Είδαμε και προτείνουμε: "Σοφία Βέμπο... σε θυμάμαι" της Τάνιας Χαροκόπου στο θέατρο Χυτήριο

 #Σοφια_Βεμπο... σε θυμάμαι της Τάνιας Χαροκόπου στο θέατρο χυτήριο σε σκηνοθεσία Μενελαου Τζαβέλλα.

Την δυναμική και φιλόδοξη προσωπικότητά μας μετέφερε στη σκηνή η σημαντική η ηθοποιός Γεωργία Ζώη, που ενσαρκώνει τον ρόλο τόσο ζωντανά, ερμηνεύοντας τα σπουδαιότερα τραγούδια της ηρωίδας μας από τον μουσικοσυνθέτη Μαυρίκιο μαυρικίου με το ακορντεόν και το πιάνο!

Σε μία συνέντευξη αναπολεί  την πορεία της ζωής της.

Εξιστορεί καταστάσεις, ευχάριστα ή δυσάρεστα γεγονότα στην ταραχώδη ζωή της.

Επαγγελματικές, προσωπικές, ερωτικές συμπεριφορές, νοσταλγικές αναπολήσεις σε μία διήγηση από καρδιάς!

Ερμηνεύονται τραγούδια που μας υπενθυμίζουν πόσο σπουδαίο είναι που είμαστε Έλληνες!!


#Χρυσουλα_Ζαφειρακη

#Φιλοτεχνος



Η γυναίκα «θρύλος», που αγάπησε και αγαπήθηκε, που δόξασε την πατρίδα αλλά και δοξάστηκε, η γυναίκα που ερμήνευσε σημαντικά τραγούδια, αλλά και αυτή, που καθιέρωσε τα αρχοντορεμπέτικα, εξιστορεί άγνωστες πτυχές της ζωής της, στοιχεία και καταστάσεις, με μια αφήγηση συνταρακτικά απλή και ανθρώπινη. Η συγκλονιστική καριέρα της Σοφίας, τα τραγούδια της, τα ερωτικά της σκιρτήματα, η δυναμική φιλόδοξη προσωπικότητά της, μεταφέρονται στην σκηνή, από την Γεωργία Ζώη μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της Ελληνικής θεατρικής σκηνής, που ενσαρκώνει αυτόν τον τόσο νευραλγικό ρόλο και ερμηνεύει ζωντανά, τα σπουδαιότερα τραγούδια της ηρωίδας, συνοδευόμενη από τον αγαπημένο τραγουδιστή /μουσικό /συνθέτη Μαυρίκιο Μαυρικίου με το ακορντεόν του.

Λίγα λόγια για το έργο Η Σοφία στο απόγειο της καριέρας της και στα πλαίσια μιας τελευταίας συνέντευξής της, αναπολεί την πορεία της ζωής της. Συγκινησιακά φορτισμένη, περιγράφει γεγονότα ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα, που την σημάδεψαν απλά αλλά και σημαντικά. Για πρώτη φορά στη ζωή της, εξιστορεί απροσδόκητες καταστάσεις, επαναφέρει στην μνήμη της πρόσωπα, παραστάσεις, ευχάριστες στιγμές, ερωτικές συμπεριφορές και αποκαλύπτει ιστορικά γεγονότα, σε μια διήγηση βγαλμένη από την καρδιά της. Αναπολεί και χαίρεται, θυμάται και συγκινείται και με πραγματική έκφραση αγάπης για τα τραγούδια της, ερμηνεύει μοναδικά τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Μουσική ενορχήστρωση - τραγούδι - ακορντεόν επί σκηνής: Μαυρίκιος Μαυρικίου

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου

Κοστούμια: Athina Tranouli

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Art Director Φωτoγραφιών: Nikou Maryam

Προβολή & επικοινωνία παράστασης: Daisy Lempesi

Παραγωγή: Βάσια Παναγοπούλου

Ερμηνεύουν: Georgia Zoi - Mavrikios Mavrikiou

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15 € , Άνω των 65 & Φοιτητικό 12 €

Πρεμιέρα Παράστασης: 17 Δεκεμβρίου 2021

Κάθε Παρασκευή στις 20.30

προπώληση: Ticketplus

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".