχου]


 

Βασίλης Μαυρογεωργίου

ΜΟΤΕΛ

 

Πρεμιέρα

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Ενσωματωμένη εικόνα

Κάπου μακριά, στη μαύρη ερημιά υπάρχει ένα φτηνό μοτέλ. Κάποιοι άνθρωποι ζουν σ’ αυτό, κάποιοι πεθαίνουν, και κάποιοι είναι απλώς περαστικοί. Γύρω του ένα πυκνό δάσος, μια σκοτεινή λίμνη και μια μικρή πόλη, γεμάτη μυστικά. Οι κάτοικοι ζουν μια απλή ζωή, κι έχουν μεταξύ τους μια άρρητη συμφωνία: κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά που όλοι ξέρουν. Όμως χρειάζεται μόνο ένα μικρό σπρώξιμο για να διαλυθεί μια ολόκληρη κοινωνία.
 
Ενσωματωμένη εικόνα

Μια νέα γυναίκα δολοφονείται στο δωμάτιο νούμερο πέντε και γίνεται η πέτρα που ταράζει τα νερά της λίμνης και φέρνει στην επιφάνεια αλήθειες θαμμένες πολύ βαθιά. Από αυτές που κρύβουμε κι από τους ίδιους μας τους εαυτούς.

 
Ενσωματωμένη εικόνα

Το νέο έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου κινείται από τους αντιήρωες. Ένα κορίτσι που φαίνεται λίγο επικίνδυνο, λίγο διαταραγμένο στα μάτια των “φυσιολογικών”. Ένας άντρας που κάνει ένα περίεργο επάγγελμα, περιπλανιέται από τόπο σε τόπο, και αναλαμβάνει να “επιδιορθώσει” χώρους όπου έχουν γίνει άγρια εγκλήματα. Οι δυο τους βάζουν σε δοκιμασία τις συμβάσεις της κοινωνίας που τους περιβάλλει. Ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας από τον σκληρό ρεαλισμό στη μαγεία της κάθαρσης.

 
Ενσωματωμένη εικόνα

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Μουσική:  Νίκος Κυπουργός

Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης\

Σχεδιασμός Φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου\

Επιμέλεια Κίνησης: Πάρης Μαντόπουλος

Σκηνική Πάλη: Θάνος Δερμάτης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή

Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Μαρία Παπαδοπούλου

Κατασκευή Σκηνικού: Νίκος Δεντάκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Εκτέλεση Παραγωγής: Μαριλένα Μόσχου

 

Παίζουν: Νίκος Αλεξίου, Κλέλια Ανδριολάτου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Ιωάννα Μαυρέα, Ελευθερία Παγκάλου, Χρήστος Σαπουντζής

 

Ενσωματωμένη εικόνα


Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 7μμ, Πέμπτη 9μμ, Παρασκευή-Σάββατο 8.30μμ., Κυριακή 6μμ.

 

Τιμές εισιτηρίων:

18 ευρώ/ 14 ευρώ μειωμένο/ 12 ευρώ ομαδικές κρατήσεις/ 3 ευρώ ατέλεια

 

Ειδικές τιμές:

Τετάρτη γενική είσοδος 14 ευρώ

Πέμπτη γενική είσοδος 12 ευρώ

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".