Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

📚 Βιβλία best seller που αγαπάτε να διαβάζετε!


ΟΣΑ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
 
Υπάρχουν κάποια βιβλία που βρίσκονται σε κάθε βιβλιοθήκη, που τα έχουμε πάντα κοντά μας και κάθε φορά που τα διαβάζουμε ανακαλύπτουμε και ένα νέο στοιχείο. Είναι αυτά τα βιβλία που έχετε αγαπήσει περισσότερο εσείς οι αναγνώστες αυτό το δύσκολο διάστημα, τα βιβλία που επιδιώκετε να έχετε δίπλα σας και εμείς φροντίζουμε να φτάσουν σε εσάς. Έλληνες και ξένοι συγγραφείς, δυνατά μυθιστορήματα, αστυνομική λογοτεχνία, ιστορία, ταξίδια στα βάθη της Γης και φυσικά παιδικά βιβλία είναι οι καλύτεροί μας φίλοι. Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά, βρείτε τα δικά σας αγαπημένα και ανακαλύψτε τα επόμενα αναγνώσματά σας!
Και μην ξεχνάτε. Έως και τις 15 Μαΐου 2020με κάθε παραγγελία τουλάχιστον δύο βιβλίων από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα επιλέγετε ένα βιβλίο ως δώρο από μία πλούσια λίστα επιλογών που περιλαμβάνει παιδικά βιβλία και βιβλία ενηλίκων. Μάθετε περισσότερα για την προσφορά και τους όρους ΕΔΩ.
Ηλίας Μαγκλίνης
Είμαι όσα έχω ξεχάσει
Άλκη Ζέη
Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο
Μια αληθινή ιστορία που θα σας αφοπλίσει! Ο πολυβραβευμένος Έλληνας συγγραφέας αναρωτιέται: Και αν τελικώς η µνήµη δεν είναι άλλο παρά διάσπαρτα νησιά µέσα σε µιαν απέραντη θάλασσα λήθης; Ένα μυθιστόρημα για το πώς ένα συναισθηματικό τραύμα μπορεί να επηρεάσει ολόκληρες γενιές.
Μια ολόκληρη εποχή ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας μέσα από τη συναρπαστική αφήγηση της αγαπημένης συγγραφέα που αφηγείται την ιστορία των πρώτων είκοσι πέντε χρόνων της ζωής της, τα οποία διαμόρφωσαν τη μετέπειτα πορεία της.
14,40 € → 12,96 €
 
16,60 € → 14,94 €
 
Μάκης Τσίτας
Πέντε στάσεις
Olivia Manning
Βαλκανική τριλογία
Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ
Εισαγωγή: Rachel Cusk
Ο βραβευμένος και πολυδιαβασμένος συγγραφέας επιστρέφει με έναν ακόμη μονόλογο που θα χτυπήσει κάθε φλέβα συναισθήματός σας. Μια ιστορία δοσμένη με συμπόνια, μια ιστορία που έχουν ζήσει και ζουν αμέτρητες γυναίκες, με γνώμονα την ιερή αίσθηση του καθήκοντος, πληρώνοντας συνειδητά το όποιο τίμημα.
Ένα μεγάλο μυθιστόρημα για έναν μεγάλο έρωτα κι έναν μεγάλο πόλεμο. Το σημαντικότερο λογοτεχνικό έργο της μεταπολεμικής βρετανικής σκηνής. Επιβιβαστείτε στο αριστούργημα της Manning και ζήστε από κοντά την αβέβαιη καθημερινότητα υπό στρατιωτική πολιορκία.
8,80 € → 7,92 €
 
22,00 € → 19,80 €
 
Hanya Yanagihara
Λίγη ζωή
Μετάφραση: Μαρία Ξυλούρη
Stuart Turton
Οι επτά θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ
Μετάφραση: Θοδωρής Τσαπακίδης
Ένα πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα, ένας τραγικός, υπερβατικός ύμνος στην αγάπη που οι χαρακτήρες του θα σας συγκινήσουν και θα σας συντροφεύουν για καιρό. Ο Τζέι Μπι, ο Μάλκολμ, ο Τζουντ και ο Γουίλεμ αναζητούν τη τύχη τους στη Νέα Υόρκη και θα σας κρατήσουν ξάγρυπνους για πολλά βράδια.
Το ντεμπούτο του τρελοκαπελά της αστυνομικής λογοτεχνίας που έχει κερδίσει το βραβείο COSTA 2018 και ανακηρύχθηκε μυθιστόρημα της χρονιάς από τους αναγνώστες του Books are my bag, θα σας κάνει συνένοχους σε μια τρελή σπαζοκεφαλιά. Η Αγκάθα Κρίστι συναντά το Matrix και εσείς θα ζήσετε την ίδια μέρα για επτά φορές ώσπου να βρεθεί ο δολοφόνος.
24,40 € → 21,96 €
 
18,80 € → 16,92 €
 
Harlan Coben
Ο ξένος
Μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ
Niklas Natt och Dag
1794
Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
Και αν όλα όσα σας έλεγαν ήταν ψέματα; Το δυνατό θρίλερ από τον συγγραφέα-θρύλο, στο οποίο βασίζεται και η ομότιτλη σειρά του Netflix, θα σας κόψει την ανάσα με τον έντονο ρυθμό του και θα σας γεμίσει δυνατά συναισθήματα που θα σας παρασύρουν ως την έντονη και δραματική κατάληξη. Είστε έτοιμοι για την επίσκεψη του Ξένου;
Η συγκλονιστική συνέχεια του 1793 που έχει γίνει ήδη μπεστ σέλερ και μεταφράζεται σε 20 γλώσσες, αποκαλύπτει τα ζοφερότερα χρόνια της Στοκχόλμης. Ο Tαραντίνο του αστυνομικού που συνδυάζει έντεχνα την αστυνομική αφήγηση με την ιστορική λογοτεχνία θα σας καθηλώσει με την αποτύπωση του 18ου αιώνα, μιας σκοτεινής εποχής που βάφτηκε με αίμα. 
9,90 € → 8,91 €
 
18,80 € → 16,92 €
 
Robert Macfarlane
Υπογαία
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Σωτήρης Ριζάς
1909: Η μετάβαση της Ελλάδας στον 20ό αιώνα
Σειρά: Οξυγόνο
Το εκδοτικό φαινόμενο της χρονιάς που συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα βιβλία του 21ου αιώνα σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο. Ο μεγάλος φυσιοδίφης συγγραφέας θα σας παρασύρει σε μια επική εξερεύνηση των κάτω κόσμων του πλανήτη μας όπως υπάρχουν στον μύθο, τη λογοτεχνία, τη μνήμη, και τη γη την ίδια.
Γνωρίστε τα πάντα για τη χρονιά που σημάδεψε την είσοδο της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό 20ο αιώνα. Ο ιστορικός Σωτήρης Ριζάς θα σας παρασύρει σε ένα οδοιπορικό στο έτος κατά το οποίο η χώρα μας μπήκε στη σύγχρονη εποχή. 
18,80 € → 16,92 €
 
15,50 € → 13,95 €
 
Ευάγγελος Ζουμπανέας
Thin positive: Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής
Ρία Φελεκίδου
Ο βασιλιάς Ναι Ναι
Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Με αυτό το βιβλίο, ο καταξιωμένος διαιτολόγος και συγγραφέας Ευάγγελος Ζουμπανέας θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα σημαντικό άλμα προς μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή. Με στοιχεία που έχει συλλέξει χάρη στην εμπειρία δεκαετιών, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη σημασία των διατροφικών επιλογών και να ξεκινήσετε μια υγιεινή διατροφή.
Σειρά: Μικρές Καληνύχτες
Ένας βασιλιάς που μόνο «ναι» απαντάει και ποτέ χατίρι δε χαλάει! Όλοι οι υπήκοοι για απάντηση παίρνουν ένα «ναι» μεγάλο! Με τόσα «ναι» στο πιάτο, το βασίλειο έγινε άνω κάτω. Πώς να μπει μια τάξη;
15,50 € → 13,95 €
 
5,50 € → 4,95 €
 
Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου
Το ταξιδιάρικο ξωτικό
Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
Γίργκεν Μπανσέρους
Ύποπτο γάλα στο σούπερ μάρκετ
Εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Σειρά: Μικρές Καληνύχτες
Ακολουθήστε τις φανερές διαδρομές και τα κρυφά μονοπάτια του ταξιδιάρικου ξωτικού και ανακαλύψτε τα σημάδια, τα σύμβολα, τα σχέδια και τους χάρτες του. Μήπως τελικά κατάφερε να ανακαλύψει μια ολόκληρη γλώσσα;
Σειρά: Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ
Ο δημοφιλέστερος ντετέκτιβ που έχει αγαπηθεί από όλα τα παιδιά λύνει εδώ την 27η υπόθεσή του. Αυτό το μυστήριο είναι κρυμμένο μέσα σ’ ένα μπουκάλι γάλα – και ξέρουμε όλοι πόσο σημαντικό κι απαραίτητο είναι το γάλα για τον μικρό ντετέκτιβ. Ακολουθήστε τον ως το σουπερ μάρκετ για τη λύση της υπόθεσης!
5,50 € → 4,95 €
 
8,80 € → 7,92 €
 
Άλκη Ζέη
Το καπλάνι της βιτρίνας
Μαξ Μπράλιερ
Η παρέλαση των ζόμπι
Μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου 
Το θρυλικό πρώτο βιβλίο της Άλκη Ζέη, έργο - σταθμός για την ελληνική παιδική λογοτεχνία που θεωρείται πλέον ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας για παιδιά, πολυβραβευμένο και μεταφρασμένο σε 23 γλώσσες. Μπείτε στον κόσμο της μεγάλης συγγραφέα και θα νιώσετε ΕΥ-ΠΟ.
Σειρά: Τα τελευταία παιδιά στη Γη
Στο δεύτερο βιβλίο της best seller σειράς, τα ζόμπι αρχίζουν να εξαφανίζονται. Αυτό μπορεί να φαίνεται καλό, αλλά ο Τζακ Σάλιβαν είναι καχύποπτος, καθώς ακούει συνέχεια μια στριγκή ανατριχιαστική φωνή που φαίνεται να καλεί τους απέθαντους. Διαβάστε τα βιβλία της σειράς και δείτε έπειτα και την τηλεοπτική σειρά που βασίζεται σε αυτά στο Netflix! Ο δεύτερος κύκλος μόλις ανέβηκε. 
14,40 € → 12,96 €
 
11,00 € → 9,90 €
 
Benedicte Carboneill
260 παιχνίδια και δραστηριότητες για να μη βαριέσαι!
Μετάφραση: Δέσποινα Δρακάκη
Κατερίνα Χριστόγερου
Χρωματίζω, κόβω και κολλάω
Με έγχρωμη, διασκεδαστική εικονογράφηση, με αυτό το βιβλίο οι μικροί μας φίλοι αναπτύσσουν την δημιουργικότητά τους. Χάρη στη μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών, τα παιδιά ασκούνται εύκολα στην Πρώτη Γραφή, την Πρώτη Ανάγνωση, τα Μαθηματικά και γνωρίζουν τον κόσμο που τα περιβάλλει.
Ευχάριστες δραστηριότητες διαβαθμισμένης δυσκολίας που ασκούν τα μικρά παιδιά στη σωστή χρήση του ψαλιδιού και τα βοηθούν να καλλιεργήσουν βασικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη βελτίωση της γραφής και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους.
8,80 € → 7,92 €
 
6,60 € → 5,94 €
 
Κατερίνα Χριστόγερου
Προγραφικές ασκήσεις και ασκήσεις λεπτής κινητικότητας
Κατερίνα Χριστόγερου
Είμαι 5 και μπορώ 
Ένα εξαιρετικό βιβλίο που εισάγει τα παιδιά στη διαδικασία της γραφής και τα βοηθά να βελτιώσουν τη λεπτή τους κινητικότητα, ώστε να μπορούν να πιάνουν σωστά το μολύβι, το πινέλο, το ψαλίδι και να χειρίζονται διάφορα αντικείμενα της καθημερινότητάς τους.
Η πρώτη γραφή, η πρώτη ανάγνωση, τα μαθηματικά, η μελέτη περιβάλλοντος και τα εικαστικά γίνονται παιχνίδι με αυτοκόλλητα! Τα παιδιά περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους στο σπίτι ανακαλύπτοντας τη μαγεία της γνώσης.
9,90 € → 8,91 €
 
7,70 € → 6,93 €


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

Είδαμε και προτείνουμε: ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

  Θα σε δω στον παράδεισο ένα έργο τρυφερό-ρομαντικό- συγκινητικό-μεταφυσικό με ρυθμό, χιούμορ, κωμικές ατάκες, που από τις πρώτες του σκηνές κατακτάει τις καρδιές μας. Η Άννα Αδριανού, έμπειρη και ταλαντούχα όπως πάντα, στο ρόλο της ρόουζ, είναι η γυναίκα που είναι προσκολλημένη στο παρελθόν της, φαντάζεται, δεν μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο της έρωτα, παρόλα αυτά η ίδια νοητά τον φέρνει πάντα στην καθημερινότητά της, του μιλάει και τον συναναστρέφεται! Ο Γιώργος Κοντοπόδης στο ρόλο του Ουαλς ως Φάντασμα φύλακας-άγγελος της ζωής τής, μας παραθέτει μία σπουδαία ερμηνεία, αρκετές φορές σαν αερικό, με χιούμορ συκίνηση και προβληματισμό. Το παζλ των ρόλων ολοκληρώνουν οι δύο νέοι ηθοποιοί γεμάτη ζωντάνια Δανάη Καλοπητα, που κάνει την πιστή βοηθό Αρλεν της Ρόουζ, όπου στο τέλος μας επιφυλάσσει μία έκπληξη και ο Νίκος Καραγιαννίδης στο ρόλο του νέου συγγραφέα Τζον, έχουν όλοι τους μία εντυπωσιακή χημεία που μας κρατούν καθηλωμένους καθόλη τη διάρκεια του έργου!! Η εντυπωσι