Ελένη Τσαλιγοπούλου -"Γυναίκα". Μουσική: Γιώργος Καζαντζής | Στίχοι: Φωτεινή Λαμπρίδη | Πιάνο: Τάκης Φαραζής

 

Ελένη Τσαλιγοπούλου
 "Γυναίκα"
 
     
Μουσική: Γιώργος Καζαντζής 
Στίχοι: Φωτεινή Λαμπρίδη 
Πιάνο: Τάκης Φαραζής 

Η δισκογραφική εταιρεία Polytropon κυκλοφορεί το single “Γυναίκα” σε ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, μουσική Γιώργου Καζαντζή και στίχους Φωτεινής Λαμπρίδη.

Πρόκειται για μία μπαλάντα που μουσικά κινείται σε ένα απέριττο πεδίο συγκινησιακής ατμόσφαιρας, αφού η υπέροχη Ελένη συνοδεύεται μοναδικά από ένα πιάνο που τα πλήκτρα του δονούνται ευαίσθητα από τα επιδέξια δάχτυλα του Τάκη Φαραζή.

Ο στίχος σε μια εναρμόνια σχέση με την μουσική εκφράζει τη γυναίκα που αρνείται να συνεχίσει να συμβιβάζεται σ' έναν πατριαρχικό κόσμο και διεκδικεί την ανάσα της, τη ζωή, τη δημιουργία.

Η ηχογράφηση έγινε ζωντανά στο στούντιο Antart και αποτυπώνει την τόσο αναγκαία και ζωτική για το τραγούδι, αλληλεπίδραση μουσικού και ερμηνευτή.
 
Ηχοληψία: Νίκος Κόλιας
Remix, Mastering: Χρήστος Μέγας 
Παραγωγή: Polytropon Records

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".