Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μετά την πρεμιέρα της στη Δανία, η ελληνική ομάδα χορού Creo Dance Company, έρχεται στις οθόνες σας on demand από τη σκηνή του Θεάτρου Πόρτα

 


Μετά την πρεμιέρα της στη Δανία
η ελληνική ομάδα χορού Creo Dance Company
έρχεται στις οθόνες σας on demand από τη σκηνή του Θεάτρου Πόρτα.

Η παράσταση COMMUN της ομάδας ‘Creo Dance Company’ μετά την πρεμιέρα της στη Δανία, έρχεται για πρώτη φορά στις οθόνες σας on demand από τη σκηνή του Θέατρου Πόρτα, και με ελεύθερη πρόσβαση μέσω της πλατφόρμας www.estage.gr, από αυτή την Παρασκευή 16 Απριλίου έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου, ώρες 20.00-23.00. Καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε μέχρι σήμερα την παρουσίαση της παράστασης ζωντανά στην Ελλάδα, αυτή είναι η πρώτη ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να παρακολουθήσει την μοναδική ελληνική πρόταση που συμμετείχε στο Bornholm Culture Week το οποίο διεξήχθη στο διεθνές χορογραφικό κέντρο  BIRCA Bækkelund International Residency Center for Artists τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

Ενσωματωμένη εικόνα

Creo Dance Company

 Commun

 

Η παράσταση χορού “Commun”

της ομάδας Creo Dance Company

ανεβαίνει ελεύθερα στο διαδίκτυο για 4 ημέρες

 

Παρασκευή 16 Απριλίου έως Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

και ώρες  20.00-23.00

 

Θα παρουσιαστεί σε πρώτη μετάδοση μέσω της πλατφόρμας https://estage.gr/ 

εγκαινιάζοντας το νέο site της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Ρέον: http://reon.productions/

 

Κατά τη διάρκεια του streaming θα δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης συνεισφοράς, μέσω Paypal
σε όποιον θεατή επιθυμεί να ενισχύσει την ομάδα.


 
Ενσωματωμένη εικόνα

Σημείωμα της χορογράφου:

“Μέσα στις συνθήκες μονιμοποίησης των καταστάσεων εξαίρεσης και νομιμοποίησης της κρατικής αυθαιρεσίας, εξαπάτησης και βίας, βάλλεται η ίδια η ανθρώπινη φύση, η δημιουργικότητα, η ελευθερία, η κοινή λογική, η συλλογικότητα. Αν κάτι μπορεί να διατηρήσει την ανθρωπιά μας είναι η επιστροφή στην ομορφιά. Το έργο commun φτιάχτηκε με περισσή αγάπη από ανθρώπους που πιστεύουν στη δύναμη της κοινότητας, που πιστεύουν ότι το ποιείν είναι ο προορισμός τους στον κόσμο, που πιστεύουν ότι ένα έργο τέχνης δημιουργείται για να μοιράζεται, για να κοινωνείται… Μοιραζόμαστε τώρα το σκαλοπάτι στο οποίο ανεβήκαμε εκείνο τον Σεπτέμβρη, δηλαδή μία εκδοχή του έργου. Αναγνωρίζουμε ότι όταν ξανανέβουμε σε αυτή τη σπειροειδή σκάλα, που λέγεται διαδικασία δοκιμών, το έργο θα μετακινηθεί. Κάθε φορά που θα το συναντάμε θα αποκαλύπτεται εκ νέου στα μάτια μας... Ελπίζουμε ότι εκείνη τη φορά, σε εκείνη τη συνάντηση στο μέλλον, αυτό θα συμβεί ενσώματα και θα αντικρίσουμε αλλήλους συν-κινούμενοι.”


 
Ενσωματωμένη εικόνα


Λίγα λόγια για το έργο:

Μια ιδιόμορφη παράσταση τεσσάρων χορευτικών σόλο σε συνύπαρξη. Τέσσερις χορεύτριες και δύο μουσικοί εφορμώντας από έναν κοινό τόπο, διανύουν μια αέναη πορεία προς την προσωπική αφήγηση. Προσπαθούν να ανακαλύψουν την εμφάνιση του υποκειμενικού στοιχείου ως φορέα του κοινού συστατικού που παραμένει, εμφανώς ή όχι, μέσα από μια συλλογική εμπειρία. Μια κυκλική διαδικασία από την συλλογική μνήμη στην ατομική και από την ατομική σε μια από κοινού επανασύνθεση νέας μνήμης. Ένας τόπος αφήγησης μεταβατικός, σαν τόπος παιχνιδιού.


 
Ενσωματωμένη εικόνα

Η πρωτοτυπία της παράστασης έγκειται στο γεγονός ότι δημιουργείται από την κοινότητα για την κοινότητα.
 
Ενσωματωμένη εικόνα

Συντελεστές της παράστασης:

Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά

Χορεύουν: Θένια Αντωνιάδου, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Βάσια Ζορμπαλή, Πωλίνα Κρεμαστά

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση & ζωντανή εκτέλεση: Νίκος και Γιώργος Παπαϊωάννου

Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

Art-design & Φωτογράφιση: Παναγιώτης Ανδριανός

Οργάνωση παραγωγής: Ορέστης Τάτσης

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Άρης Ασπρούλης


 
Ενσωματωμένη εικόνα

 

Κινηματογράφηση της παράστασης:

Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Παναγιώτης Ανδριανός

Κάμερα: Παναγιώτης Ανδριανός, Χρυσάνθη Μπαδέκα

Ηχοληψία: Βαγγέλης Νάνος

Ηλεκτρολόγος: Βάσω Λακταρίδου

Τεχνική υποστήριξη site/προβολής παράστασης: Netway

 


 
Ενσωματωμένη εικόνα

Η παράσταση αποτελεί το τρίτο σε σειρά έργο βασισμένο στην κινητική έρευνα «Απόγειος», η οποία διεξάγεται από το 2014, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α από τον Ιούνιο του 2017, και βασίζεται στη μελέτη των παραδοσιακών χορών και ρυθμών και στην αλληλεπίδρασή τους με τον σύγχρονο χορό, προτείνοντας τη νέα ομώνυμη χορευτική πρακτική. Επίσημη παρουσίαση της έρευνας πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Εθνικό Θέατρο.

Η Creo dance company είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού με έδρα την Αθήνα που ιδρύθηκε επίσημα την άνοιξη του 2008 στο πλαίσιο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Ρέον. Από το 2008 έχει παρουσιάσει 8 παραγωγές με συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή φεστιβάλ (Γαλλία, Ιταλία, Βοσνία, Ιρλανδία, Πολωνία). Στο διεθνές φεστιβάλ Sarajevo Winter 2012 απέσπασε το πρώτο βραβείο κοινού (Silver Snowflake). Έχει επιχορηγηθεί από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ και το ΥΠ.ΠΟ.Α.. Η ομάδα έχει ασχοληθεί επίσης με την οργάνωση σεμιναρίων, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων καθώς και δρώμενων στο δημόσιο χώρο.

Η παραγωγή «commun» έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠ.ΠΟ.Α. για την καλλιτεχνική περίοδο 2019-2020 και έχει υποστηριχθεί με τη μορφή Residencies από τα χορογραφικά κέντρα:

·         DeVIR/CAPa- Centro de Artes Performativas do Algavre (Πορτογαλία),

·         BIRCA - Bækkelund International Residency Center for Artists (Bornholm, Δανία)

·         Municipal Theater of Naxos, ENTROPIA (Athens, Ελλάδα)

και τα Διεθνή Προγράμματα:

·         TRY!Residencies – Tipperary Dance Platform (Ιρλανδία),

·         Island Connect – A collaborative European Residency project (Denmark, Croatia, Ireland, Greece)



Ενσωματωμένη εικόνα

Η κινηματογράφηση της παράστασης πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Πόρτα.


Ενσωματωμένη εικόνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.