Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μεταφορά κοινού και Εβδομάδα 21-27 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

 


Ξεκινάει η μεταφορά θεατών προς του χώρους του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

 

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, μετά από μία μακρά περίοδο που στερηθήκαμε τις Τέχνες,  καλωσορίζει το κοινό στις παραστάσεις του προσφέροντας μετακίνηση με πούλμαν προς τους χώρους των παραστάσεών του. Επαναφέροντας αυτήν την παροχή, που εξυπηρέτησε πλήθος θεατών τα προηγούμενα χρόνια, το Φεστιβάλ θέλει να διευκολύνει το κοινό να έρθει πιο κοντά στις παραστάσεις που προτιμά και να απολαύσει το φετινό πρόγραμμα.

 

Τα πρώτα πούλμαν ξεκινούν από την Τετάρτη 16 Ιουνίου, προς την Πειραιώς 260. Οι θεατές που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για τις παραστάσεις της Πειραιώς 260, μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν το πούλμαν του Φεστιβάλ, που θα αναχωρεί την ημέρα κάθε παράστασης στις 20:00 από το Σύνταγμα, μπροστά από την είσοδο του Μετρό στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Μετά τη λήξη της παράστασης, τα πούλμαν θα αναχωρούν από την Πειραιώς 260 προς το ίδιο σημείο.

 

Η είσοδος στα λεωφορεία θα είναι δυνατή από τις 19:30 και θα γίνεται απαραιτήτως με δελτία μετακίνησης, με δήλωση των στοιχείων του κάθε θεατή, όπως προβλέπεται από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όσοι θεατές που ήδη έχουν αγοράσει εισιτήριο, αλλά και όσοι θα αγοράσουν από τώρα και στο εξής, μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα δελτία μετακίνησης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, χρησιμοποιώντας το barcode του εισιτηρίου τους και μέσω ηλεκτρονικής αγοράς (tickets.aefestival.gr, ticketservices.gr), τηλεφωνικής αγοράς (2107234567) και από τα κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39). 

 

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η δυνατότητα μεταφοράς με πούλμαν προς και από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τη Μικρή Επίδαυρο, σε πολύ χαμηλή τιμή. Οι θεατές που διαθέτουν εισιτήρια για τις παραστάσεις της Επιδαύρου μπορούν να αγοράζουν (με τον ίδιο τρόπο) εισιτήριο για τη μετακίνησή τους προς και από το θέατρο, στην τιμή των 10€. Η αγορά εισιτηρίων θα μπορεί να γίνεται μέχρι τις 14:30 της προηγούμενης ημέρας κάθε παράστασης. Η αναχώρηση θα γίνεται τις ημέρες των παραστάσεων από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος, στις 17:00 και το πούλμαν θα επιστρέφει στο ίδιο σημείο μετά το τέλος των παραστάσεων.

 

Οι πρώτες παραστάσεις που θα εξυπηρετηθούν από τα πούλμαν κοινού:

Πειραιώς 260:

16 Ιουνίου: Koen Augustijnen & Rosalba Torres Guerrero / Siamese Cie, Lamenta / Μοιρολόγια

16 -17 Ιουνίου: Κωνσταντίνος Χατζής – Γιώργος Κουμεντάκης – Σοφία Χιλλ, Κλυταιμνήστρα

19 -20 Ιουνίου: Dyptik, D-Construction / Aπο-δόμηση

19 -20 Ιουνίου: Alexandra Waierstall, ANNNA³. The Worlds of Infinite Shifts-Οι κόσμοι των αέναων μετατοπίσεων

19 -20 Ιουνίου: Breakdance & All Style Battles

Το πούλμαν θα συνεχίσει για όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

 

Για το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, θα υπάρχουν πούλμαν για όλες τις παραστάσεις του καλοκαιριού, που θα ξεκινήσουν στις 26-27 Ιουνίου, με τη συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη, True Collective.

 

Για το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το πούλμαν θα εξυπηρετήσει τις παραστάσεις:

9 -11 Ιουλίου: Αργυρώ Χιώτη, Βάτραχοι

23- 25 Ιουλίου: Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ιχνευταί

3 -5 Σεπτεμβρίου: Schaubϋhne - Thomas Ostermeier, ödipus / οιδίποδας της Maja Zade

 

 

Αναλυτικές πληροφορίες:

Δελτίο δωρεάν μετακίνησης Σύνταγμα – Πειραιώς 260

Με τη χρήση του barcode του εισιτηρίου, μέχρι τις 18:00 την ημέρα της παράστασης, μέσω της διεύθυνσης: https://tickets.aefestival.gr/event/transport-from-syntagma-to-pireos-260/

Αναχώρηση στις 20:00 από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (είσοδος μετρό) στο Σύνταγμα.

Μέγιστος αριθμός ατόμων στο πούλμαν: 70 άτομα (max 85% πληρότητα σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς)

 

Εισιτήριο μετακίνησης Σύνταγμα – Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Αγορά 10€ με τη χρήση του barcode του εισιτηρίου, μέχρι τις 14:30 της προηγούμενης ημέρας κάθε παράστασης. Η δυνατότητα αγοράς θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αναχώρηση στις 17:00 από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (είσοδος μετρό) στο Σύνταγμα.

Μέγιστος αριθμός ατόμων στο πούλμαν: 70 άτομα (max 85% πληρότητα σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς)

 

Σημεία αγοράς για δελτία μετακίνησης και εισιτήρια:

Ηλεκτρονικά: tickets.aefestival.gr, ticketservices.gr), τηλεφωνικής αγοράς (2107234 567) και από τα κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39). 

 Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΧΟΡΟΣ

 

Σοφία Μαυργάνη

MAUΘ

 

Πειραιώς 260 – Αίθουσα Ε

23, 24 & 25 Ιουνίου, 21:00

 

Αν σώμα θα σκάσω το κλείσω το στόμα θα σκάσω αν κλείσω το στόμα το σώμα θα σκάσω αν κλείσω. 

Tρεις ερμηνεύτριες – η Χαρά Κότσαλη, η Παγώνα Μπουλμπασάκου και η Αντιγόνη Φρυδά - συντονίζονται σε μια χορογραφική σκυταλοδρομία με οδηγό το στόμα ως σώμα.  

Επιχειρούν ένα σόλο με επεξεργασμένο κινητικά λεξιλόγιο πάνω σε ένα τραμπολίνο που πάλλεται και αναπνέει σε μια συμβολική αναλογία με τις φωνητικές χορδές και το διάφραγμα.  

Σε ένα ηχητικό τοπίο φτιαγμένο μόνο από φωνές οι ερμηνεύτριες με οδηγό το στόμα και τη μουσικότητα του σώματος, πειραματίζονται στη δημιουργία μια νέας γλώσσας. Μιας γλώσσας βασισμένης σε μια παράδοξη συνθήκη εξίσωσης ήχου και κίνησης, όπου το στόμα, πέρα από τη διαμεσολάβηση της λογικής, γίνεται ο αυθόρμητος πρωταγωνιστής της επικοινωνίας. 

Η Σοφία Μαυραγάνη, η Ελληνίδα χορογράφος του Aerowaves για το 2019, συνεχίζει την έρευνά της γύρω από τη μουσικότητα του σώματος. Στο έργο της MOUΘ αντλεί στοιχεία από το βιβλίο “Lexicon of the Mouth. Poetics and Politics of Voice and the Oral Imaginary” του Brandon LaBelle για να αναδείξει τη φωνή ως δομικό στοιχείο της σωματικής έκφρασης και την κίνηση του σώματος ως ισοδύναμο στοιχείο μιας πολυφωνικής σύνθεσης. 

 

 

Σοφία Μαυργάνη

MAUΘ

Πειραιώς 260 – Αίθουσα Ε

23, 24 & 25 Ιουνίου, 21:00

Εισιτήρια ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 15€ • ΖΩΝΗ Α΄ 10€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 8€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

Χορογράφος - Δημιουργός Σοφία Μαυραγάνη

Ερμηνεία - Συνδημιουργία Χαρά Κότσαλη, Παγώνα Μπουλμπασάκου, Αντιγόνη Φρυδά

Φωνητικό υλικό - Ενορχήστρωση φωνών Μάρθα Μαυροειδή

Ζωντανή επεξεργασία μουσικού - φωνητικού υλικού Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης

Σκηνικά - Κοστούμια Πάρις Μέξης

Φωτισμοί Εβίνα Βασιλακοπούλου

Δραματουργία FBDS

Makeup artist  Κατιάννα Χατζηλουίζου

Κατασκευή κοστουμιών Ράνια Ρήγα - ORHANDMADE

Φωτογράφος  Μαργαρίτα Νικητάκη


Οργάνωση - Εκτέλεση παραγωγής Fingersix/Athens, Γιώργος Καλαντζής

Παραγωγή Fingersix/Athens

Με την υποστήριξη του neimënster

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

 Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΘΕΑΤΡΟ

 

Σίμος Κακάλας

Αίαντας
του Σοφοκλή

 

Πειραιώς 260 (Κήπος)

21 έως 24 Ιουνίου, 22:30

25 Ιουνίου, 23:00

 

Μανιασμένος, περιφέρεται στο πεδίο της μάχης, σφαγιάζοντας τους εχθρούς του. Στο τέλος, όμως, αυτό που απομένει στα αιματοβαμμένα πόδια του δεν είναι παρά ένα κοπάδι από νεκρά πρόβατα.

 

Ένας ηττημένος αντιήρωας παίζει τάβλι. Ο Αίαντας του Σοφοκλή, εμβληματική μορφή διαψευσμένου αρσενικού, μεταφέρεται σε ένα υπαίθριο αναψυκτήριο. Καθηλωμένος από τον παραλογισμό της δικής του βίας, στέκεται μετέωρος ανάμεσα στα υπό κατάρρευση χιλιετή πρότυπα αρρενωπότητας και τα περιεχόμενα μιας νέα εποχής. Μόνη παρηγοριά του η τέχνη και ο ποιητής που, μέσω της γλώσσας, θα τον υπερασπιστεί. Οι κοινωνικές μεταβολές, η μετασχηματιστική δύναμη της βίας, η αυτοτιμωρία και η τρέλα, όλα μπαίνουν στο τραπέζι σε ένα τυχαίο καφενείο, πεδίο φαντασμάτων του παρελθόντος, στοιχειωμένο από γενιές ολόκληρες αρσενικής επίδειξης και αναμετρήσεων.

Ο Σίμος Κακάλας φέρνει στο σήμερα το έργο του Σοφοκλή και τον τραγικό Αίαντα, τον ήρωα που καταλήφθηκε από μανία και σκότωσε κοπάδια βοδιών, νομίζοντας πως είναι οι εχθροί του οι Αργείοι. «Πώς στεκόμαστε εμείς απέναντι σ’ αυτούς τους αιώνιους χαρακτήρες; Εγώ, αδυνατώ να κατανοήσω το αξιακό τους σύστημα. Γιατί να επιστρέφει κανείς σε κάτι που έχει αποστραγγιστεί; Ο Αίαντας στέκει επίσης στο χείλος, στο μεταίχμιο δύο πράξεων βίας, η μία εκτός εαυτού και η άλλη συνειδητά», λέει ο σκηνοθέτης. Μαζί με μια πολύ δυνατή ομάδα ερμηνευτών, συνθέτει ένα χορικό για τον κόσμο που αλλάζει και τις μεταβαλλόμενες αξίες του.

 

Με αγγλικούς υπέρτιτλους και με ελληνικούς στην πρεμιέρα.

 

Σίμος Κακάλας

Αίαντας
του Σοφοκλή

Πειραιώς 260 (Κήπος)

21 έως 24 Ιουνίου, 22:30

25 Ιουνίου, 23:00

Εισιτήρια ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ 5€

 

Μετάφραση Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος

Σκηνοθεσία
 Σίμος Κακάλας

Σκηνικό
 Γιάννης Κατρανίτσας

Κοστούμια
 Κλαιρ Μπρέισγουελ

Κατασκευή μασκών
 Μάρθα Φωκά

Φωτισμοί
 Παναγιώτης Λαμπής

Δάσκαλος Χορού
 Κωνσταντίνος Ντέλλας

Επιμέλεια ήχου
 Coti K.

Βοηθός σκηνοθέτη
 Ουίτσι

Παίζουν
 (αλφαβητικά) Ανθή Ευστρατιάδου, Σίμος Κακάλας, Κίμωνας Κουρής, Κωσταντίνος Μωραΐτης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Μιχάλης Συριόπουλος

Εκτέλεση παραγωγής
 POLYPLANITY Productions / Γιολάντα Μαρκοπούλου - Βίκυ Στρατάκη

 

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Λουίς Σεπούλβεδα

 

 

Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (Αίθριο)

26 - 27 Ιουνίου 19:00 & 20:15

3 - 4 Ιουλίου 19.00 & 20:15

 

 

Η δύναμη της  αγάπης μπορεί να κάνει τα πάντα δυνατά!

 

Μια γλαροπούλα πέφτει θύμα της θαλάσσιας ρύπανσης. Πριν ξεψυχήσει, εμπιστεύεται το αβγό της στον καλό γάτο Ζορμπά και του ζητά να το φροντίσει. Μα είναι ποτέ δυνατόν ένας γάτος να μάθει σ' ένα γλάρο να πετάει;

Τη συγκινητική αλληγορία του πολυβραβευμένου Χιλιανού συγγραφέα Λουίς Σεπούλβεδα για τον γάτο που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει, σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος με το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου.

Με την πολυετή εμπειρία στο θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά, ο σκηνοθέτης, με μια δυνατή ομάδα συντελεστών, δημιουργεί έναν χαρούμενο κόσμο από ζώα γεμάτα χιούμορ και ευαισθησία, με τη σκέψη ιδιαίτερα στα παιδιά που βιώνουν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.

 

 

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει

Εισιτήρια ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€ • ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΟΔΟ 5€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ 5€

Διασκευή Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία
 Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Μουσική
 Φοίβος Δεληβοριάς

Σκηνικά
 - Κοστούμια Μαγδαληνή Αυγερινού

Επιμέλεια κίνησης
 Σοφία Πάσχου

Εικαστικό παράστασης Γιάννης Σιδέρης

Βοηθός σκηνοθέτη
 Μάρω Χαραλαμπίδου

Παίζουν
 Άνδρη Θεοδότου, Θάνος Λέκκας, Λυδία Τζανουδάκη, Στράτος Χρήστου, Απόστολος Ψυχράμης


Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΘΕΑΤΡΟ – ΚΥΚΛΟΣ 1821

 

Παντελής Φλατσούσης

Εθνικό ντεφιλέ

 

Πειραιώς 260 – Χώρος Δ

26-27 Ιουνίου, 21:00

28-29 Ιουνίου, 22:00

 

O Χώρος Δ της Πειραιώς 260 μεταμορφώνεται σε πασαρέλα, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση! Το Εθνικό ντεφιλέ προσκαλεί τους θεατές να παρακολουθήσουν μία διαφορετική επίδειξη μόδας, με θέμα την ιστορία της φουστανέλας και άλλων ιστορικών ενδυμάτων που συναντάμε κατά την εξέλιξη του ελληνικού κράτους. Επί σκηνής, το εθνικό μας ένδυμα, αλλά και η στολή του εύζωνα και η σουλιώτικη ενδυμασία του Βύρωνα, το φράκο του Κοραή και η φουστανέλα του Όθωνα, τα φράγκικα του Καποδίστρια και η φορεσιά της Αμαλίας. Τα μοντέλα της επίδειξης παρελαύνουν και αφηγούνται στιγμές από την ελληνική ιστορία, σε ένα κείμενο που συντίθεται από πρωτότυπες πηγές, ιστορική έρευνα, απομνημονεύματα, Τύπο και αλληλογραφία της εποχής.

Ο σκηνοθέτης Παντελής Φλατσούσης εκφράζει τα ερωτήματα της παράστασης: «Πόσο μας επηρεάζουν όσα έλαβαν χώρα 200 χρόνια πριν; Είναι, όμως, οι ιστορικές αφηγήσεις αδιάψευστα τεκμήρια, και μιλάνε όντως για το παρελθόν, ή μήπως λένε περισσότερα για το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο στο παρόν, και πώς φανταζόμαστε το μέλλον;». Το Εθνικό ντεφιλέ τοποθετείται στο μέλλον, 300 χρόνια μετά την Επανάσταση. Στο 2121, όπου τα έθνη-κράτη δεν υφίστανται πλέον. Με άξονα την ιστορία του εθνικού ενδύματος και με αναστοχαστική διάθεση, η παράσταση αναρωτιέται πώς θα μπορούσαν οι άνθρωποι να συνθέσουν την ταυτότητά τους πέρα από τα έθνη και πώς θα μπορούσαν να φτιαχτούν άλλες κοινότητες, πιο συμπεριληπτικές. Σε μία εορταστική ατμόσφαιρα, με έναν πολυσυλλεκτικό θίασο και με πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση από τον Jan Van de Engel, το Εθνικό ντεφιλέ επιχειρεί να καταθέσει ένα σχόλιο σχετικά με την ταυτότητα και την ετερότητα θέτοντας το ερώτημα τι τύπου κοινότητες θα μπορούσαμε να επινοήσουμε σήμερα, ώστε να πετύχουμε μία καλύτερη συνύπαρξη.

 

Ο Παντελής Φλατσούσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή “Αρχή” της Νέλλης Καρρά το 2011. Εργάστηκε ως ηθοποιός, από το 2011 έως το 2016, συμμετέχοντας σε παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Θέατρο Ακροπόλ, Skrow Theatre, Knot Gallery, σε σκηνοθεσία των Σπύρου Ευαγγελάτου, Βίκυς Γεωργιάδου, Βασίλη Μαυρογεωργίου. Από το 2014 έως το 2017 συνεργάστηκε με το Θέατρο Πόρτα και τον Θωμά Μοσχόπουλο ως βοηθός σκηνοθέτη ( Η Δίκη του Κ., Καντίντ, Σκοτεινές Γλώσσες, Ένας Δράκος...μα ποιος Δράκος, Μικρό-μικρό, μεγάλο-μεγάλο), ενώ ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με τον Ανέστη Αζά και την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στην παράσταση Το Φιντανάκι (2017).

Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις,οι οποίες αναζητούν νέες φόρμες παρουσίασης θεατρικού ντοκιμαντέρ, όπως το site - specific Κυψέλη – New Kids On the Block (Φεστιβάλ Αθηνών 2019) και το NO FUTURE! (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης 2018). Επίσης έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις, κλασικών και σύγχρονων κλασικών έργων όπως Οι Στρατιώτες του Jakob Michael Reinhold Lenz (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 2020) σε δική του μετάφραση, Ιταλική Νύχτα του Ödön von Horvath (Β' Σκηνή Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας 2019) έργο το οποίο ανέβηκε, αλλά και μεταφράστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ίδιο και Λεόντιος και Λένα του Georg Büchner (Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων 2018).

 

Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών

Με αγγλικούς υπέρτιτλους και με ελληνικούς στην πρεμιέρα.



Παντελής Φλατσούσης

Εθνικό ντεφιλέ

Πειραιώς 260 – Χώρος Δ

26-27 Ιουνίου, 21:00

28-29 Ιουνίου, 22:00

 

Εισιτήρια: ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 15€ • ΖΩΝΗ Α΄ 10€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 8€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

 

Σκηνοθεσία - Κείμενο Παντελής Φλατσούσης

Δραματουργία
 Παναγιώτα Κωνσταντινάκου

Σκηνικά - Κοστούμια
 Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση - Ζωντανή εκτέλεση
 Jan Van de Engel

Βίντεο
editing Μάριος Γαμπιεράκης - Χρυσούλα Κοροβέση

Σχεδιασμός φωτισμών
 Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Συνεργασία στη δραματουργία
 Κατερίνα Κωνσταντινάκου

Βοηθός σκηνοθέτη
 Παναγιώτα Παπαδημητρίου

Παίζουν
 Houssain Amiri, Θέμης Θεοχάρογλου, Γιώργος Κριθάρας, Ντέμπορα Οντόγκ, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Αινείας Τσαμάτης, Γιλμάζ Χουσμέν

Οργάνωση παραγωγής
 Κωστής Παναγιωτόπουλος

Εκτέλεση παραγωγής
 SPECTRUM AMKE

Ευχαριστίες
 Βασίλη Κουκαλάνι, Τηλέμαχο Κώτσια, Γιώργο Σύρμα, Έλενα Τριανταφυλλοπούλου

Για την άδεια χρήσης αποσπασμάτων στην κειμενική σύνθεση της παράστασης, θερμές ευχαριστίες στο
 Βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ, τις Εκδόσεις Ύψιλον/βιβλία και την Ιουλίτα Ηλιοπούλου, την εφημερίδα Τα Νέα και την Έφη Φαλίδα, την εφημερίδα Η Αυγή  και τη Μαρία Ρεπούση, τον Χρίστο Παπαδάκη και τη Μαρίνα Βρέλλη-Ζάχου.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΜΟΥΣΙΚΗ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ

 

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Λουκάς Καρυτινός – Ντανιίλ Τρίφονοφ

Έργα Κουμεντάκη, Ραχμάνινοφ, Σοστακόβιτς

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

24 Ιουνίου, 21:00

 

Αν υπάρχει ένας σύγχρονος πιανίστας που να μπορεί να θεωρηθεί άξιος επίγονος των μεγάλων «αστέρων» της χρυσής εποχής του πιάνου, αυτός είναι αναμφίβολα ο Ντανιίλ Τρίφονοφ. Η εκρηκτική δεξιοτεχνία και η βαθιά εκφραστικότητα της ερμηνείας του εγγυώνται μια συγκλονιστική ανάγνωση του αειθαλούς Δεύτερου Κοντσέρτου του Ραχμάνινοφ. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη στιβαρή μπαγκέτα του καταξιωμένου αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού, παρουσιάζει επίσης την Ενάτη Συμφωνία του Σοστακόβιτς, που λόγω της πυκνότητας, της διαύγειας και της φρεσκάδας της αποκαλείται κάποιες φορές «η κλασική του Σοστακόβιτς». Τη συναυλία ολοκληρώνει το ατμοσφαιρικό Ισοκράτημα ενός παιδιού του Γιώργου Κουμεντάκη, εμπνευσμένο από την ανεκτίμητη βυζαντινή μουσική παράδοση.

«Ανεβαίνει στη σκηνή με τον αέρα ενός βετεράνου: αυτού που πάντα καταφέρνει να υπνωτίσει το κοινό, που ανασύρει περισσότερα χρώματα σε ένα μέτρο από όσα βρίσκουν οι περισσότεροι πιανίστες σε ένα ολόκληρο έργο», έγραφαν με απροκάλυπτο ενθουσιασμό οι Times υμνώντας το απίστευτο ταλέντο, αλλά και τη μνημειώδη συγκέντρωση του 30χρονου βιρτουόζου πιανίστα Ντανιίλ Τρίφονοφ. Ο παγκοσμίως κορυφαίος μουσικός που δε σταματά να εφευρίσκει νέους τρόπους να μελετά, να εμβαθύνει, να διαπερνά τις παρτιτούρες… «Παίζει σα να ονειρεύεται». Ας ονειρευτούμε μαζί του λοιπόν, στις 24 Ιουνίου στο Ηρώδειο όπου συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο θυελλώδες Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο και Ορχήστρα σε ντο ελάσσονα του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, ο οποίος είναι ένας από τους αγαπημένους του συνθέτες. Η βραδιά ανοίγει με το Ισοκράτημα ενός παιδιού του Γιώργου Κουμεντάκη, ο οποίος πάνω στο βυζαντινό θεμελιώδες του ισοκρατήματος στήνει μια μεταφυσική γιορτή. Η συναυλία κλείνει με την Ενάτη Συμφωνία σε μι ύφεση μείζονα του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Ένα έργο με βαθύ λυρισμό, θλίψη αλλά και σαρδόνιο χιούμορ. Στο πόντιουμ ο στιβαρός Λουκάς Καρυτινός.

 

Πρόγραμμα

Γιώργος Κουμεντάκης (γενν. 1959)
Ισοκράτημα ενός παιδιού

Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873-1943)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε ντο ελάσσονα, έργο 18
Moderato Ι Adagio sostenuto Ι Allegro scherzando

Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906-1975)
Συμφωνία αρ. 9 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 70
Allegro Ι Moderato Ι Presto Ι Largo Ι Allegretto

 

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Λουκάς Καρυτινός – Ντανιίλ Τρίφονοφ

Έργα Κουμεντάκη, Ραχμάνινοφ, Σοστακόβιτς

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

24 Ιουνίου, 21:00

 

Moυσική διεύθυνση Λουκάς Καρυτινός

Σολίστ Daniil Trifonov πιάνο

 

Εισιτήρια: ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 60€ • ΖΩΝΗ Α΄ 50€ | ΖΩΝΗ Β΄ 40€ | ΖΩΝΗ Γ΄ 30€ • ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 25/20/15€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 16/12€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

Πώληση εισιτηρίων στα aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | www.ticketservices.gr

στο 210 7234 567 στα κεντρικά εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39) και στα καταστήματα Plublic.

 

 Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Πέτρος Κλαμπάνης

Tora Collective

 

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

25-26 Ιουνίου, 21:30

 

Πώς συναντιούνται μουσικές από το Αιγαίο έως την Ήπειρο και από τα Ιόνια νησιά μέχρι την Κρήτη, μιλώντας στον νου και στην καρδιά ερμηνευτών από διαφορετικά μέρη του κόσμου, κουλτούρες και παραδόσεις; Συνενώνοντας δεξιοτέχνες από την Ευρώπη και την Αμερική, το Tora Collective γεφυρώνει τη Δύση με την Ανατολή και το σήμερα με την παράδοση, συνθέτοντας μια οικουμενική, μουσική αφήγηση.

Μια τολμηρή επανεκκίνηση στον διάλογο ανάμεσα στους πολιτισμούς, με όχημα τη δύναμη της μουσικής και του αυτοσχεδιασμού. Μαζί με τον Πέτρο Κλαμπάνη, στο μουσικό αυτό ταξίδι, θα βρίσκονται επί σκηνής ο σπουδαίος Πετρολούκας Χαλκιάς, η Αρετή Κετιμέ, ο
 Θωμάς Κωνσταντίνου, ο Kristjan Randalu και ο Ziv Ravitz.

 

 

 

Πέτρος Κλαμπάνης

Tora Collective

 

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

25-26 Ιουνίου, 21:30

 

Εισιτήρια: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 20€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 16€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια Πέτρος Κλαμπάνης

Ερμηνεύουν
 Αρετή Κετιμέ (Ελλάδα) φωνή, σαντούρι, Πετρολούκας Χαλκιάς (Ελλάδα) κλαρίνο, Θωμάς Κωνσταντίνου (Ελλάδα) φωνή, ούτι, Kristjan Randalu (Εσθονία) πιάνο, φωνή, Ziv Ravitz (Ισραήλ) ντραμς, κρουστά, Πέτρος Κλαμπάνης (Ελλάδα - Αμερική) μπάσο, φωνή

 

Πώληση εισιτηρίων στα aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | www.ticketservices.gr

στο 210 7234 567 στα κεντρικά εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39) και στα καταστήματα Plublic.

 Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΧΟΡΟΣ – ΚΥΚΛΟΣ LAYERS OF STREET

ΙΜΑ – Άντι Τζούμα

Οικοδομή

 

Πειραιώς 260 – Πλατεία

4-5, και 23-30 Ιουνίου, 20:15

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ με Δελτίο Εισόδου

 

Το ρεμπέτικο Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει το λαϊκό στοιχείο που έχει στις ρίζες του την προσφυγιά, την εργατιά, τη φυλακή, τον έρωτα. Μία μουσική που έχει μία δική της γλώσσα επικοινωνίας και έναν εντελώς μοναδικό τρόπο έκφρασης της ιστορίας και των συναισθημάτων. Στην άλλη μεριά του κόσμου, σε ένα διαφορετικό κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο στην Αμερική, γεννήθηκε πιο πρόσφατα το hip hop, ένας χορός που παρά την απόσταση χώρου και χρόνου, συνδέεται άμεσα με τα ίδια ακριβώς στοιχεία. Οι χορευτές του hip hop δημιούργησαν κοινότητες και χρησιμοποίησαν το περιβάλλον στο οποίο έτυχε να βρεθούν, ώστε μέσω της τέχνης τους να καταφέρουν να κοινωνικοποιηθούν, να επιλύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. 

Ο Andi Xhuma, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, με πλούσια δραστηριότητα στο video dance, πολλάκις βραβευμένος ως κινηματογραφιστής και περφόρμερ,/xορευτής στη διεθνούς φήμης ομάδα του Lloyd Newson, DV8 Physical Theatre, παρουσιάζει τη νέα του δουλειά στην Πειραιώς 260. Συνδυάζοντας στοιχεία από τη ρεμπέτικη μουσική και ιστορία με την κινησιολογία και την τεχνική του hip hop, η Οικοδομή δημιουργεί έναν χώρο στον οποίο οι μουσικές, οι ρυθμοί και οι ιστορίες συγχωνεύονται, και συνθέτουν μια ενιαία γλώσσα επικοινωνίας. Μια γλώσσα που έχει ως στόχο να μπορεί να γίνει κατανοητή από οποιονδήποτε οπουδήποτε. Μέσα από την ερμηνεία τεσσάρων χορευτών και δύο μουσικών, η γλώσσα της «οικοδομής» μιλά για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις σχέσεις εξουσίας, για την επικοινωνία και την αποξένωση, για τη Ζωή και τον Θάνατο.

Η Οικοδομή είναι μια παράσταση χορού ανάμεσα σε σκαλωσιές, σκάλες, ταβανόβουρτσες και δομικά υλικά. Χορός που ξεκινάει από το δρόμο, γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας στο στούντιο χορού και αποδομείται για να επιστρέψει τελικά στο δρόμο, όπου και γεννήθηκε. Η κίνηση και η μουσική, τα δύο δομικά στοιχεία της παράστασης συνενώνονται με βασικό στοιχείο τον αυτοσχεδιασμό. Μαζί με ένα μικρόφωνο και μουσική που εμπνέεται από το ρεμπέτικο, και με πρώτη ύλη το κινητικό υλικό του hip hop και του breakdance, ο Τζούμα συνθέτει μια χορογραφία που εστιάζει στα κοινά σημεία της Αμερικανικής κουλτούρας του δρόμου και της ελληνικής λαϊκής κουλτούρας. 

 

 

 

ΙΜΑ – Άντι Τζούμα

Οικοδομή

 

Εισιτήρια: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ με Δελτίο Εισόδου

 

Πειραιώς 260 – Πλατεία

4-5, 7- 8, 10- 11, 15-16 και 24-25 Ιουνίου, 21:00

 

Χορογράφος: Άντι Τζούμα

Κοστούμια: Δανάη Παπαϊωάννου

Μουσική σύμβουλος - Συντονίστρια κρουστών: Νατάσα Μάρτιν

Χορευτές: Δημήτρης Καραγεωργός, Περικλής Πετράκης, Γιώργος Τσαγλιώτης, Πέτρος Νικολίδης

Μουσικοί: Γιώργος Νικολόπουλος, Αθηνόδωρος Καρκαφίρης


Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021 – ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Νέες παραστάσεις

 

Αναστάσιος Μισυρλής - Φώτης Σιώτας

Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω

της Ελένης Φωτάκη

 

Κυριακή 20 Ιουνίου, 10:00 πμ και 11:00 πμ

Καφέ Νομισματικού Μουσείου, Πανεπιστημίου 12

 

Το μουσικό παραμύθι για παιδιά ηλικίας 5 - 9 ετών, πρόλαβε να παρουσιαστεί μόνο για μία ημέρα το φθινόπωρο που μας πέρασε, επανέρχεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ με δύο ακόμα παραστάσεις. Εμπνευσμένο από ένα γαλλικό προκλασικό τραγούδι, το μουσικό παραμύθι που συνέθεσαν και ερμηνεύουν ζωντανά ο βιολοντσελίστας Αναστάσιος Μισυρλής και ο βιολονίστας Φώτης Σιώτας σε κείμενο της Ελένης Φωτάκη, μας μιλά για ένα «ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω». Στο δρόμο όμως ανακάλυψε τη σοφία της ροής προς τα μπρος, της αέναης κίνησης και της συνέχειας.

Παραλλαγές του τραγουδιού άλλοτε με oργανικό ήχο και άλλοτε με χορωδιακή προσέγγιση συνυπάρχουν με πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και γνωστά θέματα από την κλασική μουσική έως και μελωδίες του κόσμου. Ατμοσφαιρικά ηχοτοπία συνομιλούν με τη ζωντανή αφήγηση από την ηθοποιό Ηρώ Μπέζου και μας παρασύρουν σ’ ένα ταξίδι αναζήτησης της χαράς.

 

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Φώτης Σιώτας είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός για τη συνεργασία του με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, που παραμένει σταθερή από το 1993 ως σήμερα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολί και το τραγούδι σε ηλικία 9 ετών, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος πολλών συγκροτημάτων της πόλης, όπως: Ποδηλάτες, Boomstate, Επισκέπτες και Ευοί Ευάν. Συνεργάζεται επίσης με τον κιθαρίστα Μπάμπη Παπαδόπουλο. Από το 2005 έχει δημιουργήσει με τον κιθαρίστα Κώστα Παντέλη το ντουέτο Sancho 003, με το οποίο κυκλοφόρησαν δυο δίσκους (We buy gold, MUZGA), ενώ το 2016 δημιούργησε το γκρουπ Σωτήρες. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Άρη Μπινιάρη στις παραστάσεις Ξύπνα Βασίλη και ο Χορός της φωτιάς και έχει γράψει μουσική για τη χορευτική ομάδα sinequanon, για το Φεστιβάλ Αθηνών, για το Εθνικό θέατρο, το ΚΘΒΕ  και για δεκάδες άλλες παραγωγές .

Ο Αναστάσιος Μυσιρλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από την ηλικία των 5 ετών άρχισε να συμμετέχει σε χορωδίες (Χορωδία Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων Θεσσαλονίκης, χορωδίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μακεδονία και ΕΡΤ,παιδική χορωδία Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης). Πήρε δίπλωμα βιολοντσέλου από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκη. Ως βιολοντσελίστας έχει συνεργαστεί με ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σύνολα τζαζ μουσικής και μεγάλους θεατρικούς και μουσικούς οργανισμούς (ΕΡΤ, ΕΛΣ, Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, Μέγαρο Μουσικής, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μουσείο Γουλανδρή, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), καθώς θιάσους και θεατρικές ομάδες.

Η Ηρώ Ελένη Μπέζου αποφοίτησε από  την Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου το 2009 και από τότε έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο με σημαντικούς σκηνοθέτες (Στ.Φασουλή, Γ. Χουβαρδά, Θ.Μοσχόπουλο, Α. Καραζήση, Τ.Τζαμαριά, Γ. Μπέζο, Κ. Ευαγγελάτου, Χ. Φραγκούλη, Α. Μπινιάρη, Μ. Πανουριά. Π. Δεντάκη, Β. Κουκαλάνι, Λ. Μελεμέ, Α. Αζά,  Ε. Λυγίζο, Πρ. Αλειφερόπουλο κ.α.), σε παραγωγές στο Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών, τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Θέατρο Πορεία, του Δημοτικό Θέατρου Πειραιά κ.α. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε ταινίες των: Νίκου Περράκη, Γιωργου Σιούγα, Στέργιου Πάσχου,  Θανάση Τρουμπούκη, Γιάννη Κορρέ , Λευτέρη Γιαννακουδάκη, Ελένης Μητροπούλου, Ιωάννας Κρυωνά, Marianno Pensotti, The Boy. Το 2019 τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη

 

Αναστάσιος Μισυρλής - Φώτης Σιώτας

Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω

της Ελένης Φωτάκη

Μουσική σύνθεση και ερμηνεία Αναστάσιος Μισυρλής, Φώτης Σιώτας

Αφήγηση Ηρώ Μπέζου

Κυριακή 20 Ιουνίου, 10:00 πμ και 11:00 πμ

Καφέ Νομισματικού Μουσείου [Πανεπιστημίου 12]

 

     

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου.

Παρακαλούμε κάθε μικρός θεατής να συνοδεύεται από έναν μόνο ενήλικα. Ένας ενήλικας μπορεί να συνοδεύει περισσότερα από ένα παιδιά.

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη πριν και κατά τη διάρκεια της παράστασης και μέχρι την αποχώρηση από το χώρο της παράστασης.

 

 

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα