ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΟΡΝΙΘΕΣ - Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ

 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΟΡΝΙΘΕΣ - Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΕΛΛΑΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ SUSAETA

 

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Susaeta διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου-CD με τίτλο «Άκουσε τους Όρνιθες - Ο Καραγκιόζης στη Χώρα των Πουλιών». Ένα πολύχρωμο λυρικό παραμύθι για παιδιά από 5 ετών και πάνω, με διασκευή, στίχους και εικονογράφηση του Ηλία Καρελλά, όπου ο λαϊκός φιλόσοφος «Καραγκιόζης» συναντά την αρχαία κωμωδία και τον Αριστοφάνη.

 

Στην εκδήλωση ο Ηλίας Καρελλάς, ο Χρήστος Θηβαίος, η Τζώρτζια Κεφαλά, ο Θάνος Κοσμίδης και οι String Demons θα μας μιλήσουν για αυτήν την πρωτότυπη συνεργασία, μεταφέροντάς μας στο μαγικό κόσμο της μουσικής και των σκιών.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 3 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

 

Link προκράτησης: https://bit.ly/3NhVM3w

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

 

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

 

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3iyjRVN

Link βιβλίου: https://bit.ly/3iyjZVh

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πρωταγωνιστές της ιστορίας, ο Καραγκιόζης και ο μπάρμπα Γιώργος, που απογοητευμένοι από την πόλη τους, αναζητούν τον ιδανικό τόπο για να ζήσουν. Αφήνουν λοιπόν πίσω τους τις θεόρατες πολυκατοικίες, τα αυτοκίνητα, τον θόρυβο και τη μιζέρια της πόλης και των ανθρώπων της και ξεχύνονται στο δάσος. Εκεί θα γνωρίσουν τα πουλιά και τον αρχηγό τους και θα ξεκινήσει μια απίστευτη περιπέτεια. Ακούγονται οι φωνές του Χρήστου Θηβαίου, της Τζώρτζιας Κεφαλά, του Θάνου Κοσμίδη, του Ηλία Καρελλά και των String Demons, που υπογράφουν την πρωτότυπη μουσική του έργου.

 

Λίγα λόγια για τον Ηλία Καρελλά

Ο Ηλίας Καρελλάς ξεκίνησε την πορεία του στο θέατρο σκιών το 1996. Το 2002, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνει μια ανανεωτική πνοή στο Θέατρο για Παιδιά και Νέους, δημιουργώντας πρωτοποριακές παραστάσεις όπου συνυπάρχουν αρμονικά επί σκηνής ο ηθοποιός, η σκιά, η κούκλα, η μάσκα, τα πολυμέσα και η ζωντανή μουσική. Ως σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης έχει αποκτήσει πλέον μια μοναδική ταυτότητα στο χώρο του θεάματος. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σκηνοθετεί και συμμετέχει από το 2013 στον καθιερωμένο κύκλο εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στο Μέγαρο». Παράλληλα, από τον Νοέμβριο του 2018, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αναγνωρίζοντας την αξία και τον ρόλο της παράδοσης, δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Ηλία Καρελλά, ένα στέκι για το θέατρο σκιών, «Το σπίτι του Καραγκιόζη». Έχει συμμετάσχει ακόμη σε παραγωγές στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Summer Nostos Festival. Σκηνοθέτησε και συμμετείχε επίσης σε παραστάσεις στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με το «Ελληνικό Σχέδιο», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στα θέατρα Κάππα, Προσκήνιο, Ριάλτο κ.α. Για τις παραστάσεις του έχει τιμηθεί με βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις όλης της χώρας. Διοργανώνει εργαστήρια και σεμινάρια για το θέατρο σκιών για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κατά καιρούς συμμετέχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Με τις εκδόσεις Susaeta συνεργάζεται από το 2015.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".