Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια γυναίκα που την έλεγαν Μαρία 🙏 ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΛΟΥΡΔΗΣ

 

Μια συγκλονιστική θεατρική υπερπαραγωγή με σκηνικό την Βασιλική της Παναγίας της Λούρδης

Μια γυναίκα που την έλεγαν Μαρία 

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΛΟΥΡΔΗΣ

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Εκατόν πενήντα Γάλλοι ηθοποιοί παρουσιάζουν την ζωή και τα πάθη του Χριστού μέσα από το διάσημο θαύμα της Λούρδης
 
Μια παράσταση του Ρομπέρ Οσέν (Οι Άθλιοι, Η Παναγία των Παρισίων)
 
 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ έως 4 ΜΑΪΟΥ 2021
Christmas Theater online
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Μια μοναδική Γαλλική θεατρική υπερπαραγωγή για την ζωή και τα πάθη του Χριστού αλλά και το διάσημο θαύμα της Λούρδης, έρχεται την Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα στο Christmas Theater on Line με ελληνικούς υπότιτλους.
Στην παράσταση συμμετέχουν διάσημοι Γάλλοι ηθοποιοί όπως ο  Ρομπέρ Οσέν (Οι Άθλιοι, Η Παναγία των Παρισίων, Ένας άνθρωπος που ονομαζόταν Ιησούς), η Μπριζίτ Φοσέ (Ο Άνδρας που Αγαπούσε τις Γυναίκες, La Boum, Σινεμά ο Παράδεισος), ο Ζακ Φράντς (Δον Ζουάν, Καρδιοκατακτητής, Ο Αστερίξ και οι Βίκινγκς), κ.α.
Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια μεγαλειώδης παράσταση αφιερωμένη στο διάσημο θαύμα της Λούρδης, μια παράσταση που θα έκανε πρεμιέρα έξω από την Βασιλική της Παναγίας του Ροδαρίου, στην Λούρδη. 
Με σκηνικό την Βασιλική της Παναγίας της Λούρδης, εκατόν πενήντα ηθοποιοί με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, με χιλιάδες προβολείς και ηχεία παρουσίασαν μια υπερπαραγωγή που αποτυπώνει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την ζωή και τα πάθη του Χριστού μέσα από την εξιστόρηση του θαύματος που έγινε σε αυτή την Γαλλική πόλη το 1858. 
Η Λούρδη είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στους πρόποδες των Πυρηναίων, στην Γαλλία. Ήταν γνωστή για το οχυρό κάστρο που υψώνεται στο κέντρο της.
Το 1858 η Λούρδη ήρθε στην επικαιρότητα στη Γαλλία και στο εξωτερικό λόγω των εμφανίσεων της Παναγίας που είδε μία δεκατετράχρονη αγρότισσα, η Μπερναντέτ Σουμπιρού, η οποία αργότερα ανακηρύχθηκε αγία. Λίγο αργότερα η πόλη με το Ιερό της Παναγίας της Λούρδης έγινε ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος και θρησκευτικού τουρισμού. Σήμερα η Λούρδη φιλοξενεί περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο από όλες τις γωνιές του κόσμου. Αυτή η συνεχής ροή προσκυνητών και τουριστών μετέτρεψε την ήρεμη Λούρδη στο δεύτερο σημαντικότερο κέντρο τουρισμού στη Γαλλία, δεύτερο μετά το Παρίσι και τρίτο σημαντικότερο χώρο διεθνούς καθολικού προσκυνήματος μετά τη Ρώμη και τους Αγίους Τόπους.
Η Παναγία εμφανίστηκε στη Μπερναντέτ Σουμπιρού δεκαοκτώ φορές, στη Λούρδη. 

Το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 1858, μια νεαρή Ρωμαιοκαθολική κοπέλα, η Μπερναντέτ, πήγε να φέρει καυσόξυλα μαζί με την αδελφή της και μία φίλη της, όταν το όραμα μιας γυναίκας απίστευτα όμορφης της εμφανίστηκε στη σπηλιά της Μασαμπιέλ. Παρόλο που η οπτασία δεν είπε αρχικά στη Μπερναντέτ το όνομά της, της ζήτησε να επιστρέψει στο σπήλαιο. Την ίδια οπτασία την είδε άλλες δεκαεπτά φορές ενώπιον πλήθους. Στις επακόλουθες επισκέψεις, η κυρία αποκαλύφθηκε ότι είναι η «Άμωμος Σύλληψη». Αυτή ήταν μια αναφορά στο δόγμα της Άμωμης Σύλληψης που είχε οριστεί μόλις τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1854, από τον Πάπα Πίο Θ’,  δηλώνοντας ότι η ίδια η Παναγία είχε συλληφθεί χωρίς αμαρτία. Η κοπέλα, έχοντας μόνο στοιχειώδη γνώση της καθολικής πίστης, δεν κατάλαβε τι σήμαινε αυτό, αλλά το ανέφερε στον ιερέα της ενορίας. Εκείνος, αν και αρχικά ήταν πολύ επιφυλακτικός για την αφήγησή της, πείστηκε όταν άκουσε αυτό γιατί γνώριζε ότι το νεαρό κορίτσι δεν είχε γνώση του δόγματος. Η οπτασία είπε επίσης στη Μπερναντέτ να σκάψει στο έδαφος σε ένα συγκεκριμένο σημείο και να πιει από τη μικρή πηγή νερού που άρχισε να αναβλύζει. Σχεδόν αμέσως αναφέρθηκαν θεραπείες από ανθρώπους που ήπιαν από την πηγή νερό. Κι όμως, το νερό έχει αποδειχθεί μέσω επαναλαμβανόμενων δοκιμών ότι δεν έχει καμία ειδική θεραπευτική ιδιότητα. Μπροστά στην αμφισβήτηση της τοπικής διοίκησης, ο επίσκοπος την ανέκρινε και το 1862 αποφάνθηκε υπέρ της αλήθειας των εμφανίσεων της Παναγίας και επέτρεψε τη δημόσια λατρεία.

Σήμερα χιλιάδες λίτρα νερού αναβλύζουν από την πηγή και οι προσκυνητές μπορούν να κολυμπήσουν μέσα σ' αυτήν. Έχουν τεκμηριωθεί αναρίθμητες θαυματουργικές θεραπείες, από την επούλωση νευρικών διαταραχών και καρκίνων έως περιπτώσεις παράλυσης και ακόμη και τύφλωσης. Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων της Παναγίας, η Μπερναντέτ προσεύχονταν.
Στην παράσταση παρακολουθούμε τις συγκινητικές στιγμές που έζησε.  
Μια γυναίκα που την έλεγαν Μαρία παρουσιάζει στην Μπερναντέτ την βάπτιση του Ιησού, την επιλογή των Αποστόλων, τη θεραπεία των ασθενών, τις παραβολές, τη σίτιση του πλήθους, την ιστορία της Μαγδαληνής, την Ανάσταση του Λαζάρου, την προδοσία του Ιούδα, τον Μυστικό Δείπνο, τη σύλληψη του Χριστού στο Όρος των Ελαιών, την εμφάνισή του ενώπιον του Πιλάτου, την καταδίκη, τον Γολγοθά, την Σταύρωση και στο τέλος την Ανάσταση.
Η παράσταση παρουσιάζεται με 18 κάμερες σε μια υποδειγματική τηλεοπτική σκηνοθεσία. 
Ζήστε την ωραιότερη ιστορία του κόσμου σε μια σπουδαία θεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γάλλος μάγος του θεάτρου και του κινηματογράφου Ρομπέρ Οσέν.  «Πρέπει να κάνουμε θέατρο σαν αυτό που θα δείτε μόνο στο σινεμά», πρότεινε αυτός ο υπέρμαχος του θεάτρου, δημιουργός υπερπαραγωγών όπως: «Ένας άνθρωπος που ονομαζόταν Ιησούς», «Οι Άθλιοι» ή «Η Παναγία των Παρισίων». Ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, και ο πρίγκιπας του λαϊκού θεάτρου της Γαλλίας υπογράφει άλλη μια μεγάλη επιτυχία. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Μια γυναίκα που την έλεγαν Μαρία 
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΛΟΥΡΔΗΣ

Με ελληνικούς υπότιτλους
Μια παράσταση του Ρομπέρ Οσέν βασισμένη στα κείμενα των Ευαγγελίων προσαρμοσμένα από τον ιστορικό Αλέν Ντεκό (μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας) 
Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Οσέν
Μουσική: Αντόνιο Βιβάλντι, Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι, Φραντς Λιστ, Άντον Μπρούκνερ, Εβγκένι Ντόγκα, Νικολάι Ρίμσκι – Κόρσακοφ, Γκούσταβ Μάλερ, Αντρέ Χοσεΐν 
Κοστούμια: Μαρτίν Μουλότ
Σκηνικά: Φρανσουά Αμπελανέτ
Φωτισμοί: Κριστιάν Μπρέαν – Ζακ Ρουβιρόλ
Πρωταγωνιστούν:
Μαρία: Μπριζίτ Φοσέ – Σεβερίν Μπερτελό
Μπερναντέτ: Μανόν Λε Μόαλ  
Ιησούς: Ζακ Φραντζ - Πιέρ-Λοράν Μπαρνερό
Παγκόσμια πρεμιέρα: 13 Αυγούστου 2011, Λούρδη
Διάρκεια: 90 λεπτά
 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ONLINE:
Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 στις 20.00
Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021 στις 20.00
Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου στις 16.00 & στις 20.00
Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου στις 16.00 & στις 20.00
Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021 16.00 & στις 20.00
Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου 2021 στις 16.00 & στις 20.00
Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου στις 16.00 & στις 20.00
Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2021 στις 16.00 & στις 20.00
Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου 2021 στις 16.00 & στις 20.00
 
ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΥ: 12 ευρώ
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ: 211 77 01 700,
 
www.christmastheater.gr & www.viva.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Αλεξία Πετροπούλου: "Ο κόσμος πάντα θα έχει ανάγκη τη χαρά γιατί αυτή είναι η φύση του ανθρώπου... να χαίρεται!"

  «Το κλύσμα» στο θέατρο Αλκμήνη. Μιλήστε μου για αυτή την παράσταση. Αφηγούμαι, σαρκάζω και αυτοσαρκάζομαι, χορεύω, ερωτοτροπώ, πέφτω και σηκώνομαι,θυμάμαι και ξεχνώ... τη ζωή μιας γυναίκας που μέσα από τον πόνο, τον έρωτα, το χιούμορ, την προδοσία και τις όμορφες λέξεις,   προσπαθεί μονίμως να υπερβεί   τα ματαιωμένα όνειρά της και τις αντοχές της με συγχώρεση και αγάπη όσο και να συγκρούεται ο εσωτερικός της κόσμος με την πραγματικότητα και όλα αυτά τα όμορφα και δύσκολα ζωντανεύουν στην σκηνή υπό την σύγχρονη σκηνοθετική ματιά της Άννας Σωτρίνη.