Onassis Education | Φεβρουάριος 2022

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ 2021 – 22

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ | ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022 


Podcasts ως εργαλεία εκπαίδευσης, οι Οργανούληδες μπαίνουν και πάλι στην τάξη, και οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί περιμένουν τη δημιουργικότητά μας. Το Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει τα εκπαιδευτικά του εργαστήρια για σχολεία και εκπαιδευτικούς, με webinars, διαδικτυακές παρουσιάσεις και μαθητικούς διαγωνισμούς, με ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις. Ταξιδεύει στον Όλυμπο, μας μαθαίνει τα πάντα για τη δωρεά οργάνων, μας βοηθάει να «χακάρουμε» ψηφιακά χάρτες, μας κάνει σύγχρονους εγκυκλοπαιδιστές. Το Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει να δημιουργεί και να μοιράζεται διαρκώς με όλους, καινούρια παιδαγωγικά εργαλεία και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σε υβριδική και φυσική μορφή, με στόχο να αναδιαμορφώσει, να εξελίξει και να επιμορφώσει.

 
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ WEBINARS

 

ΟΙ ΟΡΓΑΝΟΥΛΗΔΕΣ ΣΤΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τετάρτη 16.02.22 | 10:00

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι Οργανούληδες, τo μοναδικό, καινοτόμο και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού (τάξεις Β’, Γ’, Δ’, Ε', ΣΤ’), που  στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν τα πάντα για την υγεία τους και παράλληλα να ανοίξει τον διάλογο γύρω από τη δωρεά οργάνων μέσα στην οικογένεια, ξεκίνησε τις διαδικτυακές παρουσιάσεις του στα Δημοτικά Σχολεία τον Ιανουάριο του 2022. Η πρώτη παρουσίαση είχε εξαιρετική επιτυχία καθώς συμμετείχαν σε αυτή 397 μαθητές και 29 εκπαιδευτικοί.  

Η δεύτερη online παρουσίαση για μαθητές Δημοτικών Σχολείων από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 (10.00 π.μ.).

Δηλώστε συμμετοχή είτε για τον Φεβρουάριο, είτε για κάποια από τις επόμενες προγραμματισμένες ημερομηνίες μέχρι τον Μάιο του 2022.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στις δράσεις και παρεμβάσεις Αγωγής της Υγείας του Υπουργείου Υγείας για το σχολικό έτος 2021-2022 (ΙΘ Θεματικός άξονας) και πραγματοποιείται με την επιστημονική αιγίδα του ΕΟΜ και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Οι Οργανούληδες (©Orgamites) είναι ένα πρόγραμμα της All Good Co. (CIC). ∆ημιουργός: Roydon Turner. ©Copyright, creative and production by *Awesonova. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΙΔΑ

ΤΟ PODCAST ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ “LIVE FROM MOUNT OLYMPUS”

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022 

Απευθύνεται σε: όλους τους Εκπαιδευτικούς
(με έμφαση σε εκείνους που διδάσκουν Αγγλικά)

Ευέλικτα, δημιουργικά, αλλά και διασκεδαστικά, τα podcasts, ως σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, μπορούν να γίνουν ένα εξαιρετικά ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο στην εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. Με αφορμή τη βραβευμένη με Bullhorn Award και υποψήφια στα Oscars του internet, Webby Αwards, η σειρά podcast “Live from Mount Olympus” από το Ίδρυμα Ωνάση, φέρνει την εκπαιδευτική κοινότητα σε επαφή με το ψηφιακό αυτό μέσο, ως έναν σύγχρονο τρόπο παρουσίασης μιας θεματολογίας. Προτείνοντας δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησης του “Live from Mount Olympus” μέσα στη σχολική τάξη, αυτό το webinar θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν τα podcasts στη διδασκαλία, καθώς και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μέσω της χρήσης τους, σε διδάσκοντες και διδασκόμενους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαναλαμβάνεται με μια σειρά δυο διαδικτυακών συναντήσεων των 90 λεπτών, τον Φεβρουάριο (Α’ κύκλος) και τον Μάρτιο (Β’ κύκλος). 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

 
 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

 

WIKIPEDIA CHALLENGE:
ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΣΤΗΣ!

Συμμετοχή: έως 18.02.22 

Απευθύνεται σε: Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Βραβεία: 3 βραβεία ύψους 1.500 € σε τεχνικό/οπτικοακουστικό εξοπλισμό για το σχολείο σας.

Η συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και μαζί τα 20ά γενέθλια της Wikipedia, αποτελούν τη διπλή έμπνευση για έναν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λημματογράφησης.

Αν σας αρέσει ο κόσμος της Wikipedia και χρησιμοποιείτε τις νέες τεχνολογίες, έχετε τώρα την ευκαιρία να την εμπλουτίσετε και να τη βελτιώσετε. Δηλώστε συμμετοχή μαζί με τη σχολική σας ομάδα στον διαγωνισμό και γράψτε, μεταφράστε ή εμπλουτίστε λήμματα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αξιοποιώντας ιστορικά τεκμήρια και αντικείμενα των φορέων διοργάνωσης αλλά και άλλων αρχείων, μουσείων και βιβλιοθηκών που διατίθενται ελεύθερα σε ψηφιακή μορφή. 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

HACK THE MAP:
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ

 

Συμμετοχή: έως 25.02.22 

Απευθύνεται σε: Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Βραβεία: 4 Βραβεία ύψους 1.500 € σε τεχνικό/οπτικοακουστικό εξοπλισμό για το σχολείο σας.

Φανταστείτε πώς θα ήταν αν μπορούσατε, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να περιηγηθείτε ψηφιακά σε χάρτες και να ζωντανέψετε απεικονίσεις του ελλαδικού χώρου από το παρελθόν. Αν σας αρέσει η ιστορία, η λογοτεχνία και τα νέα ψηφιακά εργαλεία, αυτός ο multimedia διαγωνισμός είναι για εσάς.

Αποκτήστε γνώσεις και ψηφιακές δεξιότητες συμμετέχοντας με τη σχολική σας ομάδα σε μια καινοτόμο εκπαιδευτική εμπειρία που εμπνέεται από τις φανταστικές διηγήσεις των ξένων περιηγητών και προσκαλεί ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών να δημιουργήσουν από κοινού ένα ψηφιακό παιχνίδι ή μία ψηφιακή ιστορία ή εφαρμογές εικονικής (VR) και επαυξημένης (AR) πραγματικότητας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".