Νέες Κυκλοφορίες της Jemma Press, Απρίλιος 2021☀

 

1800 .5 – Μαύρα Καράβια

“Έτσι γιόμισαν οι βόρειες Σποράδες με ικανούς νησιώτες ναυτικούς και κλέφτες. Φυσικό ήταν να φτιαχτεί στόλος. Βάψαμε τα καράβια μαύρα από τα πανιά ως τις φούστες. Αρχηγοί μας ο Γιάννης Σταθάς από τα Άγραφα και ο Νικοτσάρας. Χωριστήκαμε σε νταϊφάδες ανάλογα με την καταγωγή μας. Όλυμπος, Ρούμελη, Μωριάς, Κασσάνδρα.”

Στο πέμπτο βιβλίο της σειράς 1800, ο Δήμος Καραμάνος και η οικογένειά του, θα ζήσουν από κοντά, τους κινδύνους και τις περιπέτειες της πειρατικής ζωής αλλά και την οδύνη της απώλειας.

 


Σενάριο & Σχέδιο: Θανάσης Καραμπάλιος
Εισαγωγή: Λεωνίδας Γουργουρίνης
48 Σελ. τετράχρωμο
Τιμή: 8,95 €
ISBN: 978-618-5116-90-3

Αιώνιοι .1 – Ρέκβιεμ

Ποιος είναι ο Μάρκο Κράλιεβιτς;

Σε όσους έχουν μια εικόνα της ιστορίας και της προφορικής λαϊκής παράδοσης των Βαλκανίων είναι πολύ πιθανό το όνομα να είναι οικείο. Ο Πρίγκιπας Μάρκο ή Μάρκος Μρνιάβτσεβιτς ή και Μάρκος Κράλης, όπως είναι γνωστότερος στην Ελλάδα, είναι μια ιστορική φιγούρα που έγινε μυθική και πέρασε από γενιά σε γενιά μέσα από τις ιστορίες και τα παραμύθια. Μια φιγούρα για τους σλαβόφωνους αντίστοιχη με τον δικό μας Διγενή Ακρίτα!

Τη φιγούρα αυτή δανείζεται ο Marko Stojanovic σε αυτόν τον πρώτο τόμο της σειράς “Αιώνιοι” για να μας μεταφέρει στη Βιέννη του 1791 και να μας αφηγηθεί μια ιστορία γεμάτη με άναιμα βαμπίρ, δολοπλόκους ευγενείς, αθάνατους πολεμιστές, τον Μότσαρτ και φυσικά με τον ίδιο τον Μάρκο Κράλιεβιτς!.
 


Σενάριο: Marko Stojanovic
Σχέδιο: Marko Nikolic & Dejan Nenadov
Χρώμα: Aljosa Tomic
Μετάφραση: Μπέλλα Σπυροπούλου
56 Σελ. τετράχρωμο
Τιμή: 10,95 €
ISBN: 978-618-5116-89-7

Η Μητρόπολη του Χρυσού .4 – Αμάλγαμα


Το τέταρτο  και τελευταίο μέρος της epic-fantasy σειράς της Αγγελικής Σαλαμαλίκη!

“Είναι μία ιστορία επανάστασης των αδυνάτων, που σπάνε τα δεσμά τους και επιθυμούν να πάρουν εκδίκηση. Ένα μοντέλο γνωστό μεν, αλλά από τις λίγες φορές που συνδυάζεται το φανταστικό με το πολιτικό τόσο επιτυχημένα.”
—Ίωνας Αγγελής, smassingculture.gr για το Η Μητρόπολη Του Χρυσού 3.
 


Σενάριο & Σχέδιο: Αγγελική Σαλαμαλίκη
56 Σελ. τετράχρωμο
Τιμή: 7,50 €
ISBN: 978-618-5116-91-0

Μυστήρια Πράματα – Λύκοι της Ζήρειας

Ορεινή Κορινθία, 1894.
Μια αλλόκοτη εξαφάνιση θα οδηγήσει τους δυο κυνηγούς μυστήριων πραγμάτων, Φιλήμονα Καρτέρη και Σερ Ζάκαρυ Νίκολσον, σε μια περιπέτεια στις στοιχειωμένες πλαγιές, στα δάση και τους ομιχλώδεις γκρεμούς της Ζήρειας.
Οι δυο φίλοι θα καταλάβουν σύντομα πως δεν είναι οι κυνηγοί αλλά τα θηράματα…

Αυτό είναι ένα κόμικς για τα μυστήρια πράματα, γι’ αυτούς που τα είδαν με τα μάτια τους και γι’ αυτούς που τα ‘βαλαν μαζί τους.


Σενάριο & Σχέδιο: Θανάσης Πετρόπουλος
48 Σελ. τετράχρωμο
Τιμή: 6,95 €
ISBN: 978-618-5116-88-0

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".