Η Chris Roboras μιλάει στο all4fun

Η Γκαλερί 7 φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Chrys Roboras με τίτλο «Τίποτα δεν παραμένει το ίδιο" η οποία θα εγκαινιαστεί τη Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 στις 20:00.
 
Η ζωγράφος Chrys Roboras είναι μία καλλιτέχνης ρεαλιστικών φιγούρων με αφηρημένα τοπία μας μιλάει στο all4fun για την θεματογραφία της έκθεσης της, το προσφυγικό ζήτημα και διάφορα άλλα ...
 
 Τι πρόκειται να δούμε σε αυτήν την έκθεση ;
 
Σε αυτή την έκθεση θα δούμε αλληγορικά τοπία, φιγούρες που εμφανίζονται και εξαφανίζονται, πορτρέτα με προσωπικές και συναισθηματικές καταστάσεις του μυαλού.
 
«Η γη του κανενός», πόσο επίκαιρο θέμα αυτό για την σημερινή εποχή. Υπάρχει κάτι που θέλετε να τονίσετε για το προσφυγικό ζήτημα;
 
Η συζήτηση για το προσφυγικό είναι καταστροφικά έντονη, υπάρχει η αίσθηση της διασποράς. Ψάχνεις μια νέα ζωή για να είσαι δεκτός γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσεις πολλές δυσκολίες. Δεν το βάζεις κάτω, προχωράς με την ψυχική σου δύναμη.
 
Υπάρχει κάποια πηγή έμπνευσης και από πού αντλείτε το θέμα της κάθε έκθεσης;
 
Η έμπνευση προέρχεται από την προσωπική μου ζωή. Στιγμές που με έχουν αγγίξει, καταστάσεις ζω ή που έχουν περάσει από την ζωή μου. Η έκθεση "Τίποτα δεν παραμένει το ίδιο" συζητάει της παράλληλες ζωές που έχω νιώσει και αποδεχτεί αλλά και την ανάγκη μου να κινούμαι προς τα εμπρός, να προχωράω μπροστά. 
 
Έχοντας αποκομίσει μία μεγάλη εμπειρία από το εξωτερικό, υπάρχει κάτι που επιθυμείτε να κάνετε τα επόμενα χρόνια;
 
Θα ήθελα να ασχοληθώ με μεγάλες τοιχογραφίες. Τέχνη του δρόμου.
 
Τι έχετε αποκομίσει από την κάθε σας συλλογή;
 
Έχω συνειδητοποιήσει ότι μέσα από κάθε συλλογή μου μια φάση της ζωής μου αποτυπώνεται. Ένας κύκλος που ανοίγει και κλείνει. Οι αλλαγές δεν προορίζονται, έρχονται χωρίς να τις γνωρίζουμε. 
 
Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.
 
Αφήστε πίσω σας τα συναισθήματα που σας κρατάνε ομήρους
 
 
 
Chrys Robora
 
Η Chrys Robora γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Στην συνέχεια έρχεται στην Ελλάδα και σπουδάζει στην Αθήνα στο Middlesex University, Bachelor of Fine Arts & Technology με το First Class Honours.
Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις από το 2009 - 2013, στην Πάρο, Αθήνα και Νέα Υόρκη.
 
Έχει συμμετάσχει στην Τέχνη Athina- Aθήνα, Revolution Art Fair-Ταϊβάν, Parallax Art Fair-Λονδίνο, Μπιενάλε της Chianciano-Τοσκάνη Ιταλίας, Μπιενάλε του Πεκίνου, Κίνα, Biennale Σαντορίνης, Πεδίο Art Fair-Μιάμι, αναδυόμενες Καλλιτέχνης Βραβείο-Ντουμπαί, Art παίρνει Paris-Παρίσι.
Τα έργα της έχουν τιμηθεί σε διάφορες εκθέσεις.
 
Έργα της έχουν χρησιμοποιηθεί για εξώφυλλο μουσικών βιβλίων καθώς και στα βιβλία «Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Masters τόμος 5» στο Art Miami 2012, 2014, 2015, στο λίστα γία το Emerging Artist Award Ντουμπαί και στό Καλλιτέχνης χαρτοφυλακίου Magazine.
Έχει πάρει μέρος πάνω από 48 ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 
Έργα της βρίσκονται στην συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Λας Βέγκας και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.
Επίσης ήταν καλεσμένη Προσκεκλημένος Ομιλητής ΣΤΟ UnfoldingArt Βόρεια Καρολίνα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
 
Η 5η ατομική της έκθεση που ονομάζεται "Τίποτα δεν παραμένει το ίδιο" παρουσιάζεται στην Γκαλερί 7. Εγκαίνια 4 Οκτωβρίου 8:00 μμ και διαρκεί μέχρι της 22 Οκτωβρίου 2016.
 
Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για την έκθεση της στο ακόλουθο link: http://www.all4fun.gr/…/news/13454--gallery-7-chrys-roboras…
 
Της Αλεξίας Βλάρα, 24/9/2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".