Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Eλένη Παπαδοπούλου: "Η περιπέτεια της ζωής είναι εσωτερική και είναι δύναμη ανακαινιστική και εξελικτική"

 


Η Ελένη Παπαδοπούλου μιλάει στο Open Mind για το νέο της βιβλίο με τίτλο: "Η ζωή...μια περιπέτεια!", την αγάπη της για την συγγραφή και διάφορα ακόμα...

1)     Νέο βιβλίο. Τι πραγματεύεται;

Το πρώτο μου μυθιστόρημα με κεντρικό ήρωα τον Ορέστη και θέμα την αναζήτηση του νοήματος της ζωής, της ευτυχίας, της δημιουργίας, του έρωτα, του Θεού και του ανθρώπου. Και στην τελική του εαυτού.

2)     Πώς προέκυψε η επιλογή του τίτλου;

Ο τίτλος μπήκε στο τέλος. Μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου και καθώς το διάβαζα ολοκληρωμένο πια, διαπίστωσα ότι η φράση αυτή όχι μόνο επανέρχεται ξανά και ξανά στα χείλη των ηρώων, αλλά και περιγράφει πολύ εύστοχα - όπως και ο Ελύτης επιβεβαιώνει στην προμετωπίδα του βιβλίου μου - τη φύση της ζωής ως κάτι το άγνωστο, το μυστηριακό, το ασύλληπτο, το μη προβλέψιμο, το εκπληκτικό και υπέροχο. Έτσι, ακριβώς όπως τη ζούνε δηλαδή και όλοι οι ήρωες μέσα στις σελίδες του βιβλίου.

3)     Η ζωή είναι μία περιπέτεια;

Όταν είναι ζωή είναι μόνο περιπέτεια. Όταν της στερούμε αυτή την ιδιότητα την κάνουμε κάτι άλλο που μπορεί να μοιάζει με ζωή, να ισχυρίζεται ότι είναι ζωή, να θέλει να πείσει ως ζωή, αλλά όχι, προσωπικά, δεν πιστεύω καθόλου ότι είναι ζωή. Και δεν ταυτίζω σε καμία περίπτωση έναν ταραχώδη εξωτερικά βίο με την περιπέτεια της ζωής. Η περιπέτεια της ζωής είναι εσωτερική και είναι δύναμη ανακαινιστική και εξελικτική. Σαφώς και μπορεί να έχει ως αφετηρία εξωτερικά γεγονότα και ερεθίσματα, αλλά ποτέ δεν εξαντλείται σε αυτά. Μου έρχεται στο μυαλό ο “γυάλινος άνθρωπος” από την ταινία “Amelie”, ο οποίος παρόλο που δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι του, ζούσε δημιουργώντας τα έργα του όλο το μυστήριο της περιπέτειας της ζωής, εκεί στις λεπτές αποχρώσεις και εκφράσεις των μορφών τους, στην αναζήτηση του βαθύτερου ψυχισμού τους.

4)     Πως βλέπετε την τρέχουσα κατάσταση για το μέλλον των βιβλίων και πόσο επλήγη ο τομέας αυτός;

Αν και δεν έχω στατιστικά στοιχεία που να απεικονίζουν την όποια μεταβλητότητα και αλλαγή είτε στη ζήτηση, είτε στις προτιμήσεις των αναγνωστών, ωστόσο υποθέτω, κρίνοντας από τις καθολικές αλλαγές στον τρόπο ζωής των ανθρώπων-καταναλωτών και τις τάσεις που προωθούνται ότι το βιβλίο αλλάζει “τόπο” αναζήτησης και αυτό επηρεάζει κυρίως τη λειτουργία των βιβλιοπωλείων και την απασχόληση ανθρώπων σε συγκεκριμένες θέσεις - κάτι που γίνεται παντού θα έλεγα επιφέροντας είτε μείωση προσωπικού, είτε ζήτηση για απασχόληση σε άλλες θέσεις που να σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά το βιβλίο αυτό καθαυτό πιστεύω ότι ακόμη υπάρχουν οι ένθερμοι υποστηρικτές του που διψούν για καινούργια βιβλία και γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί, απλά έχω την αίσθηση ότι ο αριθμός τους θα βαίνει μειούμενος στο μέλλον. Αντιλαμβάνεστε ότι εύχομαι για ευνόητους λόγους - όχι εμπορικούς - να διαψευσθώ.

5)     Είχατε κάποια επιρροή κατά την συγγραφή του;

Το βιβλίο γράφτηκε σε τρία χρόνια με μια διακοπή ενάμιση χρόνου. Έγραψα σχεδόν το μισό σε ένα χρόνο, σταμάτησα να γράφω για 18 μήνες περίπου και έπειτα σε έξι μήνες - με τη συνδρομή περίπου 20 αναγνωστών που το διάβαζαν εν τω γίγνεσθαί του μέσω ενός project που έτρεχα ιδιωτικά στο viber, το ολοκλήρωσα. Υπό μία έννοια, όλο το βιβλίο μια επιρροή είναι. Ο Ελύτης έλεγε ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη και συμφωνώ απόλυτα. Μερικές φορές νομίζω ότι όλα τα λογοτεχνικά εργαλεία πρωτοχρησιμοποιήθηκαν από τον ίδιο τον Όμηρο, τουλάχιστον σε ότι αφορά την ελληνική λογοτεχνία. Δεν νομίζω, δηλαδή, ότι υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί έξω να ανακαλυφθούν για πρώτη φορά και να ειπωθούν, απλά το ότι θα είναι η πρώτη δική μας φορά είναι που τα καθιστά καινούργια. Επομένως, νομίζω ότι αυτό που κάνω γράφοντας αυτό το βιβλίο είναι να ξαναζώ, να φιλτράρω και να συνειδητοποιώ πράγματα που κάποτε διάβασα αλλού μέσα πια από τη δική μου προσωπική ματιά που και αυτή συνεχώς αλλάζει. Έχω διαβάσει πάρα πολύ, έχω σπουδάσει φιλολογία γιατί αγαπούσα τη λογοτεχνία και η κατεύθυνση που κατά κάποιο τρόπο έφτιαξα μέσα στην κατεύθυνσή μου ήταν θεωρία της λογοτεχνίας, οπότε από επιρροές άλλο τίποτα. Απλά, δεν τις αναγνωρίζω ως κάτι πια ξένο ή έξω από εμένα. Είναι αναπόσπαστα κομμάτια του είναι μου, του λογοτεχνικού και όχι μόνο.

6)     Ποια είναι τα σχόλια των αναγνωστών;

Ειλικρινά; Δεν ξέρω...δεν έχω ανατροφοδότηση. Πέρα από τα πρώτα των 20 ανθρώπων που το διάβασαν και με ενθάρρυναν τινί τρόπω να προχωρήσω. Και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα πολύ να ξέρω αν τουλάχιστον το μήνυμα μέσα στο μπουκάλι σε αυτόν τον ατέρμονο ωκεανό των αλληλεπιδράσεων έφτασε πραγματικά στα χέρια κάποιου και τί τύχη είχε...τότε ο σκοπός της έκθεσής του θα είχε επιτευχθεί. Με τον κάθε ένα προσωπικά.

7)     Αγαπημένα βιβλία και συγγραφείς ή ποιητές.

Πάντα ξεχνάω ονόματα και τίτλους και ύστερα απορώ πως ξέχασα. Πολλά και η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα θα ήθελα να τα ξαναδιαβάσω. Από Καζαντζάκη και Ντοστογιέφκσι μέχρι Ζυράννα Ζατέλη, Κάφκα, Μπρεχτ και Ζίσκιντ. Και από Ελύτη, Σεφέρη, Σαραντάρη μέχρι Βρεττάκο, Λειβαδίτη και Πάνο Κυπαρίσση που πρόσφατα ανακάλυψα και ενθουσιάστηκα.

8)      Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια.

Δεν είναι σχέδια. Είναι όνειρα. Και ψάχνω ακόμη τον τρόπο να τα πραγματώσω. Όχι μόνη μου, με τη βοήθεια της ζωής. Ονειρεύομαι μια ζωή με περισσότερο προσωπικό και δημιουργικό χρόνο, λιγότερη ένταση και περισσότερο οίστρο. Ονειρεύομαι συλλογικότητες που θα συναντιούνται σε χώρους μη δικτυακούς και θα αρχίσουν ξανά να δημιουργούν στις γειτονιές σπέρνοντας παντού γιασεμί. Ίσως και κάπου ήδη αυτό να συμβαίνει, οπότε εύχομαι αργά ή γρήγορα να γίνω κι εγώ μέρος αυτής της δημιουργικής ροής. Για να μπορέσω μια μέρα φεύγοντας από εδώ να κοιτάξω και τα τρία μου παιδιά στα μάτια και να τους πω “να, σας τον παραδίδω λιγάκι καλύτερο. Συνεχίστε!”

9)     Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Κάτι που πρόσφατα ανάρτησα σε μία από τις “καλημέρες” μου του Σάμιουε  Ούλμαν, “οι άνθρωποι γερνούν όταν λιποτακτούν από τα ιδανικά τους” με την προτροπή να μείνουμε - υπό αυτήν την έννοια - πάντοτε νέοι. Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.

Της Αλεξίας Βλάρα, 25/6/2021


Ελένη Παπαδοπούλου

Η ζωή… μια περιπέτεια!

 

Εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, 2021

 

Επιμέλεια: Σοφία Τριανταφύλλου

ISBN: 978-960-9547-98-7

Σελ. 264

Τιμή: 12.22

Διαστάσεις: 14.5cm x 24cm

 

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Ελένης Παπαδόπουλου, με τίτλο «Η ζωή… μια περιπέτεια!». Η συγγραφέας μάς διηγείται τη ζωή του Ορέστη, η οποία αλλάζει άρδην έπειτα από μια σειρά ατυχών-τυχαίων γεγονότων. Οι καταστάσεις τις οποίες βιώνει αποδεικνύουν περίτρανα πως η ευτυχία του κάθε ανθρώπου είναι υποκειμενική και δεν δύναται να μπει σε καλούπια ακολουθώντας νόρμες και στερεότυπα. Μαθήματα ζωής από καθημερινούς ανθρώπους, καινούργιες ευκαιρίες και φερέλπιδα όνειρα συνθέτουν την ιστορία του πρωταγωνιστή, η οποία μας καθιστά θεατές αλλά και συνοδοιπόρους σε αυτό του το ταξίδι…

 

Απόσπασμα από το βιβλίο

«Τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Ο ίδιος είχε φτάσει σε ένα τέλμα. Ζούσε μια ζωή αδιάφορη και επαναλαμβανόμενη χωρίς ουσία. Είχε παραιτηθεί από κάθε έννοια δημιουργικότητας κι έμπνευσης. Είχε απορροφηθεί από μια ζωή που είχε καταλήξει να μην είναι ζωή, κι ενώ μέσα του βαθιά το γνώριζε, εντούτοις δεν θα είχε βρει ποτέ τη δύναμη να την αλλάξει. Οπότε, η ζωή πήρε την πρωτοβουλία για λογαριασμό του... Τι μεγάλο που ήταν το μυστήριο της ζωής! Κι αυτός θεατής και μύστης...».

 

 

Βιογραφικό

Η Ελένη Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου την άνοιξη του 1978. Έχοντας την τύχη να είναι κόρη στρατιωτικού, μεγάλωσε σε αρκετές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Σπούδασε Φιλολογία κι έκανε μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική της Ισότητας των Φύλων στο ΑΠΘ. Έχει παρακολουθήσει κύκλους σπουδών στο ΕΚΠΑ (Τραπεζική Διοίκηση/ Life Coaching) και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων). Παράλληλα, έχει λάβει πιστοποιήσεις της Τράπεζας Της Ελλάδος, γ και δ (Analysis on Financial Instruments or Issuers και Certified Portfolio Manager). Έχει δημοσιεύσει τρεις ποιητικές συλλογές, «Η συντεχνία του ονείρου», «Επιστροφή – Επτά Ανατολές και μία Δύση» και «Διάβαση Ψυχής». Στα φοιτητικά της χρόνια αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Εξώστης» και «Fanzein». Ζει στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, είναι μητέρα τριών παιδιών και ασκεί το επάγγελμα της τραπεζικού. Η γραφή και η πρόκληση του λευκού χαρτιού αποτελούσαν πάντα το μέσο μετάβασής της προς τον εαυτό και τον απέναντι.


Σχόλια

  1. Βιβλιοκριτική .Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
    Βιβλίο: Η ζωή…μια περιπέτεια!
    Συγγραφέας: Ελένη Παπαδοπούλου
    Βιβλίο αξιοθαύμαστο .Ορθώς μπήκε το θαυμαστικό.
    Όλα στη ζωή ,για τη ζωή ,λέγονται σε τόνους χαμηλούς, αλλά δυνατούς σε υποβολή.
    Αποφάσισε αναγνώστη μου, όταν θα το διαβάζεις να έχεις το χρόνο να το τελειώσεις, χωρίς σταματημό .Εξάλλου ο ήρωας και τα άλλα πρόσωπα κινούνται έτσι ώστε να σου δίνουν τη δυνατότητα να τους ακολουθήσεις απορώντας .Ναι οι απορίες που γεννιούνται κατά την ανάγνωση σε ξεκουράζουν, γιατί αν σταθείς να πιείς μια γουλιά νερό σίγουρα θα αναρωτηθείς :τι θα γίνει παρακάτω;
    Οδοδείκτες στην ανάγνωση :η ειλικρίνεια του συναισθήματος, καθώς αναβλύζει η δροσιά του αυθόρμητου και του αυθεντικού. Ο χρόνος όχι μόνο σαν παράγοντας φθοράς και μεταβολής αλλά σαν ένδειξη επαναδιαπραγμάτευσης των ανθρώπινων σχέσεων. Εναλλαγή εικόνων, άνεση στην αφήγηση από μια αληθινή λάτρη της ελληνικής γλώσσας, που όμως οι γνώσεις της, τη θέλουν να λειτουργεί διακειμενικά, δίνοντας ωραιότατες πληροφορίες στον αναγνώστη ,την ώρα ακριβώς που τις χρειάζεται.
    Διαβάζεις και αναπνέεις μέσα στην προσωπική της παρουσία. Ο Θεός την έχει χαριτώσει ,έχει ωραία ψυχή η Ελένη και πολλά τάλαντα. Έτσι ό,τι βγαίνει από τη γραφίδα της είναι ωραίο. Αντιλαμβάνεσαι αναγνώστη μου, ότι ένας αφανέρωτος πολυποίκιλος εσωτερικός κόσμος ,εδώ γίνεται φανερός, ουσιαστικός.
    Αφήγημα ζωής του Ορέστη; Πρώτα της συγγραφέως που γεννά τον ήρωα, μιας και δεν μπορεί να σηκώσει στην πλάτη της και τον μύθο, που δένει το πραγματικό με το φανταστικό.
    Αναγνώστη μου,με τούτη την κριτική μου σπεύδω να σου πω πως η Ελένη Παπαδοπούλου
    επιχειρεί να βγάλει σε κοινή θέα τα γεγονότα, που κάνουν τη ζωή περιπετειώδη και για τούτο γλυκύτερη.
    Παρακολούθησε με προσοχή ,ανακάλυψε την αρμονία .Αποδίδει περιστατικά με λεπτομέρειες και τα απρόοπτα της ζωής με τη δύναμη της συνέπειας, που δεν θα σε αφήσει εκτεθειμένο, μετέωρο. Για παράδειγμα, θα αρρωστήσει ένα πρόσωπο ή θα υποστεί κάποιο κακό αλλά συνεχίζει τον περιπετειώδη αγώνα του, τόσο ήρεμα μέχρι να κατανοήσεις το ρόλο των αισθήσεων και τη λειτουργία τους στη ζωή. Πας μπροστά, κάνεις σχέδια, αφήνεις τον πόνο σου και στον Θεό ,μοιράζεσαι εσύ ο βαρύφορτος πράγματα και μπορείς να βαδίσεις ,να πετύχεις και μέσα στο χαμό.
    Είναι αυτή η φυσική διάθεση που ,επειδή λείπει από πολλούς τους ταλαιπωρεί αφάνταστα.
    Κλείνοντας, να ξέρεις ,όλοι βαδίζουμε σε ένα μέλλον, που πρέπει να κατακτηθεί αλλά πώς;
    Η ζωή…μια περιπέτεια



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα