Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ / ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ALBUM / ΠΑΡ' ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

 Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Πάρ’ το αλλιώς

 

ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ALBUM

 

Βρείτε το album σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://EleonoraZouganeli.lnk.to/PartoAllios

 

Ακούστε όλα τα τραγούδια του album στο YouTube: https://youtube.com/playlist?list=PLNxK2JiWkS3dUfeqGosjUVnm2mn4hMGvc

 

Εδώ θα βρείτε όλα τα τραγούδια του album σε wav & mp3: https://umusic.box.com/s/9lldyfkjlwxizqz9q9o4ikwnzw9sejkt

 

 

 

“Αυτό που αγαπώ στα τραγούδια είναι ότι μου ξυπνούν μνήμες και έχουν και αυτήν την ιδιότητα που τα συνδέουμε με προσωπικές μας στιγμές και να μας ακολουθούν για πάντα. 

Αποτελούσαν ένα χέρι βοήθειας στα δύσκολα, σαν κάποιος να μου φώναζε πάρ’ το αλλιώς, μα και συγκλονιστική παρέα σε ώρες μοναξιάς.”

 

Τα τραγούδια πάντα αυτό έκαναν και πάντα αυτό θα κάνουν. Θα κουμπώνουν ακριβώς σε κάποιες στιγμές της ζωής μας. Και για κάθε στιγμή, υπάρχει και ένα τραγούδι. Μπορεί να μην το αντιληφθείς αμέσως, αλλά θα έρθει η στιγμή που θα κουμπώσει ακριβώς.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη επιλέγει για τον νέο της δίσκο τέτοια τραγούδια. Και μέσα σε έναν πραγματικά δύσκολο χρόνο για όλους μας, δούλεψε με τους συνεργάτες της περισσότερο από την ανάγκη να το πάρουν πραγματικά αλλιώς.

Κάποια από αυτά τα τραγούδια τα έχουμε ακούσει στις ζωντανές της εμφανίσεις μέσα στα χρόνια, κάποια άλλα όχι. Κάποια τα έχουμε ακούσει περισσότερο και κάποια λιγότερο. Κάποια έχουν μεταμορφωθεί εντελώς και κάποια όχι. Όλα όμως έχουν ένα κοινό σημείο:

 

Στο νέο μου δίσκο, διάλεξα τραγούδια που με έχουν αγγίξει, με έχουν κάνει να χορέψω, και με έχουν συγκινήσει βαθιά. Τραγούδια που τα άκουγα στην πρώιμη εφηβεία μου και κάποια λίγο πιο μετά. Εκεί που όλα φάνταζαν τεράστια. Εκεί που οι πρώτοι έρωτες άρχισαν να αλλάζουν τον ρυθμό της καρδιάς, εκεί που οι πρώτες αλλαγές μου προκάλεσαν τις πρώτες μου ανασφάλειες. Εκεί που με πλήγωσε για πρώτη φορά η φίλη μου. Εκεί που δεν είπα ψέματα   στην «κολλητή μου».

Μια εποχή που όλα αρχίζουν να ξυπνάνε και να ζωντανεύουν.

 

 

Και έτσι τα τραγούδια ταξίδευαν μέσα στα χρόνια και έτσι θα συνεχίζουν πάντα να ταξιδεύουν. Με την ματιά ενός ανθρώπου που τα αγάπησε και θέλησε να τα πει με τον τρόπο του. Σε αυτόν τον δίσκο έχουμε τον τρόπο με τον οποίο η Ελεωνόρα αγάπησε, διασκεύασε και τραγούδησε αυτά τα τραγούδια. Πάρ’ τε τα λοιπόν αλλιώς και ακούστε τραγούδια του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, του Παύλου Παυλίδη και του Νίκου Πορτοκάλογλου, τραγούδια του Στέφανου Κορκολή, των Μπλε και του Σταμάτη Κραουνάκη, τραγούδια που είπαν πρώτοι η Κωνσταντίνα, ο Βασίλης Καρράς και ο Φάνης Μεζίνης.

 

Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα με αυτές τις διασκευές, ούτε θέλω να κάνω καμιά βαρυσήμαντη δήλωση ή κατάθεση ψυχής. Πιστεύω απλά ότι είναι πολύ δημιουργικό να βρίσκεσαι  με την μπάντα σου σε ένα στούντιο και να αρχίζεις να παίζεις με τα τραγούδια και τους ήχους. Να δοκιμάζεις και να αναιρείς.

Αυτό κάναμε κι εμείς «το πήραμε  αλλιώς» μέσα σε μια εποχή που μας στέρησε την επικοινωνία, τους δεσμούς και τα όνειρα, βρεθήκαμε, προσθέσαμε και νέους φίλους στην παρέα μας παίξαμε και δημιουργήσαμε.

 

Σε αυτήν την εποχή της μη επικοινωνίας, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η παρέα των μουσικών της που δημιούργησαν αυτόν τον δίσκο, δέχτηκαν και επισκέψεις. Η Κωνσταντίνα μετά από καιρό μπαίνει στο στούντιο και τραγουδάει μαζί με την Ελεωνόρα το “Έχω μια καρδιά”,  η Μαρίνα Σάττι μοιράστηκε ως παραγωγός, ενορχηστρώτρια και ερμηνεύτρια, με την Ελεωνόρα το τραγούδι που έγραψαν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Νίκος Πορτοκάλογλου ως “Χρώματα” με νέο τίτλο “Νεράιδα μεθυσμένη” και τέλος οι Fones βάζουν τις φωνές τους στην Σαντορίνη του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα και το θαύμα γίνεται.

 

“Καλή ακρόαση. Εύχομαι να βρείτε το τραγούδι που θα ακολουθεί τις δικές σας προσωπικές στιγμές.

 

Το album περιλαμβάνει τα εξής:

 

1. ΣΤΑΘΕΡΟ

Μουσική - Στίχοι: Samuele Cerri,  Ελληνικοί στίχοι: Νίκος Μωραΐτης

 

2. ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Μουσική: JMCano, Στίχοι: Τασούλα Θωμαΐδου

 

3. ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΓΙΝΕ (ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ)

Μουσική-Στίχοι: Πάνος Κατσιμίχας & Χάρης Κατσιμίχας

 

4. ΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΡΩΤΟΥΣΕΣ

Μουσική-Στίχοι: Νίκος Πορτοκάλογλου

 

5. ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΒΡΟΧΗ (ΣΩΜΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ)

Μουσική: Αλέκος Χαραλαμπίδης, Στίχοι: Φίλιππος Γράψας

 

6. ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ

Μουσική: Στέφανος Κορκολής, Στίχοι: Ιφιγένεια Γιαννοπούλου

 

7. ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Μουσική-Στίχοι: Παύλος Παυλίδης

 

8. ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑ

Μουσική: Γιώργος Θεοφάνους, Στίχοι: Πάνος Φαλάρας

 

9. ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ          ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Μουσική: SfogliRaffoneCarlo Faiello, Στίχοι: Τασούλα Θωμαΐδου

 

10. ΕΠΕΣΕ ΕΡΩΤΑΣ

Μουσική-Στίχοι: Σταμάτης Κραουνάκης

 

11. ΝΑ ΦΥΛΑΓΕΣΑΙ ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης, Στίχοι: Αντώνης Ανδρικάκης

 

12. Σ’ΑΓΑΠΩ

Μουσική: Γιώργος Παπαποστόλου, Στίχοι: Γιώργος Παρόδης

 

13. ΝΕΡΑΙΔΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ (ΧΡΩΜΑΤΑ) ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ & ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ

Μουσική: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Στίχοι: Νίκος Πορτοκάλογλου

 

 

Ευχαριστούμε την WALNUT ENTERTAINMENT GREECE για την ευγενική παραχώρηση της Μαρίνας Σάττι.

 

 

 

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα