Ο Μανώλης Γλέζος τιμήθηκε από τον θίασο «Diavol Kommandant»


Το Σάββατο στο θέατρο Λύχνος  παρευρέθηκε ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος & τιμήθηκε από το θίασο«Diavol Kommandant» της Μαριάννας Κυριακάκη.
  Η ιστορία, που διαδραματίζεται στην Αθήνα της περιόδου 1943-1944, περιγράφει με κωμικοτραγικό τρόπο τη ζωή κάποιων Αθηναίων, στα δύο τελευταία χρόνια της Γερμανική Κατοχής. Ο Μανώλης Γλέζος, φανερά εντυπωσιασμένος από όσα διαδραματίστηκαν στο προσκήνιο, τόνισε ότι, η παράσταση, στο σύνολό της, κατάφερε να τον επανατοποθετήσει στον τόπο και το χρόνο εκείνο, που αγωνιζόταν, έφηβος σχεδόν, μαζί με τους συντρόφους του, για μια Ελλάδα χωρίς δυνάστες, χωρίς εκμεταλλευτές, χωρίς αδικημένους. Άνθρωποι, που δεν έζησαν αυτή τη φρίκη της Κατοχικής περιόδου, κατάφεραν να συν-κινήσουν έναν άνθρωπο-σύμβολο, που την έζησε και που πλήρωσε με εξορίες, βασανισμούς και φυλακίσεις την αντίστασή του στους κατακτητές. "Ο άνθρωπος είναι απόλυτα ελεύθερος και γι’ αυτό είναι απόλυτα υπεύθυνος". Αυτό ενστερνίζεται τόσα χρόνια ο Μανώλης Γλέζος, αυτό συνειδητοποιούμε κι εμείς, κάθε φορά που τον ακούμε να μιλάει και να μοιράζεται μαζί μας σπουδαίες στιγμές από τα βιώματά του. 

Οι ηθοποιοί της παράστασης του εκτός των άλλων πρόσφεραν στον κ. Γλέζο μια συμβολική κούπα με την Ακρόπολη και την Ελληνική σημαία 

Στη παράσταση παίζουν οι: 
Μάνος Αντωνίου 
Τζίνα Δημητροπούλου 
Αντώνης Τζαμαλούκας 
Κατερίνα Οικονομίδη 
Μπάμπης Βρακάς 
Γαβρίλος Καμμάς 
Ιορδάνης Καλέσης 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιωάννης Βούρος: " Η εργατική τάξη πάει στον Παράδεισο μέσα από ιστορίες βιωματικές που αφορούν τον καθένας μας"

«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» Η λαϊκή οπερέτα- Ωδείο Ηρώδου Αττικού 9/9/19

Βίκυ Καραϊσκου :" Εκτιμούμε περισσότερο ό,τι έχουμε και ό,τι είμαστε όταν δοκιμαστούμε ή χάσουμε, ό,τι και αν σημαίνει το ‘χάνω’ για τον καθένα μας"

MOUNT