Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

📲 Δεν πρόλαβες να προμηθευτείς βιβλίο για το Πάσχα; Διάβασε ebook!


ΕΝΑ ΕBOOK ΣΩΖΕΙ ΤΗ ΜΕΡΑ
 
Αν δεν προλάβατε να ανανεώσετε τη βιβλιοθήκη σας για τις μέρες της ανάπαυλας, μη σας πιάνει πανικός! Με το πάτημα ενός κουμπιού ανοίγεται μπροστά στα μάτια σας μια τεράστια βιβλιοθήκη που θα γεμίσει τις ελεύθερες ώρες σας με συναρπαστικές ιστορίες, σασπένς, γνώση, συγκίνηση και διασκέδαση. Τα ebooks έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, κάνοντάς την πιο εύκολη! Δείτε τις προτάσεις μας και επιλέξτε το βιβλίο που θα σας κάνει συντροφιά φέτος το Πάσχα.
 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Stuart Turton
Οι επτά θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ

Μετάφραση: Θοδωρής Τσαπακίδης

ΒΡΑΒΕΙΟ COSTA 2018
ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ
BOOKS ARE MY BAG
Niklas Natt och Dag
1794: Οι σκοτεινές μέρες της Στοκχόλμης

Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης

ΔΙΕΘΝΕΣ BEST SELLER
Είσαι καλεσμένος σε πάρτι όπου ένας φόνος πρόκειται να συντελεστεί. Κι είσαι εσύ αυτός που πρέπει να βρει τον δολοφόνο. Η μέρα θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά και μόνος τρόπος να σπάσει ο κύκλος είναι ο εντοπισμός του δολοφόνου. Ένα ευφυές αστυνομικό μυστήριο που θα σας κάνει συμμέτοχους σε μια σύνθετη σπαζοκεφαλιά.
Ο Ταραντίνο της αστυνομικής λογοτεχνίας επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας του και συνεχίζει να συγκλονίζει. Η Στοκχόλμη θα γνωρίσει τις σκοτεινότερες μέρες της καθώς τα προσωπεία πέφτουν και η λάμψη του παλιού καθεστώτος υποχωρεί μπροστά στον ζόφο που κρύβεται στις γωνιές της.
11,99 €
 
11,99 €
 
Jane Harper
Άγρια φύση

Μετάφραση: Χίλντα Παπαδημητρίου

ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΑ AUSTRALIAN INDIE BOOK AWARDS
POLAR DE COGNAC
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΘΡΙΛΕΡ
ΒΡΑΒΕΙΟ DAVITT
Harald Gilbers
Οι τελευταίες μέρες

Μετάφραση: Βασίλης Τσαλής

Ένας έξοχος συνδυασµός ιστορικού µυθιστορήµατος και αστυνοµικού αφηγήµατος.
Morgenpost am Sonntag
Η δεύτερη συγκλονιστική περιπέτεια του Άρον Φαλκ θα σας παρασύρει στην καρδιά της οργιώδους βλάστησης και θα σας μπλέξει σ’ ένα κουβάρι από μυστικά, υποψίες και προδοσίες. Μια από τις σημαντικότερες φωνές της σύγχρονης λογοτεχνίας, θα σας κεντρίσει με το πνεύμα, την ατμόσφαιρα και το σασπένς που περιβάλλουν την ιστορία.
Το τρίτο μέρος της τριλογίας Germania με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Οπενχάιμερ θα σας μεταφέρει σε ένα νέο σκοτεινό κόσμο που αναδύεται από τα συντρίμμια της καταστροφής. Ιστορικά ακριβές και ατμοσφαιρικό θα σας προσφέρει την απόλυτη αναγνωστική απόλαυση επικών διαστάσεων.
9,99 €
 
11,99 €
 
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Olivia Manning
Βαλκανική τριλογία

Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ
Annie Ernaux
Ο τόπος

Μετάφραση: Ρίτα Κολαΐτη

ΒΡΑΒΕΙΟ RENAUDOT ΤΟ 1984
Ένα μεγάλο μυθιστόρημα για έναν μεγάλο έρωτα κι έναν μεγάλο πόλεμο που δε θα αφήνετε από τα χέρια σας. Το σημαντικότερο λογοτεχνικό έργο της μεταπολεμικής βρετανικής σκηνής. Κέντρο του ενδιαφέροντος δεν είναι το πεδίο της μάχης αλλά η καθημερινότητα των απλών πολιτών που έχει διαταραχτεί από τον πόλεμο και όμως παραμένει απαράλλαχτη.
Η Annie Ernaux, μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες συγγραφείς της Γαλλίας, σ’ αυτό το εμβληματικό αυτοβιογραφικό αφήγημα γράφει με βάση την προσωπική της εμπειρία για όλα όσα συνδέουν αλλά και απομακρύνουν τους πατεράδες από τις κόρες. Ένα αριστούργημα που θα σας κατακλύσει από συναίσθημα.
13,99 €
 
6,99 €
 
Valeria Luiselli
Το αρχείο των χαμένων παιδιών

Μετάφραση: Βασιλική Κνήτου

ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ 2019:
Entertainment Weekly, Vanity Fair, Vulture, TIME
Paul Auster
Μέρα / νύχτα: Ταξίδια στο σκριπτόριο και Άνθρωπος στο σκοτάδι

Μετάφραση: Μαρία Ξυλούρη
Ειπωμένο από διάφορες καθηλωτικές φωνές, αναμειγνύοντας κείμενα, ήχους και εικόνες, το βιβλίο αυτό είναι ένα αξιοθαύμαστο λογοτεχνικό επίτευγμα. Μια συγκινητική ιστορία για το πώς καταγράφουμε τις εμπειρίες μας και πώς θυμόμαστε αυτά που μετράνε περισσότερο, αλλά και για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη δικαιοσύνη και την ισότητα στις μέρες μας.
Ο μετρ του μυθιστορήματος επιστρέφει με δύο μεταφυσικά μυθιστορήματα που αντικατοπτρίζουν το ένα το άλλο και προορίζονται να διαβαστούν μαζί. Δύο άντρες εγκλωβισμένοι σε δωμάτια: ο ένας άξαφνα ξυπνά σε μια ακατανόητη πραγματικότητα, ο άλλος λαχταρά να κοιμηθεί για να ξεφύγει από αυτή.
12,99 €
 
10,99 €
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ηλίας Μαγκλίνης
Η ανάκριση
 
Μάκης Τσίτας
Μάρτυς μου ο θεός

ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 12 ΓΛΩΣΣΕΣ
Η Μαρίνα είναι µία οργισµένη καλλιτέχνις που αποφασίζει να υποβάλει τον πατέρα της σε µια νέα άτυπη ανάκριση και έτσι έρχεται η στιγμή της µεγάλης σύγκρουσης. Μια ιδιότυπη µατιά στην Αθήνα του σήµερα, µε αναδροµές στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας.
Ο Μάκης Τσίτας γράφει σε πρώτο πρόσωπο για τη ζωή ενός ανθρώπου που παραπαίει ανάμεσα στο μεγαλείο και την κατάντια, στην αγάπη και το μίσος. Ένα ιδιοφυές βιβλίο, με μεγάλη διορατικότητα για την κρίση που ενέσκηψε στην Ελλάδα.
6,99 €
 
9,99 €
 
Πέρσα Κουμούτση
Η επιστροφή
Χριστίνα Πουλίδου
Πέρα δώθε
Πάθη, ανταγωνισμοί, ένοχα μυστικά θα έρθουν όλα στο φως καθώς οι ήρωες αυτού του ιστορικού μυθιστορήματος καλούνται να αντιδράσουν και να πάρουν θέση σ’ έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά. Μια ιστορία που θα σας ταξιδέψει και θα σας συγκινήσει με την άμεση γραφή και τη δυναμική πλοκή της.
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα με πρωταγωνίστρια την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο του 19ου αιώνα. Μια πανοραµική αποτύπωση της ανόδου και της πτώσης µιας πόλης και ενός νησιού, που γίνεται χωνευτήρι διαφορετικών εθνοτικών οµάδων. Ένα συναρπαστικό µυθιστόρηµα για το πώς οι µυλόπετρες της ιστορίας διαµορφώνουν την πορεία µιας οικογένειας.
6,99 €
 
9,99 €
 
NON FICTION
Robert Macfarlane
Υπογαία
Ένα ταξίδι στα βάθη της Γης και του χρόνου


Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος

ΒΡΑΒΕΙΟ WAINWRIGHT 2019
ΣΤΑ 100 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ GUARDIAN
Bill Bryson
Το σώμα
Ένας ταξιδιωτικός οδηγός


Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός
Σειρά: Οξυγόνο
Το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς, μια επική εξερεύνηση των κάτω κόσμων του πλανήτη μας όπως υπάρχουν στον μύθο, τη λογοτεχνία, τη μνήμη, και τη γη την ίδια. Ένα βιβλίο ατρόμητο και έξυπνο, γεμάτο κατανόηση που θα σας ταξιδέψει στον «βαθύ χρόνο».


Απολύτως προσιτό και εξόχως εθιστικό, αυτό το βιβλίο είναι το πλέον εμπεριστατωμένο εγχειρίδιο για να κατανοήσετε το σώμα στο οποίο κατοικείτε. Γραμμένο με αφοπλιστικό χιούμορ και άφθαστη ευφυΐα από τον μεγαλύτερο σύγχρονο εκλαϊκευτή, θα σας συναρπάσει με τα απίστευτα επιστημονικά δεδομένα του.
11,99 €
 
12,99 €
 
Σωτήρης Ριζάς
1909: Η μετάβαση της Ελλάδας στον 20ό αιώνα
Λευτέρης Καντζίνος
Αθήνα 1204-1456: Τα άγνωστα χρόνια της Αθήνας
Το 1909 σηματοδότησε την είσοδο της Ελλάδας στον 20ό αιώνα. Ένα οδοιπορικό στο σημαντικό αυτό έτος που σηματοδότησε την είσοδο της χώρας στη σύγχρονη εποχή που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το χτες, το σήμερα αλλά και το αύριο.



Ένα έργο που έρχεται να φωτίσει τα σκοτεινά χρόνια της ιστορίας της Αθήνας κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας. Δολοπλοκίες και ερωτικά πάθη, αθέτηση όρκων και παρασκηνιακές συνωμοσίες, καθώς και όνειρα που μετατράπηκαν σε εφιάλτες συνθέτουν μία ιστορία 300 ετών.
9,99 €
 
10,99 €
 
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Άλκη Ζέη
Ένα παιδί από το πουθενά
Andrew Lane
Πράκτορας δίχως άδεια: Η τελευταία ελπίδα

Μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Γνωρίστε τον Ίκαρο, ένα αγόρι δέκα χρονών, που ώρες ώρες το πιστεύει κι αυτός πως ήρθε από το πουθενά. Η αγαπημένη μας Άλκη Ζέη γράφει στο τελευταίο της βιβλίο με τη φωνή ενός παιδιού και αφηγείται την περιπέτεια του να μεγαλώνεις σήμερα.
Ο Κίερον και ο Σαµ βρίσκονται µπλεγµένοι σε µια αποστολή µε στόχο να αποτρέψουν να πέσει σε λάθος χέρια ένα όπλο µαζικής καταστροφής. Ένα άκρως διασκεδαστικό βιβλίο που προσφέρει µια φρέσκια και συναρπαστική προσέγγιση στο εφηβικό κατασκοπικό µυθιστόρηµα.
7,99 €
 
8,99 €
 

Ακαταμάχητες προσφορές
 
Πατήστε ΕΔΩ και επιλέξτε ebooks σε μοναδικές τιμές. Μια ευκαιρία να εμπλουτίσετε την ψηφιακή σας βιβλιοθήκη με ενδιαφέροντα βιβλία γνωστών συγγραφέων.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες νέες κυκλοφορίες ψηφιακών βιβλίων.

Τα ebook των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διατίθενται σε αρχείο pdf ή epub κρυπτογραφημένο (Adobe DRM) και έχουν υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία ώστε να μπορούν να διαβαστούν σε υπολογιστή, laptop, κινητό ή tablet (μέσα από τον Adobe Digital Editions).
Περισσότερες οδηγίες για το πώς μπορείτε να διαβάσετε ψηφιακά βιβλία θα βρείτε ΕΔΩ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

Είδαμε και προτείνουμε: ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

  Θα σε δω στον παράδεισο ένα έργο τρυφερό-ρομαντικό- συγκινητικό-μεταφυσικό με ρυθμό, χιούμορ, κωμικές ατάκες, που από τις πρώτες του σκηνές κατακτάει τις καρδιές μας. Η Άννα Αδριανού, έμπειρη και ταλαντούχα όπως πάντα, στο ρόλο της ρόουζ, είναι η γυναίκα που είναι προσκολλημένη στο παρελθόν της, φαντάζεται, δεν μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο της έρωτα, παρόλα αυτά η ίδια νοητά τον φέρνει πάντα στην καθημερινότητά της, του μιλάει και τον συναναστρέφεται! Ο Γιώργος Κοντοπόδης στο ρόλο του Ουαλς ως Φάντασμα φύλακας-άγγελος της ζωής τής, μας παραθέτει μία σπουδαία ερμηνεία, αρκετές φορές σαν αερικό, με χιούμορ συκίνηση και προβληματισμό. Το παζλ των ρόλων ολοκληρώνουν οι δύο νέοι ηθοποιοί γεμάτη ζωντάνια Δανάη Καλοπητα, που κάνει την πιστή βοηθό Αρλεν της Ρόουζ, όπου στο τέλος μας επιφυλάσσει μία έκπληξη και ο Νίκος Καραγιαννίδης στο ρόλο του νέου συγγραφέα Τζον, έχουν όλοι τους μία εντυπωσιακή χημεία που μας κρατούν καθηλωμένους καθόλη τη διάρκεια του έργου!! Η εντυπωσι