Ο Μάνος Ελευθερίου στο live του Κώστα Μακεδόνα

Ο μεγάλος μας ποιητής - στιχουργός Μάνος Ελευθερίου έδωσε το παρόν το περασμένο Σάββατο (22/10) στο αφιέρωμα του Κώστα Μακεδόνα στην μελοποιημένη ποίηση.
Ο Κώστας Μακεδόνας μας ξενάγησε σε μία μεγάλη βόλτα σε ποιήματα που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε. Ποιήματα των Ελύτη, Σεφέρη, Βάρναλη, Ρίτσου, Λειβαδίτη, Παλαμά, Καββαδία και φυσικά των νεότερων Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου, Διονύση Σαββόπουλου και πολλών άλλων ακούστηκαν όπως έχουν μελοποιηθεί από τους σπουδαίους μας συνθέτες, σε δύο ιδιαίτερες παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο πολιτισμού "Ιανός"
Επόμενη στάση για τον Κώστα Μακεδόνα η καινούργια μουσική σκηνή του Πειραιά "Κρεμλίνο" για δύο Παρασκευοσάββατα (28-29/10 & 4-5/11) για γνήσιες λαϊκές βραδιές με τα τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας ("Μαργαριτάρια", "Μόνο μια φορά", "Το ποδήλατο", "Μη μου λες αντίο", "Κάτσε καλά", "Κόκκινα γυαλιά", "Αντικριστά", "Έκανες το λάθος", "Η Λίζα και η κορνίζα", "Στο λευκό τον πύργο" και πολλά άλλα) αλλά και τραγούδια - σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας.
Kremlino: Καραίσκου 119, Πειραιάς
Τηλ. 210 410 0010
https://www.facebook.com/kremlinostage
Είσοδος: 12€ με μπύρα ή κρασί
Φοιτ/κά & ανεργων:10€
Ώρα έναρξης: 22:30

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βίκυ Καραϊσκου :" Εκτιμούμε περισσότερο ό,τι έχουμε και ό,τι είμαστε όταν δοκιμαστούμε ή χάσουμε, ό,τι και αν σημαίνει το ‘χάνω’ για τον καθένα μας"

«Γιάννης Πάριος- Το ταξίδι του έρωτα»

«ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ Η ΜΑΙΡΥΛΙΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ» ΛΙΒΑΝΟΣ-ΣΟΛΔΑΤΟΣ 3η ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ

Eίδαμε την "Μήδεια" στο θέατρο Μπάγκειον