Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος 📚

 

ΕΝΗΛΙΚΩΝ

BARRACOON – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ

BARRACOON-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ

ZORA NEALE HURSTON

Μια μοναδική μαρτυρία ανεκτίμητης αξίας. Η σπαρακτική αφήγηση του τελευταίου, γεννημένου στην Αφρική, σκλάβου, σε γλώσσα γλαφυρή, πρωτοπρόσωπη

Έπρεπε να περάσουν 90 χρόνια για να τολμήσει κάποιος να εκδώσει στην Αμερική την προσωπική μαρτυρία του Κούτζο Λούις, του τελευταίου, το 1931, εν ζωή σκλάβου που μεταφέρθηκε από την Αφρική στις ΗΠΑ. Τώρα η ιδιωματική του φωνή ακούγεται και στα ελληνικά. Μεταξύ 1927 και 1931 η ανθρωπολόγος Ζόρα Νιλ Χέρστον ταξίδεψε στην Αλαμπάμα για να μιλήσει εκ βαθέων με τον 90χρονο Κούτζο Λούις, πρώην σκλάβο, τον τελευταίο εν ζωή μάρτυρα αυτής της γενοκτονικής διαδικασίας.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ΔΤ του βιβλίου

ΝΕΑΝΙΚΑ-ΠΑΙΔΙΚΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ – Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ-Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΙΝΤΖΕΜΠΕΛΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ΣΕΙΡΑ: GRAPHIC NOVEL

Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης και ο εικονογράφος Παναγιώτης Πανταζής συνεργάζονται σε μια πρωτοποριακή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, μία σπουδαία προσωπικότητα που όλοι μας θα πρέπει να γνωρίζουμε.

Το graphic novel απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9+ αλλά και ενήλικες, και αποτελεί ένα ταξίδι στις σημαντικότερες στιγμές της πορείας του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή: το πάθος του για τα μαθηματικά, η φιλία του με τον Αϊνστάιν και η σχέση του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, η συνεισφορά του στην επιστήμη και στα γράμματα, αλλά και η ανεξάντλητη αγάπη του για την Ελλάδα, που τον οδηγούσε πάντα πίσω σε αυτή.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ΔΤ του βιβλίου
ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΛΙ

ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΛΙ

R. J. PALACIO

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΖΑ ΝΤΕΚΑΣΤΡΟ

ΣΕΙΡΑ: GRAPHIC NOVEL

«Πάντα χρειάζεται θάρρος για να είσαι καλός. Εκείνες τις μέρες, όμως, μια τέτοια καλοσύνη μπορούσε να σου κοστίσει τα πάντα»

Μετά το παγκόσμιο best seller Θαύμα, η R. J. Palacio στο πρώτο της graphic novel αφηγείται μια αλησμόνητη ιστορία για τη δύναμη της καλοσύνης, του θάρρους και του ηρωισμού σε καιρό πολέμου.
Στο Λευκό Πουλί η R. J. Palacio ξετυλίγει τη συγκλονιστική ιστορία του νεαρού Τζούλιαν – τον οποίο γνωρίσαμε ως τον μεγαλύτερο νταή του σχολείου όπου φοιτούσε ο Όγκι Πούλμαν στο Θαύμα. Ο Τζούλιαν έχει να γράψει μια σχολική εργασία για την ιστορία ενός ανθρώπου που γνωρίζει, κι έτσι ζητάει από τη γιαγιά του, Γκρανμέρ, να του αφηγηθεί τη δική της – και η ιστορία αυτή θα είναι μια αποκάλυψη για όλους μας.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ΔΤ του βιβλίου
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ

ΣΕΙΡΑ: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

Πώς γίνεται να είναι αδέλφια ένας σκύλος και μια γάτα, και ποιες μαγικές λέξεις τούς ενώνουν; Κι αν αυτό είναι κάπως εύκολο, είναι ποτέ δυνατόν να ερωτευτούν ένας σκύλος και μια γάτα – ή αυτό γίνεται μόνο στα παραμύθια;

Μετά τις Καλύτερες ιστορίες με φίλες και φίλους και τις Καλύτερες ιστορίες με φαντάσματα, ακολουθεί το νέο βιβλίο της σειράς που δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το...Οι καλύτερες ιστορίες με σκύλους και γάτες. Η νέα συλλογή διηγημάτων περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες ιστορίες για τους τετράποδους φίλους μας και απαντά σε μία σειρά από σπουδαίες ερωτήσεις, που καλό είναι να γνωρίζουμε!

 

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ΔΤ του βιβλίου
ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!

JORY JOHN, ERIN KRAAN

Ο αρκούδος μάλλον ξέχασε κάτι. Έφαγε πρωινό, πότισε το φυτό, αλλά κάτι δεν του πάει καλά. Ξεκινά τη βόλτα του στο δάσος και όλα τα ζωάκια τον κοιτάνε περίεργα… Μέχρι που συναντιέται με τον φίλο τον λαγό και το μυστήριο λύνεται, με τον πιο αστείο και ανατρεπτικό τρόπο! 

Το Κάτι δεν πάει καλά! είναι μια ξεκαρδιστική αλλά και τρυφερή ιστορία για τους φίλους που είναι πάντα εκεί για να σε στηρίζουν, ό,τι κι αν συμβεί, αλλά και για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που μας φέρνουν σε δύσκολη θέση με χάρη και θάρρος!

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ΔΤ του βιβλίου
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑ 

KIMBERLY BRUBAKER BRADLEY

Μπορεί να ξέρεις ένα σωρό πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πιστεύεις κιόλας.

Η Έιντα και ο μικρός αδερφός της, Τζίμι, μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του Λονδίνου φυγαδεύονται στη βρετανική επαρχία. Εκεί θα αποκτήσουν μια νέα μητέρα που τους αγαπά. Για την Έιντα η ζωή επιφυλάσσει άλλη μια ανατροπή: μια εγχείρηση θα της χαρίσει ένα καινούργιο πόδι. Η ζωή τους θα είναι γεμάτη δυνατές στιγμές και συγκινήσεις. Αλλά και νέους ανθρώπους: η απόμακρη λαίδη Θόρντον, η αινιγματική Γερμανοεβραία Ρουθ, η καλή φίλη Μάγκι και ο αγαπημένος Τζόναθαν.

 

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ΔΤ του βιβλίου
ΕΕΕ, ΒΑΤΡΑΧΙ!

ΕΕΕ,ΒΑΤΡΑΧΙ!

ΣΕΙΡΑ: Ε,ε,ε! Προσοχή που κάθεστε!

KES & CLAIRE GRAY, JIM FIELD

Μια αυταρχική γάτα ζητά από το βατράχι να κάτσει στου κούτσουρου τη ράχη. Αυτό όμως δεν δέχεται και προσπαθεί να βρει μια θέση πιο βολική. Όλες οι θέσεις όμως είναι πιασμένες… και ουπς! πού πάει να κάτσει το σκυλί;

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ΔΤ του βιβλίου
ΕΕΕ,ΣΚΥΛΕ!

ΕΕΕ,ΣΚΥΛΕ!

ΣΕΙΡΑ: Ε,ε,ε! Προσοχή που κάθεστε!

KES & CLAIRE GRAY, JIM FIELD

 

Στο δεύτερο βιβλίο, το βατράχι επαναστατεί και αλλάζει τους κανόνες. Το σκυλί δεν θα κάθεται πλέον επάνω σε βατράχι… Το σκυλί στο εξής θα κάθεται στου κούτσουρου τη ράχη. Ε, και –ναι– όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει επίσης να αλλάξουν θέση. Ετοιμαστείτε για ατελείωτα γέλια και προσοχή… πού κάθεστε!

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

Είδαμε και προτείνουμε: ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

  Θα σε δω στον παράδεισο ένα έργο τρυφερό-ρομαντικό- συγκινητικό-μεταφυσικό με ρυθμό, χιούμορ, κωμικές ατάκες, που από τις πρώτες του σκηνές κατακτάει τις καρδιές μας. Η Άννα Αδριανού, έμπειρη και ταλαντούχα όπως πάντα, στο ρόλο της ρόουζ, είναι η γυναίκα που είναι προσκολλημένη στο παρελθόν της, φαντάζεται, δεν μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο της έρωτα, παρόλα αυτά η ίδια νοητά τον φέρνει πάντα στην καθημερινότητά της, του μιλάει και τον συναναστρέφεται! Ο Γιώργος Κοντοπόδης στο ρόλο του Ουαλς ως Φάντασμα φύλακας-άγγελος της ζωής τής, μας παραθέτει μία σπουδαία ερμηνεία, αρκετές φορές σαν αερικό, με χιούμορ συκίνηση και προβληματισμό. Το παζλ των ρόλων ολοκληρώνουν οι δύο νέοι ηθοποιοί γεμάτη ζωντάνια Δανάη Καλοπητα, που κάνει την πιστή βοηθό Αρλεν της Ρόουζ, όπου στο τέλος μας επιφυλάσσει μία έκπληξη και ο Νίκος Καραγιαννίδης στο ρόλο του νέου συγγραφέα Τζον, έχουν όλοι τους μία εντυπωσιακή χημεία που μας κρατούν καθηλωμένους καθόλη τη διάρκεια του έργου!! Η εντυπωσι