Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

 

ΝΙΚΟΣ ΡΟΗΣ

 

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ

 


 

 

 

 

Ένας νέος άνθρωπος, στην αρχή της µεταπολίτευσης, αποφασίζει να σπουδάσει εκτός Ελλάδας, χωρίς να είναι προετοιµασµένος πνευµατικά και µαθησιακά, χωρίς οικονοµικές δυνατότητες και σε ηλικία που άλλοι βρίσκονται στο τέλος των σπουδών τους. Οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, η διαφορετική νοοτροπία των κατοίκων του τόπου διαµονής, ο νέος τρόπος ζωής, αντί να τον αποθαρρύνουν, από την πρώτη µέρα γίνονται όχηµα εσωτερικών αλλαγών, νέων γνώσεων και βίαιων προσαρµογών στα δεδοµένα της πόλης και µια ονειρική περιπλάνηση στην ίδια την πόλη και τους κατοίκους της.

Γίνεται µάρτυρας µιας κοινωνικής και οικονοµικής µετάλλαξης που συγκλονίζει όλο το πολιτικό οικοδόµηµα της Ιταλίας. Παράλληλα εισβάλλει στη ζωή του η απλόχερη φιλία των κατοίκων της πόλης, που την αποδέχεται σαν την κορυφαία πράξη της παραµονής του, µαθαίνοντας πώς είναι η συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων σε µια κοινή πορεία ζωής. Βρίσκεται σε αντιπαράθεση µε το Θηλυκό, ως ερωµένη, ως φίλη, ως ανεκπλήρωτη επιθυµία, ως µάνα, ως αιώνιο αντίπαλο.

Ανακαλύπτει έναν νέο κόσµο σε ό,τι βλέπει, ό,τι ακούει, ό,τι τρώει και ό,τι πίνει, απορροφώντας και αφοµοιώνοντας τις νέες επιρροές. Τέλος, φεύγει από την πόλη, όπως είχε αποφασίσει εξαρχής, αναγνωρίζοντας τη µοναδικότητα των στιγµών που έζησε.

Ποιος ονειρεύτηκε κόκκινα άγρια άλογα σε γαλάζιο λιβάδι να τρέχουν αράθυµα,
να ’ναι µόνος σε γέφυρα πλοίου, µε µαύρη θάλασσα να τον κυκλώνει από παντού; Ένα τεράστιο πλήθος αγριεµένων ανθρώπων να κάνουν επίθεση
σε χειµερινά ανάκτορα, µια µαρµάρινη πλατεία γεµάτη άσπρα αγάλµατα
και στη µέση ορχήστρα πολύχρωµη να παίζει ταγκό και βαλς;
Ακόµα και τώρα, µετά από τόσα χρόνια, τα βράδια, όταν διαβαίνω µε τα όνειρα την πόλη, δεν περπατώ, αλλά πετώ.

 

Ο Νίκος Ροής γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αλσούπολη. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός  στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Συµµετέχει µέχρι σήµερα σε όλες τις δράσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων και στο Τεχνικό Επιµελητήριο Ελλάδας, για καλύτερα τεχνικά έργα και τον σωστό κοινωνικό ρόλο του Έλληνα τεχνικού. Ως ενεργός µηχανικός, εργάστηκε στον ιδιωτικό τοµέα σε θέσεις ευθύνης, όπως διευθυντής παραγωγής, υπεύθυνος πωλήσεων και µάρκετινγκ, καθώς και ως εργολήπτης δηµοσίων έργων. Ανέπτυξε επιστηµονική και κοινωνική δράση σε πολλούς τοµείς.  ∆ηµοσιεύσεις του υπάρχουν ως τακτική αρθρογραφία στην εφηµερίδα Αυγή για θέµατα ανάπτυξης, βιοµηχανίας και πολιτισµού. Έχει γράψει δοκίµια και αναλύσεις για την  παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, για τις άµεσες ξένες επενδύσεις και το νέο παραγωγικό µοντέλο, δηµοσιευµένα σε πολλές ιστοσελίδες.

Έχει µεταφράσει το θεατρικό έργο La Moscheta του Ρουτζάντε, το οποίο σκηνοθετήθηκε από τον Θέµη Μουµουλίδη. Επίσης στα αδηµοσίευτα έργα του περιλαµβάνονται ποιητικές συλλογές, δοκίµια για την τεχνολογία και τον πολιτισµό και ένα µυθιστόρηµα.

 

Α1024

ISBN 978-960-14-3666-1

 

 

 

 

 

Αθήνα 2021

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 464

Τιμή:  € 17,00 (με ΦΠΑ)


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ

 

ΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Η ΑΘΕΑΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ,
ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008

 

 

 

Το αόρατο νήµα που συνδέει τις υποκλοπές, τη διπλωµατία των αγωγών, το φυσικό αέριο, τις φονικές πυρκαγιές του 2007, τις απειλές κατά του πρώην πρωθυπουργού, το βέτο στο Βουκουρέστι, το Βατοπέδι και τον ∆εκέµβρη του 2008 ξετυλίγεται για πρώτη φορά µέσα από πλήθος ντοκουµέντων και νοµικών κειµένων, φωτίζοντας τους πραγµατικούς πρωταγωνιστές αλλά και κάθε µορφής επιδιώξεις στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραµανλή.

Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραµανλή επιχειρούν µια δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθµούς της διακυβέρνησης 2004-2009, αποτυπώνοντας συγκλίνουσες και αποκλίνουσες στρατηγικές, στάσεις και αντιστάσεις εγχώριων και µη πολιτικών δυνάµεων, στόχους και προοπτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τοποθετώντας στο επίκεντρο της ανάγνωσης τον νέο ενεργειακό χάρτη και την αναδιανοµή των φυσικών πόρων στην ευρωρωσική ζώνη και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Άγνωστα ντοκουµέντα, µαρτυρικές καταθέσεις, νοµικά και διπλωµατικά κείµενα έρχονται για πρώτη φορά στο φως, συνθέτοντας το ψηφιδωτό της διακυβέρνησης Καραµανλή, µιας περιόδου που «σφράγισε» την ελληνική πολιτική στις αρχές του 21ου αιώνα. Πρόσωπα, δυνάµεις, θεσµικά και µη κέντρα αναδύονται  µέσα από µια συγκλονιστική αφήγηση, η οποία φωτίζει τις αθέατες πτυχές της κυβερνητικής περιόδου του Κώστα Καραµανλή, αποκαλύπτοντας τις αιτιώδεις σχέσεις και τα ισχυρά κίνητρα για την επιταχυνόµενη αποδροµή της.

 

 

 

O Μανώλης Κοττάκης γεννήθηκε στην Αίγινα το 1968. Πτυχιούχος της Νοµικής Σχολής του ∆ηµοκριτείου Πανεπιστηµίου Θράκης. ∆ηµοσιογράφος, µέλος της ΕΣΗΕΑ και συγγραφέας. Από το 2017 είναι διευθυντής της ιστορικής εφηµερίδας Εστία. Τον Σεπτέµβριο του 2020 ο πρόεδρος Ερντογάν υπέβαλε µήνυση κατά του συγγραφέα για τη µαχητική αρθρογραφία εναντίον του µε αιτιολογία µεταξύ άλλων ότι εµποδίζει την πολιτική του στο Αιγαίο. Ως πρόεδρος της Επιτροπής 2021 του ∆ήµου Αίγινας συντόνισε την έκδοση του λευκώµατος Η Αίγινα στα Χρόνια του Καποδίστρια, η οποία εκτυπώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων. Το 2018 τιµήθηκε από τον ∆ήµο Κάσου για τη συµβολή του στην ανακήρυξή της ως µαρτυρικής νήσου από τη Βουλή των Ελλήνων. Από το 2017 έως το 2021 παρουσίαζε µαζί µε τον δηµοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο καθηµερινή εκποµπή στον ραδιοφωνικό σταθµό Real Fm, η οποία ήταν πρώτη σε ακροαµατικότητα σύµφωνα µε την εταιρεία Focus. Θεωρείται από τους ακροατές πρότυπο ανοιχτού δηµοκρατικού διαλόγου.

∆ιετέλεσε:

• Αρθρογράφος της εφηµερίδας ∆ηµοκρατία (από το 2011 έως σήµερα).
Aρχισυντάκτης πολιτικού του Ελεύθερου Τύπου (2006-2009).

Aρχισυντάκτης πολιτικού της Απογευµατινής (2002-2006).
• Στέλεχος της ∆ηµόσιας Tηλεόρασης (ΝΕΤ) από το 2004 έως το 2010 και από το 2012 έως το 2013. Το 1996 βραβεύθηκε από το ίδρυµα Παραγωγής και ∆ηµοσιογραφίας «Α. Μπότση» ως καλύτερος νέος δηµοσιογράφος.

Συγγραφέας των βιβλίων: Θράκη, η Μειονότητα Σήµερα (2000, εκδ. Λιβάνη), Νησίδες του Καινούργιου (2005, εκδ. Ι. Σιδέρης), Κόντρα στις ∆ικτατορίες των Μετριοτήτων (2007, εκδ. Ι. Σιδέρης), Ηγεσίες (2008, εκδ. Λιβάνη), Καραµανλής – Off the Record (2011, εκδ. Λιβάνη). Συµµετείχε στον συλλογικό τόµο Αγώνας Ιδεών µε κείµενα για την Κεντροδεξιά, που επιµελήθηκε η Μαριέττα Γιαννάκου (2010, εκδ. Παπαζήση). Συµµετείχε επίσης µε κείµενό του στον συλλογικό τόµο του Ιδρύµατος της Βουλής των Ελλήνων µε θέµα «Ενηµέρωση και ∆ηµοκρατία», καθώς και στον συλλογικό τόµο του Πανεπιστηµίου Κύπρου µε θέµα «Εθνικά Θέµατα και ΜΜΕ».

Ι506

978-960-14-3673-9

 

Αθήνα 2021

Σειρά: ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σελίδες: 448

Τιμή:  € 18,30 (με ΦΠΑ)

 ΜΙΧΑΛΗΣ Ε. ΜΕΣΟΧΩΡΙΤΗΣ

 

Ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ

 

 

 

 

 

 

Ένα καλά κρυµµένο µυστικό, το οποίο παρέµενε στο σκοτάδι για αρκετές δεκαετίες, έρχεται στο φως, ανατρέποντας τη ζωή του ∆ηµήτριου Μακρή για πάντα. Η ιστορία του βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο λίγα χρόνια αργότερα, όταν ο Ράσελ, συντάκτης του BBC, και η Τζέσικα επισκέπτονται το µαγευτικό νησί της Σκιάθου για καλοκαιρινές διακοπές. Η συνεχής αναφορά του ονόµατός του ως ευεργέτη του νησιού κεντρίζει το ενδιαφέρον του ζευγαριού, το οποίο επιδιώκει να µάθει τα πάντα γύρω από το έργο και τη ζωή του. Μια ζωή που η κόρη του ∆ηµήτριου Μακρή επιθυµεί να κρατήσει µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας, προκειµένου να διαφυλάξει το οικογενειακό µυστικό και να το καταδικάσει στη λήθη. Ποιο είναι το σκοτεινό µυστικό της οικογένειας; Γιατί ο Μακρής άφησε όλη την περιουσία του στο νησί; Μπορεί να απαλλαγεί κανείς από τις σκιές του παρελθόντος;

Ο ∆ηµήτρης δυσκολευόταν να πιστέψει αυτό που έβλεπε. Στο εσωτερικό του τοίχου υπήρχε τοποθετηµένο κάθετα, έτσι ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν µικρότερο πάχος, ένα µεταλλικό κουτί. ∆εν ήταν σε θέση να γνωρίζει πόσο καιρό ήταν τοποθετηµένο σε εκείνο το σηµείο, όπως επίσης και ποιος το είχε βάλει εκεί.Έκλεισε την πόρτα πίσω του, ακούµπησε το κουτί πάνω στον πάγκο και άναψε µια µικρή λάµπα που υπήρχε στα δεξιά του. Όλα ήταν πλέον έτοιµα.
Πολύ σύντοµα ένα µυστικό, το οποίο, όπως όλα έδειχναν, παρέµενε κρυµµένο για χρόνια, επρόκειτο να αποκαλυφθεί µπροστά στα µάτια του.

 

 

 

Ο Μιχάλης Ε. Μεσοχωρίτης γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε ως πολιτικός µηχανικός
µέχρι και το 2011. Από τότε ζει µόνιµα στο Λονδίνο. Είναι µέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Ο Ευεργέτης είναι το τρίτο µυθιστόρηµά του. Το πρώτο του έργο µε τίτλο
Τα Τρία Ηµερολόγια κυκλοφόρησε το 2018 και ακολούθησε Το Σπασµένο Μενταγιόν το 2019.

 

Α1026

ISBN 978-960-14-3671-5

 

 

 

 

Αθήνα 2021

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 416

Τιμή:  € 16,50 (με ΦΠΑ)

 


ΣΟΦΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

 

ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΔΕΣΜΟΣ

 

 

 

 

 

Ποια είναι αυτή που δεν ονειρεύτηκε ότι ζει τον απόλυτο έρωτα; Ποια δε θα ήθελε να βιώσει το «ζήσανε αυτοί καλά και εµείς καλύτερα»;

Αλλά η µοίρα παίζει τα δικά της παιχνίδια και αλλάζει τις ζωές – όπως άλλαξε και η ζωή της Αντιγόνης. Παντρεµένη για χρόνια, έρχεται αντιµέτωπη µε έναν απροσδόκητο έρωτα. Είναι γυναίκα, αλλά θα τολµήσει να κάνει αυτή το πρώτο βήµα. Τίποτα δεν αντιµετωπίζεται µε τη λογική. Η ακίνδυνη καθηµερινότητα, οι συνήθειες, τα λόγια των ανθρώπων είναι όλα σε ένα θολό σύννεφο. Η αναζήτηση της ευτυχίας όµως προέχει. Αυτό άλλωστε δεν αξίζει κάθε άνθρωπος; Και το ταξίδι της αναζήτησης θα οδηγήσει την Αντιγόνη σε νέα µονοπάτια.

Έπρεπε να κατέβω στη σφηκοφωλιά, όπου όλοι ξέρουν ή πολλοί ξέρουν
ή σύντοµα θα ξέρουν όλοι ή οι περισσότεροι. ∆εν είχε σηµασία ποιοι και πόσοι. Σηµασία είχε από ποιον. Από ποιον µπορούσαν να ξέρουν; Αυτά παθαίνω που δε διαβάζω ανδρικά περιοδικά. Γιατί αυτά µιλάνε όπως σκέφτονται οι άνδρες, δε µιλάνε όπως σκέφτονται οι γυναίκες. Γι’ αυτό δεν ξέρω τίποτα. Γι’ αυτό τα ξέρω όλα λάθος. Πρέπει να κατασκοπεύσω τη σκέψη τους. Και πρέπει να διαβάζω
και γυναικεία περιοδικά, γιατί προφανώς ούτε ως γυναίκα υπολόγισα σωστά.

 

 

 

 

Η Σοφία Στεφανίδου, µε καταγωγή από την Κατερίνη, σπούδασε αγγλική φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε στην Ελλάδα ως εκπαιδευτικός επί είκοσι χρόνια στη δευτεροβάθµια εκπαίδευση και πλέον, από το 2016, ζει στη Γερµανία και εργάζεται ως παιδαγωγός σε κέντρο απασχόλησης παιδιών.

Το πρώτο της µυθιστόρηµα  Το Καθαριστήριο, κυκλοφόρησε το 2020.

 

Α1021

ISBN 978-960-14-3670-8

 

 

 

Αθήνα 2021

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 768

Τιμή:  € 19,50 (με ΦΠΑ)


 

Home body

 

Το σώμα μου είναι το σπίτι μου

 

rupi kaur

 

από τη συγγραφέα του γάλα και μέλι

#1 new york times bestseller

 

 

 

βουτάω στο πηγάδι του σώματός μου

και φτάνω σ’ έναν άλλο κόσμο

όλα όσα έχω ανάγκη

υπάρχουν ήδη μέσα μου

δε χρειάζεται

να κοιτάξω πουθενά αλλού

– σπίτι

 

 

Β1347

ISBN 978-960-14-3669-2

 

 

 

 

 

Αθήνα 2021

Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 192

Τιμή:  € 13,50 (με ΦΠΑ)

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Αλεξία Πετροπούλου: "Ο κόσμος πάντα θα έχει ανάγκη τη χαρά γιατί αυτή είναι η φύση του ανθρώπου... να χαίρεται!"

  «Το κλύσμα» στο θέατρο Αλκμήνη. Μιλήστε μου για αυτή την παράσταση. Αφηγούμαι, σαρκάζω και αυτοσαρκάζομαι, χορεύω, ερωτοτροπώ, πέφτω και σηκώνομαι,θυμάμαι και ξεχνώ... τη ζωή μιας γυναίκας που μέσα από τον πόνο, τον έρωτα, το χιούμορ, την προδοσία και τις όμορφες λέξεις,   προσπαθεί μονίμως να υπερβεί   τα ματαιωμένα όνειρά της και τις αντοχές της με συγχώρεση και αγάπη όσο και να συγκρούεται ο εσωτερικός της κόσμος με την πραγματικότητα και όλα αυτά τα όμορφα και δύσκολα ζωντανεύουν στην σκηνή υπό την σύγχρονη σκηνοθετική ματιά της Άννας Σωτρίνη.