Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Αθηνά Ανδρεάδη έκανε τραγούδι την νοσηλεία της με κορονοιό. "Hands on Glass"

 

H Αθηνά Ανδρεάδη 
έκανε τραγούδι την νοσηλεία της με κορονοιό. 


Hands on Glass
Δείτε το official video

Την προσωπική της εμπειρία με τον κορονοϊό και τη νοσηλεία της για ένα μήνα στο νοσοκομείο και μετά σε απομόνωση, περιγράφει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο, η Athena Andreadis, η Ελληνίδα τραγουδοποιός με τη διεθνή πορεία, μέσα από το τραγούδι "Hands on glass"



Τον Νοέμβριο του 2020 εν μέσω της πανδημίας, η Αθηνά Ανδρεάδη ήρθε με τον σύζυγο και το μωρό τους από την Αμερική όπου ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν από τον ιό. Επέλεξαν ένα σπίτι στο δάσος στην Βόρεια Ελλάδα όπου μεγάλωσε. Παρ’ όλα αυτά μια άτυχη συγκυρία την έφερε σε επαφή με κρούσμα και νόσησε βαριά. Νοσηλεύτηκε για παραπάνω από έναν μήνα, αρχικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και μετά σε απομόνωση, χωρίς να μπορεί να δει τον δίχρονο γιο της. 
 

«Έγραψα αυτό το τραγούδι» δηλώνει «γιατί ένιωθα πως η καρδιά μου πάει να σπάσει. Έβλεπα το μωράκι μου μόνο μέσα από το γυαλί. Φώναζε μαμά και δεν μπορούσε να με αγγίξει. Πώς να εξηγήσεις σε ένα δίχρονο; Ήταν σπαραχτικό. Ένα πρωί μου ήρθε σχεδόν όλη η μελωδία του τραγουδιού ατόφια στον ύπνο μου. Ξύπνησα και συνειδητοποίησα ότι ζούσα ακόμα μέσα στον εφιάλτη της απομόνωσης. Το τραγούδι και το βίντεο ήταν μια κάθαρση για μένα και ελπίζω να μιλήσει και σε άλλους που πέρασαν δύσκολα αυτήν την περίοδο. Στέλνω την αγάπη μου και τη συμπαράσταση μου σε όλα τα θύματα της πανδημίας.»

Πρόκειται για ένα τρομερά ευαίσθητο και σπαρακτικό τραγούδι το οποίο μιλάει γι' αυτή την σκληρή εμπειρία. Η Αθηνά Ανδρεάδη τραγουδά με συγκίνηση αλλά και ελπίδα αυτό τον ύμνο στην ζωή, την ελπίδα και την αγάπη για τους δικούς της ανθρώπους. 

Το βίντεο του Hands on Glass το εμπνεύστηκε η Αθηνά και το σκηνοθέτησαν με τον Kurt Heim ο οποίος με την κάμερά του την βοήθησε να αποτυπώσει σε εικόνα το συναίσθημα της μοναξιάς και της απελπισίας, καθρεφτίζοντας το βίωμα της κατά την διάρκεια της απομόνωσης, τον εφιάλτη και τον πόνο, αλλά και την αναζήτηση για ανάρρωση, λύτρωση, φως.

Την παραγωγή του τραγουδιού επιμελήθηκε ο υποψήφιος για Grammy, Ethan Allen. 

 

Η Αθηνά θα γιορτάσει τα γενέθλιά της και την κυκλοφορία του τραγουδιού με μια ζωντανή εμφάνιση από το σπίτι της στο Λος Άντζελες, στις 16 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ., μέσω της σελίδας της στο Facebook και του Instagram Live.

Βρείτε το τραγούδι στις ψηφιακές πλατφόρμες:  https://orcd.co/p0rgnba 

 


 

Σύντομο βιογραφικό: Η Αθηνά μετακόμισε από το Λονδίνο στην Καλιφόρνια πριν από έξι χρόνια, μια κίνηση που την οδήγησε να συνεργαστεί με τον Leonard Cohen στο τελευταίο του άλμπουμ, You Want It Darker, όπου τραγουδάει στο στοιχειωτικά όμορφο "Traveling Light" σε παραγωγή του γιου του Leonard, Adam.

Με διεθνή αναγνώριση και sold-out περιοδείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Η.Π.Α. και στην Ελλάδα, η Athena έχει παίξει διεθνώς σε αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ παγκόσμιας εμβελείας, όπως το Royal Festival Hall, τα φεστιβάλ GlastonburyTEDx και SXSW. Η μουσική της έχει υπάρξει στο top-10 των βρετανικών, αμερικάνικων και ελληνικών charts, και είναι βραβευμένη τραγουδοποιός (Καλύτερο Singer Songwriter album στα IMA). Εμφανίστηκε στο ωριαίο τηλεοπτικό Βρετανικό ντοκιμαντέρ MyMusicAthena στο οποίο ο πρώην μέντοράς της Chris Difford (Squeeze) μιλά για την εγκάρδια φωνή και τους στίχους της.

Τα τραγούδια της Athena έχουν παιχτεί στην τηλεόραση παγκοσμίως όσο και σε ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Mike & Molly (CBS), Smash (NBC), Nomads (Lucy Liu), στην «Επισκεφτείτε την Αγγλία» Καμπάνια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου όπως και στο Fuller House (Netflix) όπου το καστ (John Stamos, Jodie Sweetin) κλείνει τη σεζόν με ένα από τα τραγούδια της Αthena.

Ο τελευταίος της δίσκος Outside of Time κυκλοφορεί σταδιακά με ένα νέο single και video κάθε δίμηνο, και ως τώρα έχει βρει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ καθώς και σε πολλά Spotify playlists.

Εκτός από τη μουσική της, η Αθηνά συνεχίζει το ανθρωπιστικό της έργο ως πρέσβειρα του Plastic Pollution Coalition

Έχει συνεργαστεί διεθνώς με τα Starbucks προκειμένου να βοηθήσει παιδιά στην Ελλάδα (μέσω του Παιδικού Χωριού ΣΟΣ κ.α.), και φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το Concern Worldwide (ανθρωπιστική βοήθεια παγκοσμίως) και το Save The Children (με μεγάλες τηλεοπτικές καμπάνιες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Γερμανία) και έχει παίξει σε περιβαλλοντικά συνέδρια και galas όπως το Cradle to Cradle (Νέα Υόρκη) και PPC May Concerts (Los Angeles).

 


«Λάμπει με αυθεντικό φως»  (American Songwriter, USA)

«Η αγαπημένη Ελληνίδα τραγουδίστρια του Cohen... Η φωνή της Αθηνάς ζεσταίνει την καρδιά, είναι μαγευτική»  (Huffington Post, USA)

"Ένα ταλαντούχο νέο αστέρι" (Billboard, USA)

"Τραγουδίστρια προορισμένη για μεγάλα πράγματα" (Daily Express, UK) 

 

Ακολουθήστε την Athena Andreadis
Facebook
YouTube
Spotify
Website
Instagram

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα