Εικαστική Έκθεση του Γιώργου Παπακαρμέζη – Cursed in the flesh




Με την ενότητα έργων που τιτλοφορείται Cursed in the flesh ο ζωγράφος Γιώργος Παπακαρμέζης σχολιάζει με οξύτητα την αίσθηση της σάρκας ως δείκτη γεγονότων περί αυτήν, από τον υφέρποντα αισθησιασμό έως την αποσύνθεση και τον θάνατο.
Η σάρκα δεν είναι απαραιτήτως ανθρώπινη, τα γεγονότα ωστόσο και οι επιπτώσεις τους ενοχοποιούν την ανθρώπινη βούληση αποκλειστικά.

Πως ο δημιουργός οπτικοποιεί τέτοιες επιδερμικές υφές και τις διαφοροποιήσεις τους, δίχως να γίνεται συγκινησιακά νατουραλιστής ή συμβολικά αφηγηματικός;  Ο Γιώργος Παπακαρμέζης με τις εικαστικές του λύσεις επανατοποθετεί ζητήματα που έθεσε ο μοντερνισμός με εργαλεία της κλασικής ζωγραφικής και που προφανώς δεν έχουν τεχνικώς εξαντληθεί.

Επιμέλεια Έκθεσης: Ρεγγίνα Αργυράκη. Συνεπιμελητρια: Τζίνη Γεννηματά
Η έκθεση φιλοξενείται στον πολυχώρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, Αθήνα, τηλ. 210 5242211
Εγκαίνια: Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019  και ώρα 20:00
Διάρκεια: 24/10/2019 -31/01/2020
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά  18:30-21:30



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασίλειος Α. Κυβέλλος: : "Το όνειρο είναι το διαβατήριο για το πέρασμα του πρωταγωνιστή στο παράλληλο σύμπαν του παρελθόντος του".

Άγγελος Λαμέρας: "Στην εποχή μας, αυτός που νιώθει τον ρομαντισμό -είτε στον έρωτα είτε στους κοινωνικούς αγώνες- νιώθει εσωτερική εξορία".

Αλέξανδρος Παπαδάκης: "Ότι και άν κάνουμε στην ζωή μας παραμένουμε άνθρωποι με καρδιά ψυχή σώμα και αίμα".

δρ Πάρβη Πάλμου: "Η κοινωνία δεν επιβάλλει μόνο συμπεριφορές, επιχειρεί πολλές φορές να επιβάλει και την ίδια την ύπαρξη".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: "Σήμερα και κάθε μέρα" της Δήμητρας Φώτου

Γιώργος Βαγγελάκης: "Για μένα η μοναξιά προσφέρει απλόχερα δύο μεγάλα δώρα, την απόσταση και τον χρόνο".