Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιλεγμένες εμφανίσεις του Νοεμβρίου στη μουσική σκηνή του Faust

 


Επιλεγμένες εμφανίσεις του Νοεμβρίου
στη μουσική σκηνή του Faust

Η μουσική σκηνή του Faust, με ένα πολυσυλλεκτικό και ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα συναυλιών, σας υπόσχεται ξεχωριστές μουσικές βραδιές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 & 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΜΥΡΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η Μυρτώ Βασιλείου, η πιο ξεχωριστή φωνή της νέας γενιάς ερμηνευτών, επιστρέφει στη σκηνή του Faust. Έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες της μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο δίπλα στον Γιάννη Κότσιρα, έρχεται να μετατρέψει τις Παρασκευές μας σε υπέροχα μουσικά ταξίδια. Με τη μοναδική, εντελώς ξεχωριστή χροιά της και τον ιδιαίτερο τρόπο που γεμίζει τη σκηνή με την παρουσία της, έχει κερδίσει το κοινό όχι μόνο για την ερμηνεία και τα τραγούδια της αλλά και για τον τρόπο που επικοινωνεί και «παίζει» μαζί του. Μετράει ήδη σπουδαίες συνεργασίες και επιτυχημένες συναυλίες, ενώ πρόσφατα παρουσίασε τον τρίτο της δίσκο με τίτλο "Εσύ με κάνεις και μπορώ" σε μουσική του Κώστα Τσίρκα, στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και της Νάντιας Δουλαβέρα και ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου. Πολλά από τα νέα αυτά τραγούδια θα ακούσουμε στο Faust, μαζί με αγαπημένες διασκευές και παλιότερα κομμάτια της σε ένα μελωδικό μείγμα electropop και έντεχνου με μεσογειακά αλλά και ανατολίτικα στοιχεία.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Τσίρκας
Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος
Ηλεκτρική  κιθάρα: Γιώργος Καρδιανός
Μπάσο/ Synth bass: Γιώργος Μπουλντής
Τύμπανα: Σωτήρης Μαυρονάσιος
Ηχοληψία: Δημήτρης Κυριακάκης
Παραγωγή / Management : Menta  Art Events
 
Ώρα έναρξης: 21:30
Doors Open: 20:30
Γενική είσοδος: 10€

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
“THE LAST BIRD” Party @ Faust
Πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα, ο θίασος του “The Last Bird” σας προσκαλεί σε μια βραδιά γεμάτη παιχνίδια Improv και εξαιρετική μουσική από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, Μαρία Παπιδάκη και Γιώργο Καρατζογιάννη (Kargo). Ανεβείτε στη σκηνή του Faust, παίξτε με το cast του “The Last Bird”, γνωρίστε τους συντελεστές της παράστασης και χορέψτε με τις μουσικές των Maria Papidaki & Kargo.
To “The Last Bird”, μία αντιπολεμική τραγικοκωμωδία του Keith Johnstone σε σκηνοθεσία Frank Totino, επί χρόνια συνεργάτη και βοηθού του συγγραφέα, θα κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο στο Θέατρο «Μοντέρνοι Καιροί». Το έργο γράφτηκε 50 χρόνια πριν σε μια εποχή όπου τρομακτικές εικόνες από τον πόλεμο στο Βιετνάμ είχαν κατακλύσει τα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Ο συγγραφέας άντλησε, επίσης, έμπνευση από τον αντιαποικιοκρατικό αγώνα της Αλγερίας εναντίον των Γάλλων, τη στάση των Άγγλων στην Τασμανία και των Βέλγων στο Κονγκό. Είναι μια ιστορία για το σήμερα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Doors open: 21:00
Improv Jam: 21:30
Maria Papidaki & Kargo: 23:00
Οικονομική ενίσχυση*: 8€

Το “The Last Bird” αποτελεί ένα ανεξάρτητο αυτοχρηματοδοτούμενο εγχείρημα και θα υπάρχει κουτί ενίσχυσης στην είσοδο, για την κάλυψη σημαντικών εξόδων παραγωγής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5-19-26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
FAMOUS COMEDY NIGHTS SEASON 3
Το Νο1 ουίσκι της Σκωτίας επιστρέφει για 3η σεζόν με τα Famous Comedy Nights για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία stand-up comedy στην Αθήνα. Μοναδικές παραστάσεις και ένα line up ανεπανάληπτο με Λάμπρο Φισφή, Δημήτρη Μακαλιά, Βύρωνα Θεοδωρόπουλο, Μιχάλη Μαθιουδάκη και 6 special guests, οι οποίοι δίνουν ραντεβού στο Faust στην Αθήνα, για να προσφέρουν λογοπαίγνια, γέλιο, punchlines και μοναδικό storytelling στο κοινό.
Το line up για κάθε βραδιά:
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΙΣΦΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΖΑΜΠΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
ΒΥΡΩΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΙΣΦΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
ΒΥΡΩΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΙΣΦΗΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
ΒΥΡΩΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
Τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων στο Τ. 210 32 34 095

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Δημήτρης Λάιος
Ο Δημήτρης Λάιος εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μία συναυλία στη μουσική σκηνή του Faust. Ο Δημήτρης Λάιος πήρε την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία 14 ετών, έχοντας ήδη περάσει κάποια χρόνια πειραματισμού στο πιάνο με μελωδίες από τραγούδια που τον γοήτευαν. Σπούδασε θεωρία και πράξη μουσικής στο δωμάτιό του με δάσκαλο τη φαντασία και έγραψε το πρώτο του τραγούδι στα 18 του χρόνια ορμώμενος από τον έρωτα. Από τότε συνεχίζει να εκφράζει κάθε συναίσθημα μέσα από τη μουσική γράφοντας τραγούδια και κάνοντας live εμφανίσεις στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Όνειρό του να γράφει τραγούδια που αποτυπώνουν αυθεντικά και ουσιαστικά συναισθήματα και, συγχρόνως, να δημιουργεί παραστάσεις, σε συνεργασία με τους, εδώ και δέκα χρόνια, μουσικούς συνοδοιπόρους του. Στις ζωντανές εμφανίσεις του τα μουσικά σύνορα καταργούνται, τα ηχοχρώματα συνδέονται και τα συναισθήματα εναλλάσσονται, ώστε να παρουσιάζει μία πολύπλευρη και ολοκληρωμένη μουσική περιπλάνηση με επιρροές από το έντεχνο, το ροκ, το παραδοσιακό και το τζαζ ρεπερτόριο.

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 7€

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης επιστρέφει με τη μοναδική του ενέργεια στη σκηνή του Faust, σε συνέχεια της άκρως επιτυχημένης εμφάνισης του Οκτωβρίου, για ένα ακόμα «uncensored» party γεμάτο ήχους από ελληνικό και ξένο pop-rock. Ο Κωνσταντίνος είναι ένας από τους επιδραστικούς νέους καλλιτέχνες, γνωστός για την αυθεντική σκηνική του παρουσία και τη μοναδική σύνδεσή του με το κοινό. Έχει, ήδη, κυκλοφορήσει ένα ΕΡ με τίτλο στη «Χώρα των τρελών και των Αθώων» από τη final touch από όπου και το single «ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ», ενώ τον Απρίλιο 2023 κυκλοφόρησε το τελευταίο του single με τίτλο «ΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ». Σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία του νέου του Single- έκπληξη.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο
Γεννημένος στην Αθήνα και με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Electric Music Production, βρέθηκε από πολύ νωρίς σε ηλικία 16 ετών, στη μουσική σκηνή «Σταυρός του Νότου» για τρία χρόνια, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας, υπό την καθοδήγηση του Σάκη Τσαλίκη. Ακολούθησε η πορεία του ως DJ σε μεγάλα clubs σε Ελλάδα, Κύπρο & Τουρκία και συνέχισε τη μουσική του διαδρομή κάνοντας τις δικές του παραγωγές, αλλά και συμπαραγωγές με διάφορους καλλιτέχνες. Το 2016 δισκογραφεί το πρώτο του τραγούδι με τίτλο Young and Free από την Spicy. Επιστρέφει στις ρίζες του γράφοντας μουσική με φυσικά όργανα και, παράλληλα, ξεκινά  τις θεατρικές σπουδές και συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις. Από το 2017 έως και σήμερα εμφανίζεται σε σκηνές της Αθήνας συνδυάζοντας το τραγούδι και την πρόζα, παρουσιάζοντας μία μοναδική μουσικοθεατρική εμπειρία. 
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: 10€

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΝΟΘΕΙΑ BAND
Οι Νοθεία είναι ένα ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα από την Αθήνα. Η αγάπη των μελών της (Θανάση Πεθεριώτη, Γιάννη Νικολαΐδη, Γιάννη Χερουβείμ, Δημήτρη Τσαφαρά και Στέλιου Οικονόμου) για την, ιδιαίτερα υποτιμημένη, ροκ σκηνή της χώρας μας υπήρξε η αφορμή της συμπόρευσής τους. Το συγκρότημα, μέσα από ζωντανές εμφανίσεις που πραγματοποιεί σε μουσικές σκηνές της πρωτεύουσας, επιχειρεί να μεταδώσει τον παλμό μίας μουσικής κουλτούρας που κάποτε άνθιζε και, δυστυχώς, στις μέρες μας παραπαίει.
Αυτό το διάστημα είναι σε διαδικασίες ηχογράφησης για τον επερχόμενο δίσκο τους, ο οποίος συμπυκνώνει ακούσματα από διάφορα μουσικά είδη. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου επανέρχονται δυναμικά στην μουσική σκηνή του FAUST για μια ανεπανάληπτη ροκ βραδιά.

Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: 7€

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
DALKANCE
D/αλκ/ance are back!
Μετά από μια σαρωτική σεζόν με δεκαεπτά live και πάνω από 2.500 εισιτήρια η πιο τρελή μπάντα της Αθήνας που αγαπήσατε και τιμήσατε με την παρουσία και τον έξαλλο χορό σας επιστρέφει με καινούρια σύνθεση, καινούριο πρόγραμμα και πρωτότυπο υλικό. Πιο άγριοι, πιο χορευτικοί, πιο club, πιο έξαλλοι, πιο ερωτικοί, πιο έτοιμοι για έναν χειμώνα γεμάτο πάθη και νταλκάδες. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, γνώριμος στη σκηνή του Faust, εδώ και μια δεκαετία, πιάνει το μικρόφωνο και με ένα τρίο υπέροχων μουσικών πολυεργαλείων επιστρέφουν για μια σειρά από ακόμη πιο θεότρελα live. Στις κιθάρες στα synths και στα productions ο Γρηγόρης Ελευθέριου. Στο μπουζούκι, τον μπαγλαμά, το ούτι και το κλαρίνο ο Κωνσταντίνος Τσιμπούκης. Στο μπάσο και το bass station ο Γιάννης Βουτσινάς.

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 7€
 Τα εισιτήρια των θεαμάτων δεν περιλαμβάνουν ποτό
Για κρατήσεις θέσεων:
FAUST
Τ. 210 3234095
(12:00 -21:00)
Email: info@faust.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; -Παράταση παραστάσεων

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ AMBER ALERT ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ODISE PLAKU

  AMBER ALERT του Odise Plaku   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   AMBER ALERT του Odise Plaku