Συζήτηση για τη γραφή και την ιστορία της Montblanc

 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ

MONTBLANC: INSPIRE WRITING | ALEX FURY | ΕΚΔΟΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ASSOULINE

 

 

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και η Montblanc με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Alex Fury με τίτλο "Montblanc: Inspire Writing", από τις εκδόσεις Assouline, διοργανώνουν συζήτηση για τη γραφή και την ιστορία της Montblanc καθώς και τη σχέση της με τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα.

 

Μια εκδήλωση φόρο τιμής στην επιθυμία της Montblanc να εμπνεύσει τους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη Γραφή, παρέχοντας τους τα κατάλληλα εργαλεία για να δημιουργήσουν και να αφήσουν το δικό τους προσωπικό στίγμα.

 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι:

Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου

Ντίνος Σιώτης, εκδότης περιοδικού (Δε)κατα

Τίμος Τζάννες, αντιπρόσωπος Montblanc

Κίμων Φραγκάκης, δημοσιογράφος

 

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου

 

Σε μια εποχή εφήμερης, γρήγορης, αναλώσιμης τεχνολογίας χωρίς προσωπικότητα η γραφή με το μοναδικό στίγμα της Montblanc είναι επίκαιρη όσο ποτέ…

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

 

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

 

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

 

Link Live streaming: https://youtu.be/JNT4HrRAfYw

Link Βιβλίου: https://www.ianos.gr/montblanc-inspire-writing-0514963

Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/ekdhlwsh_-_montblanc:_inspire_writing_-_7-2/

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Λένε πως μια πένα είναι ισχυρότερη από ένα σπαθί -ένα ρητό που επαινεί τη δύναμη της επικοινωνίας, των λέξεων, της δημοκρατίας και της οικουμενικότητας. Όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα στυλό για να εκφράσουν την άποψή τους και τα συναισθήματά τους, καθώς και για να ασκήσουν επιπτώσεις στον κόσμο. Το γράψιμο επιτρέπει στους ανθρώπους να αφήνουν ίχνη της ζωής τους, να λένε τις ιστορίες τους, να κάνουν ένα σημάδι. Η Montblanc είναι

 

συνώνυμη με την εκλεπτυσμένη κουλτούρα γραφής, προσφέροντας ποιοτικά πολυτελή προϊόντα παραδοσιακής χειροτεχνίας, λειτουργικό όφελος και απαράμιλλη ομορφιά, φτιαγμένα με πάθος από τεχνίτες, αντικατοπτρίζοντας τις υψηλές προσδοκίες των πελατών της. Ιδιαίτερα πολύτιμο σε αυτήν τη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας, το χειρόγραφο είναι μια προσωπική μορφή τέχνης που δίνει έκφραση σε μεμονωμένες σκέψεις με μια μοναδική αισθητική και αυτό προσπαθεί να περάσει το συγκεκριμένο ανάγνωσμα μέσα από τις σελίδες του.

 

Αποτίνοντας φόρο τιμής στους σπουδαίους συγγραφείς, καλλιτέχνες, εξερευνητές και επιδραστικούς ανθρώπους της ανθρωπότητας, η Montblanc επιθυμεί να γιορτάσει τη δύναμη της γραφής μέσω του συλλεκτικού λευκώματος o οίκος Assouline. Η έμπνευση της γραφής είναι το ζητούμενο της Montblanc από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της. Στο λεύκωμα θα διαβάσουμε την αξιοσημείωτη ιστορία του πρωτοπόρου οίκου που κύριο μέλημά του ήταν να δημιουργήσει εκείνα τα όργανα γραφής που θα διαφέρουν από όλα τα άλλα, θα έχουν το αποτύπωμα της χειροτεχνίας και θα απευθύνονται στους ανθρώπους που θέλουν να αφήσουν το χνάρι τους πάνω σε κείμενα.


Μέσα από τα λόγια του δημοσιογράφου και του συγγραφέα
Alex Fury και με τις φωτογραφίες του Laziz Hamani, ο αναγνώστης εισέρχεται για τα καλά στον θαυμαστό κόσμο της Montblanc διαβάζοντας για ανθρώπους που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ανθρωπότητα. Καθένας είχε το δικό του στυλ, αλλά και έγραψε τη δική του ιστορία.

Λίγα λόγια για τον Alex Fury

Είναι δημοσιογράφος μόδας, συγγραφέας και κριτικός. Είναι διευθυντής μόδας του περιοδικού AnOther Magazineκαι του Men's Critic των Financial Times. Από το 2016 έως το 2018 ήταν ο πρώτος επικεφαλής ανταποκριτής μόδας στο T: The New York Times Style Magazine, και από το 2013 έως το 2016 ήταν συντάκτης μόδας των The Independent, i και The Independent στις κυριακάτικες εφημερίδες. Το 2018, ο Fury έλαβε το Τιμητικό Διδακτορικό Ανθρωπιστικών Γραμμάτων από την Ακαδημία Τεχνών του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".