Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

 


300 παραστάσεις

και

συνεχίζεται

η

κωμωδία

 

του

Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη

 

«ELIZADETH»

 

κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15,

έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

στον

Πολυχώρο VAULT

 

 

 

    300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη, ELIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024). Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου. 

 

   Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά και μουσική Μάνου Αντωνιάδη, το ELIZADETH είναι διασκευή του έργου “Βασιλικοί μετά Τρούλου” του Χάρη Ρώμα. Μια θεότρελη κωμωδία και ταυτόχρονα ένα καυστικό σχόλιο πάνω στις σχέσεις των ηθοποιών και των συντελεστών μιας παράστασης και τη ματαιοδοξία, που επικρατεί στον κόσμο του θεάτρου.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

 

Αθήνα 2022. Δύο χρόνια μετά την έκρηξη της υγειονομικής κρίσης, ένας ηθοποιός καλείται να συγκεντρώσει μια ομάδα ανέργων συναδέλφων του, για να τους ανακοινώσει ότι θα ανεβάσουν τη “Μαρία Στιούαρτ” του Σίλερ. Μόνο που πρέπει να τους αποκαλύψει ότι το έργο, θα ανέβει υπό τη μορφή μιούζικαλ και μάλιστα “πειραγμένο”, από μια ατάλαντη παρεμβατική συγγραφέα, που όλοι τους σιχαίνονται, η οποία βρήκε έναν φιλοβασιλικό σύλλογο να τους χρηματοδοτήσει. Θα καταφέρει να τους πείσει να συμμετέχουν στο “τερατούργημα” της και με ποιο τίμημα; Είναι η πανδημία και η ανέχεια αρκετή για να ξεπουληθούν καριέρες, ήθη και αρχές;

 

Τι γίνεται όταν το σύμπαν συνωμοτεί για να μαζευτούν σε μια παράσταση “τα λάθη” όλου του κόσμου; Όταν οι λάθος ηθοποιοί, με λάθος έργο, τη λάθος περίοδο, με λάθος σκηνοθέτη, σε λάθος θέατρο, με λάθος χορηγό, υποχρεώνονται λόγω της πανδημίας να ανεβάσουν ένα ανιστόρητο “ιστορικό” μιούζικαλ μιας κατά λάθος συγγραφέως;

 

Ετερόκλητα πρόσωπα καλούνται να συγκροτήσουν το θίασο, ο καθένας με τα “κουσούρια” και τα προβλήματα του. Πάνω από όλα όμως, επικρατούν τα αρνητικά χαρακτηριστικά των θεατρίνων. Μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμοί, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη.

 

Πώς θα συνυπάρξουν μέσα στον ίδιο θίασο ένας ματαιόδοξος “εναλλακτικός” σκηνοθέτης, που προσπαθεί να μπαλώσει τις αδυναμίες του κειμένου με νεοτερισμούς και πρωτοπορίες; Ένας ξεπεσμένος εργάτης του θεάτρου, που προσπαθεί μάταια να καταπολεμήσει τις νευρώσεις και τον αλκοολισμό του; Μια βουλιμική ιέρεια της τέχνης, που προσπαθεί να χάσει τα 55 κιλά που πήρε μέσα στις καραντίνες και με τη λίμπιντο της να εκτινάσσεται στα ουράνια; Μια υπερφιλόδοξη νέα Κυπραία ηθοποιός, που ζητά απεγνωσμένα την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο θέατρο; Μια ετοιμόγεννη υστερική πρώην σταρ σαπουνόπερας, έξαλλη που αναγκάζεται να παίξει τον βουβό ρόλο στο έργο;  Ο σύζυγος της ετοιμόγεννης πρώην σταρ σαπουνόπερας, που το μόνο που θέλει είναι να καλμάρει τη σύζυγο του και να ανοίξει το δικό του pet shop; Ένας ατάλαντος μουσικός, που κατακλέβει μουσικές παρουσιάζοντας τις σαν δικές του; Μα προπαντός, μια παντελώς ατάλαντη παρεμβατική θεατρική συγγραφέας, που κάνει διαρκώς το θίασο έξαλλο με τις παράλογες απαιτήσεις της; Μια φιλοβασιλική “μαϊμού” παραγωγός;  Και τέλος, μια μανιακή καπνίστρια τεχνικός θεάτρου, που αποφασίζει μέσα στον ερωτικό παροξυσμό της να κόψει το τσιγάρο.

 

Οι θεατές παρακολουθούν και συμμετέχουν στη δημιουργία μιας παράστασης από την αρχή μέχρι το τέλος της, μέσα από τις πιο αντίξοες συνθήκες που μπορεί κανείς να φανταστεί. Όλα αυτά με πολύ γέλιο, καταιγιστικούς ρυθμούς, τρελές εξελίξεις και ανατροπές.

 

Oποιαδήποτε τρανταχτή ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική!

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας Βασιλικοί Μετά Τρούλου : Χάρης Ρώμας

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς

Πρωτότυπη Μουσική / Διασκευή τραγουδιών: Μάνος Αντωνιάδης

Στίχοι τραγουδιών : Πάνος Μπρατάκος - Μάνος Αντωνιάδης

Σκηνικό : Μιχάλης Παπαδόπουλος

Επιμέλεια κοστουμιών :Team Vault              

                  Ρούχα εγκύου : Mamaca

                  Κοστούμια εποχής : Μιχάλης Σδούγκος

                  Κοστούμια Τερέζας: Το Σπίτι του Ηθοποιού (ευχαριστούμε την κ. Άννα Φόνσου)

                  Περούκες : Γιώργος Νικολαΐδης, Αχιλλέας Κοντοβαίος, Αλέξανδρος Λύκος

Σχεδιασμός φωτισμών / Φωτογραφίες Παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Χορογραφίες : Δήμητρα Κολλά

Αφίσα παράστασης: Γιάννης Κεντρωτάς

Trailer / Κινηματογράφηση: ORKI Productions

Πρόγραμμα παράστασης: Εκδόσεις  Αιγόκερως

Επικοινωνία / Προώθηση παράστασης: Νταίζη Λεμπέση

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξάνδρα Γαϊδατζή

Παραγωγή: VAULT Theatre plus

 


ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης)

 

Χριστίνα Σαμπανίκου (Τζένη Θεοκλέους)

Εύη Τσάφου (Ελένη Κουρή)

Αναστάσιος Χριστοφιλόπουλος (Πέτρος Παπαδόπουλος) 

Δήμητρα Κολλά (Λυδία Λενιόρδου)

Στέλιος Ψαρουδάκης (Άρης Λυμπερόπουλος)

Κική Μαυρίδου (Τερέζα Λεμπέση) 

Σωτήρης Μεντζέλος (Έλτον Λεμπέσης) 

Ορνέλα Λούτη (Ντέπυ Καρατζιά) 

Γιώργος Ουκατσούκου (Κώστας Μάλφας)

 

*Ευχαριστούμε τη Μαρία Καβογιάννη που χαρίζει τη φωνή της στο ρόλο της παρουσιάστριας

 

Χορηγός παράστασης : Etien Pizza Bar (https://www.etienpizzabar.com )

                    FB Page:  https://www.facebook.com/etienpizzabar

                    Instagram: https://www.instagram.com/etienpizzabar/

 

Video παράστασης : Γιώργος Κωμάκης- Χρήστος Κοντέος

http://www.youtube.com/watch?v=0kh3HVMpbKA&feature=player_embedded 

 

Στο video της παράστασης συμμετέχουν: Θωμάς Παλιούρας, Μάρα Μπαρόλα,  Σωτήρης Ταχτσόγλου, Τζένη Θεωνά, Σύλβια Δεληκούρα, Χάρης Ρώμας, Μπέσυ Μάλφα, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μυρτώ Αλικάκη, Γιώργος Χρανιώτης, Αθηνά Οικονομάκου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βαγγέλης Βαφείδης, Άννα Κουρή, Πάνος Βλάχος, Κατερίνα Τσάβαλου, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μάκης Παπαδημητρίου, Αγγελική Λάμπρη, Όθωνας Μεταξάς, Ορφέας Αυγουστίδης, Δημήτρης Λιόλιος, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Νασιούλας, Γιώργος Καπουτζίδης, Μαρία Γαλάτη, Τόνυ Δημητρίου, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Ρένια Λουιζίδου, Τζόυς Ευείδη

 

 

ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

… “Γελάς; Απίστευτα. Ψυχαγωγείσαι; Ξεκάθαρα. Αξίζει; Μετά χίλια. Οι ερμηνείες; Οι περισσότερες πολύ καλές, κάποιες ακόμη καλύτερες. Μα τόσοι ηθοποιοί πάνω στη σκηνή; Απίστευτο, κι όμως! Ο Καρατζιάς σκηνοθετεί, ο Αντωνιάδης γράφει μουσική και εννέα ηθοποιοί παίζουν στο βραβευμένο “Elizadeth” όπου οι  θεατές δεν παρακολουθούν μόνο -συμμετέχουν… Νόρα Ράλλη (Εφημερίδα των Συντακτών)

 

“Διασκευασμένο και σκηνοθετημένο ευθύβολα από τον Δημήτρη Καρατζιά, αναδεικνύει παράλληλα τη σοβαρή και την αστεία πλευρά καταστάσεων και προσώπων. Με ωραία κοστούμια εποχής, φωτισμούς και σύνθεση τραγουδιών του Μάνου Αντωνιάδη σε στίχους του Πάνου Μπρατάκου. Ενώ μετέχουν ισοδύναμα, με αμείωτο κέφι όλοι οι ηθοποιοί”Λεωνίδας Πολενάκης (Εφημερίδα ΑΥΓΗ)

 

… “Μία πολύπτυχη, θεότρελη ξεκαρδιστική παράσταση, άξια λόγου, με κωμικό, σκωπτικό και οξύ χαρακτήρα, με συναρπαστικό, καυστικό, ανατρεπτικό κείμενο, εμπνευσμένη σκηνοθεσία και πειστικές ερμηνείες. Μία θεατρική απόδοση δουλεμένη με μέτρο και αφοσίωση στον κώδικα και τους νόμους που διέπουν την τέχνη του θεάτρου.”… Ζωή Τόλη (enetpress.gr)

 

… “Δεν θα μπορούσα ειλικρινά να σας προτείνω ωραιότερο, πιο κεφάτο και άκρως μουρλό κωμικό δίωρο, προκειμένου να συμπεριλάβετε σε επόμενη θεατρική έξοδο! Mια υπέροχη ομάδα σε τρελά κέφια. Πλήρως δικαιολογημένα τα πρώτα sold out”… Αλέξανδρος Κούρτης (zappit.gr)

 

 “Kαταιγιστική σκηνοθεσία, εξαιρετικοί ηθοποιοί, καταπληκτικά κι αστεία κοστούμια, μουσική που γελάς και μόνο ακούγοντάς την. Η Ελισσάβετ μπορεί να πέθανε, αλλά το καλό θέατρο και δη η καλή κωμωδία, ζει και βασιλεύει στο θέατρο VAULT σε μια παράσταση που χαρίζει άφθονο γέλιο”… Λένα Σάββα (θεατρο.gr)

 

… “Το Elizadeth με τις απανωτές ατάκες, τον καταιγιστικό ρυθμό, την εξαίσια σκηνοθεσία και τα ξεκαρδιστικά τραγούδια είναι μια παράσταση 110΄ ασταμάτητου γέλιου που τόσο πολύ χρειαζόμαστε όλοι μας”… Υβόννη Πολυγέννη (thecommonsense.gr)

 

… “Ο χαρισματικός σκηνοθέτης μαζί με τη μουσική του Αντωνιάδη και τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών απογειώνουν το έργο χαρίζοντας μας ατελείωτο γέλιο. Μετά από 110 λεπτά γέλιου ξεχάσαμε τα προβλήματα μας, γεμίσαμε μπαταρίες και χαλαρώσαμε στο υπέροχο χώρο του Vault. Εμείς πάντως θα πάμε ξανά και ξανά”… Μαρία Αγραπίδου (entertainmentnews.gr)

 

… “Μια θεότρελη κωμωδία σε συνεχή κίνηση, με απίθανες ατάκες και λογοπαίγνια, που μας χαρίζει δύο ώρες… γελωτοθεραπείας!!”… Άρης Γαβριελάτος (a8inea.com)

 

… “Ρεσιτάλ ηθοποιίας σε μια καταπληκτική παράσταση όπου το ταλέντο ξεχειλίζει. Αν ο Χάρης Ρώμας είχε μεγάλη έμπνευση και τρελά κέφια όταν έγραφε το αρχικό έργο, ο Καρατζιάς «οργίασε», διασκευάζοντας και σκηνοθετώντας το, και σε αυτό συντονίστηκαν και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης, με καταπληκτικό αποτέλεσμα, που φτάνει στα όρια της διονυσιακής έκστασης. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!  ”… Νίκος Μπατσικανής (κριτικός Θεάτρου, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών) 

 

… “Μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών εξαπολύουν ξεκαρδιστικές ατάκες και οι θεατές κλαίνε από τα γέλια. Η εξαίσια σκηνοθεσία, τα εκπληκτικά κοστούμια και η πρωτότυπη μουσική με τους ευφυέστατους στίχους, απογείωσαν το αστείρευτο κέφι της παράστασης…Έλενα Γασγαλή (all4fun.gr)

 

… “Η καλύτερη κωμωδία που έχω παρακολουθήσει. Κορυφαία, όσον αφορά την πλοκή, το δέσιμο ομάδας, τις φρενήρεις ερμηνείες και φυσικά το γέλιο. Εκπληκτική δουλειά”…Μαίρη Ζαρακοβίτη (keysmash.gr)

 

… “Υπέροχη παράσταση, κωμωδία χωρίς όρια. Οι Monty Python θα ήταν απίστευτα υπερήφανοι για τούτο το μεγαλούργημα. Εγώ απλά θα πάω να το ξαναδώ. Θα κλάψω από τα γέλια και θα θυμάμαι πως η τέχνη είναι σαν το ποδόσφαιρο. Ομαδικό άθλημα. Τόσο απλό; Τόσο! ”… Κώστας Κούλης (keysmash.gr)

 

… “Μια καυστική κωμωδία με πολύ γέλιο, καταιγιστικούς ρυθμούς, τρελές εξελίξεις και ανατροπές”… Ευφροσύνη Λούζη (texnesonline.gr)

 

…Ένα μοναδικό θέαμα, με άφθονα φανταχτερά κοστούμια, μαγική μουσική, ταλαντούχους ηθοποιούς, μπρίο και φοβερό γέλιο. Ένα πραγματικά κωμικό κείμενο που αποδίδει όλη την παράνοια της καταπίεσης, της στέρησης, της ματαίωσης των ονείρων, των φιλοδοξιών…Μαρία Μαρή (in2life.gr)

 

… “Μη μου πείτε ότι δεν έχετε δει ακόμα την κωμωδία της κωμωδίας; Τρέξτε, θα σας φτιάξει την μέρα, την εβδομάδα, τον μήνα!”…Μαρία Μεταξητινού (Tv24)

 

… “Η σπαρακτική κωμωδία Elizadeth μας έφτιαξε την διάθεση, αστείρευτο χιούμορ! Αν θέλετε να πέσετε κάτω από τα γέλια μέχρι δακρύων, με την ευχή μου στην παράσταση αυτή! ”…Δήμητρα Τσιαούση (elamazi.gr)

 

… “Μια θεατρική παράσταση για γέλια μέχρι δακρύων. Μην τη χάσετε!”… Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης (methismenesistories.com)

 

… “Πολύ καλές ερμηνείες από τους ιδιαιτέρως ταλαντούχους ηθοποιούς της παράστασης. Βιτριολικό χιούμορ, ατάκες γρήγορες και εύστροφες, με ένα καυστικό, ανατρεπτικό κείμενο που ρέει αβίαστα. Όμως τα λόγια είναι περιττά, μιας και τα συνεχή sold out, δηλώνουν την ποιότητα αυτής της παράστασης. Η Elizadeth βρίσκεται σε μεγάλα κέφια στο θέατρο Vault και σας περιμένει! …Έλενα Χατζοπούλου (sinwebradio.com)

 

… “Πολύ σπάνια έχω ευχαριστηθεί κωμικό έργο όπως ευχαριστήθηκα το Elizadeth. Δεν είναι τυχαίο που η παράσταση είναι διαρκώς sold out. Θα γελάσετε με την ψυχή σας.”…Μαρία Πασλή (θεατρο.gr)

 

… “διασκεδάσαμε τα μάλα, γελάσαμε με την καρδιά μας, περάσαμε υπέροχα, και είμαι σίγουρος πως η συγκεκριμένη πολυσυζητημένη και πολυμελετημένη παραγωγή θα παίζεται ακόμη για πολλά χρόνια”…Κωνσταντίνος Μπούρας (grafei.com & fractalart.gr)

 

... "Μια σπαρταριστή κωμωδία που είναι συνεχώς sold out, με πολύ γέλιο και εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς.Το γέλιο έρρεε άφθονο μέχρι δακρύων"... Βίβιαν Μητσάκου (theaterproject365.gr

 

…“Σε ένα κόσμο που έχει στερέψει από ελπίδα, ασφάλεια, ισορροπία, είναι επίτευγμα για ένα έργο να προκαλέσει το αβίαστο γέλιο, την ευφορία και ταυτόχρονα να μεταδώσει ένα πνεύμα ανατροπής και αμφισβήτησης μέσα από μια ευφυή ασταμάτητη σάτιρα των πάντων. Η παράσταση Elizadeth είναι το κωμικό must αυτής της θεατρικής σεζόν. Μη τη χάσετε με τίποτε!”Τάσος Ντερτιλής (Grand Magazine)  

 

…“Βιτριολικό χιούμορ, καυστικές ατάκες, εξαιρετικές ερμηνείες σε μια feel good παράσταση που σου φτιάχνει τη διάθεση”… Χαράλαμπος Νικόπουλος (zeitgeist.gr)

 

…“Ντελιριακή, politically wrong, καλοκουρδισμένη και με εξωφρενικούς ρυθμούς κωμωδία από αυτές που μας έχουν λείψει, το “Elizadeth” είναι ό,τι πιο υστερικά αστείο απόλαυσα τελευταία. Με πολλά χρόνια επιτυχημένης πορείας, η παράσταση εξακολουθεί να γεμίζει τη Σκηνή Α του Vault που αντηχεί τα ασταμάτητα γέλια των θεατών.Ο Δημήτρης Καρατζιάς έχει στήσει μια συναρπαστική παράσταση, με καταιγιστικούς διαλόγους, με ατάκες-πολυβόλο, υπέροχους ηθοποιούς, με εξαιρετική δουλειά στην πρωτότυπη μουσική της παράστασης αλλά και στις ευφυείς διασκευές.”… Μάνος Θηραίος(urbanlife.gr)

 

…“Mία πρωτότυπη κωμωδία και μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για το θεατρικό κοινό. Με ένα κείμενο ιδιαίτερα έξυπνο και πραγματικά ταλαντούχους ηθοποιούς, συνιστά την παράσταση highlight για τους λάτρεις της κωμωδίας, αλλά και για όσους αναζητούν μία θεατρική βραδιά πέρα από τα καθιερωμένα.”… Μαρία Ουρανία Καραμέτα (welovetheater.gr)

 

“Μια παράσταση που απευθύνεται σε κάθε κοινό, χωρίς ελιτίστικες διακρίσεις. Παράσταση με έμπνευση και καλπάζουσα φαντασία. Στο «Elizadeth», όλα παρουσιάζονται με τόσο κωμικό τρόπο που πρέπει να είναι κανείς από σίδερο ή από πέτρα για να αντισταθεί και να μη γελάσει.
'Oλοι οι συντελεστές είναι απίστευτα ταλαντούχοι”Ειρήνη Αιβαλιώτου (Cat is art)

 

“Μια παράσταση με απρόβλεπτες ξεκαρδιστικές εξελίξεις και ανατροπές...Οι ταλαντούχοι ερμηνευτές δημιουργούν ένα κλίμα διασκεδαστικό με άφθονο γέλιο, αποδίδοντας με υποκριτική δύναμη τους φιλόδοξους χαρακτήρες, τις ερωτικές αντιζηλίες, τον ανταγωνισμό και τις αδυναμίες των καλλιτεχνών. Τα διασκευασμένα τραγούδια, τα όμορφα κοστούμια και η μελετημένη σκηνοθεσία, βάζουν τους θεατές στα θεατρικά παρασκήνια με όσα ευτράπελα συμβαίνουν εκεί...  Καλή σας θέαση, είναι σίγουρο πως θα διασκεδάσετε”Χαρά Κιούση (Cosmo)

 

“Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που αποτελεί πετυχημένο συνδυασμό εύστοχου χιούμορ και έμμεσης κοινωνικής κριτικής της τρέχουσας κατάστασης... Τα όσα διαδραματίζονται στις πρόβες κάνουν το “Σφαίρες Πάνω από το Μπρόντγουέι” του Γούντυ Άλλεν να μοιάζει ήρεμο...και υποτονικό”Μιρέλα Σταυρινού (themedleyproject)

 

“Καταιγιστικοί Ρυθμοί Γέλιου!!! Oι εννέα ηθοποιοί κοπανιούνται επί σκηνής για την ανεργία στον κλάδο τους που έχει αγγίξει το 92% αλλά οι θεατές... κοπανούνται απο τα γέλια”Γρηγόρης Μελάς (Τηλέραμα)

 

…“Μια παράσταση με απίστευτο, αλλά και καυστικό χιούμορ, που εμπνέει, διασκεδάζει, αλλά και προβληματίζεi. Εκρηκτικές ερμηνείες από ταλαντούχους νέους ηθοποιούς, υπό την καθοδήγηση του εμπνευσμένου Δημήτρη Καρατζιά...  Αντίκρισμα σε μια τέτοια προσπάθεια από ταλαντούχα άτομα είναι το τρανταχτό γέλιο του θεατή και το ασταμάτητο χειροκρότημα. Κι όλα αυτά υπήρξαν στην παράσταση Elizadeth, την οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα να προτιμήσετε”… Νεκτάριος Μπουτεράκος (Newsage)

 

…“Μια ακόμη θεατρική παράσταση [κωμωδία] με όλη την σημασία της λέξης έρχεται να ανεβάσει μια εκπληκτική ομάδα υποκριτικής με την βοήθεια του έξυπνα διασκευασμένου κειμένου από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά στον θεατρικό χώρο του VAULT.  Οι ατάκες αμέτρητες, η ταχύτητα ίδια με εκείνη των χτύπων της καρδιάς από τα πρώτα κιόλας λεπτά της παράστασης αφού διαδραστικά ανεβαίνει ο θεατής στο σανίδι...Οι μουσικές διασκευές εξ’ ίσου μοναδικές, πλαισιώνουν την παράσταση έξυπνα κι αυθόρμητα, όπως αυθόρμητο και πηγαίο είναι το ταλέντο και το χιούμορ που ξεχειλίζει από την σκηνή. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους”… Νίκος Παναγιωτάρας (EΡΤ)

 

…“Ξαναβρέθηκα την Τετάρτη στο Vault και εντυπωσιάστηκα από τα θεατρικά δρώμενα. Αυτή τη φορά με μια κωμωδία που πραγματεύεται ένα πικρό θέμα, την ανεργία (την ανεργία των ηθοποιών εν προκειμένω), και τον γλυκαίνει σε βαθμό απερίγραπτο. Κυριολεκτώ όταν λέω «απερίγραπτο»: Μόνο άμα δεις την παράσταση (το «Elizadeth») που έχει τόσο συσσωρευμένο ταλέντο, περίπου μιας δεκάδας νεαρών ηθοποιών, θα καταλάβεις τι λέω”… Δ. Βραιμάκης (harddog)

 

..."Η παράσταση «Elizadeth» είναι μία θεότρελη κωμωδία, γεμάτη κορυφαίες ατάκες που δεν σε αφήνουν να κατσουφιάσεις δευτερόλεπτο. Υπέροχες ερμηνείες, καταιγιστικές και τόσο αληθοφανείς που σε παρασύρουν στη δίνη αυτού του έργου, το οποίο ταυτόχρονα με το κωμικό στοιχείο εμπεριέχει και την καυστική ειρωνεία σχολιάζοντας τα κακώς κείμενα πάνω στις σχέσεις των ηθοποιών... Εν κατακλείδι, το «Elizadeth» είναι μία υπέροχη φαρσοκωμωδία που σου αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο αποτυπωμένο για ώρα”... Νάζη Τσιλιγκερίδου (All4fun)

 

…”ELIZADETH: Μια κωμωδία για να γελάσεις μέχρι θανάτου... το κάστινγκ είναι δυνατό. Συμμετέχουν ηθοποιοί που αποτελούν εγγύηση για το αποτέλεσμα, οι οποίοι, μάλιστα, θα φροντίσουν να σε φέρουν σε “άβολη” θέση με την ενεργή συμμετοχή σου στην παράσταση"...

Ελένη Καραγιάννη (Cosmopolitan)

 

…“Μπήκα μουτρωμένος και βγήκα άλλος άνθρωπος. Ξέχασα τα πάντα. Με έκαναν και ξέχασα τα πάντα.  Για δύο ώρες περίπου δεν μπορείς να σταματήσεις να γελάς. Για δύο ώρες περίπου δεν ξέρεις ποιον από όλους να πρωτοκοιτάξεις. Ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Ο άλλος καλύτερος από τον έναν. Φανταστική χημεία μεταξύ τους. Εκρηκτικό μίγμα”... Παναγιώτης Μήλας (Cat is art)

 

…”Η κωµωδία που «σηµάδεψε» τη φετινή θεατρική χρονιά!!! H παράσταση «Elizadeth» λειτουργεί σαν... φάρμακο που σε κάνει να ονειρευτείς για δύο ώρες, να κλάψεις από τα γέλια, να παρασυρθείς σε ένα τρελό ρυθμό γεμάτο έξυπνες ατάκες και κωμικές στιγμές. Αλλά κι αν είσαι «τυχερός», να γίνεις κι εσύ μέρος του concept, να γίνεις πρωταγωνιστής και να μπεις στο πετσί του ρόλου”…

Βαγγέλης Ιωάννου (Espresso)

 

…“Οι ηθοποιοί του ELIZADETH, με τον Δημήτρη Καρατζιά στο «τιμόνι» του πλοίου, «φύσηξαν» έναν καινούργιο, καθάριο αέρα στην κωμική πλευρά του θεάτρου. Απόδειξη η γεμάτη αίθουσα και οι sold out παραστάσεις, το χειροκρότημα του κόσμου, τα θερμά λόγια του κοινού και η υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν δριμύτεροι από τη νέα σεζόν”… Δημήτρης Πλαβούκος (pragmatikotita)

.

…”Πρόκειται για μια θεότρελη παράσταση για τον κόσμο του θεάτρου, τους ευσεβείς πόθους και την αγιάτρευτη μεγαλομανία των ηθοποιών, των σκηνοθετών και των υπόλοιπων «εργατών» μιας παράστασης...Μια ωραία παράσταση, γρήγορη και με πολύ γέλιο που παίζεται για δεύτερη χρονιά, στο θέατρο Vault”… Ηρώ Μητρούτσικου (Attiki press)

 

..."Απόλαυσα την ξέφρενη κι ευρηματική κωμωδία, που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου και μάλλον ανοίγει νέους ορίζοντες γι’αυτό. Πραγματικά μια απίθανη παράσταση”... Ηλέκτρας Κουτούκη (The green Eye)

 

... “Δεν μπορώ να φανταστώ, αυτήν την εποχή, κάποια καλύτερη επιλογή για ένα θεατή που θέλει να γελάσει. Όλοι οι ηθοποιοί «κεντάνε», ο καθένας στο δικό του ρόλο και συνθέτουν ένα πολύ καλοσυντονισμένο θίασο, που στέλνει κύματα γέλιου στην πλατεία και ευφραίνει το κοινό. Ο Δημήτρης Καρατζιάς, με τη διασκευή του και την εμπνευσμένη σκηνοθεσία του, καταφέρνει να αναδείξει όλες τις κωμικές αιχμές του έργου και να κινήσει στον περιορισμένο, αλλά ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο του Vault τους εννέα ηθοποιούς, που είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλον!”…

Άκης Χαραλαμπίδης (Onlytheater)

 

…”Μια παράσταση για να ξεκαρδιστείς. Ο Καρατζιάς φτιάχνει στην μικρή, φιλόξενη σκηνή του Vault μια παράσταση γοργή, έξυπνη, με ρυθμό και θεατρικότητα. Η σκηνοθεσία του είναι στην κόψη του ξυραφιού και σε καμία στιγμή δεν επιτρέπει στους ηθοποιούς του να ξεπέσουν σε ευκολίες και μπαλαφαρισμούς. Ο Μάνος Αντωνιάδης κάνει ενδιαφέρουσες μουσικές επιλογές και η πρωτότυπη μουσική του έχει μπρίο και δίνει μια ακόμη κωμική νότα στην παράσταση…

Μιχαέλα Αντωνίου (Avecnews)

 

…”Κι όμως όλα τα "λάθος στοιχεία" -μέσα και έξω από την παράσταση - συνθέτουν μια ομολογουμένως ξεκαρδιστική παράσταση στον μικρό χώρο του Vault.Μέσα σε άλλη μια σεζόν με αμφιβόλου γούστου πολυέξοδες παραγωγές και συνήθως άστοχες κωμωδίες, είναι παρήγορο που υπάρχουν και τέτοιες ανεξάρτητες ακομπλεξάριστες παραγωγές”… Μανώλης Βαμβούνης (Gkoultouroblog)

 

…“Το φαινομενικά ακατόρθωτο, με ένα μαγικό τρόπο συνέβη: ένα μπούγιο "απελπισμένων άνεργων" ηθοποιών, πασχίζοντας να συνεργαστούν, υπηρέτησαν άριστα τον όρο «Κωμωδία» κάνοντας μας να κλαίμε από τα γέλια. Πανέξυπνοι διάλογοι, τραγούδια παραλλαγμένα με ξεκαρδιστικό τρόπο, συνεχείς ανατροπές, εξαιρετικές ερμηνείες”… Δανάη Χατζή (MixGrill)

 

…”Ο Καρατζιάς, εξαιρετικός σκηνοθέτης ηθοποιών, έστησε μια σπαρταριστή σκηνική σύνθεση με αμιγώς κωμικό χαρακτήρα, δυνατούς ρυθμούς και έξυπνα ευρήματα η οποία κρατάει το κοινό σε διαρκή εγρήγορση. Οι ηθοποιοί διαθέτουν εξαιρετική υποκριτική διαύγεια, κωμικά ταλέντα, θαυμάσια κινησιολογία και καλή χημεία ανάμεσά τους. Τα τραγούδια, οι στίχοι κι οι μουσικοί σχολιασμοί οδηγούν το συνολικό αποτέλεσμα σε ξεκαρδιστικές κορυφώσεις. Μια παράσταση που δεν πρέπει για κανένα λόγο να χάσετε”... Μαρία Κυριάκη (Επί Σκηνής)

 

…”Στον χώρο του θεάτρου Vault o Δ. Καρατζιάς σκηνοθετεί με απέραντο κέφι εννέα ηθοποιούς σε εννέα διασκεδαστικούς ατίθασους χαρακτήρες, εκκεντρικούς, εγωιστικούς, απρόβλεπτους, ξεκαρδιστικούς και ματαιόδοξους αλλά "εργάτες"της τέχνης. Και είναι ο ένας καλύτερος από τους άλλους... Αποτελεί ένα must see της σεζόν, ενώ προτείνεται ανεπιφύλακτα για κάθε κοινό”…Τζένη Κουκίδου (Koukidaki)

 

…“Η «Elizadeth» είναι μια εξαιρετική σύγχρονη και γνήσια κωμωδία καταστάσεων με πολύ καλό σενάριο και ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία, με φοβερές ερμηνείες και χωρίς υπερβολές "βγάζει" αυθόρμητο γέλιο. Για ένα θεατή που θέλει να δει μια καλή θεατρική παράσταση και να γελάσει , αυτή την εποχή η παράσταση «Elizadeth» είναι ότι καλύτερο και τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα”…

Σταυρούλα Πολίτη (Net-periodiko)

 

..."H Elizadeth είναι μια ξέφρενη κωμωδία με ανατροπές και εξελίξεις που θα κάνει και τον πιο απαισιόδοξο θεατή να σκάσει στα γέλια!  Αξίζει και σίγουρα πρέπει να την δείτε!!!”... Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Konstandi)

 

...“Μην τη χάσετε! Θα γελάσετε με την καρδιά σας!”... Μαρίας Μυκωνιάτη (Θέατρο.gr)

 

 

ELIZADETH
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110’ (με 10’ διάλειμμα)

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Προπώληση more.com : https://www.more.com/theater/elizadeth/

Γενική είσοδος: 16 ευρώ

Μειωμένο Εισιτήριο: 13 ευρώ (Φοιτητές /Σπουδαστές /Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων /ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας)

                                     

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

 

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

FB Page: http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1  

Instagram: vault.theatre.plus (https://www.instagram.com/vault.theatre.plus/?hl=el)

Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες (11:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00)  : 213 0356472, 6951832070

Προπώληση viva.gr :  https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/

Email: vaultvotanikos@gmail.com    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα