“Accretio” - Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Πολυχρονιάδη |

 “Accretio”

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Πολυχρονιάδη

Στον χώρο

 Νεξτ ντορ & Αρτ Χολ 

it’s a Βιλατζ,

Πλατεία Αγίου Γεωργίου 9, Κυψέλη

 


Από 17 έως 31 Μαρτίου

 

Η ζωγράφος Έλενα Πολυχρονιάδη, επανέρχεται  δυο χρόνια μετά την Ninemia, στην τέταρτη ατομική της έκθεση με θέμα Accretio για να εκθέσει έργα  με αφαιρετική διάθεση όπου πραγματεύεται τον όγκο, το φως και τις σκιές σε ακαθόριστο πλαίσιο. 

Αυτήν την φορά κάτω από τα έργα έχει χρησιμοποιηθεί κάρβουνο για τον σχεδιασμό των πλαστικών φορμών ώστε το χρώμα να συμπληρώσει την συσσώρευση της μάζας. 

 

 

Στην έκθεση “Accretio”,η Έλενα Πολυχρονιάδη παρουσιάζει μια σειρά αφηρημένων ζωγραφικών έργων, όπου η μορφή προκύπτει  μέσα από τη διαδοχική προσθήκη υλικών και μορφικών στοιχείων.

Η ζωγραφική λειτουργεί ως πεδίο διερεύνησης όγκου, μάζας και χώρου, πέρα από την αναπαράσταση.

 

Οι συνθέσεις οργανώνονται μέσα από σχέσεις χρώματος, επιφάνειας και χειρονομίας, δημιουργώντας μορφές που δεν παραπέμπουν σε αναγνωρίσιμα αντικείμενα, αλλά συγκροτούν αυτόνομες εικαστικές οντότητες. Η αίσθηση της πλαστικότητας αναπτύσσεται πάνω στο επίπεδο του καμβά, μέσα από την ένταση ανάμεσα στο φως και τη σκιά, την πυκνότητα και το κενό.

 

Η ζωγραφική πράξη αντιμετωπίζεται ως διαδικασία δόμησης, όπου η μορφή δεν απεικονίζεται αλλά κατασκευάζεται. 

Η έκθεση “Accretio” προτείνει μια σιωπηλή αλλά δυναμική προσέγγιση της αφαίρεσης, προσκαλώντας τον θεατή σε μια εμπειρία καθαρής μορφικής αντίληψης.

 

Χώρος: Νεξτ ντορ & Αρτ Χολ 

it’s a Βιλατζ, Πλατεία Αγίου Γεωργίου 9, Κυψέλη

 

Διάρκεια έκθεσης 17-30/3

Εγκαίνια Σάββατο 21/3, 19:00 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Χατζηαποστόλου: "Μια ολόκληρη εποχή που εμπεριέχει όλες τις εποχές, ξεδιπλώνεται μέσα στη σκέψη του Μάνου Ελευθερίου, με τον ποιητή να παραμένει πάντα πιστός σε ό,τι θεωρεί ιερό".

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: Μια λαϊκή τελετουργία μνήμης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Καλλιέρη Ευδοξία: "Τα παιδιά τείνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και αξιολογούν το γεγονός αυτό ανάλογα με την καθοδήγηση των γονιών τους".

Είδαμε και προτείνουμε: «Εσύ κι εγώ και ο Φεϊντώ» της θεατρικής ομάδας Αντικλείδι στο Μικρό Κεραμεικό

Ανθή Γουρουντή: "Η εποχή των αντιφάσεων, ο τόπος και χρόνος που ζούμε, κάνει το συγκεκριμένο έργο εξαιρετικά επίκαιρο, παρουσιάζοντας την ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική ανάταση και την τάση του για εξέλιξη ακόμα και μέσα από τον θάνατο".

Είδαμε και προτείνουμε: «Η Ανάστασις» του Λέοντος Τολστόι στο ΘΕΑΤΡΟ NOŪS