Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από Εκδόσεις Μικρή Άρκτος || 2 παιδικές παραστάσεις || από 3/11 Φοίβος Δεληβοριάς @Θέατρο RADAR + από 9/11 "Τα Καινούργια ρούχα του Βασιλιά" @ Θέατρο Αλίκη

Η Μικρή Άρκτος 
παρουσιάζει 2 παιδικές παραστάσεις:


"Πες μου τ’ όνομά σου"
του Φοίβου Δεληβοριά


Η επιτυχημένη παιδική μουσική παράσταση 
μετά τις sold out εμφανίσεις συνεχίζει για 2η χρονιά 
στο Θέατρο RADAR
Έναρξη: Κυριακή 3 Νοεμβρίου 


947X288 (1).jpg

"Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά"
σε σκηνοθεσία του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη
με τους: Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Τάσο Παλαντζίδη, Αριέττα  Μουτούση, Δανάη Μπάρκα, 
Λευτέρη Βασιλάκη, Σταύρο Ράγια και Παντελή Καλογεράκη
Στίχοι Τραγουδιών: Παρασκευάς Καρασούλος
Κείμενο: Παρασκευάς Καρασούλος – Νίκανδρος Σαββίδης
Μουσική: Μιχάλης Καλογεράκης

στο Θέατρο ΑΛΙΚΗ
Έναρξη: Σάββατο 9 Νοεμβρίου

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ  ΒΑΣΙΛΙΑ
στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ
816X465.jpg

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης «κλέβει την παράσταση» στο παιδικό θέατρο φέτος.
Τα Καινούργια ρούχα του βασιλιά, ένα από τα πιο  διαχρονικά και δημοφιλή  παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που επέλεξε  να παρουσιάσει ως πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης από τις 9 Νοεμβρίου στο  Θέατρο Αλίκη, με  μια ομάδα γνωστών και αγαπημένων  συντελεστών, έχουν στόχο να  γεμίσουν με  γέλιο,  μαγεία και  ποίηση τις καρδιές μικρών και μεγάλων.
 Έχουν περάσει πάνω από 180 χρόνια από την πρώτη δημοσίευσή  της ιστορίας του Άντερσεν, όμως  η εμβληματική φράση του παραμυθιού  «Ο βασιλιάς είναι γυμνός!»,  ακόμη επανέρχεται πολύ συχνά  στην καθημερινότητά μας, συμβολίζοντας την δύναμη της αλήθειας απέναντι στο ψέμα και την ζωτική ανάγκη η Εξουσία να διαθέτει  ευθύνη, ταπεινότητα και γνώση για να μπορεί να αντέχει το βάρος της. 
Στη διασκευασμένη ιστορία του Βασιλιά, που ανεβαίνει στο  θέατρο Αλίκη λοιπόν θα βρείτε: έναν αλαζόνα Βασιλιά, γεμάτο έπαρση και εγωισμό  που ενδιαφέρεται μόνο να φορά  κάθε μέρα καινούργια, ακριβά και εντυπωσιακά  ρούχα. Μια βασίλισσα που κυνηγάει ένα αστέρι για να το κάνει δικό της και καταλήγει… σ’ ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Μια πριγκίπισσα στο δικό της κόσμο, ανεπίδεκτη μαθήσεως στα… μαγικά και στην πραγματικότητα. Έναν απατεώνα που βρίσκει την ευκαιρία στην κυριολεξία, να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στο βασιλιά. Το γιο του απατεώνα, που θέλει να ξεφύγει αλλά δεν ξέρει πώς. Και φυσικά αυλικούς, υπουργούς και κόλακες της Εξουσίας που συνήθισαν να λένε μόνο «ναι» στο βασιλιά, για να μπορούν να υπάρχουν δίπλα του.  Το μπέρδεμα όλων αυτών σε μια ιστορία με δράση, χιούμορ και πολλά ευτράπελα αναλαμβάνει να λύσει η πραγματικότητα με τη συμμετοχή των ίδιων των θεατών. Και μπορεί μεν  να ακούγεται αλλόκοτη,  αλλά όπως συμβαίνει πάντα στις μαγικές ιστορίες, αν αλλάξουμε πρόσωπα και εποχές, κολλάει μια χαρά και στο σήμερα.  
Ο  εξαιρετικός στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος, που είχε υπογράψει  το κείμενο και τα τραγούδια της μεγάλης  καλλιτεχνικής και εμπορικής επιτυχίας Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας  στο θέατρο  Badminton  πριν 3 χρόνια (πάνω από 100.000 εισιτήρια) δούλεψε τη θεατρική διασκευή  και τα τραγούδια της παράστασης μαζί με τον  Νίκανδρο Σαββίδη, νέο συγγραφέα με θητεία στο παιδικό θέατρο στην Κύπρο. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους:  ένα κείμενο δυνατό, γεμάτο χιούμορ, λυρισμό, δράση και … πολλά πανέμορφα  τραγούδια.
Ο νέος συνθέτης Μιχάλης Καλογεράκης, (παιδί της Δ’ Ακρόασης της Μικρής Άρκτου, γνωστός ήδη  από  τις εξαιρετικές μελοποιήσεις ποιημάτων που έχει συνυπογράψει με το δίδυμο αδελφό του Παντελή),   έντυσε με το αποδεδειγμένο ταλέντο του την παράσταση και τα τραγούδια της με τη μουσική του, γεμίζοντάς την χρώματα, ενώ ο Φοίβος Δεληβοριάς τραγούδησε δύο από τα πιο όμορφα  τραγούδια που «παίζουν» στο έργο.
Ο πολυαγαπημένος μικρών και μεγάλων Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, στην παράσταση Τα Καινούργια ρούχα του Βασιλιά, είναι ο  Βασιλιάς και … ο σκηνοθέτης της! 
Πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο ίδιος την παράσταση, αναλαμβάνοντας  έτσι την καλλιτεχνική ευθύνη της πρότασης.
«Μου άρεσε τόσο η ιδέα, το κείμενο, η διασκευή του παραμυθιού, οι συντελεστές,  το εγχείρημα,  η σοβαρότητα και η φρεσκάδα της προσέγγισης του, που θέλησα να επενδύσω όλη μου την ενέργεια στην πρόταση αυτή. Γι αυτό επέλεξα να είμαι και πάνω στη σκηνή παίζοντας και  κάτω σκηνοθετώντας.» λέει ο ίδιος.
Ο Χ. Χατζηπαναγιώτης, στην πραγματικότητα επιστρέφει σε έναν πολύ γνωστό και οικείο  του τόπο, το παιδικό θέατρο, αφού  διαθέτει στις αποσκευές του, την πολύχρονη και  λαμπρή συνεργασία του στο παρελθόν,   με το θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου  (Οδυσσεβάχ αλλά και άλλες παραγωγές).
Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει ο ζωγράφος Ανδρέας Γεωργιάδης ο οποίος  συνεργάστηκε  με την  ομάδα Come Down Creatives, νέους καλλιτέχνες ειδικευμένους στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών στο θέατρο (Videos, Οπτικά εφέ, γραφιστικά και Projection Design) με στόχο το σκηνικό αποτέλεσμα να εξασφαλίζει μέσα από  σύγχρονους  και πρωτότυπους τρόπους, την  ποίηση και την μαγεία που απαιτεί το έργο.  Έτσι οι μικροί και μεγάλοι  θεατές, θα απολαύσουν για πρώτη φορά στο Θέατρο Αλίκη ένα ταξίδι στον κόσμο του παραμυθιού με τα εντυπωσιακά δεδομένα και εφέ του σήμερα.
Η Βασίλισσα Μαντ –σύζυγος του Βασιλιά- ένας ρόλος έκπληξη,  ενσαρκώνεται από την αγαπημένη Αριέττα  Μουτούση.
Ως   Εράσμιο Κρόοκ θα δούμε επί σκηνής τον … πασίγνωστο Τάσο Παλαντζίδη (Δέκα μικροί Μήτσοι), ιδανική ενσάρκωση του ρόλου του απατεώνα ράφτη που προσπαθεί να εξαπατήσει το Βασιλιά με τα … αόρατα ρούχα του.
Η  νέα και ανερχόμενη Δανάη Μπάρκα (Ουρανία, Μάγισσες της Σμύρνης) ερμηνεύει την πριγκίπισσα Τιράντ, μαθητευόμενη μάγισσα, κόρη του Βασιλιά, ενώ το  γιο του απατεώνα Κρόοκ,  τον καλόκαρδο και ευαίσθητο Αμάντιο, παίζει μοναδικά ο ταλαντούχος  Λευτέρης Βασιλάκης.
Τους Αυλικούς του Βασιλιά, αλλά και τους χωρικούς, τους ράφτες  ερμηνεύουν εμπνευσμένα   οι νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί Σταύρος Ράγιας και Παντελής Καλογεράκης.
Την ευθύνη της διεύθυνσης παραγωγής και συντονισμού της παράστασης  έχει αναλάβει   η Βιβή Γερολυμάτου που την χρονιά που μας πέρασε υπέγραψε την μεγάλη επιτυχία  του Φοίβου Δεληβοριά, Πες μου στο όνομα σου, στο Θέατρο RADAR.

Τα Καινούργια ρούχα του Βασιλιά, η παράσταση που πρόκειται να ανέβει στο Θέατρο Αλίκη φέτος, φιλοδοξεί να είναι μια θεατρική πρόταση που θα κερδίσει την αγάπη μικρών και μεγάλων . Γιατί  έχει στόχο της να συνδυάσει το χιούμορ με την αλήθεια, την ελαφράδα με το μήνυμα, την μαγεία με το καλλιτεχνικό αίτημα.
Μην την χάσετε…
öö


Διανομή

Βασιλιάς: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Εράσμιος Κρόοκ: Τάσος Παλαντζίδης
Βασίλισσα: Αριέττα  Μουτούση
Πριγκίπισσα: Δανάη Μπάρκα
Αμάντιο Κρόοκ: Λευτέρης Βασιλάκης
Υπουργός - Ράφτης - Χωρικός : Σταύρος Ράγιας
Στρατηγός - Ράφτης - Χωρικός: Παντελής Καλογεράκης

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Παρασκευάς Καρασούλος – Νίκανδρος Σαββίδης
Στίχοι τραγουδιών:  Παρασκευάς Καρασούλος
Σκηνοθεσία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Πρωτότυπη μουσική: Μιχάλης Καλογεράκης | Δύο τραγούδια της παράστασης ακούγονται ερμηνευμένα από τον Φοίβο Δεληβοριά
Μουσική διδασκαλία-Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου


Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης  Καντάς
Videos, Οπτικά εφέ, γραφιστικά και Projection Design: 
Come Down Creatives  (Νάνσυ Κουρούνη, Βασίλης Μανιάτης, Πέτρος Πρίντεζης)
Φωτισμοί: Χρήστος Τσιόγκας
Βοηθός Eνδυματολόγου: Θεοδώρα Βεστάρχη
Γραφιστικός σχεδιασμός: www.elix.gr
Φωτογράφηση: Αλέξανδρος Βασιλάκος

Παραγωγή - Εκτέλεση παραγωγής: Μικρή Άρκτος, www.mikri-arktos.gr
Διεύθυνση Παραγωγής: Βιβή Γερολυμάτου, vg@mikri-arktos.gr
Επικοινωνία:  Μαρία Τσολάκη, mtsolaki@gmail.com , 6974 76 78 90

Θέατρο Αλίκη | Αμερικής 4, Αθήνα  
Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019
Κάθε Σάββατο 14.00 και Κυριακή 11.30 & 14.30
(& καθημερινές παραστάσεις για σχολεία)
Για παιδιά από 4-12 ετών
Διάρκεια παράστασης: 100’ με διάλειμμα
Προπώληση: viva.gr, ταμείο του θεάτρου

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 15€ | Α’ Ζώνη: 13€ | Β’ Ζώνη: 11€
Πληροφορίες - κρατήσεις: Τηλ . 210 32 100 21, 210 76 106 16, 6985 933 290
Σχολικές και ομαδικές κρατήσεις: SD Concept Λίλιαν Πετροπούλου |                                 τηλ. 210 6143 021, 6946 123 004

Η Μικρή Άρκτος και το θέατρο RADAR
μετά τις sold out παραστάσεις συνεχίζουν για 2η χρονιά
την επιτυχημένη παιδική μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά
“Πες μου τ’ όνομά σου”
κάθε Κυριακή στις 12:00 και 15:00 το μεσημέρι
Έναρξη Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019
 

Παιδιά! Ο Φοίβος  Δεληβοριάς και τα παιδικά του τραγούδια ξανάρχονται στο θέατρο RADAR μετά τις sold out παραστάσεις του περασμένου χρόνου!!
«
Eδώ είμαστε!  Ουρανοκατέβατοι και απροσδόκητοι αλλά  -ελπίζουμε- ευπρόσδεκτοι. Με τα ανακατεμένα μας μαλλιά, με το Ελεφαντάκι μας, την αδερφή μας την Μυρτώ Δεληβοριά, τη Τζέλα, τη Λέλα, τον Κόρνα, την πόλη μας και τα περίεργα ονόματά μας. Και θέλουμε να μάθουμε ένα-ένα τα δικά σας» λέει ο ίδιος ο Φοίβος.

Λοιπόν, ο
 Φοίβος, η Νεφέλη Φασούλη μαζί με τον πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο,  αλλά κυρίως τα τραγούδια τους τα παιδικά και οι παράξενες ιστορίες τους,  ξεκινούν ένα ταξίδι γνωριμίας με τους μικρούς και μεγάλους  φίλους τους, παρουσιάζοντας το βιβλίο – cd  με τίτλο Πες μου το όνομά σου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος.

Σ’ αυτό το βιβλίο ο
 Φοίβος  θυμάται κι αφηγείται τη δική του ιστορία όπως την έζησε  όταν ήταν παιδί, που είναι όμως και  η ιστορία της σχέσης του με την πόλη, τους φίλους του, τα παιδικά του χρόνια, τις παρέες και τις σκανδαλιές τους. Και στο δίσκο που συνοδεύει το βιβλίο, τραγουδά μέσα από δεκαπέντε τραγούδια, τις στιγμές αυτής της ιστορίας με το γνωστό δικό του  τρόπο…
Οι παραστάσεις αυτές υπόσχονται κέφι, συμμετοχή των φίλων του και κυρίως πολύ τραγούδι και πολλά χαμόγελα…

Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι…. αφού στις παραστάσεις αυτές έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του και το
 Ελεφαντάκι, και η τρελλοπαρέα του Φοίβου και όλη η αγάπη και το μεράκι που οδήγησαν  στα πρώτα αυτά παιδικά τραγούδια του μοναδικού παραμυθά – τραγουδοποιού…
Σας περιμένουμε..
  Για να σας πούμε και κυρίως ν’ ακούσουμε τα ονόματά σας…!!!

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Τίτλος: Πες μου τ΄όνομά σου
Ερμηνεύει ο Φοίβος Δεληβοριάς
Συμμετέχει η Νεφέλη Φασούλη
Μαζί τους ο πολυοργανίστας Γιώργος Κατσάνος

ΘΕΑΤΡΟ  RADAR
Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93, Αθήνα
Τ.Κ. 11744 |στάση μετρό ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Τηλ. 210 97 69 294

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 3 Νοεμβρίου
12:00 & 15:00 το μεσημέρι
Διάρκεια παράστασης : 60’  χωρίς διάλειμμα
Για παιδιά από 4 έως 10 ετών

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ Γενική είσοδος| 10€ ανέργων
Οικογενειακά πακέτα  των 4 ατόμων 40€


ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ  
Public | σε όλα τα καταστήματα και μέσω της ιστοσελίδας (tickets.public.gr
TicketServices | τηλ. στο 210 72 34 567 και μέσω της ιστοσελίδας www.ticketservices.gr
Ταμείο θεάτρου |  Τηλ. 210 97 69 294

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 
Μετρό (στάση Άγιος Ιωάννης)
- Από Σύνταγμα τα λεωφορεία 227, Α3, 856 (στάση ΦΟΥΡΝΟΣ) και το τρόλεϊ 4 (τέρμα Μετρό Άγιος Ιωάννης)

Διοργάνωση-παραγωγή: ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ,  www.mikri-arktos.gr
Διεύθυνση παραγωγής: Γερολυμάτου Βιβή
Επικοινωνία: Μαρία Τσολάκη








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.