«Πρόβα με τον Αριστοτέλη» στο Θέατρο Αλκμήνη


«Πρόβα με τον Αριστοτέλη»
Του Θεοδόση Πελεγρίνη

«Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων στον πολιτισμό, είναι το θέατρο και η φιλοσοφία» Νίτσε

Οι δύο αυτοί ετερόμορφοι τρόποι υπέρβασης της πραγματικότητας, που βασίζονται στον διάλογο, διαμορφώνουν συνειδήσεις και έχουν κοινό σκοπό να δώσουν νόημα στην  ζωή, που από μόνη της δεν διαθέτει.


Η απόπειρα του Θεοδόση Πελεγρίνη να συζευχθούν επί Σκηνής οι δυο αυτοί δύο τρόποι προσέγγισης της ζωής επιχειρείται για πρώτη φορά παγκοσμίως.
Η Πρόβα με τον Αριστοτέλη είναι πρόβα ενός θιάσου που εξελίσσεται σε συζήτηση για τον Αριστοτέλη. Κατά την  διάρκεια της πρόβας αναπτύσσονται συγκρούσεις, επιθυμίες, διλήμματα, συμπεριφορές και, κυρίως, σχέσεις εξουσίας. Καθένα από τα πρόσωπα επί Σκηνής επιχειρεί να επιβληθεί χρησιμοποιώντας τα εργαλεία γοητείας που διαθέτει. Η νέα γυναίκα με την θηλυκότητα της και την πρόκληση, ο νέος με την τυπικότητα, την υπακοή και την ευγένεια απέναντι σε έναν σκηνοθέτη που με αυταρέσκεια και αλαζονεία ενίοτε προβάλλει την γνώση που διαθέτει δημιουργούν σχέσεις επιβολής –όλοι τους για να αναδείξουν μια καλύτερη εικόνα του εαυτού τους.
Παρακολουθώντας ο θεατής την  Πρόβα με τον Αριστοτέλη έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει  με αβίαστο και ανώδυνο τρόπο την ζωή και τον στοχασμό του Αριστοτέλη, ο οποίος με το πολυσχιδές έργο του αναδείχθηκε σε κορυφαία πνευματική μορφή όλων των εποχών.

Θεατρολογική  Επιμέλεια: Ειρήνη Σταματίου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παναγιωτόπουλος
Παίζουν: Θεοδόσης Πελεγρίνης / Βασίλης Τριανταφύλλου / Δώρα Χουρσανίδου
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Τιμές εισιτηρίων : 10€ κανονικό
6€ συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι, ατέλειες
5€ ομαδικά

Διάρκεια 1 και 10' χωρίς διάλειμμα,  ακολουθεί διάλογος 15-20'
Στην παράσταση θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα αγγλικά & στα γαλλικά

Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 19:00

Θέατρο Αλκμήνη| Αλκμήνης 12|Πετράλωνα |2103428650 | www.theatro .gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασίλειος Α. Κυβέλλος: : "Το όνειρο είναι το διαβατήριο για το πέρασμα του πρωταγωνιστή στο παράλληλο σύμπαν του παρελθόντος του".

Αλέξανδρος Παπαδάκης: "Ότι και άν κάνουμε στην ζωή μας παραμένουμε άνθρωποι με καρδιά ψυχή σώμα και αίμα".

Άγγελος Λαμέρας: "Στην εποχή μας, αυτός που νιώθει τον ρομαντισμό -είτε στον έρωτα είτε στους κοινωνικούς αγώνες- νιώθει εσωτερική εξορία".

δρ Πάρβη Πάλμου: "Η κοινωνία δεν επιβάλλει μόνο συμπεριφορές, επιχειρεί πολλές φορές να επιβάλει και την ίδια την ύπαρξη".

Γιώργος Βαγγελάκης: "Για μένα η μοναξιά προσφέρει απλόχερα δύο μεγάλα δώρα, την απόσταση και τον χρόνο".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: "Σήμερα και κάθε μέρα" της Δήμητρας Φώτου