Μετά την πρεμιέρα της στη Δανία, η ελληνική ομάδα χορού Creo Dance Company, έρχεται στις οθόνες σας on demand από τη σκηνή του Θεάτρου Πόρτα

 


Μετά την πρεμιέρα της στη Δανία
η ελληνική ομάδα χορού Creo Dance Company
έρχεται στις οθόνες σας on demand από τη σκηνή του Θεάτρου Πόρτα.

Η παράσταση COMMUN της ομάδας ‘Creo Dance Company’ μετά την πρεμιέρα της στη Δανία, έρχεται για πρώτη φορά στις οθόνες σας on demand από τη σκηνή του Θέατρου Πόρτα, και με ελεύθερη πρόσβαση μέσω της πλατφόρμας www.estage.gr, από αυτή την Παρασκευή 16 Απριλίου έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου, ώρες 20.00-23.00. Καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε μέχρι σήμερα την παρουσίαση της παράστασης ζωντανά στην Ελλάδα, αυτή είναι η πρώτη ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να παρακολουθήσει την μοναδική ελληνική πρόταση που συμμετείχε στο Bornholm Culture Week το οποίο διεξήχθη στο διεθνές χορογραφικό κέντρο  BIRCA Bækkelund International Residency Center for Artists τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

Ενσωματωμένη εικόνα

Creo Dance Company

 Commun

 

Η παράσταση χορού “Commun”

της ομάδας Creo Dance Company

ανεβαίνει ελεύθερα στο διαδίκτυο για 4 ημέρες

 

Παρασκευή 16 Απριλίου έως Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

και ώρες  20.00-23.00

 

Θα παρουσιαστεί σε πρώτη μετάδοση μέσω της πλατφόρμας https://estage.gr/ 

εγκαινιάζοντας το νέο site της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Ρέον: http://reon.productions/

 

Κατά τη διάρκεια του streaming θα δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης συνεισφοράς, μέσω Paypal
σε όποιον θεατή επιθυμεί να ενισχύσει την ομάδα.


 
Ενσωματωμένη εικόνα

Σημείωμα της χορογράφου:

“Μέσα στις συνθήκες μονιμοποίησης των καταστάσεων εξαίρεσης και νομιμοποίησης της κρατικής αυθαιρεσίας, εξαπάτησης και βίας, βάλλεται η ίδια η ανθρώπινη φύση, η δημιουργικότητα, η ελευθερία, η κοινή λογική, η συλλογικότητα. Αν κάτι μπορεί να διατηρήσει την ανθρωπιά μας είναι η επιστροφή στην ομορφιά. Το έργο commun φτιάχτηκε με περισσή αγάπη από ανθρώπους που πιστεύουν στη δύναμη της κοινότητας, που πιστεύουν ότι το ποιείν είναι ο προορισμός τους στον κόσμο, που πιστεύουν ότι ένα έργο τέχνης δημιουργείται για να μοιράζεται, για να κοινωνείται… Μοιραζόμαστε τώρα το σκαλοπάτι στο οποίο ανεβήκαμε εκείνο τον Σεπτέμβρη, δηλαδή μία εκδοχή του έργου. Αναγνωρίζουμε ότι όταν ξανανέβουμε σε αυτή τη σπειροειδή σκάλα, που λέγεται διαδικασία δοκιμών, το έργο θα μετακινηθεί. Κάθε φορά που θα το συναντάμε θα αποκαλύπτεται εκ νέου στα μάτια μας... Ελπίζουμε ότι εκείνη τη φορά, σε εκείνη τη συνάντηση στο μέλλον, αυτό θα συμβεί ενσώματα και θα αντικρίσουμε αλλήλους συν-κινούμενοι.”


 
Ενσωματωμένη εικόνα


Λίγα λόγια για το έργο:

Μια ιδιόμορφη παράσταση τεσσάρων χορευτικών σόλο σε συνύπαρξη. Τέσσερις χορεύτριες και δύο μουσικοί εφορμώντας από έναν κοινό τόπο, διανύουν μια αέναη πορεία προς την προσωπική αφήγηση. Προσπαθούν να ανακαλύψουν την εμφάνιση του υποκειμενικού στοιχείου ως φορέα του κοινού συστατικού που παραμένει, εμφανώς ή όχι, μέσα από μια συλλογική εμπειρία. Μια κυκλική διαδικασία από την συλλογική μνήμη στην ατομική και από την ατομική σε μια από κοινού επανασύνθεση νέας μνήμης. Ένας τόπος αφήγησης μεταβατικός, σαν τόπος παιχνιδιού.


 
Ενσωματωμένη εικόνα

Η πρωτοτυπία της παράστασης έγκειται στο γεγονός ότι δημιουργείται από την κοινότητα για την κοινότητα.
 
Ενσωματωμένη εικόνα

Συντελεστές της παράστασης:

Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά

Χορεύουν: Θένια Αντωνιάδου, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Βάσια Ζορμπαλή, Πωλίνα Κρεμαστά

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση & ζωντανή εκτέλεση: Νίκος και Γιώργος Παπαϊωάννου

Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

Art-design & Φωτογράφιση: Παναγιώτης Ανδριανός

Οργάνωση παραγωγής: Ορέστης Τάτσης

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Άρης Ασπρούλης


 
Ενσωματωμένη εικόνα

 

Κινηματογράφηση της παράστασης:

Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Παναγιώτης Ανδριανός

Κάμερα: Παναγιώτης Ανδριανός, Χρυσάνθη Μπαδέκα

Ηχοληψία: Βαγγέλης Νάνος

Ηλεκτρολόγος: Βάσω Λακταρίδου

Τεχνική υποστήριξη site/προβολής παράστασης: Netway

 


 
Ενσωματωμένη εικόνα

Η παράσταση αποτελεί το τρίτο σε σειρά έργο βασισμένο στην κινητική έρευνα «Απόγειος», η οποία διεξάγεται από το 2014, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α από τον Ιούνιο του 2017, και βασίζεται στη μελέτη των παραδοσιακών χορών και ρυθμών και στην αλληλεπίδρασή τους με τον σύγχρονο χορό, προτείνοντας τη νέα ομώνυμη χορευτική πρακτική. Επίσημη παρουσίαση της έρευνας πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Εθνικό Θέατρο.

Η Creo dance company είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού με έδρα την Αθήνα που ιδρύθηκε επίσημα την άνοιξη του 2008 στο πλαίσιο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Ρέον. Από το 2008 έχει παρουσιάσει 8 παραγωγές με συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή φεστιβάλ (Γαλλία, Ιταλία, Βοσνία, Ιρλανδία, Πολωνία). Στο διεθνές φεστιβάλ Sarajevo Winter 2012 απέσπασε το πρώτο βραβείο κοινού (Silver Snowflake). Έχει επιχορηγηθεί από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ και το ΥΠ.ΠΟ.Α.. Η ομάδα έχει ασχοληθεί επίσης με την οργάνωση σεμιναρίων, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων καθώς και δρώμενων στο δημόσιο χώρο.

Η παραγωγή «commun» έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠ.ΠΟ.Α. για την καλλιτεχνική περίοδο 2019-2020 και έχει υποστηριχθεί με τη μορφή Residencies από τα χορογραφικά κέντρα:

·         DeVIR/CAPa- Centro de Artes Performativas do Algavre (Πορτογαλία),

·         BIRCA - Bækkelund International Residency Center for Artists (Bornholm, Δανία)

·         Municipal Theater of Naxos, ENTROPIA (Athens, Ελλάδα)

και τα Διεθνή Προγράμματα:

·         TRY!Residencies – Tipperary Dance Platform (Ιρλανδία),

·         Island Connect – A collaborative European Residency project (Denmark, Croatia, Ireland, Greece)



Ενσωματωμένη εικόνα

Η κινηματογράφηση της παράστασης πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Πόρτα.


Ενσωματωμένη εικόνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

Παντελής Βουτουρής: "Θεωρώ ότι ο Μόντης γραμματολογικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του τριάντα μαζί με τον Σεφέρη και τον Ελύτη".

Κλεονίκη Καραχάλιου: "Πιστεύω πως οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις μεταμορφώσεις μας, αρκεί να έχουμε πάντα ηρεμία και να είμαστε συνδεδεμένοι με τον πραγματικό μας στόχο".

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: "Οι μακρινοί απόγονοι μας, εφόσον εξακολουθήσει να υπάρχει Ελλάδα, θα κρίνουν ποιος υπερίσχυσε: η παράδοση ή ισοπέδωση των πάντων".

Είδαμε και προτείνουμε: Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς