Ο Μάνος Ελευθερίου στο live του Κώστα Μακεδόνα

Ο μεγάλος μας ποιητής - στιχουργός Μάνος Ελευθερίου έδωσε το παρόν το περασμένο Σάββατο (22/10) στο αφιέρωμα του Κώστα Μακεδόνα στην μελοποιημένη ποίηση.
Ο Κώστας Μακεδόνας μας ξενάγησε σε μία μεγάλη βόλτα σε ποιήματα που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε. Ποιήματα των Ελύτη, Σεφέρη, Βάρναλη, Ρίτσου, Λειβαδίτη, Παλαμά, Καββαδία και φυσικά των νεότερων Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου, Διονύση Σαββόπουλου και πολλών άλλων ακούστηκαν όπως έχουν μελοποιηθεί από τους σπουδαίους μας συνθέτες, σε δύο ιδιαίτερες παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο πολιτισμού "Ιανός"
Επόμενη στάση για τον Κώστα Μακεδόνα η καινούργια μουσική σκηνή του Πειραιά "Κρεμλίνο" για δύο Παρασκευοσάββατα (28-29/10 & 4-5/11) για γνήσιες λαϊκές βραδιές με τα τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας ("Μαργαριτάρια", "Μόνο μια φορά", "Το ποδήλατο", "Μη μου λες αντίο", "Κάτσε καλά", "Κόκκινα γυαλιά", "Αντικριστά", "Έκανες το λάθος", "Η Λίζα και η κορνίζα", "Στο λευκό τον πύργο" και πολλά άλλα) αλλά και τραγούδια - σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας.
Kremlino: Καραίσκου 119, Πειραιάς
Τηλ. 210 410 0010
https://www.facebook.com/kremlinostage
Είσοδος: 12€ με μπύρα ή κρασί
Φοιτ/κά & ανεργων:10€
Ώρα έναρξης: 22:30

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νότης Μαυρουδής:" Θα ήθελα να συνεχίζω να είμαι ένας καθημερινός παρατηρητής της ιστορίας και της όποιας εξέλιξης. Εάν δεν παρατηρούμε δεν σκεφτόμαστε."

«Η περαστική» του Ζαν Πωλ Ντενιζόν στο θέατρο «Εκστάν»

Το Κάστρο των Παραμυθιών: Υπογραφή βιβλίου από την Αικατερίνη Μιχαήλ / Σάββατο, 18 Μαΐου, 12:00, Βιβλιοπωλείο Ποθητός στο Μαρούσι