Νέες κυκλοφορίες (εκδόσεις 2023) απο τις Εκδόσεις Βακχικόν

 

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 

Λίντια Ντίμκοφσκα
Μια ακόμα ζωή

1984, Σκόπια. Οι δωδεκάχρονες δίδυμες Ζλάτα και Σρέμπρα ζουν όπως τα περισσότερα κορίτσια της ηλικίας τους σε όλο τον κόσμο, μονάχα με μία σημαντική διαφορά: οι δυο τους είναι σιαμαίες, ενωμένες στο κεφάλι. Χρόνια μετά, ένα συμβάν απειλεί να καταστρέψει τον αδελφικό τους δεσμό. Αποφασίζουν να διαχωριστούν ιατρικά. Θα τις απελευθερώσει όμως αυτή η εγχείρηση ή θα τις παγιδεύσει ακόμα περισσότερο;
 
Στο μυθιστόρημα Μία ακόμα ζωή, η Λίντια Ντίμκοφσκα εξιστορεί με τρυφερότητα την πορεία δύο κοριτσιών προς την ενηλικίωση, αλλά και τον μετασχηματισμό της κομμουνιστικής ανατολικής Ευρώπης. Μια ιστορία για την οικογένεια, τις αδελφικές σχέσεις, την αποξένωση.
 
Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2013. 
 
Σε μετάφραση της Γιούλης Σταματίου
 
Σελ.: 550 | Τιμή: 16.96 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-017-5
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Βίβι Λούικ
Η ομορφιά της ιστορίας

1968. Ρίγα. Μία νεαρή γυναίκα από την Εσθονία έχει συμφωνήσει να γίνει το μοντέλο ενός διάσημου γλύπτη, που προσπαθεί να διαφύγει τη στρατιωτική του θητεία και να δραπετεύσει στη Δύση. 

Η ομορφιά της ιστορίας είναι ένα μυθιστόρημα που αναπαριστά γλαφυρά τη ζωή στα Βαλτικά κράτη κατά τη διάρκεια της σοβιετικής κυριαρχίας, αλλά και την πρόκληση που αντιμετώπιζαν οι καλλιτέχνες στην προσπάθειά τους να εκφραστούν, διατηρώντας παράλληλα τουλάχιστον μια επιφανειακή πίστη στην κρατική ιδεολογία.

Γραμμένο στο κατώφλι της ανεξαρτησίας, καθώς η Εσθονία και η Λετονία άρχιζαν να ανακτούν την εθνική κυριαρχία τους το 1991, αυτό το βιβλίο μπορεί να θεωρηθεί ιστορικό τεκμήριο – σκεπτόμενο, ανήσυχο και όμορφο.

Σε μετάφραση της Κωνσταντίνας Στασινού
 
Σελ.: 182 | Τιμή: 13.78 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-013-7

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

 

Γιάννης Σμίχελης
Δεύτερη φωνή Ι

Αγκιστρωμένος στην κνήμη - Βωμός αυτοδιάθεσης
Μιας έξαψης σε σχήμα ανθρωπόμορφου λεπιδιού - Σαν σπαθί
τ’ Αχιλλέα
Γιγαντιαίο όπως το γέλιο ενός παιδιού - Όμοια με φιγούρα
του Τσάπλιν
Να σεργιανάω στα σχήματα του κόσμου - Ανέμελα μ’ όλη
τη σάρκα
Και να μη θυμάμαι τίποτα - Ερωτικό κρεσέντο
Μονάχα μια χαρά να με ορίζει - Ηδονή
Η συναίσθηση της φωτιάς - Να με καθοδηγεί στην ανάληψη
Και τα καρφιά να έχουν ριζώσει - Από βλέμματα, υποσχέσεις
και κορυφώσεις
Μέσα μου στο ανομολόγητο εμείς - Σ’ αιώνια πέταλα
τριαντάφυλλου αποκάλυψης
 
Σελ.: 144 | Τιμή: 12.72 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-015-1
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Αντώνης Μπογαδάκης
Η ακολουθία των βημάτων

Αυτή ήταν η θάλασσα
γεροντοκόρη
με το τεράστιο υγρό κεφάλι της,
τα φυκώδη στήθη της,
με τα ψάρια που
λαμπύριζαν σαν αλλήθωρα
βλέμματα
στρέφοντας την κίνησή τους
πότε προς τον ουρανό
και πότε προς τον πάτο
αλλά τις πιο πολλές φορές
στην επιφάνεια εκεί που,
φευ, υπήρχε ακόμα
η ελπίδα να καμακωθούν.
 
Σελ.: 90 | Τιμή: 10.60 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-014-4

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΠΟΙΗΣΗ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Πέτερ Χάντκε
Άπαντα τα ποιήματα

“Ich singe ja nur” (“I just sing”). Αγαπημένο του κάποτε τραγούδι από το άλμπουμ From Nowhere των Troggs. Τι σημαίνει αυτό για τον Χάντκε; Τραγουδώ, γράφω ποίηση, διηγούμαι – αυτό είναι για τον Χάντκε ο ατόφιος ρομαντισμός, το πεδίο του μυστηριώδους και του μυστικιστικού, που στη γειωμένη πραγματικότητα και στα πολιτικά μηνύματα δεν ευδοκιμούν.
 
Ας ονομάσουμε λοιπόν την αθωότητα
παπούτσι με καρφιά στη σόλα
την αμηχανία
δωμάτιο ξενοδοχείου
την αδιέξοδη περίσταση
εννιά η ώρα
την αναποφασιστικότητα
ακίνητη κυλιόμενη σκάλα
την ντροπή
έναν πλήρως κατειλημμένο ανελκυστήρα
και την υπομονή
μια ταξιθέτρια στο σινεμά…
 
Σε μετάφραση της Ιωάννας Διαμαντοπούλου-Νότντουρφτ
 
Σελ.: 176 | Τιμή: 13.78 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-007-6
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Αλεξάντερ Πόουπ
Η αρπαγή της μπούκλας

Ο Αλεξάντερ Πόουπ θεωρήθηκε ο πιο προικισμένος εκφραστής της αγγλικής ποίησης των αρχών του 18ου αιώνα, αυτός που ενσάρκωσε το ποιητικό ιδεώδες και έθεσε το μέτρο σύγκρισης για την ποιητική κομψότητα και την τελειότητα του ηρωικού δίστιχου. Αντιλαμβανόμενος την επιπολαιότητα των ηθών της εποχής του, ο Πόουπ επέλεξε τη σάτιρα για να εκθέσει ανελέητα τα ελαττώματα των συγχρόνων του.
 
Το έργο Η Αρπαγή της Μπούκλας αναδεικνύει ένα οξυδερκές ποιητικό πνεύμα με ευγένεια και συμπάθεια για τους στόχους της κριτικής του, καθώς θέτει στο επίκεντρο της απολαυστικής σάτιρας τις περίπλοκες συμβάσεις με τις οποίες η κοινωνία αντιμετωπίζει το θέμα του φλερτ και του γάμου. Ένας ευγενής κόβει την μπούκλα από μια νεαρή καλλονή και η απώλεια αυτή οδηγεί σε μια κυριολεκτική μάχη των δύο φύλων! Το αποτέλεσμα είναι ένα ποίημα εξαιρετικά ευφυές, διασκεδαστικό και όμορφο, που δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του ως αριστούργημα της ψευδο-ηρωικής ποίησης.
 
Σε μετάφραση της Φωτεινής Παπαδοπούλου
 
Σελ.: 116 | Τιμή: 12.72 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-018-2
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Συλλογικό
Ανθολογία σύγχρονης ιρλανδικής ποίησης

Η Ιρλανδία έχει δύο επίσημες γλώσσες, τα ιρλανδικά και τα αγγλικά. Οι Ιρλανδοί ποιητές που αποφασίζουν να γράψουν στα ιρλανδικά προβαίνουν σε μια δύσκολη επιλογή, η οποία δεν μένει χωρίς συνέπειες· χρειάζεται τόλμη να γράψεις σε μια μειoνoτική γλώσσα και να απαρνηθείς πιθανές ευκαιρίες που σου προφέρονται όταν γράφεις σε μια από τις παγκόσμιες γλώσσες.

Παρόλη την ανθηρή λογοτεχνία, η ιρλανδική γλώσσα είναι ακόμα μια γλώσσα που κινδυνεύει. Στο μεταξύ, όλο και περισσότερα ποιήματα γράφονται στα ιρλανδικά, και ελπίζουμε ότι είμαστε, όπως ο Yeats ήλπιζε ότι θα γίνουμε μια μέρα «Οι Αδάμαστοι Ιρλανδοί».

Ανθολογούνται οι ποιητές: Μόιρα Μακ Αν Τι, Μπίντι Τζένκινσον, Νούλα Νι Γκόναλ, Κάθαλ Ο Σάρκι, Όνια Ι Όλου, Λουί Ντε Πουέρ, Γκερόιντ Μακ Λόχλαν, Κατρίνα Νι Κλέρχιν, Ντίραν Νι Γκρίοφα, Άλβα Νι Γκέρβιχ.
 
Σε ανθολόγηση - μετάφραση των Καίτη Λογοθέτη-Άντερσον, Κέβιν Άντερσον
 
Σελ.: 104 | Τιμή: 12.72 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-016-8

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

VAKXIKON BOOK.PODS

Μια σειρά podcasts από τις εκδόσεις ΒΑΚΧΙΚΟΝ για την ελληνική λογοτεχνία, ώστε να γνωρίσετε καλύτερα βιβλία και συγγραφείς μας: ακούμε τον Θανάση Μανούση (60 ποιήματα), τον Δαμιανό Λαουνάρο (Ο κόσμος των τρελών) και την Κωνσταντία Σκανδάλου (Της αλός νεύμα)ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ PODCASTS

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Οι συγγραφείς μας μιλούν για τα βιβλία τους στο Περιοδικό Vakxikon.gr: Δαμιανός Λαουνάρος (Ο κόσμος των τρελών), Στέλιος Νικολάου (Ντέρτια, θαλάσση και πατρίς), Παναγιώτα Κεκκέ (Ανεξίτηλα ραγίσματα), Μαρία Λαφτίδου & Μιχάλης Δαρνάκης (Εκκλησιάζοντες), Ευθυμία Καλαϊτζίδου (Όταν ο χρόνος ψιθύρισε)ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ VAKXIKON.GR

 

 
Τα βιβλία μας μπορείτε να τα προμηθεύεστε από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τα παραγγέλνετε:
 
  • Μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός μας
  • Τηλεφωνικά στο 2103637867 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 18:00)
  • Στέλνοντας e-mail στο bookstore@vakxikon.gr
  • Ή μπορείτε να επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο μας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σόλωνος 110, 10681, Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00 - 18.00, (Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη)

 

FACEBOOK
   
Instagram
   
YouTube
   
   
 
 
Εκδόσεις Βακχικόν: Σόλωνος 110, 106 81 Αθήνα
info@vakxikon.gr | ekdoseis.vakxikon.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".