Cirko Cachivache - Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη || ΚΠΙΣΝ || Νέες παραστάσεις 06,07 & 08 Αυγούστου
Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη
Cirko Cachivache
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Νέες παραστάσεις 06,07 & 08 Αυγούστου
H πολύ επιτυχημένη, με συνεχόμενα sold out παράσταση, Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη, από το Cirko Cachivache που έχουν απολαύσει ήδη χιλιάδες μικροί και μεγάλοι θεατές συνεχίζεται! Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοινώνει 3 ακόμα παραστάσεις στις 06, 07 & 08/08 στον Θόλο.
Ο Θόλος, η ολοκαίνουργια εγκατάσταση που εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια του Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στον Λαβύρινθο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), έχει υποδεχτεί από 16 Ιουλίου το Cirko Cachivache. Ακροβάτες, μουσικοί, ζογκλέρ, παλιάτσοι και ηθοποιοί μεταμορφώνουν τον Θόλο σ’ ένα φαντασμαγορικό τσίρκο που συναρπάζει το κοινό όλων των ηλικιών. Ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορός, πρόζα, αλλά και στοιχεία από κινέζικες πολεμικές τέχνες, συνδυάζονται αρμονικά με την τέχνη του νέου τσίρκου, δημιουργώντας ένα θεαματικό αποτέλεσμα που μαγνητίζει παιδιά και ενήλικες.
Το Cirko Cachivache είναι μια ομάδα καλλιτεχνών του τσίρκου, του θεάτρου και της μουσικής που ιδρύθηκε το 2010, με τις ρίζες του στο νέο τσίρκο και το θέατρο του δρόμου. Το «νέο τσίρκο» (New Circus, Nouveau Cirque) συνδυάζει την παραδοσιακή μορφή του τσίρκου με νέες αισθητικές επιρροές, οι οποίες έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον του κοινού. Το Cirko Cachivache έχει υιοθετήσει τα σημαντικότερα συστατικά του New Circus: ακροβατικά νούμερα, θεατρική πρόζα, ζογκλέρ, εναέρια ακροβατικά, κωμική αλλά και δραματική δράση, ζωντανή μουσική κ.λπ. Χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι όλα τα μέλη της μπορούν να κάνουν τα πάντα, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να παίξουν μουσική, να κάνουν ακροβατικά και ζογκλερικά.
Το Cirko Cachivache έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, σε ανοικτά και κλειστά θέατρα, φεστιβάλ, πλατείες και πάρκα, δίνοντας παραστάσεις που αγαπηθήκαν από το κοινό με αποκορύφωμα την παράσταση Το Όνειρο της Μόλυ (θέατρο Παλλάς – σεζόν 2016/17), που παρακολούθησαν πάνω από 40.000 θεατές.
Ο Θόλος κατασκευάστηκε χάρη σε νέα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της συνεχούς υποστήριξής του προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το ΙΣΝ, εκτός του ότι δημιούργησε με μέριμνα και δωρεά του το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζει να υποστηρίζει τον οργανισμό ΚΠΙΣΝ Α.Ε. τόσο ως προς τη διοργάνωση πληθώρας δράσεων, όσο και ως προς την, επιπλέον του αρχικού σχεδιασμού, δημιουργία υποδομών, όπως η συγκεκριμένη εγκατάσταση, καθώς και η πρόσφατη εγκατάσταση σιντριβανιών στο Κανάλι, εμπλουτίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο την εμπειρία των επισκεπτών. Ο Θόλος δημιουργήθηκε με σκοπό να λειτουργεί περιοδικά μέσα στον χρόνο, παρουσιάζοντας παραγωγές και θεάματα, μέσα σε ένα εντυπωσιακό και διαφορετικό σκηνικό και προσφέροντας έναν στεγασμένο χώρο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, χειμώνα – καλοκαίρι.
Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη
Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Στο βασίλειο του KIΝ επικρατεί ειρήνη. Εκεί, ο ενάρετος βασιλιάς και η σοφή βασίλισσα κυβερνούν αρμονικά, σέβονται τη φύση και φροντίζουν το λαό τους. Η λίμνη, που χαρίζει ζωή σε όλο το βασίλειο προσφέροντας το νερό της σε ανθρώπους, ζώα και καλλιέργειες, λατρεύεται σαν θεότητα. Όταν ο κακός αδερφός του βασιλιά, για να του κλέψει τον θρόνο, ξεραίνει τη λίμνη και φέρνει ανομβρία, όλα μοιάζουν χαμένα για το βασίλειο. Μια νεαρή ηρωίδα, που γεννιέται με μαγικό τρόπο μέσα από μια κερασιά, φαίνεται να είναι αποφασισμένη να φέρει πάλι τη βροχή. Παρ’ όλα αυτά, την κρίσιμη στιγμή δειλιάζει… Θα καταφέρει, τελικά, να ξεπεράσει τους φόβους της και να σώσει το βασίλειο;
Με έντονο το μυθολογικό στοιχείο, η πλοκή του έργου Βαδίζοντας στην ουρά του τίγρη επιχειρεί να ενδυναμώσει τη σχέση του θεατή με τη φύση, θέλοντας να μεταδώσει ένα οικολογικό μήνυμα.
Συντελεστές:
· Κείμενο – σκηνοθεσία - δραματουργία: Manuk Καρυωτάκης
· Μουσική: Cirko Cachivache, Μιχάλης Στεφανίδης
· Σκηνογραφία: Χρήστος Κωνσταντέλλος
· Κίνηση: Cirko Cachivache, Κική Μπάκα
· Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου
Συμμετέχουν:
· Φώτης Αθανασίου: τρομπόνι, τραγούδι, ηθοποιός
· Manuk Καρυωτάκης: τραγούδι, ακροβατικά,ηθοποιός
· Βαγγέλης Κρητικός: ζογκλερικά, τύμπανα, ηθοποιός
· Suzana Lavea: ακροβατικά, ζογκλερικά, ηθοποιός
· Θανάσης Μάκος: νταούλι, καβάλ, κόνγκας, ηθοποιός
· Σπύρος Μάστορας: ηλ. μπάσο, ζογκλερικά, ηθοποιός
· Αγγελική Μερεντίτη: ακροβατικά, ζογκλερικά, ηθοποιός
· Γιώργος Παπαδόπουλος: ακροβατικά, ηθοποιός
· Alvaro Ramirez: ακροβατικά, ζογκλερικά, ηθοποιός
· Μιχάλης Στεφανίδης: κιθάρα, τρομπέτα, ηλ. πιάνο, ηθοποιός
· Αντωνία Σωτηροπούλου: ακροβατικά, ηθοποιός
· Πολυχρόνης Τόμπορης: ακροβατικά, τύμπανα, ηθοποιός
· Χρύσα Τραϊκοπούλου: ακροβατικά, τραγουδι, ηθοποιός
Πληροφορίες παραστάσεων:
· 16, 17, 18, 24, 25, 26, 30, 31 Ιουλίου
· 1 Αυγούστου
· Νέες Παραστάσεις 06, 07 και 08 Αυγούστου
· Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21.00 και διαρκούν 90’ χωρίς διάλειμμα.
· Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον Θόλο, στον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.
· Ο Θόλος είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ κα αμαξίδια.
· Ο Θόλος κλιματίζεται.
· Η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά από 5 ετών και πάνω με ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org.
· Η προεγγραφή για τις νέες παραστάσεις θα ξεκινήσει την Τρίτη 30 Ιουλίου
Η παράσταση Βαδίζοντας στην ουρά του τίγρη, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.
Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ πρόσφατα το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών, όπως ο Θόλος στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.
Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:
· To ωράριο λειτουργίας για τον μήνα Ιούλιο είναι:
• Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:
§ Δευτέρα - Πέμπτη: 06.00-00.00
§ Παρασκευή - Κυριακή: 06.00-01.00
• Φάρος: καθημερινά 06.00-00.00
• Υποδοχή ΚΠΙΣΝ: καθημερινά 08.00-22.00
• Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 08.30-22.00
- Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
· Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
· Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, καθώς και το νεότευκτο δ / Delta Restaurant στο επίπεδο 5Α στο κτίριο της ΕΛΣ.
· Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
· Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
· Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου