Book review: "Χίλια χρόνια μετά… κι άλλα χίλια" της Βάσιας ΜαυράκηΠόσο διαρκεί ένας έρωτας; Το για πάντα είναι πολύ ή είναι λίγο; Είναι επιπόλαιο να πιστεύεις στην παντοτινή αγάπη και στην αέναη δύναμή της; Η μοίρα τι ρόλο παίζει στην ζωή των ανθρώπων; Πολλά ερωτήματα μας γεννιούνται διαβάζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο αλλά και ακόμα πιο πολλά μένουν μετέωρα αναλογίζοντας το επακόλουθο που θα είχαν όλα αυτά σε μία πραγματικότητα.

Βέβαια, το βιβλίο αυτό βρίθει από αληθινά γεγονότα και καταστάσεις που έχουν επηρεάσει συναισθήματα και έχουν αλλάξει την ζωή των ανθρώπων. Τρείς διαφορετικές ιστορίες που δένονται, γίνονται μία και φέρνουν στην επιφάνεια μία αλήθεια,αγνή αλήθεια , η αλήθεια της αγάπης και της ανιδιοτέλειας.
Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η επιλογή σπάνιων ονομάτων, παρμένα από την μυθολογία που κρύβουν και αυτά με την σειρά τους το δικό τους νόημα!
Ένα βιβλίο που σε κρατάει συντροφιά, σε γεμίζει με όμορφα συναισθήματα και πληρεί όλες τις προδιαγραφές για να αναδείξει μία ανερχόμενη νέα συγγραφέα!
Συγχαρητήρια!

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πόσο διαρκεί ένας έρωτας; Κάποιοι θα πουν για μια ζωή. Μήπως όμως αυτό είναι-τελικά- πολύ στενό πλαίσιο, μπροστά σε κάτι τόσο σαρωτικά ισχυρό; 
Πόσες δυνάμεις μπορούν να «συνωμοτήσουν» για να μην μείνει ανεκπλήρωτος; Τι εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς; Kαι τι μπορεί να μας φέρει η μοίρα, το κάρμα, το τυχαίο- αυτό που τέλος πάντων ξεφεύγει από τη δική μας λογική;
Στο πρώτο της μυθιστόρημα «Χίλια Χρόνια Μετά… και άλλα χίλια» η Βάσια Μαυράκη μάς παίρνει τρυφερά από το χέρι και μας ζητά να ακολουθήσουμε τον Άρχη και την Δαμεία. Να παρακολουθήσουμε την πορεία τους όχι σε μια, αλλά σε τρεις ζωές. Στις δύο ο έρωτάς τους παραμένει ανεκπλήρωτος. Στην τρίτη θα καταφέρει να κλείσει ο κύκλος, μπαίνοντας το πολυπόθητο happy end; 
Μια καρμική ιστορία αγάπης, ιδανική συντροφιά για τις μέρες του καλοκαιριού.


Τίτλος: Χίλια χρόνια μετά… κι άλλα χίλια 

Συγγραφέας: Βάσια Μαυράκη
Εκδόσεις: Ιβίσκος
Σελίδες: 504
Τιμή: 16.80
Πρώτη κυκλοφορία: Ιούλιος 2017

Λίγα λόγια για τους ήρωες

Τρεις διαφορετικές ιστορίες. Ή μήπως μία; Ο Άρχης και η Δαμεία, δύο σύγχρονοι άνθρωποι, συναντιούνται τυχαία (;) στην αυλή της Μονής του Ταξιάρχη στην Μυτιλήνη, θέλοντας να ευχαριστήσουν- ο καθένας για τους δικού του λόγους-τον Άγιο για το θαύμα που τους άλλαξε τη ζωή.
Κι όμως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που διασταυρώνονται οι δρόμοι τους. Το παρελθόν τους είναι κοινό και χάνεται στο βάθος των αιώνων. Οι ήρωες έχουν συναντηθεί και αγαπηθεί άλλες δύο φορές, σε διαφορετικές εποχές.
Τον 11ο αιώνα, στο ίδιο πάλι μοναστήρι, κατά την άλωσή του από τον αρχηγό των Σαρακηνών πειρατών Σιχράν, ήταν και οι δύο εκεί. Άρχοντας του Στένακα αυτός, αιχμάλωτη στα χέρια του κουρσάρου αυτή. Αλλά και στο Πήλιο, στο πεδίο της μάχης μεταξύ Κενταύρων και Λαπίθων. Αρχηγός των πρώτων αυτός, πριγκίπισσα της Μεσσηνίας αυτή.
Το παρόν τους ζητάει να κλείσουν τους κύκλους που άφηναν διαρκώς ανοιχτούς και να βιώσουν στο έπακρο αυτή τη φορά τη σχέση τους. Θα τα καταφέρουν;
13626372 171300403284822 9031561457389063385 n

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Βάσια Μαυράκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου του 1967. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών. Αφού ταξίδεψε πολύ και έμεινε σε διαφορετικές χώρες αλλά και πόλεις της Ελλάδας, λόγω του επαγγέλματος του συζύγου της (στρατιωτικός πιλότος), πλέον ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα.
Τα ταξίδια της, ωστόσο, είναι η σπουδαία παρακαταθήκη της. Αυτά αποτελούν, άλλωστε, πηγή της έμπνευσής της και πολλές φορές συνδέονται άμεσα με τις συγγραφικές αναφορές της.

Παρότι σπούδασε ψυχολογία, τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη συμβουλευτική αστρολογία (Empathetic Astrological Approach, Human Design). Αρθρογραφεί σε γνωστά περιοδικά και site.


Της Αλεξίας Βλάρα, 22/9/2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind

Ανέστης Πλουμής «Το στοίχημα μιας ζωής»

O Άρης Γραικούσης μιλάει στο Οpen Mind

Δημιουργία της Λαϊκής Ορχήστρας Αντώνη Κατινάρη

«ΠΙΣΣΑ & ΠΟΥΠΟΥΛΑ» Ομαδική Εικαστική Έκθεση | Εγκαίνια: Δευτέρα, 29 Ιουνίου ώρα 12:00 – 21:00 στον ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Πλατεία Κολωνακίου 2 (4ος όροφος), Κολωνάκι | Η έκθεση διαρκεί από 29 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου