Έκθεση Φωτογραφίας “forgotten on paper”


“forgotten on paper”

Αυτό που θέλω να πω, αλλά φοβάμαι.... Που τις δύο λέξεις, τα μάτια θα τις πουν με χίλιες δύο.
Φωτογραφίζω, εμπνέομαι, γράφω. Η απομόνωση της σκέψης μου να σκέφτεται, χωρίς να μου αποσπά την προσοχή κανείς και τίποτα.
Λόγια που δεν έχουν ειπωθεί, που δεν έχω καν προβάρει τη μιλιά τους. Σκέψεις που γίνονται εικόνες, που ζωντανεύουν απ' το θρόισμα των φύλλων, τα χρώματα και τους κρυμμένους ήχους.
Και είσαι πια μάρτυρας όλων όσων θα μείνουν χαραγμένα με μαχαίρι σε ένα χαρτί τσαλακωμένο απ’ τον χρόνο και την αγωνία.Η Χριστίνα Σαρλάμη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Εθισμένη στην ποίηση και στη λογοτεχνία, αφιερωμένη στη φιλία, μ’ ένα ημερολόγιο γεμάτο αναμνήσεις που περιμένουν ανά πάσα στιγμή να ζωντανέψουν και ν’ αρχίσουν τη δική τους μοναδική αφήγηση, μ’ ένα μελλοντικό ταξίδι στα σκαριά μονίμως κατά νου.
Η μεγάλη της αγάπη η φωτογραφία. Η απομόνωση της κίνησης, της έκφρασης, του πολύτιμου στιγμιότυπου που το ανθρώπινο μάτι θ’ άφηνε ανέγγιχτο. Η ανάγκη να περιγραφεί, να ταιριάξει ο στίχος με την εικόνα που ναρκώθηκε και θα μείνει για πάντα ζωντανή.

Η σειρά φωτογραφιών της Χριστίνας με τίτλο "forgotten on paper", θα εκτεθεί στο πλαίσιο του 5th Handmade & Recycled Theater Festival που θα λάβει χώρα στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα και ξεκινάει στις 29 Σεπτεμβρίου όπου και θα παραμείνει έως και τις 31 Οκτωβρίου του 2017.

Στα έργα που παρουσιάζονται θα δει κανείς σύνθετες εικόνες με κεντρικό θέμα την ιστορία του απραγματοποίητου. Παλιά γράμματα, μάσκες αγωνίας, υπόσχεσης, θλίψης, που δεν έχουν διαβαστεί ποτέ, που άφησαν τον παραλήπτη να γεννά ερωτήματα, που δε θα λάβουν ποτέ απαντήσεις, που έμειναν για πάντα στο ντουλάπι του χρόνου, που θα ξεχαστούν ή θα χαράξουν τη μνήμη για πάντα, που ίσως γεννήσουν απωθημένα, με φόντο εικόνες που εγκλωβίζουν τη σκέψη και το σκίρτημα της καρδιάς.


url: www.christinasarlami.com
email: csarlami@gmail.com
fb: Christina Sarlami Photography

Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Αθήνα
Διάρκεια: από 29.09.2017 μέχρι 31.10.2017

Είσοδος δωρεάν

Ψηφιακή εκτύπωση σε ξύλο: ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΒΕΕ [www.odyssey-athens.gr]
Κείμενο παρουσιάσης έκθεσης: Δήμητρα Παραστατίδου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind