Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ Η ΜΑΙΡΥΛΙΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ» ΛΙΒΑΝΟΣ-ΣΟΛΔΑΤΟΣ 3η ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ

 
«ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ Η ΜΑΙΡΥΛΙΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ»
                        ΛΙΒΑΝΟΣ-ΣΟΛΔΑΤΟΣ 3η ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ
                         Έρχεται από τον Οκτώβριο 2019
                                     Studio Κυψέλης
                    Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης, Κυψέλη
Οι θεατρίνων Θεατές ,υπερασπιζόμενοι το θέατρο ρεπερτορίου κι έχοντας προσεγγίσει  επιτυχώς άξιους συγγραφείς του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, επιστρέφουν στον Γιάννη Σολδάτο, έναν συγγραφέα που, για τον σκηνοθέτη, οι λέξεις του ορίζουν το συναίσθημα και εν τω προκειμένω οφείλουν να «τσουλήσουν» σε μια κατηφόρα με ξυραφάκια και να μην λαβωθούν από την αλήθεια.
Ο Γιάννης Σολδάτος, στην τρίτη παράσταση που επιχειρεί να δημιουργήσει με τον Γιώργο Λιβανό για τους Θεατρίνων Θεατές (μετά τον Pasolini και τον Fellini - που βραβεύτηκε σαν καλύτερη παράσταση στο 2nd Inter Balcan Festival- ), αγγίζει και πάλι τους μύθους, αυτή τη φορά του Ηollywood, στη φθορά τους.

«Τo βράδυ που η Μαίρυλιν πέρασε στη λεωφόρο των αστεριών» ονομάζει το έργο ο Γιάννης Σολδάτος και ο Λιβανός καταπιάνεται με το είδος που φαίνεται να γνωρίζει καλά, καθότι είναι η 20η παράσταση musical που σκηνοθετεί. Πού πάνε οι ήρωες όταν δραπετεύουν από την καθημερινότητά τους, θα μπορούσε να ΄ναι ο υπότιτλος αυτού του σκληρού - ερωτικού , μαύρου musical vaudeville, στο οποίο καλούμαστε να συνταξιδέψουμε με την ανθρώπινη πλευρά των κινηματογραφικών συμβόλων , με τον ρεαλισμό και την πτώση, την Αυταπάρνηση της Δημιουργίας και κυρίως τη ματαιότητα της Επικοινωνίας σε έναν κόσμο που οι Stars μάς ξανασυστήνονται και εξομολογούνται.
Παραμορφωτικοί καθρέφτες παντού και η αλήθεια της ύπαρξης γυμνή. Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο μουσικό ανέβασμα, ενός λυρικού κειμένου, που ηρωοποιεί το φθαρτό. Ο θεατής θα κληθεί να μπει από την κλειδαρότρυπα στον Panoramic χώρο των Studios Hollywood ή μήπως στη Μεταθανάτια αίθουσα Υποδοχής που δίνεται ένας ακόμα χορός;
O συγγραφέας, για άλλη μια φορά, αγγίζει μετά θάνατον, με το δικό του συναισθηματικό ρεαλισμό που θα σοκάρει, πολλούς από αυτούς που θεωρούμε Γιγάντιους. «Είναι ακόμα ζωντανός», συνηθίζουμε να λέμε. «Αλλά πέρα από το σελινόντ, που αλλού;» «Κι ο φόβος που πια δεν υπάρχει , πού δραπέτευσε και πήγε;»
Το θέατρο λόγου που, οι Θεατρίνων Θεατές υπερασπίζονται με προσήλωση, βρίσκει και πάλι έναν δυναμικό συν- εκφραστή που γράφει γι΄αυτό. Ο γραμμικός συμβολισμός που ο σκηνοθέτης πρεσβεύει και σηματοδοτεί τις πετυχημένες του παραστάσεις, βρίσκει στο κείμενο του Σολδάτου πρόσκαιρο έδαφος ν΄ αναπτυχθεί και για άλλη μια φορά ν΄ αποτυπώσει πως ένα musical μπορεί παράλληλα να ΄ναι και ψυχογράφημα.
Η ασκημένη ομάδα άρχισε ήδη την προετοιμασία της παράστασης ενώ όλο το θέατρο θα γίνει ένα τεράστιο studio, στο οποίο η εικονική πραγματικότητα θα «τρέχει» παράλληλα με τη ρεαλιστική. Η χρήση πολυμέσων θα βοηθήσει ν΄ αποτυπωθεί καλύτερα η αλήθεια του διττού παιχνιδιού της ύπαρξης. Με σταθερούς συνεργάτες, οι Θεατρίνων Θεατές προετοιμάζουν τη νέα τους φιλόδοξη παραγωγή που θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβρη στο ανανεωμένο Studio Κυψέλης, το οποίο και φέτος φιλοδοξεί να εκπλήξει, με μια σειρά από ιδιαίτερες συνεργασίες και σημαντικά έργα.

Η ταυτότητα της παράστασης
Πρωταγωνιστούν: Καίτη Ιμπροχώρη , Νίκος Γιάννακας , Γιάννης Τσιώμου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Σοφία Μπεράτη , Νίκος Χαλατζίδης, Όλγα Πρωτονοταρίου, Μαρία Δρακοπούλου, Σόνια Κωτίδου κ.ά. Η διανομή θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών.
Σκηνοθεσία - φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός
Σκηνικά- κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική: Σάκης Τσιλίκης
Κινηματογράφηση: Γιάννης Σολδάτος
Χορογραφίες: Σίμωνας Πάτροκλος
Μοντάζ : Αντώνης Μανδρανής
Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου-Σφακιανάκης & Κώστας Βολιώτης
Προβολή -επικοινωνία: Νατάσα Παππά
Τους στίχους υπογράφουν ο Γιώργος Λιβανός & η Μαριάννα Τόλη (επιλογή από στίχους που είχε γράψει για την ομάδα)
Στο πιάνο συνοδεύει ζωντανά η Νίκη Γκουντούμη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ