Δωρεά 50.000 προστατευτικών μασκών από το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή προς το Υπουργείο Υγείας





Το κοινωφελές Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή που υπηρετεί την Τέχνη και τον Πολιτισμό μέσω των Μουσείων του σε Αθήνα και Άνδρο, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης προς το τιτάνιο έργο που επιτελείται από τους ιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορονοïού στη χώρα μας, δωρίζει στο Υπουργείο Υγείας 50.000 προστατευτικές μάσκες (χειρουργικές μάσκες μισού προσώπου 3ply) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα πέντε Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας για τον COVID-19 στην Αττική.


Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr και στις σελίδες στα social media @BEGoulandrisFoundation
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 2 Οκτωβρίου 2019, πλαισιωμένο από πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Το νέο μουσείο της οδού Ερατοσθένους 13 στεγάζει τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή, ενώ μελλοντικά θα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Στο μουσείο, εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, λειτουργούν ένα Πωλητήριο και ένα Εστιατόριο - Café, Βιβλιοθήκη τέχνης, Παιδικό Εργαστήριο, καθώς και ένα σύγχρονων προδιαγραφών Αμφιθέατρο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, έχει ανακοινώσει την προσωρινή προληπτική αναστολή λειτουργίας για το κοινό των μουσείων του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".