Γιώργος Νταλάρας - "Κι Αν Έσβησε Σαν Ίσκιος…" σε μουσική Νίκου Γρηγοριάδη και ποίηση Κώστα Καρυωτάκη

 



Γιώργος Νταλάρας

Κι Αν Έσβησε Σαν Ίσκιος…

Μουσική: Νίκος Γρηγοριάδης

Ποίηση: Κώστας Καρυωτάκης




Ο Νίκος Γρηγοριάδης, με αφορμή την επέτειο γέννησης του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη,  παρουσιάζει το τραγούδι “Κι αν έσβησε σαν ίσκιος…” σε ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη και ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα! Το τραγούδι “Κι αν έσβησε ο ίσκιος…” αποτελεί το δεύτερο single - προάγγελο του ολοκληρωμένου album του Νίκου Γρηγοριάδη, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες ψηφιακά από τη Formiggart. Έχει προηγηθεί το τραγούδι “Ο Βασιλιάς της λύπης” με ερμηνευτές τους Γιώργο Νταλάρα και Μίλτο Πασχαλίδη.

Το ποίημα αυτό είχε αρχικά τίτλο «Τραγούδι» και αφιέρωση στην αδερφή του ποιητή. Περιέχει τα δυο συστατικά της ποίησης του Καρυωτάκη, τους δύο αντίθετους πόλους στην ψυχή: το Σκοτάδι και το Φως. Από τη μια υπάρχει το ανεκπλήρωτο, το ανέφικτο, η λύπη κι από την άλλη η λαχτάρα για τη ζωή, τον απέραντο ουρανό και τη θάλασσα. Η μελοποίησή του Νίκου Γρηγοριάδη αναδεικνύει περισσότερο το φως και τη λαχτάρα για τη ζωή.

Έπαιξαν οι μουσικοί Δημήτρης Αντωνιάδης (τύμπανα), Γιάννης Γρηγορίου (μπάσο), Νίκος Γρηγοριάδης (ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, keyboards), Άκης Μουχλιανίτης (additional keyboards) και Κατερίνα Κυρμιζή (δεύτερη φωνή και φωνητικά)Η ηχογράφηση,  η μίξη και το mastering έγιναν από τον Ηλία Λάκκα (studio Odeon) ενώ η ενορχήστρωση και ο προγραμματισμός από τον Νίκο Γρηγοριάδη. Το video clip έχουν επιμεληθεί οι Νίκος Γρηγοριάδης και Κατερίνα Κυρμιζή. Την παραγωγή υπογράφουν από κοινού οι Νίκος Γρηγοριάδης, Κατερίνα Κυρμιζή και Ηλίας Λάκκας.

Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από τη Formiggart.

https://orcd.co/kianesvisesaniskios


Link του τραγουδιού στο YouTubeΕδώ

Λίγα λόγια για τον Νίκο Γρηγοριάδη

Ο τραγουδοποιός Νίκος Γρηγοριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα αυτοδίδακτος κι αργότερα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο. Έχει εργαστεί ως μουσικός σε νυχτερινά κέντρα, στη δισκογραφική εταιρεία Λύρα και ως καθηγητής μουσικής στη μέση εκπαίδευσηΈχει κυκλοφορήσει τρία προσωπικά άλμπουμ: «Στη Μοναξιά Του Φάρου» (1995), «Αλφάδι» (2000) και το οργανικό «Faros» (1997) όπου πολλές συνθέσεις συμπεριλήφθηκαν σε σημαντικές συλλογές οργανικής μουσικής του εξωτερικού και δυο άλμπουμ συνεργασίας με την Κατερίνα Κυρμιζή: «Είναι Εδώ!» (2009) και «Λάρβα» (2015). Έχει δώσει τα τραγούδια «Στην πίσω τσέπη του Blue Jean»«Το Κοράλι» και «Γυμνή Από Αγάπη» στην προσωπική δισκογραφία της Κατερίνας Κυρμιζή κι έχει επιμεληθεί τις παραγωγές των άλμπουμ της.

Ακολουθήστε τον Νίκο Γρηγοριάδη στο κανάλι του στο Youtubehttps://www.youtube.com/c/NikosGregoriadis  
και την επίσημη σελίδα του στο 
facebook https://www.facebook.com/nik.gregoriadis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακούσαμε και προτείνουμε: «Εκ Βαθέων»: Ένα άλμπουμ-κατάδυση στην ουσία του ελληνικού τραγουδιού

Η σιωπή της ψυχής και το αποτύπωμα του τραύματος: Συναντώντας την ομάδα του έργου Έρημος

Χρήστος Μιχάλαρος: "Καύσιμο για τη ζωή και τη γραφή, στη δική μου περίπτωση, είναι οι άνθρωποι".

Είδαμε και προτείνουμε: «Άνθρωπος του Θεού» – Όταν η πίστη συγκρούεται με την απελπισία

Είδαμε και προτείνουμε: «ΜΕΤΑΝΑΑΑΑΣΤΕΣ» ή «Είμαστε πάρα πολλοί πάνω σ’ αυτήν τη βάρκα» του Ματέι Βιζνιέκ

Διαβάσαμε και προτείνουμε: Στην Πόλη της Έφης Μαχιμάρη