Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έρχεται το 12th Handmade & Recycled Theater Festival

 

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο πιο Χειροποίητο και Ανακυκλώσιμο Φεστιβάλ της Αθήνας

έως τις 30 Ιουνίου 2024

Fabrica Athens Theater Group

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, σας προσκαλεί στο 12th Handmade & Recycled Theater Festival που θα λάβει χώρα 19 -29 Σεπτεμβρίου 2024. Το φεστιβάλ που αγαπάμε, επιστρέφει στη γειτονιά του Κεραμεικού για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, πιο δυναμικό από ποτέ.


Παίρνουμε την Τέχνη στα χέρια μας, μία ακόμη φορά, σαν να είναι η πρώτη φορά!

11 χρόνια χειροποίητο και ανακυκλώσιμο! 11 χρόνια δημιουργίας! 11 χρόνια HRTFest!

«Αυτό που με κόπο κάναμε, του δώσαμε έναν τίτλο». Κύριο θέμα του Handmade and Recycled Theater Festival ή HRTFest, όπως αποκαλείται πια, είναι η ιδέα του χειροποίητου και του ανακυκλώσιμου. Αντανακλώντας την ταυτότητα και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας που το δημιούργησε, της Fabrica Athens, το HRTFest είναι η πραγμάτωση ενός οράματος. Ένα καλλιτεχνικό -και όχι μόνο- όραμα όπου οι καλλιτέχνες δουλεύουν σαν ομάδα, και αναλαμβάνουν πολλούς και διαφορετικούς ρόλους για να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις ευκαιρίες τους με τα υλικά και τα εργαλεία που έχουν.

Στόχος ήταν και είναι η στήριξη της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής δημιουργίας, η ανάδειξη των DIY πρωτοβουλιών και η καλλιέργεια μια ολοένα επεκτεινόμενης κοινότητας καλλιτεχνών που μοιράζονται αυτόν τον τρόπο σκέψης, αντίληψης και δημιουργίας.

Αποτελεί γεγονός ότι βαδίζουμε σε δύσκολους δρόμους και δυσμενείς συνθήκες στον χώρο του πολιτισμού. Οι καλλιτέχνες, λοιπόν, καλούνται να βρουν καινούριους τρόπους ώστε να συνεχίσουν να δημιουργούν και να επικοινωνούν.

Για 12η χρονιά, λοιπόν, το HRTFest σας προσκαλεί να συνδημιουργήσουμε και φέτος ένα μοναδικό Φεστιβάλ Χειροποίητου & Ανακυκλώσιμου Θεάτρου και Τέχνης!

Συμμετοχές

Το φεστιβάλ έχει ως κέντρο διεξαγωγής του τον Τεχνοχώρο Φάμπρικα και το Ρεκτιφιέ - Κέντρο Έρευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών και επεκτείνεται στην ευρύτερη γειτονιά του Κεραμεικού - Μεταξουργείου - Βοτανικού, περιοχές στο κέντρο της Αθήνας γνωστές για την πολυχρωμία και την πολυπολιτισμικότητά τους.

Μπορεί η ονομασία του να παραπέμπει σε ένα αμιγώς Θεατρικό φεστιβάλ, όμως φιλοξενεί όλες τις μορφές τέχνης. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε καλλιτέχνες (και όχι μόνο) οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της τέχνης, την εκπαίδευση και την έρευνα. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

● Όλα τα είδη Θεάτρου (πρόζα, κοινωνικό θέατρο, σωματικό θέατρο, θέατρο δρόμου, Θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, παιδικό θέατρο, stand up comedy, improv comedy, devised theater κ.α.)
● Performance (music performance, site specific performance, video & multimedia performance, drag show κ.α.)
● Χορός (σύγχρονο χορό, χοροθέατρο, jazz dance, μπαλέτο, street dance, παραδοσιακοί χοροί κ.α.)
● Τέχνη του τσίρκο (ακροβατικά, aerial arts, ζογκλέρ, κλόουν, ξυλοπόδαρα, hoop dance κ.α.)
● Μουσική (συναυλίες, dj sets, χορωδιακά σχήματα κ.α.)
● Εργαστήρια (σεμινάρια και workshop όλων των θεματικών για ενήλικες και παιδιά)
● Κινηματογράφος (μεγάλου μήκους ταινίες, μικρού μήκους ταινίες, ντοκιμαντέρ, μουσικές προβολές ταινιών, προβολές video art, video dance κ.α.)
● Εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία, γλυπτική, αρχιτεκτονικό σχέδιο, installations, site specific art, κόσμημα, μάσκα, κούκλα, ένδυμα, DIY Κατασκευές κ.α.)
● Διαλέξεις/ομιλίες, συζητήσεις, συμπόσια, παρουσιάσεις βιβλίου, αναλόγιο βιβλίου.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με περισσότερες πανελλαδικές αλλά και διεθνείς συμμετοχές!

Οι δράσεις του Φεστιβάλ θέλουμε να περικλείουν και να είναι προσβάσιμες σε όλες τις κοινωνικές υποομάδες, όπως μετανάστες, ΑμΕΑ, παιδιά και εφήβους, ηλικιωμένους, άτομα ΛΟΑΤΚΙ+, φοιτητές, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, εργάτες κ.α. Για τον λόγο αυτό η φετινή διοργάνωση παίρνει την πρωτοβουλία να αφιερώσει θεματικά 24ωρα σε κοινωνικές μειονότητες. Καλωσορίζουμε, λοιπόν, οποιουδήποτε είδους δημιουργία που πραγματώνεται ή εμπνέεται από:

● άτομα και ομάδες με αναπηρίες - ΑμΕΑ στην Τέχνη / Arts & Disabilities
● την ευρύτερη κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ -
Στο Ρυθμό των ΛΟΑΤΚΙ+ / LGBTQ+ Beats
● Θηλυκότητες -
Φωνή στις Θηλυκότητες / Femininities’ Voices
● Πολυπολιτισμικότητα/Μεταναστευτικό στην Αθήνα -
Multicultural Athens

12th Handmade and Recycled Theater Festival - “Flickering Flame” edition

Η θεματική του 12th Handmade and Recycled Theater Festival φέρει τον τίτλο “Flickering Flame” / “Η φλόγα που τρεμοπαίζει” και εμπνέεται από την φλόγα, που ενώ επηρεάζεται από τα εξωτερικά στοιχεία, συνεχίζει να υπάρχει, να φωτίζει και να καθοδηγεί. Ιστορικά η φωτιά συνδέεται με την απαρχή του ανθρώπινου πολιτισμού, ενώ σημειολογικά συνδέεται με την δημιουργία και την αναγέννηση. Μέσα στους ταραχώδεις καιρούς που διανύουμε, όπου η αβεβαιότητα της ίδιας της ύπαρξης και της ζωής όπως την ξέρουμε, δημιουργεί αλλεπάλληλες κρίσεις, η τέχνη έρχεται να αναζωπυρώσει την ελπίδα, και να προσφέρει κάθαρση. Το θέμα του φετινού φεστιβάλ έχει να κάνει με την ένωση των ενεργειών των ανθρώπων συλλογικά με εφαλτήριο την σπίθα της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η φετινή έκδοση του φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί την περίοδο 19 - 29 Σεπτεμβρίου 2024 στον Κεραμεικό, με κέντρο διεξαγωγής τον Τεχνοχώρο Φάμπρικα και το ΡΕΚΤΙΦΙΕ-Κέντρο Έρευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών.

GREEN OBJECT

Η Fabrica Athens αποβλέπει το Φεστιβάλ να αποτελέσει μία ευκαιρία οικονομικής στήριξης των καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτό, μέσα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Πιο συγκεκριμένα, εγκαινιάζοντας τον διαγωνισμό “Green Object”, στο 9th Handmade and Recycled Theater Festival, στόχος μας αποτελεί η συνέχιση και η εξέλιξη αυτού του θεσμού δίνοντας κίνητρο και στηρίζοντας όλο και περισσότερους νέους καλλιτέχνες και ομάδες, έτσι ώστε να παρουσιάσουν και να αναδείξουν την δουλειά τους, με την ελπίδα ότι το φεστιβάλ θα αποτελέσει την αφετηρία, καθώς και την έμπνευση, μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής ιδεών, για ένα νέο καλλιτεχνικό ταξίδι.

Ο διαγωνισμός

Η ιδέα του διαγωνισμού είναι η δημιουργία νέων παραστατικών projects διάρκειας έως 20’. Δημιουργήστε μια καινούρια παράσταση work in progress και παρουσιάστε την στο 12th HRTFest.

Τι σημαίνει “Green Object” για σένα:

       Ένα πράσινο αντικείμενο ως μέρος του σκηνικού περιβάλλοντος (σκηνογραφικά/ φροντιστηριακά/ ενδυματολογικά) που να επηρεάζει δραματουργικά την παράσταση

Ή/Και

       ‘Ενας αόρατος “συμπρωταγωνιστής” - όπως μία “πράσινη” έννοια, λέξη ή συνθήκη που να επηρεάζει δραματουργικά την παράσταση

Ή/Και

       Μία παράσταση με οικολογική θεματολογία

Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους project ολοκληρωμένο σε έναν από τους χώρους του οργανισμού, μετά το πέρας του Φεστιβάλ, με δωρεάν παραχώρηση του χώρου και του τεχνικού εξοπλισμού.

Βραβείο Green Team: Οκτώ (8)  παραστάσεις
Η Green Team απαρτίζεται από μέλη της ομάδας Fabrica Athens, προηγούμενους νικητές του διαγωνιστικού μέρους του Φεστιβάλ, όπως και ένα μέλος guest of honor. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Βραβείο Κοινού: Τέσσερις (4) παραστάσεις
Το κοινό κάθε συμμετοχής ψηφίζει κατά την έξοδο, εφόσον του άρεσε η παράσταση. Η συμμετοχή με τις περισσότερες ψήφους παίρνει το βραβείο.

Αίτηση Συμμετοχής

Οι Αιτήσεις Συμμετοχής λήγουν 30 Ιουνίου 2024 (23:59 ώρα Ελλάδος).

Όλες οι υποβολές θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στο Φεστιβάλ έως τις 15 Ιουλίου 2024.

12th  Handmade and Recycled Theater Festival : 19/09/2024 – 29/09/2024

Πριν κάνετε τη αίτηση σας παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μεταβείτε στην ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ της προτίμησής σας:

  1. Performance Application Form
  2. Music Application Form
  3. Film Application Form
  4. Workshop/Seminar/Conference Application Form
  5. Exhibition/Bazaar Application Form

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

Email: hrtfest@gmail.com

Social Media: Facebook

Website: here

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 ΙΙ απο 11-22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΙ ΘΕΑΤΡΟ 2510

  5 Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 Από 11 εως 22 Ιουνίου ΘΕΑΤΡΟ 2510   Το ΘΕΑΤΡΟ 2510, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510   το οποίο επιστρέφει για 5 η συνεχομένη χρονιά, από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου με μια σύμπραξη καλλιτεχνών στην ιστορική περιοχή των Εξαρχείων. Για 12 συνεχόμενες μέρες, η τέχνη θα πρωταγωνιστεί στην περιοχή, με 38 μοναδικές παραστάσεις. Θεατρικές Ομάδες, Μ usical , Μονόλογοι,Ομάδες Improv, Performance, Χορός, Καραγκιόζης, αλλά και βραδιές με ζωντανή μουσική, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες και να επιλέξει κάθε μέρα τουλάχιστον μια διαφορετική παράσταση σε ένα φεστιβάλ που προάγει την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Για πρώτη φορά, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους παραστάσεις και να γίνουν μέλη της κριτικής επιτροπής. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό που θα αναδείξει την ομάδα που θα κερδίσει το Α' Βραβείο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα διεξαχθούν δωρεάν μαθήματα

Σεσουάρ για Δολοφόνους_Για πρώτη φορά καλοκαιρινή περιοδεία!

  «Σεσουάρ για Δολοφόνους» Η μακροβιότερη κωμωδία όλων των εποχών ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης   Πρώτη Στάση:   Βεάκειο Θέατρο Πειραιά / Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 Link προπώλησης:   https://www.more.com/theater/sesouar-gia-dolofonous-kalokairini-periodeia/

Είδαμε και προτείνουμε: “Liberta”

  Στο υπέροχο και καλαίσθητο χώρο Project R απολαύσαμε άλλη μία εξαιρετική καλοδουλεμένη παράσταση σε κείμενο του Ανδρέα Αριστοτέλους και σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη <<Liberta>>. Ταξιδεύουμε στην εποχή της κατοχής του 1940, η ηρωίδα μας Ελευθερία αγωνίζεται να διατηρήσει ζωντανό τον τραυματισμένο άντρα της, παλεύοντας για την ελευθερία τους.. Η Ελευθερία (Ελένη Κουκουλάρη) με εσωτερική ερμηνεία, θυμάται-αναπολει- ονειρεύεται ζώντας την κάθε λέξη με συναίσθημα-ένταση-εκφραστικότητα της βιωμένες εμπειρίες της, σε έναν κόσμο όπου οι σχέσεις, οι ανθρώπινες αξίες και οι προσωπικές αναζητήσεις, διαμορφώνουν τα τοπίο της εποχής. Η Αντιγόνη εξαδέρφη της Ελευθερίας, (Ζωή Μουκούλη) και η Γεωργία φίλη- γειτόνισσα (Γιούλη Παπανελοπούλου), την ίδια στιγμή που η κάθε μία ηθοποιός διατηρεί τη μοναδικότητα και την προσωπικότητά της αφού η ανάγκη για ελευθερία και αλληλεγγύη αναδεικνύεται με συγκλονιστικό τρόπο, ενώ ο πόλεμος εξακολουθεί να διαμορφώνει την καθημερινότητα και τις

Τελευταίες Παραστάσεις για τους «Αλιγάτορες» | Έως Σάββατο 8 Ιουνίου

Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Τελευταίες Παραστάσεις / έως 8 Ιουνίου Δείτε το trailer εδώ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή;

Το «Interview» επιστρέφει για μια παράσταση με δωρεάν είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

                                     « Interview » μια κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία της ομάδας Εμείς                                                                           17 Ιουνίου στις 20:30                                    στο   Π.Π.Ι.Ε.Δ.                                   Δωρεάν είσοδο                                                                                         Το «Interview», η κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η ομάδα B . A . N . C στο θέατρο Αλκμήνη επιστρέφει για μια τελευταία παράσταση, στις 17 Ιουνίου , με δωρεάν είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια . Η παράσταση σημείωσε απανωτά sold - out και δεν άργησε να γίνει talk of the town , ενώ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο.

Ελίζα Σουφλή: "Oι Συναντήσεις είναι για μένα ένας φόρος τιμής σε συναντήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν, σε ιστορίες που σχηματίστηκαν στον νου, αλλά -δυστυχώς- δε γράφτηκαν ποτέ".

  1. Τι σας ενέπνευσε να γράψετε τη συλλογή διηγημάτων Συναντήσεις ; Θα παραπέμψω στην ιστορία που αναφέρεται στο τέλος του βιβλίου, στο σημείωμά μου προς τους αναγνώστες μου. Μιλώ για ένα πολύ αγαπημένο μου σημείο συνάντησης στο κέντρο της Αθήνας και πολλές από τις σκέψεις και τις στιγμές που πέρασα εκεί. Δε θα ήθελα να πω περισσότερα, αλλά ας κρατήσουμε ότι οι Συναντήσεις είναι για μένα ένας φόρος τιμής σε συναντήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν, σε ιστορίες που σχηματίστηκαν στον νου, αλλά -δυστυχώς- δε γράφτηκαν ποτέ.