Τρίμηνο εργαστήριο τεχνικής Alexander | Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 19 Ιανουαρίου | Elephas tiliensis

 

Elephas Tiliensis
 

 Τρίμηνο εργαστήριο τεχνικής Alexander | με τη Δέσποινα Αναστάσογλου | Aπό τις 21 Ιανουαρίου | Elephas tiliensis 

 

 

 

 

 

Αγαπητοί φίλοι,

Νέος κύκλος μαθημάτων τεχνικής Alexander με τη Δέσποινα Αναστάσογλου ξεκινά από τις 21 Ιανουαρίου:

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

info@elephastiliensis.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Έως τις 19  Ιανουαρίου

 

Alexander technique – τι είναι

Η Τεχνική Αλεξάντερ επανεκπαιδεύει τον οργανισμό, ώστε να αποφορτίζεται απο τις συρρικνώσεις που δημιουργεί η συνήθης χρήση του. Η τεχνική εμπνεύστηκε και αναπτύχθηκε από τον Frederick Mathias Alexander και διαδόθηκε τον τελευταίο αιώνα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο κάθε άνθρωπος με τη βοήθεια ειδικευμένου/ης δασκάλου/ας της τεχνικής μπορεί να επανεκπαιδεύσει το σώμα του για να απαλλαγεί απο τις συνέπειες της κακής χρήσης( πόνοι, περιοριορισμοί στην κίνηση, ψυχονοητικά μοτίβα) και να έρθει σε επαφή με μία νέα σχέση με την κίνηση, το σώμα και τη σκέψη του.

 

Η τεχνική Αlexander:

·   Ανακουφίζει από τον μακροχρόνιο πόνο της μέσης, την ισχιαλγία, το αυχενικό, τους πονοκεφάλους.

·      Βοηθά στη διαχείριση του άγχους.

·      Βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία και την ηχοπαραγωγή.

·      Βελτιώνει τις επιδόσεις σε αθλητικές δραστηριότητες.

·      Βοηθά στην καλύτερη και ελεύθερη αφομοίωση των χορευτικών και θεατρικών τεχνικών.

·      Βοηθά στην πρόληψη για τη γενικότερη υγεία.

Εμβαθύνει την παρουσία μας στην καθημερινή ζωή και προσφέρει εργαλεία για να την βιώνουμε συνειδητά.

Η τεχνική Alexander είναι για όλους και όλες.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ομαδικά μαθήματα τεχνικής Alexander

Τρίμηνο Εργαστήριο τεχνικής Alexanderμε τη Δέσποινα Αναστάσογλου

 

 

Ομαδικά μαθήματα

 

Στα τμήματα η τεχνική εφαρμόζεται με τις λεκτικές κυρίως κατευθύνσεις του/της δασκάλου/ας. Η ωφέλεια για τους συμμετέχοντες είναι μεγάλη καθώς μπορούν να παρατηρήσουν τι συμβαίνει στους/ στις άλλους/ ες, να ασκηθούν στην επικοινωνία, στην έκθεση και στις δυναμικές που κάθε ομάδα δημιουργεί. Προσφέρει εξαιρετικό έδαφος για την εφαρμογή της βιωματικής ανατομίας και την έρευνα πάνω στην ανθρώπινη κίνηση. Mέσα στην ομάδα μπορεί ο μαθητής/τρια παρατηρήσει τις αλλαγές που συμβαίνουν τόσο στον ίδιο/α όσο και στα υπόλοιπα μέλη καθώς και τον τρόπο που λειτουργούν οι αρχές της τεχνικής στους άλλους/ες. Το ομαδικό μάθημα ευνοεί τη διαχείριση του κοινωνικού άγχους και της έκθεσης καθώς μέσα στην ομάδα καλλιεργείται η επικοδομητική επικοινωνία, ο σεβασμός και η αποδοχή. Μαθητές/τριες που ασχολούνται με τη μουσική και τις παραστατικές τέχνες μπορούν να φέρουν στο μάθημα το όργανό τους, ένα μουσικό κομμάτι, ένα κείμενο ή μια χορογραφία, για να τα επεξεργαστούν μέσα από τις αρχές της τεχνικής. Τα ομαδικά μαθήματα είναι δίωρα.

 

 

1.     Οι ομαδικές συναντήσεις στοχεύουν στη βελτίωση της ιδιοδεκτικότητας, του συντονισμού και στην  καλύτερη σχέση με τη βαρύτητα. Με την εξερεύνηση αυτή  μπορείτε να βρείτε καλύτερη συνολική ισορροπία που σας επιτρέπει να διαπραγματεύεστε τις καθημερινές σας δραστηριότητες με περισσότερη ευκολία και λιγότερο πόνο.

 

Το μάθημα περιλαμβάνει:

·     Καθοδηγούμενες ασκήσεις ευαισθητοποίησης.

·     Δραστηριότητες για να βοηθήσετε τον συντονισμό σας και να χτίσετε την ιδιοδεκτικότητα.

·     Ασφαλείς, απλές κινήσεις που αντιμετωπίζουν το αίσθημα της ανησυχίας.

·     Έμφαση στη μάθηση και την ενσωμάτωση προσαρμοσμένων αρχών της Τεχνικής Alexander.

·     Υλικό για την κατανόηση της ανατομίας, απαραίτητο για να γίνει κατανοητό το μήκος, η περιφέρεια, το βάθος του σώματος, καθώς συχνά υπάρχει χάσμα ανάμεσα σε αυτό που πιστεύουμε και την πραγματικότητα -εσφαλμένη αισθητηριακή αντίληψη-.

 

2.     Πρωταρχικός έλεγχος

Θα κατανοήσουμε τη βασική δομή της κίνησης, που προέρχεται από τη σχέση κεφαλιού και σπονδυλικής στήλης. Καθώς οι κοινωνικές κατασκευές , οι σωματικοί, πνευματικοί και ψυχικοί περιορισμοί μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και αυτό το θεμελιώδες πρότυπο, θα ασκηθείτε ώστε να διευρύνετε το εύρος των επιλογών σας για να μπορείτε να κινείστε διαφορετικά

 

 

3.     Στα ομαδικά τμήματα η τεχνική εφαρμόζεται με τις λεκτικές κατευθύνσεις και απαλό άγγιγμα. Η ωφέλεια για τους συμμετέχοντες είναι μεγάλη καθώς μπορούν να παρατηρήσουν τι συμβαίνει στους/ στις άλλους/ες, να ασκηθούν στην επικοινωνία, στην έκθεση και στις δυναμικές που κάθε ομάδα δημιουργεί. Προσφέρει εξαιρετικό έδαφος για την εφαρμογή της βιωματικής ανατομίας και την έρευνα πάνω στην ανθρώπινη κίνηση. Μέσα στην ομάδα μπορεί ο μαθητής/τρια παρατηρήσει τις αλλαγές που συμβαίνουν τόσο στον ίδιο/α όσο και στα υπόλοιπα μέλη καθώς και τον τρόπο που λειτουργούν οι αρχές της τεχνικής στους άλλους/ες. Το ομαδικό μάθημα ευνοεί τη διαχείριση του κοινωνικού άγχους και της έκθεσης καθώς μέσα στην ομάδα καλλιεργείται η επικοδομητική επικοινωνία, ο σεβασμός και η αποδοχή. Μαθητές/τριες που ασχολούνται με τη μουσική και τις παραστατικές τέχνες μπορούν να φέρουν στο μάθημα το όργανό τους, ένα μουσικό κομμάτι, ένα κείμενο ή μια χορογραφία, για να τα επεξεργαστούν μέσα από τις αρχές της τεχνικής. Τα ομαδικά μαθήματα είναι δίωρα.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Από 21 Ιανουαρίου έως 07 Απριλίου 2024

Κάθε Κυριακή 11:00 – 13:00

 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

19 Ιανουαρίου 2024

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

info@elephastiliensis.gr

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως τις 19 Ιανουαρίου

 

Τα μαθήματα γίνονται στο loop dance lab | Μπεραντζόφσκυ 17, Φιλοπάππου

 

 

   
 

Facebook Page
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".