Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | «ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ ΚΙ ΑΕΡΑ» | ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ ΚΙ ΑΕΡΑ» | ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ

 


Το  Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στις 12:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Μικρή Άρκτος διοργανώνουν παρουσίαση/υπογραφή του CD της Λίνας Νικολακοπούλου και του Παρασκευά Καρασούλου με τίτλο «Ανάσα μου κι αέρα», σε ζωντανή ηχογράφηση στο καφεθέατρο.

 

Ερμηνεύουν οι:

Απόστολος Κίτσος

Παναγιώτης Λάμπουρας

Θοδωρής Νικολάου

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

 

Link εκδήλωσης: https://bitly.ws/XYCI

Link CD: https://bitly.ws/XYCP

 

Λίγα λόγια για το CD

«… Είναι η στιγμή που κάνει αναγκαία αυτή τη σύμπραξη. Ο Λόγος άλλωστε είναι η αιτία που αγαπά ο κόσμος το τραγούδι, σε μια  γκρίζα εποχή μεγάλης  σύγχυσης. Χρειάζεται να θυμίσουμε σε όλους και να θυμηθούμε και εμείς τους λόγους που γέννησαν τα τραγούδια αυτά, που αγαπήθηκαν και συνεχίζουν να αγαπιούνται. Γιατί το τραγούδι, διατηρεί ακόμη την δύναμή του και το βλέπουμε μέσα από τη συνεχή παρουσία του στα ραδιόφωνα αλλά και στη ζωντανή συνάντησή του  με τον κόσμο. Παραμένει ένας δεσμός συγκινητικά ακατάλυτος. Η σχέση μας και τα ίδια τα  έργα, επιτρέπουν και  υποστηρίζουν, αυτό το εγχείρημα. Ήρθε αργά, αλλά στην ώρα του. Κι αυτό γιατί τόσο εμείς αλλά κυρίως ο κόσμος κι ο χρόνος, το έχουμε όλοι τώρα μεγάλη ανάγκη.» 

Η επιτυχημένη όσο και απρόβλεπτη συνάντηση της Λίνας Νικολακοπούλου και του Παρασκευά Καρασούλου, αποτυπώθηκε σε cd και κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο, ως δώρο στους φίλους που αγαπούν και εξακολουθούν να συγκινούνται και να τραγουδούν τα τραγούδια των δύο δημιουργών αλλά και ως καταγραφή ενός σημαντικού καλλιτεχνικού γεγονότος, που αποτελεί πια αναφορά.

Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος επιμελήθηκαν στο Αθηναϊκό Καφεθέατρο, μία μουσική παράσταση – ανθολόγιο της στιχουργικής τους κατάθεσης στην σύγχρονη ελληνική δισκογραφία και  μέσα από τις φωνές τριών εξαιρετικών νέων ερμηνευτών, του Απόστολου Κίτσου, του Παναγιώτη Λάμπουρα και του Θοδωρή Νικολάου, ζωντάνεψαν και έκαναν να λάμπουν ξανά τραγούδια που αποτελούν πια συγκινησιακές προβολές της ζωής όλων μας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, δύο σημαντικοί στιχουργοί ενώνουν τους κόσμους τους μέσα από τις φωνές νέων ερμηνευτών, αναγνωρίζοντας την πολυτιμότητα του Μαζί, επιμελούνται και συνυπογράφουν μια μουσική παράσταση με άξονα το διάλογο των στίχων, των εικόνων, των τραγουδιών τους…

Η τέχνη του τραγουδιού, η μαγεία της ανθρώπινης φωνής, η ομορφιά του λόγου και της μουσικής, ήταν παρούσες σε όλη τη διάρκεια αυτής της γιορτής.  Γιατί ήταν εκεί  τα τραγούδια που μας σφράγισαν, υπογεγραμμένα από τους δύο δημιουργούς, όπως  το «Δικαίωμα» και το «Πριν το τέλος», η «Μικρή πατρίδα» και το «Εαυτό του παιδί», η «Συναυλία» και το «Σίδερο»,  το «Αν» και το «Τέτοια παράξενη ομορφιά». 

 

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Η Λίνα Νικολακοπούλου (30 Ιουνίου 1958) είναι Ελληνίδα στιχουργός και ποιήτρια.

Έχει γεννηθεί στα Μέθανα. Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα κινηματογραφίας στη Σχολή Σταυράκου, σκηνοθεσίας θεάτρου στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Επίσης σπούδασε κλασική κιθάρα στο Εθνικό και Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.

Το όνομα της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Σταμάτη Κραουνάκη τον οποίο γνώρισε στα τέλη της δεκαετίας ’70, όταν ήταν συμφοιτητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η κοινή τους αγάπη για τη μουσική δημιούργησε το πρώτο τους τραγούδι “Να σου λερώνω το φιλί”, που ερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού στο δίσκο “Σκουριασμένα Χείλια” (1981). Υπογράφει τα μισά τραγούδια στους δίσκους “Σαριμπιντάμ….θα πει τρελαίνομαι” (1982) με την Χριστιάνα και “Έξοδος Κινδύνου” (1984) σε συνεργασία με τον Γιάννη Σπανό και με ερμηνεία των Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Διονύση Θεοδόση.

Παρουσιάζει την πρώτη της ολοκληρωμένη δουλειά στο δίσκο “Κανονικά” (1984) με την Δήμητρα Γαλάνη. Την ίδια χρονιά ο Μανώλης Μητσιάς ερμηνεύει εφτά τραγούδια της στο δίσκο “Εξ΄Αδιαιρέτου”. Επίσης φτιάχνει το πρόγραμμα της Μέδουσας για τον Γιώργο Μαρίνο και αποτέλεσμα ήταν ο δίσκος “Στον Αστερισμό της Μέδουσας”.

 

Ο Παρασκευάς Καρασούλος είναι Έλληνας στιχουργός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Υμηττό. Μπήκε στη δισκογραφία το 1987 με το δίσκο "Το μαγικό κλειδί" που συνέθεσε ο Στέφανος Κορκολής και ερμήνευσε η Μαρία Δημητριάδη. Οι επόμενοι δύο δίσκοι του έχουν επίσης την υπογραφή του Στέφανου Κορκολή: το 1988 κυκλοφορεί ο δίσκος "Λες κι είσαι νύχτα", όπου ο συνθέτης τραγουδάει κιόλας, και το 1989 ο δίσκος "Παλίρροια" τον οποίο ερμηνεύει η Δήμητρα Γαλάνη. Τα τραγούδια "Δεν είσαι εδώ" και "Και σ' αγαπώ" μένουν στο χρόνο. Το 1991 συνεργάζεται πάλι με τη Δήμητρα Γαλάνη στο δίσκο "Φως".
Ο δίσκος αυτός είναι η πρώτη συνθετική απόπειρα της Δήμητρας Γαλάνη και τραγούδια που κάνουν επιτυχία και παραμένουν διαχρονικά είναι το "Δυο μέρες μόνο" και το "Στο πάτωμα τα ρούχα σου". Το 1996 είναι η χρονιά σταθμός για τον Παρασκευά Καρασούλο: κυκλοφορεί ο ψηφιακός δίσκος "Μικρή πατρίδα" σε μουσική Γιώργου Ανδρέου και ερμηνεία Παντελή Θεοχαρίδη, Μόρφως Τσαϊρέλη, Γιώργου Νταλάρα, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Ελένης Τσαλιλογοπούλου, ο οποίος είναι ο πρώτος της δισκογραφικής και εκδοτικής του εταιρίας "Μικρή Άρκτος". Από τη "Μικρή Άρκτο" κυκλοφορεί ο επόμενος ψηφιακός του δίσκος και τα δύο βιβλία του, ενώ μέσω της εταιρίας αυτής δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το ταλέντο τους όπως η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Μίνως Θεοχάρης, ο Δημήτρης Μαραμής, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ο Κωνσταντίνος Κληρονόμος κ.ά.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; -Παράταση παραστάσεων

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ AMBER ALERT ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ODISE PLAKU

  AMBER ALERT του Odise Plaku   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   AMBER ALERT του Odise Plaku