Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Το όνειρο ενός γελοίου» του Φ. Ντοστογιέφσκι με τον Δημήτρη Βερύκιο σε on line streaming από το estage.gr

 


 

Το «ΌΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» με τον Δημήτρη Βερύκιο, σε ONLINE STREAMING από το estage.gr

https://tinyurl.com/ezn4t27j

Από την Κυριακή 25 Απριλίου 2021 έως και την Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ώρα έναρξης: 20.00

 Η παράσταση που για 6 χρόνια, συγκίνησε κι ενθουσίασε κοινό και κριτικούς σε όλη την Ελλάδα, μεταφέροντας στη σκηνή με απόλυτο σεβασμό και κλασσική ακρίβεια τη μεγαλοφυή σκέψη του «ανατόμου της ψυχής» Φ. Ντοστογιέφσκι, τώρα και διαδικτυακά!
  Το αριστούργημα «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» που έχει χαρακτηριστεί ως «το πιο φωτεινό κι αισιόδοξο έργο» του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, ενσαρκώνει συνολικά τη φιλοσοφία του, ενώ δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως αποτελεί ανατομία της ανθρώπινης ψυχής και συνοπτική ιστορία της κοινωνίας μας… Το άφησε ως μια επιστολή – παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα στη δύση της ζωής του, το 1877, τέσσερα χρόνια πριν φύγει από αυτή τη ζωή.

Λίγα λόγια για το έργο


  Ένας άνθρωπος βαθιά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Το βράδυ όμως που είναι έτοιμος να το κάνει και βρίσκεται με το περίστροφο στο χέρι, αποκοιμιέται… Το όνειρο που βλέπει, τον κάνει όταν ξυπνάει όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει αλλά να λαχταράει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού στον ύπνο του, τού φανερώθηκε η «Αλήθεια της Ζωής» με όλες τις λεπτομέρειες! Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού…!


  Τo «ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» ξεκίνησε το ταξίδι του τον Αύγουστο του 2014 στο Ανοιχτό θέατρο της Λευκάδας κι αμέσως μετά παρουσιάστηκε στην Αθήνα, στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής για 5 μήνες (2015-2016), αποσπώντας τη θερμή κριτική των ΜΜΕ και την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού. Ακολούθησε περιοδεία ανά την επικράτεια:
Τήνο, Βόνιτσα, Αίγιο, Ιωάννινα, Πάτρα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Γρεβενά, Άργος,  Πρέβεζα, Τήνο, Νάξο, Σίφνο, Κω, Γαλάτσι, Γύθειο, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Χανιά, Ρέθυμνο, Λαμία, Βύρωνα, Πάρο, Σαντορίνη, Άρτα, Χαλκίδα, Κορυδαλλό, Αμοργό και Κουφονήσια με μεγάλη επιτυχία!

Παρουσιάστηκε επίσης για Γυμνάσια και Λύκεια της Κορίνθου τον Μάρτιο του 2019!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


  Ερμηνεία: Δημήτρης Βερύκιος

Συμμετέχει η σοπράνο: Ευτυχία Δημητρακοπούλου

Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος

Μετάφραση: Άρης Αλεξάνδρου

 

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

7 ευρώ

 

Facebook Event : https://tinyurl.com/j23jwyts

 

ΣΧΟΛΙΑ & ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΘΕΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

«Σπάνια ερμηνεία»

                                                      ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  (Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών)

“Εκπληκτικός ο Δημήτρης Βερύκιος που απέδωσε τόσο εκφραστικά τον ήρωα του Φ.Ντοστογιέφσκι που "έλεγες" πως ήταν αυτός ο ίδιος, απόλυτα καθηλωτικός... Μία παράσταση τόσο επίκαιρη και τόσο ανθρώπινη που πραγματικά αξίζει να δει κανείς”  

                                                                                                  ΜΑΙΡΗ ΖΑΧΑΡΑΚΗ (Ραδιοφωνική παραγωγός)

«Ως χαρίεν έστ' άνθρωπος, όταν άνθρωπος εί», ένα από τα αθάνατα, καίρια και επίκαιρα πάντα αποφθέγματα του Μένανδρου, μοναδικού σωζoμένου σήμερα εκπροσώπου της Νέας Κωμωδίας. Και είναι τόσο σπάνιο να είναι «χαρίεν ον» ο άνθρωπος και μάλιστα ο ηθοποιός, που το επισημαίνεις ευθύς εξαρχής. Πήγα κι εγώ λοιπόν ο τάλας, μην έχοντας χρήματα για διακοπές και βράζοντας στο ζουμί μου σε αυτό το καυτό (από πολλές απόψεις) αθηναϊκό καλοκαίρι, στο Θέατρο Άλσους Βεΐκου για να δω έναν ηθοποιό που μου είπαν ότι ήταν καταπληκτικός. Κι έμεινα άναυδος. Είδα έναν ήρωα, με τερατώδεις ικανότητες συγκεντρώσεως, με αυτοπειθαρχία κι αυτοπεποίθηση, με γνώση και μεράκι, άψογη τεχνική, πλήρη κάτοχο των εκφραστικών του μέσων να καθηλώνει ένα ανήσυχο κι απείθαρχο κοινό... Και με τι παρακαλώ; Με ένα πεζογραφικό όνειρο του Ντοστογιέφσκι, που δεν έγραψε ποτέ για το θέατρο, όμως συναγωνίζεται τον δικό μας Παπαδιαμάντη σε θεατρικές διασκευές των ποιητικών και βαθυστόχαστων πεζογραφημάτων του.

Το Όνειρο ενός γελοίου είναι η εικονογράφηση μιας ουτοπίας. Συναγωνίζεται τους Όρνιθες του Αριστοφάνη, την Πολιτεία του Πλάτωνα και τα ανθρωπιστικά ιδεώδη πολλών οραματιστών, λογοτεχνών, στοχαστών και φιλοσόφων. Ένα κείμενο –το ντοστογιεφσκικό– τόσο κρυπτικό και δυσεξιχνίαστο, που μόνο σε ένα ανοικτό θέατρο με τον κόσμο να πηγαινοέρχεται, να χειρονομεί, να παίζει με τα κινητά, να καταναλώνει τρόφιμα και ποτά... μόνο εκεί δεν μπορούσα να το φανταστώ να λειτουργεί. Κι όμως λειτούργησε. Και μάλιστα άψογα. Τέλεια, τολμώ να πω. Με τον κόσμο να παραληρεί από ενθουσιασμό, να πλησιάζει συγκινημένο τον σεμνό ηθοποιό για να τον συγχαρεί με δάκρυα στα μάτια και με υγρή ψυχή.

Γι’ αυτό είπα στην αρχή ότι ο άνθρωπος είναι χαρίεν ον όταν άνθρωπος είναι. Στον Δημήτρη Βερύκιο αναφερόμουνα. Σκηνοθέτης της παράστασης, άξιος, ο Τάκης Χρυσικάκος.

              Η παράσταση παίχτηκε στο Θέατρο Άλσους Βεΐκου στις 12 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου   2016.

                                                          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ (Κριτικός θεάτρου – DIASTIXO.GR 12/8/2016)

“Μια σπάνια ερμηνεία για την ευτυχία της ζωής, που βρίσκεται πάνω από τη γνώση, πλημμυρισμένη πάθος, έκσταση, έρωτα, ευδαιμονία, ενθουσιασμό για την ομορφιά των κλασσικών αξιών, αλλά και δυνατή θλίψη, μελαγχολία που συνεπαίρνει μαρτυρικά τον εξαίρετο πρωταγωνιστή. Ώσπου να γαληνέψει σαν άυλος, συνεπαρμένος στο φως του αποκαλυπτικού ονείρου… Το σκηνοθετικό συναρπαστικό πλησίασμα είναι κάτι σαν όμορφος «νοσταλγικός πόνος» που οδηγεί στην κάθαρση με γενναιόδωρη λαχτάρα. Κομψά κοστούμια, ένα φαναράκι και δυο φτερά πουπουλένια αρκούν για να πετάξει ο θεατής βαθιά συγκινημένος σε καταιγισμό χειροκροτημάτων, στο πανανθρώπινο όνειρο της ευδαιμονίας.»

                                                                                             ΧΑΡΑ ΚΙΟΥΣΗ (Δημοσιογράφος NEWS BEAST)

«Δημήτρη, σ' ευχαριστούμε από την καρδιά μας για τη συγκλονιστική σου ερμηνεία»

                                                                                   ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ (Εκδότης, Δημοσιογράφος)

 

«…Ένα πνευματικό έργο, που σε καθηλώνει η συγκλονιστική ερμηνεία του Δημήτρη Βερύκιου, μονόλογος μια ψυχής που επικοινωνεί χαρισματικά με το κοινό, εκπέμποντας την συμπαντική μία αλήθεια, πως ό,τι χρειαζόμαστε σαν άνθρωποι ,είναι να δίνουμε και παίρνουμε μόνο αγνή- εξαγνιστική αγάπη.»

                                                                                      ΒΙΚΥ ΤΣΙΓΓΑ (Δημοσιογράφος NEW DEAL)

«Διαβρωτικός ο λόγος του Ντοστογιέφσκι από το στόμα ενός ηθοποιού που γνωρίζω χρόνια κι εκτιμώ βαθύτατα,  του Δημήτρη Βερύκιου, που παρουσιάζει το «Όνειρο ενός γελοίου», ένα υπέροχο κείμενο, δημοσιευμένο το 1877…. Μια παράσταση που αξίζει να δείτε…»

                                                     ΜΗΝAΣ ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ  (Δημοσιογράφος - ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1864, 14-05-2015)

«Στ' αλήθεια δεν θυμόμουν πόσον καιρό είχα να πάω σε παράσταση και λίγα 24ωρα μετά, να την σκέφτομαι ακόμα...
Πάνω σε ένα πραγματικά απίστευτο κείμενο, 
Το Όνειρο Ενός Γελοίου - Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και σε σκηνοθεσία του Takis Xrusikakos B, μέσα σ' ένα λιτό αλλά προσεγμένο & ατμοσφαιρικό σκηνικό, ο καλός μου φίλος Dimitris Verykios κατάφερε κυριολεκτικά να με συγκλονίσει, δίνοντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό ρεσιτάλ ερμηνείας, ξαναθυμίζοντάς μου γιατί όσοι μπλέκουμε/μπλέξαμε στη μαγεία αυτής της δουλειάς δεν θα πάψουμε ποτέ να παραμένουμε μαγεμένοι και εκστατικοί : υπάρχει πάντα "κάτι παραπάνω" που δεν έχουμε δει, και δεν έχουμε (ακόμα) ζήσει... Δημήτρη, ειλικρινά σ' ευχαριστώ γι' αυτό...»

                                                                         ΝΙΚΟΣ ΑΠΕΙΡΑΝΘΙΤΗΣ (Σεναριογράφος)

«Μοναδική σε όλα της η παράσταση " Το όνειρο ενος γελοίου" χθες βράδυ,στο θέατρο Βράχων! Εκπληκτική η ερμηνεία του Δημήτρη Βερύκιου καθήλωσε κυριολεκτικά το κοινό.Ενα κοινό που ρούφαγε την κάθε λέξη...ακίνητο..μαγεμένο από τον μονόλογο του ηθοποιού...λιτό ..απλό ...δωρικό.Κατάσαρκα της ουσίας,διχως " θόρυβο"! Αλλωστε η ουσία δεν φωνασκεί. .υπάρχει αφ εαυτής και αυτήν μας μετάλαβε ο Δημήτρης Βερύκιος με οκτάβες υψηλής εσωτερικής δόνησης,με ενα γλυκασμό ροής λόγου ακόμη κ όταν οι συχνότητες κατέβαιναν στον πόνο...στην αγωνία για το αιώνιο γίγνεσθαι κ υπάρχειν,κ εκείνα τα σύμβολα- φτερά ,του πετάγματος της ψυχής δίχως καρφιά,ήταν το πολύτιμο της σκηνοθεσίας του Τάκη Χρυσικάκου.
" Αγάπη.. Ελευθερία" κ εμεις δεν κρύβαμε το δάκρυ!
Καθρέφτης έγινε ο ηθοποιός κ λυτρωνόμαστε!»

                                                                                               ΜΑΙΡΗ ΜΑΥΡΩΝΑ (Ποιήτρια)

Το θέατρο λένε πως είναι τροφή για το μυαλό και τη ψυχή. Δυστυχώς, εν έτη 2017, οι θεατρικές παραστάσεις είναι , κατά κύριο λόγο, διασκέδαση και όχι ψυχαγωγία.  Το καλό, βέβαια είναι πως υπάρχουν και εξαιρέσεις. 

Χθες, είχα τη χαρά να παρακολουθήσω μια από αυτές τις εξαιρέσεις. Το έργο αρκετά γνωστό και ο συγγραφέας ακόμα πιο γνωστός και σημαντικός. Το Όνειρο Ενός Γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι. 

Αν και έχω διαβάσει το κείμενο, η παράσταση ήταν μια υπέροχη εμπειρία για μένα. Ένας μονόλογος ερμηνευμένος από τον κύριο Δήμήτρη Βερύκιο με τρόπο μαγικό. Κατάφερνε με ένα και μόνο βλέμμα στο κενό, με τον τρόπο που απέδιδε το κείμενο να συγκλονίζει τον κόσμο και μέσα στην ησυχία που υπήρχε στο χώρο, να επιτρέπει να συναισθήματα του ήρωα να τρυπώνουν στον καθένα ξεχωριστά. 

Το σκηνικό λιτό και υπέροχο. Ένας καλόγερος, μια καρέκλα, ένα φαναράκι και ένα κερί που καίει, πάνω σε ένα τραπεζάκι. Αλλά δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο. Δεν υπήρχε κανένα κενό που να έπρεπε να γεμίσει με ένα εντυπωσιακό ή βαρύ σκηνικό. 

Ο κύριος Βερύκιος, υπό την σκηνοθετική οδηγία του κύριο Τάκη Χρυσικάκου, έκανε αυτό που νομίζω έπρεπε. Σεβάστηκε το κείμενο, τους θεατές, τον εαυτό του, ξεδίπλωσε το ταλέντο του και μάγεψε. 

Αν στο δρόμο σας βρεθεί αυτή η παράσταση, κάντε αυτό το δώρο στον εαυτό σας. Θα βγείτε από την αίθουσα και θα νιώθετε τόσο γεμάτοι ψυχικά και με πλούσιο υλικό για σκέψη! 

                                                                                      ΛΙΝΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ (κριτικός – CRETE WOMAN.GR)

«Διψασμένος από αγάπη ο Ντοστογέφσκη και πλημμυρισμένος από την φωτεινάδα του ταλέντου ο ηθοποιός ξεδίπλωσε όμορφα στη σκηνή τις μεγάλες διδαχές του έργου. Από την πρώτη κιόλας στιγμή άπλωσε στο νου μας μια λαχτάρα για συμμετοχή και μια επιθυμία για κοινωνικότητα που περικλείεται με την καλοσύνη και το αγνόψυχο του ανθρώπινου όντος, θαμπορούσε να πει κανείς και επωμίστηκε το άνοιγμα ενός δρόμου όπου ο καθένας μας χρωστάει στο τέλος του τη γνώση. Έτσι, το όνειρο έγινε όραμα ή πραγματικότητα και η απόγνωση πνεύμα προσφοράς μιας βαθειάς εσωτερικής ανάτασης. Ο καλλιτέχνης στάθηκε υπεύθυνα απέναντι στο δημιουργό και με θαυμαστή συνέπεια που του αρμόζει πλημμύρισε την σκηνή με εικόνες και προτάσεις που η μία διαδεχότανε την άλλη. Το πετυχημένο μουσικό επίχρισμα ερχότανε ακριβώς στην κορύφωση του έργου και αναγεννούσε στη προβολή του οράματος ένα ερέθισμα μελλοντικό όπου η αγάπη είναι ο πρωταρχικός παράγοντας της κοσμικής υπόστασης, της αποστολής του. Η αμεσότητα του ηθοποιού επί σκηνής στην ερμηνεία του έργου, έδωσε την ευκαιρία της γνωριμίας ενός προσώπου που με το αρχοντικό του Εγώ προβλημάτισε τον θεατή. Η εκφραστικότητα της ματιάς με τον ταλαντούχο τόνο της φωνής παλεύανε με το ελεύθερο των κινήσεων πάνω σε μια αδυσώπητη γραμμή σεβασμού, πάνω σε ένα βροντερό ηθικό και άξιο. Ο Δημήτρης στεκότανε εκεί υπεύθυνα οδηγητής και καθήλωσε το κοινό στις θέσεις ακόμα και όταν η παράσταση τελείωσε…»

                                                                                                     ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΝΙΟΥΡΑΣ (Ποιητής)

 «Τα φώτα σβήνουν και το φως ενός λευκού φαναριού διώχνει το σκοτάδι της σκηνής. Το χθες συνομιλεί με το παρόν. Η εκπληκτική ερμηνεία του Δημήτρη Βερύκιου ζωντανεύει έναν κόσμο που ανήκε στο παρελθόν, αλλά που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και το παρόν.

Ο ηθοποιός βάζει ένα στοίχημα, να ξεπεράσει το όνειρο. Και το κερδίζει καθώς με αριστουργηματική μαεστρία υποδύεται τον αντιήρωα, που μέσα απ’ τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τις ιδέες του ενσαρκώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού συγγραφέα. Ξεγυμνώνει την ψυχή του και αγγίζει τις ψυχές των θεατών»

                                                                                                   ΜΑΡΘΑ ΠΑΤΛΑΚΟΥΤΖΑ (Δημοσιογράφος BOOKIA)

«Συγκλονιστικό κείμενο, συγκλονιστική η ερμηνεία του κ. Δημήτρη Βερύκιου, που με καθήλωσε και μία ώρα. Ένα έργο που πρέπει να το δει το θεατρόφιλο κοινό!! Συγχαρητήρια!»

                                                                                           ΒΙΒΙΑΝ ΜΗΤΣΑΚΟΥ (Theater Project)

«…Κάποια μέρα θα έχετε την τύχη να παρακολουθήσετε αυτό το αριστούργημα, να νοιώσετε ότι τα θεατρικά έργα δεν στηρίζονται μόνο στον συχνό διάλογο αλλά στην δυνατότητα του ηθοποιού να παίρνει την σκέψη σου και να την οδηγεί εκεί που έχει ορίσει ο συγγραφέας.»

                                                                                         ΣΤΕΛΛΙΟΣ ΝΤΙΝΟΣ (Συγγραφέας) VONITSA PRESS

«Κι ο ουρανός αν γράψει με όλα τ' αστέρια του για την παράσταση, το αξίζεις!»

                                                                                                        ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ (Ποιητής)

«Ένα διαχρονικό κείμενο του Ντοστογιέφσκι για την ελπίδα και την αισιοδοξία! 
Μία κατάθεση ψυχής για το σήμερα και το αύριο ενός κόσμου που αναζητά ταυτότητα και ιδανικά. Υπέροχη ερμηνεία, εσωτερική δύναμη και πάθος»

                                                                                                          ΠΑΝΟΣ ΚΕΚΑΣ (Σκηνοθέτης)

«Καθηλωτική ερμηνεία!!!!!»

                                                                                                       ΓΙΟΥΛΗ ΖΗΚΟΥ (Ηθοποιός)

«Hμουν εκεί… συγκλονιστική ερμηνεία... όλα τα κύτταρα του Βερύκιου δονήθηκαν στην επαφή με τη ρίζα του… και το ταλέντο του εκτοξεύθηκε και μας ταξίδεψε όλους...» 

                                                                                                  ΑΡΙΣΤΕΑ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗ (Ηθοποιός)

«Ένα τέλειο κείμενο με μια υπέροχη και δυνατή ερμηνεία. Μπράβο Δημήτρη...»

                                                                                      ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ (Συγγραφέας)

 «Ο κος Δημήτρης Βερύκιος με φαινομένη απλότητα, άλλοτε με δωρικό αυτοσαρκασμό και διάθεση κι άλλοτε με ευαισθησία, συνοδευόμενη από λεπτουργικές εκφράσεις του προσώπου και συναφή κινητική έκφραση του σώματος και των χεριών, δημιουργούσε επαρκώς την αναγκαία μυσταγωγική ατμόσφαιρα για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι την ολοκλήρωση του «υπερβατικού» ταξιδιού του «γελοίου» ήρωα του Ντοστογιέφσκι.»        

                                                                                             (ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ ΧΕΡΣΙΚΡΑΤΗΣ - Β. Μ. )

«Θερμότατα συγχαρητήρια για μια παράσταση που έδωσες με τέτοιο πάθος για την τέχνη σου… μοναδικό πάθος ερμηνείας!»                             

                                                                  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ (Ιατρός καρδιολόγος, Συγγραφέας, Μουσικός)

«Συγκλονιστική ερμηνεία από τον Δημήτρη Βερύκιο»

                                                                                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΑΚΗΣ (Τραγουδιστής)

«Όποιοι δεν το δείτε, θα χάσετε… Μια πραγματικά απίθανη παράσταση και μια απίστευτη ερμηνεία, από τον μοναδικό Δημήτρη Βερύκιο»

                                                                                              ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΟΛΙΤΗΣ (Εκπαιδευτικός)

 “There is always someone who can step on stage and steal the whole show. 
One of the best actors that I know is Dimitris Verykios and it's an honor for me being his friend. 
He is such a good actor and he always pulls the audience into the world of the play and keeps them at the edge of  their seat.
Today Dimitris Verikios is acting on the play "Dream of a ridiculous man" by Fyodor Dostoyevsky. 
Even though the play is old it's still describes today's society indicating thathuman desperation continues through the time. 
But at the end God is always showing the way we just have to be strong, have faith and trust him. 
Go see and enjoy the play!”

                                                                                                               NINA ALEXANDER

«Για μένα προσωπικά αυτή η παράσταση ήταν καθοριστική! Με γέμισε αισιοδοξία, δύναμη, δίψα για ζωή και προσφορά! Αυτή την παράσταση όχι μόνο δεν πρέπει να την χάσει κανείς αλλά πρέπει να την δει και να την ξαναδεί! Δημήτρη Βερύκιε σ' ευχαριστούμε από καρδιάς! Η εκπληκτική ερμηνεία σου και τα μηνύματα του ονείρου σου μπορούν ακόμη και να σώσουν ζωές!!! Άξιος!!!»

                                                                                                           ΧΑΡΑ ΧΗΤΑ (Εικαστικός)

«Ευχαριστούμε για την υπέροχη παράσταση. Η βραδιά εκείνη θα μείνει αξέχαστη. Ήταν όλα τέλεια...»

                                                                                  ΠΑΤΗΡ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (Ι. Μητρόπολις Λευκάδας)

 «Μια εξαιρετική παράσταση «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ», με μια μοναδική ερμηνεία του Dimitris Verykios! …Θέλω να την ξαναδώ…»

                                                                                         EVI PETERSON «ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΕΧΝΗ»

«Δυνατή παράσταση με διαχρονικά μηνύματα!»

                                                                                       ΒΑΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ (Εκπαιδευτικός)

 «Το «Όνειρο ενός γελοίου», ένα πραγματικό διαμάντι του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ, αλλα και μια βαθειά ανθρώπινη κραυγή μέσα στο χρόνο , μέσα του, μέσα στην κοινωνία , που αφορά τον καθένα από εμάς....εκφρασμένη μέσα από την υπέροχη και τόσο "φυσική" ερμηνεία του Δημήτρη Βερυκιου. Ευχαριστούμε.»

                                                                                                             ΙΩΑΝΝΑ ΛΙΓΝΟΥ (Ζωγράφος)

 Hai fatto il tuo lavoro di attore al meglio!!! Come un artigiano che dalla materia crea l'oggetto... tu dalle parole di un uomo addolorato come lo è sempre stato Fedor Dostoevsky, ci hai lanciato il suo messaggio di speranza, ci hai fatto vedere la piccola luce della stella lontana… ci hai fatto entrare nel sogno di Dostoevsky, ci hai fatto vedere la stella di flebile luce che lo chiamò alla vita innocente”

                                                                                                     ANGELA ARGENTINO (Ποιήτρια)

 «Κι επειδή "Ηθοποιός σημαίνει φως".... χθες βράδυ μας συνέχισε την φωτεινή πτήση ο υπέροχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ (αυτή η ανεπανάληπτη εκφραστικότητα στην ερμηνεία σου ήταν εκπληκτική!!!)… Μαγική βραδιά…»

                                                                              ΦΡΟΣΣΩ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ (Υπ. Πολιτισμού)

«Μεταφυσική ερμηνεία… το υπέροχος μου κάνει λίγο.... συνέχισε Δημήτρη»

                                                                                   ΜΑΡΙΑ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ (Εκπαιδευτικός)

 «Συγκινητικη, υπεροχη παρασταση… εκπληκτικος, μοναδικος, σεμνος Δημητρης Βερυκιος!!!!»

                                                                                                 ΜΑΤΙΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Ποσο τυχερη που ημουν εκει και παρακολουθησα την ωραιοτερη παρασταση !!! Δημήτρη Βερύκιε  ησουν καταπληκτικος!!!! Σου αξιζει το μεγαλυτερο χειροκροτημα!!!!!!!

                                                                                              ΕΥΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (Τραπεζικός)

«Δημήτρη, χθες μου τηλεφώνησε ο Ντοστογιέφσκι και μου είπε: «Τον Δημήτρη Βερύκιο τον διορίζω μόνιμο ερμηνευτή μου στην Ελλάδα…»

                                                                                         ΠΑΝΟΣ ΣΑΝΤΑΣ (Αρχιτέκτονας 87 ετών)

 

“Μέσα από εσένα Δημήτρη ζήσαμε το όνειρο ενός γελοίου..... που δεν ήταν όνειρο, που δεν ήταν γελοίος....Εσύ μας μετέδωσες με πάθος την Αλήθεια !! Θεϊκός !!!!!”

                                                                                               ΟΛΓΑ ΧΑΝΟΥΖΑ (Συγγραφέας)

«Δυνατός μονόλογος ,μ΄ένα μεστό και επίκαιρο κείμενο, εργαλείο στα χέρια του κ. Βερύκιου, που σε καθηλώνει με την ερμηνεία του και ταξιδεύεις μαζί του στον τόσο γλαφυρά αποτυπωμένο από κείνον λόγο του Ντοστογιέφσκι …απρόσμενα ευχάριστο το κυριακάτικο απόγευμα ...αξίζει το χρόνο σου…»

                                                                                                        ΒΙΒΗ ΠΟΥΣΠΟΥΡΙΚΑ (Εκπαιδευτικός)

«Χθές πήγα στο Βαφείο και είδα την παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου". Είχα χρόνια να δώ τον φίλο μου Δημήτρη Βερύκιο και εντυπωσιάστηκα απο την εξαιρετική του ερμηνεία!!Σε ένα όχι ιδιαίτερα εύκολο κείμενο επί 70 λεπτά ξεδίπλωνε το υποκριτικό του ταλέντο και συνέπαιρνε το κοινό και μαζί και εμένα!!Σ' ευχαριστώ Δημήτρη και σου εύχομαι πάντα τέτοια!»

                                                                                                     ΕΛΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗ (Ηθοποιός)

«Ο  παντα αληθινος και επικαιρος λογος του Ντοστογιεφσκι, βρηκε τον καλυτερο τροπο να εκφραστει, απο εναν σεμνο, αλλα σπουδαιο ηθοποιο, τον Δημητρη Βερυκιο.
Συγκλονιστικος στην ερμηνεια του, με καθαροτητα στη φωνη. με σκαμπανεβασματα στον τονο της. Μιλαει σιγα,κλαιει,φωναζει,θυμωνει, σπαραζει και γελαει ξανα. Η κινηση του χεριου, το στησιμο του σωματος,η αγωνια και οι μορφασμοι του προσωπου, ο ιδρωτας στο μετωπο κι ολα αυτά δεμενα με μαεστρια, δειχνουν την ικανοτητα του ηθοποιου, το μεγαλειο του καλλιτεχνη. Ακομα κι ο τροπος που υποκλινεται,στο κοινο που τον αποθεωνει, δειχνει αρχοντια και απλοτητα. Δημητρη Βερυκιε, συγχαρητηρια. Υποκλινομαι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" 

                                                                                                 ΜΙΜΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ (Ποιητής)

«Γεμάτη συγκίνηση Ευχαριστώ θερμά τον κ. Δ. ΒΕΡΥΚΙΟ για την καθηλωτική ερμηνεία του».

                                                                                                  ΜΑΡΙΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ (Ποιήτρια)

 «Μιά πολύ αξιόλογη παράσταση, που δεν πρέπει να χάσει κανείς!!!... Με τον έναν και μοναδικό Δημήτρη Βερύκιο να δίνει ρεσιτάλ ηθοποιϊας επί σκηνής και να "περνά" στο κοινό του, με ένα αριστοτεχνικό τρόπο, όλα εκείνα τα υπέροχα μηνύματα του Έργου...!!!»           

                                                                                                          ΧΑΡΗΣ ΣΕΠΕΝΤΖΗΣ (Σκηνογράφος)

«Υψηλή ερμηνεία ενός ταλαντούχου Έλληνα ηθοποιού που κατάφερε με το έργο/κείμενο του ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ "Το Όνειρο ενός Γελοίου", να κόψη την ανάσα και να συγκινήσει τους τυχερούς θεατές και να αποσπάσει το ένθερμο χειροκρότημά τους»

                                                                                                              ΑΜΑΛΙΑ ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ (Σκηνοθέτης)

«Ο Δημήτρης Βερύκιος προχθές στο θεατρικό έργο του Ντοστογιέφσκι ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ μας συγκλόνισε με την σπουδαία ερμηνεία του. Έφυγα γεμάτος»

                                                                                              ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ (Μουσικός)

«Φίλε Δημήτρη Βερύκιε η ερμηνεία σου μοναδική!! Μπράβο σου!!!»

                                                                                              ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΟΣ (Δήμαρχος Περάματος)

«Ένας ηθοποιός που σκύβει με σεβασμό και αγάπη στα λόγια του σπουδαίου Ντοστογιέφσκι. Μια εξαιρετική παράσταση, τόσο επίκαιρη σήμερα»

                                                                                                        ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΥ (Εκπαιδευτικός)

«"Το όνειρο ενός γελοίου" του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία του Τάκη Χρυσικάκου
με τον Δημήτρη Βερύκιο να δίδει ρεσιτάλ ηθοποιίας παρακολουθήσαμε όσοι (τυχεροί) βρεθήκαμε την Παρασκευή στον Θεατρικό Σταθμό της πόλης μας.
Εξαίσιο το έργο και εκπληκτική η παράσταση, με τον Βερύκιο να μας καθηλώνει μιλώντας μας (με τα λόγια του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα), για ένα κόσμο αντίγραφο τους δικού μας, στην ιδανική του, όμως, έκφανση, που υπάρχει κάπου στο σύμπαν. Το πότε πέρασε η (σχεδόν) μία ώρα της παράστασης, ούτε που το καταλάβαμε παρά τον βαρύ και μουντό καιρό...»

                                                                                                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΖΑΝΑΚΗΣ (Συγγραφέας)

«Εξαιρετικός Δημήτρης Βερύκιος»             

                                                                                                          ΝΤΕΝΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ (Μουσικός)

 «Μέσα στα αστέρια μας μαγνήτισες με το "μικρό αστρουλάκι" ! Μια υπέροχη ερμηνεία με τον      εξαιρετικό ηθοποιό Δημήτρη Βερύκιο»

                                                                                                              ΜΑΡΙΝΑ ΑΘΙΡΟΥ (Δικηγόρος)

          «"ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ" του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ερμηνεύει με Υψηλών  Προδιαγραφών Υποκριτικής ο Δημήτρης Βερύκιος»    

                                                                                                       ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ (Σκηνοθέτης)

“Παρακολούθησα την παράσταση "το όνειρο ενός γελοίου " του Ντοστογιέφσκι από τον Δημήτρη Βερύκιο  μπροστά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας στην Κατούνα Λευκάδας. Με μια λέξη θα τον χαρακτηρίσω... ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!!!”

                                                                                               ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (Δημοσιογράφος)

“Από το μηδενιστικό "τίποτα δεν αξίζει σ' αυτό τον κόσμο" τη βαθιά απογοήτευση και το θάνατο , ο μεγάλος συγγραφέας μας μεταφέρει με τρόπο αριστουργηματικό στην αγάπη που αξίζει τα πάντα, την αναγέννηση και το πραγματικό νόημα της Ζωής...Οι αδυναμίες του ανθρώπου, τα πάθη του , η ματαιότητα, η απογοήτευση και στο τέλος η λάμψη της Ζωής που διαλύει τις γκρίζες πτυχές της , ζωντανεύουν με τρόπο συγκλονιστικό από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΡΥΚΙΟ σε έναν συνταρακτικό μονόλογο 70 λεπτών που καθηλώνει , προβληματίζει και στο τέλος λυτρώνει τον θεατή...Εύγε ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΡΥΚΙΕ !!!”                                                                                             

                                                                                                   ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Γεωπόνος)

«Μία εξαιρετική παράσταση! Ο Δημήτρης Βερύκιος καθήλωσε την ψυχή και το σώμα μας. Μεστή ερμηνεία απ εκείνες που σε κάνουν να αγαπήσεις το θέατρο»

                                                                                                                  ΣΠΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΣ (Ζωγράφος)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.