Μουσική Παράσταση, “Paris - Athènes”, με την Όλγα Βενέτη



ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ | ΟΛΓΑ ΒΕΝΕΤΗ | “PARIS - ATHÈNES”

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΕ ΈΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΦΩΝΗ


Link Φωτογραφικού υλικού:


Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 21:30 η Όλγα Βενέτη έρχεται στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟS για μια μουσική διαδρομή, με τίτλο "Paris - Athènes", ανάμεσα σε δύο πόλεις αλλά και βασικούς σταθμούς της ζωής της, την Αθήνα και το Παρίσι. H ξεχωριστή ερμηνεύτρια επιχειρεί να φέρει κοντά τις δυο μεγάλες της αγάπες: τα ελληνικά και τα γαλλικά τραγούδια, σε ένα πρόγραμμα για πιάνο και φωνή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO

Μαζί της στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος, ενώ θα συμμετέχει ερμηνευτικά ο διακεκριμένος τενόρος και δάσκαλος της, Σταμάτης Μπερής.
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Λίγα παραπάνω λόγια για τη μουσική παράσταση
Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια επιχειρεί να φέρει κοντά τις δυο μεγάλες της αγάπες: τα ελληνικά και τα γαλλικά τραγούδια, σε ένα αισθαντικό πρόγραμμα για πιάνο και φωνή, γεμάτο από τραγούδια που αγαπά. Ανάμεσα τους και κάποια ελληνικά που τραγουδήθηκαν διασκευασμένα στα γαλλικά αλλά και το αντίστροφο. Κομμάτια μεγάλων συνθετών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος), ανεπανάληπτων φωνών (Edith Piaf, Dalida, Frances Gall, Mireille Mathieu, Νανά Μούσχουρη,


Φλέρυ Νταντωνάκη), συνθέτουν τη μουσική υπόκρουση σε ένα γοητευτικό μουσικό trip που για πιάνο και φωνή.

Δίπλα τους και το τραγούδι «Για σένα», το οποίο ηχογράφησε και κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες.

Λίγα λόγια για την Όλγα Βενέτη
Η Όλγα Βενέτη σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μουσική (Δίπλωμα Μονωδίας) στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, με καθηγητή το Γ. Ζερβάνο. Παρακολούθησε ακόμη σεμινάρια φωνητικής στο Μιλάνο με καθηγητή το D. Matsola. Ως χορωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Φ.Σ. Παρνασσός, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, και αλλού.

Link Εκδήλωσης:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Ελένη ή Ο Κανένας»

Είδαμε και προτείνουμε: Φaretra Crystalina στο THEATRE OF THE NO

Είδαμε και προτείνουμε: Μην περάσεις το ποτάμι

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Κώστας Ζέκος: "Στην επαγγελματική μου καριέρα ως ηθοποιός δεν έχω ερμηνεύσει ξανά αυτόν τον κορυφαίο δραματουργό και ειλικρινά νιώθω διπλά ευτυχισμένος".