ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | «60 ΠΟΙΗΜΑΤΑ» | ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ

 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«60 ΠΟΙΗΜΑΤΑ» | ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΑΚΧΙΚΟΝ

 

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις  Βακχικον διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του «60 ποιήματα» του Θανάση Μανούση.

Μία ποιητική συλλογή - προσομοίωση της σχέσης του ανθρώπου με τον Κόσμο.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Αλεξάνδρα Μπακονίκα, ποιήτρια
Ματθίλδη Σιμχά, μεταφράστρια

Θανάσης Μανούσης, φαρμακοποιός, βιολόγος, εικαστικός, συγγραφέας

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

 

Link εκδήλωσης: https://bitly.ws/39ehn

Link βιβλίου: https://bitly.ws/39ehi

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι μία συλλογή 60 ποιημάτων που γράφτηκαν κυρίως κατά τα τελευταία 10 χρόνια. Πρόκειται για καταγραφές λογισμών που είδαν το «φως» του συνειδητού και δεν απορρίφθηκαν. Ο συγγραφέας αντιμετωπίζει την ποίησή μου όχι ως μια διαφορετικότητα που τον διακρίνει, καθώς  όλοι διαθέτουν την ικανότητα να γράψουν ποίηση αλλά μόνο κάποιοι την αξιοποιούν. Ακολουθεί μια μοναχική, αλληγορική  και υπερρεαλιστική πορεία στη γραφή του. Οι όποιες  ομοιότητες οφείλονται στο κοινωνικό ασυνείδητο στο οποίο, ως μέλος της κοινωνίας, συμμετέχει. Στηρίζεται  σε σκέψεις που έχει για τον Κόσμο πέρα από τη Γη, τη ζωή στον πλανήτη, την ιστορία της πατρίδας του, της ζωής του, και των ανθρώπων με τους οποίους συνδέθηκε συναισθηματικά. Τον ωθεί μια παρόρμηση για διαμαρτυρία,  καλυτέρευση, απλότητα, αναζήτηση, επαναπροσδιορισμό, αναθεώρηση.

 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γεννήθηκε δίδυμος με την αδελφή του Γιούλια στις Σέρρες, και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο και στη Θεσσαλονίκη. Γονείς του ήταν ο Χαράλαμπος και η Ζέτα Μανούση. Αποφοίτησε από το 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και σπούδασε Φαρμακευτική και Βιολογία στο ΑΠΘ και κατά την διάρκεια του μεταδιδακτορικού του εικαστικές τέχνες στην Cambridge School of Arts and Technology. Εργάστηκε ως λέκτορας στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, ως μεταδιδάκτορας ερευνητής στο NERC Institute of Virology του Oxford και στο Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου του Cambridge, και ως ερευνητής στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας στην Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ. Συνεργάζεται ως μη αμοιβόμενος ερευνητής με το Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, και της Association Française de Conchyliologie. Έχει δημοσιεύσει 65 ερευνητικές εργασίες, δύο βιβλία («The Sea Shells of Greece», Αφοί Κυριακίδη Α.Ε. και «Ηellenic Conches», ConchBooks, Harxheim, Germany), και μία μετάφραση («Εγχειρίδιο του Cambridge για τη φιλοσοφία της Βιολογίας», Αφοί Κυριακίδη Α.Ε.). Δημιούργησε τις διαδικτυακές ομάδες ζωολογικής συστηματικής αναγνώρισης “Hellenic Conches” και “Hellenic Malacology”.  Εξέθεσε το εικαστικό του έργο σε 10 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία. Τα «60 ποιήματα» από τις εκδόσεις «Βακχικόν» είναι η πρώτη του δημοσιευμένη ποιητική συλλογή.

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".