Γεράσιμος Παπαδόπουλος - Μαρία Βακάλη : Τρίτη 31 Οκτωβρίου στη Σφίγγα

 


Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Μαρία Βακάλη

"Τραγούδια της Ανατολής"
παλιά και σύγχρονα


Τρίτη 31 Οκτωβρίου
στη Σφίγγα 

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, τραγουδιστής και συνθέτης ανατολίτικης μουσικής, ερμηνεύει και διασκευάζει με ρυθμική και εναρμονιστική φαντασία τραγούδια ποικίλων παραδόσεων της Ανατολής (μικρασιάτικα, κυπριακά, αιγαιοπεγαλίτικα, αραβικά, τουρκικά, ινδικά, ελληνικά λαϊκά), ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει για πρώτη φορά συνθέσεις δικές του και άλλων σύγχρονων συνθετών, που βασίζονται σε αυτές τις παραδόσεις. Κοινό στοιχείο όλων, η χρήση ανατολίτικων δρόμων, με μελωδίες άλλοτε ταξιδιάρικες κι άλλοτε μερακλίδικες, πάντα συνοδευμένες με διονυσιακούς ρυθμούς που μας θυμίζουν πως "μέσα στον πόνο είν' η χαρά, μες στη χαρά είν' ο πόνος". 

Μαζί του η Μαρία Βακάλη, μια από τις σημαντικότερες παραδοσιακές και λαϊκές φωνές της νέας γενιάς, και μια ομάδα-φωτιά από νέους ταλαντούχους παραδοσιακούς μουσικούς: τον Δημήτρη Στεφόπουλο στο βιολί, τον Γιώργο Παπιώτη στην κιθάρα και στα κρουστά, την Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου στα κρουστά και στις εναρμονίσεις, και τον Κώστα Αρσένη στο κοντραμπάσο. 

Συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι η AHEPA HELLAS που τόσα χρόνια με τις δράσεις της, διατηρεί τον Ελληνισμό στην σύγχρονη κοινωνία 
και προωθεί τα ιδανικά της ανθρωπιάς, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος (φωνή, ούτι)
Μαρία Βακάλη (φωνή)
Δημήτρης Στεφόπουλος (βιολί)
Γιώργος Παπιώτης (κιθάρα, κρουστά)
Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου (κρουστά)
Κώστας Αρσένης (κοντραμπάσο)



Ώρα έναρξης: 21.00
Eίσοδος: 12 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: more.com - sfiga.gr 
Οργάνωση Παραγωγής: Art Teκton Promotion




Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149
sfigamusic@gmail.com 


Website | Facebook |  Instagram   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".