Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1o φεστιβάλ θεατρικού παιχνιδιού

 


1o Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού
για παιδιά και εφήβους

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

12 – 14 Νοεμβρίου 2021

 

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες: Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά & εφήβους,

 Βιωματικό Σεμινάριο για το «Θεατρικό παιχνίδι, την μέθοδο και τις διαστάσεις του»,  

Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η παιδαγωγική θεάτρου στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή»

 

Η καρδιά του Θεατρικού Παιχνιδιού χτυπά στο Θέατρο της Ημέρας

 

Το Θέατρο της Ημέρας γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του και διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους από 12 έως 14 Νοεμβρίου 2021. Εστία της δημιουργίας και της εφαρμογής της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού, από τον ίδιο τον δημιουργό της, Λάκη Κουρετζή από την έναρξη και τους πρώτους πειραματισμούς του μέχρι σήμερα, το Θέατρο της Ημέρας φιλοδοξεί το Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός.

 

Το τριήμερο Φεστιβάλ περιλαμβάνει πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις, happenings, εργαστήρια και σεμινάρια, που ενορχηστρώνονται γύρω από το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - κύριο άξονα των παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών και θεατρικών δραστηριοτήτων του Θεάτρου Ημέρας.

 

Το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού απευθύνεται:

-σε ΠΑΙΔΙΑ και ΕΦΗΒΟΥΣ της Αττικής, που θα το επισκεφτούν ατομικά ή σε ομάδες για να λάβουν μέρος στις δράσεις και τα παιχνίδια με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

-σε ΕΝΗΛΙΚΕΣ που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους με διάφορες ιδιότητες: γονείς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, καλλιτέχνες-εικαστικούς, μουσικούς δημιουργούς, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων, καθώς και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν  μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο.

 

Οι συμμετέχοντες, μέσα από τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ (βιωματικό Σεμινάριο, δράσεις για παιδιά και εφήβους, «συνάντηση»,  γνωριμία και «αλληλεπίδραση» με τις άλλες ομάδες, στρογγυλό τραπέζι) θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για τις τάσεις και εξελίξεις στο αντικείμενο και με τα νέα ερεθίσματα θα ανατροφοδοτηθούν και θα αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες.

 

Η Επιστημονική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται από την βασική διδακτική ομάδα της Σχολής της Αθήνας ως εξής:

Λάκης Κουρετζής, δημιουργός της μεθόδου του Θ.Π.-επίτιμος Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών- παιδαγωγός - σκηνοθέτης- συγγραφέας

Ανδρομάχη Μοντζολή, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών - σκηνοθέτης- θεατρολόγος - παιδαγωγός θεάτρου - σκηνογράφος

Αφροδίτη Παρζακώνη, Παιδαγωγός Θεάτρου – Εμψυχώτρια Θεατρικού παιχνιδιού- Νηπιαγωγός - Σκηνοθέτης

Ηλίας Πίτσικας, Παιδαγωγός - Εμψυχωτής Θεατρικού παιχνιδιού

Παναής Κασσιανός, Εκπαιδευτικός - Εμψυχωτής Θεατρικού παιχνιδιού

 

Ημέρες και ώρες φεστιβάλ

Παρασκευή 12/11, ώρα 17:00 – 20:30

Σάββατο 13/11, ώρα 09:00 – 14:00 και 15:00 – 20:00

Κυριακή 14/11 09:30 – 16:00

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 2106929090 και στο mail: info@theatro-imeras.gr

Και κάτι ακόμα….

Τι είναι και σε τι αποσκοπεί το Θεατρικό Παιχνίδι

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ αποτελεί πρωτότυπη εκπαιδευτική και επιστημονική μέθοδο, δημιουργία και καρπό πολύχρονων μελετών και πρακτικών εφαρμογών του Λάκη Κουρετζή. Συνιστά τον κύριο άξονα της παιδαγωγικής θεατρικής έκφρασης. Μαζί με την Μουσική και Εικαστική Αγωγή συγκροτούν το περιεχόμενο του προγράμματος Αισθητικής Αγωγής όπως καθορίζεται από το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας (Π. Δ 132/1990) αλλά και από την σύγχρονη ψυχοπαιδαγωγική επιστήμη που επιδιώκει την δια μέσου των τεχνών σύνδεση του πολιτισμού με την εκπαίδευση Το Θ.Π, κατέχει σημαντική θέση μεταξύ των καινοτόμων δημιουργικών δράσεων, πολιτισμικής και πολιτιστικής έκφρασης με στόχο την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των παιδιών και των εφήβων στο περιεχόμενο- περιβάλλον της τέχνης και του πολιτισμού.

Με το θεατρικό παιχνίδι το παιδί προβαίνει σε μια ελεύθερη έκφραση, ΘΕΑΣΗ και ΔΡΑΣΗ που συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς του, της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής του οντότητας.

Επικοινωνεί μέσα από συναισθήματα βελτιώνοντας τις ανθρώπινες σχέσεις και τα προβλήματά τους, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς.

 

Το Φεστιβάλ θεατρικού παιχνιδιού επιδιώκει:

α) για τα παιδιά & τους εφήβους:

-την επαφή και εξοικείωσή τους με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και την πολιτισμική ποικιλομορφία στην τέχνη, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, οικογενειακής κατάστασης, θρησκεύματος.

-την καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων, την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής μέσω της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

-Την ενδυνάμωση της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους, με τη συμμετοχή τους στις δράσεις μέσω του θεατρικού παιχνιδιού

β) για τους ενήλικες και τους συμμετέχοντες φορείς

-Την ενθάρρυνση φορέων - ομάδων που ασχολούνται συστηματικά με την παραγωγή πολιτιστικών - καλλιτεχνικών δράσεων που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους και ειδικότερα με την μέθοδο του Θ.Π

Οι συμμετέχοντες φορείς θα έρθουν από την ελληνική περιφέρεια και όχι μόνο από την Αθήνα και τον Πειραιά. Επιστρέφοντας στις πόλεις τους θα λειτουργήσουν σαν πολλαπλασιαστές των δράσεων και εκδηλώσεων μέσα από την «συνάντηση», γνωριμία και «αλληλεπίδραση» με τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες φορείς ως προς την στήριξη ολοκληρωμένων δράσεων κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που στοχεύουν στη διεύρυνση και ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών και των εφήβων.

 

 

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ τηρεί όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και αποστάσεων για την διεξαγωγή των παραστάσεων σε κατάλληλες και ελεγχόμενες συνθήκες ασφαλείας σε σχέση με τον COVID-19. Οι θεατές θα πρέπει κατά τον έλεγχο να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού /νόσησης  ή  rapid test.

 

 

Επικοινωνία-Δημόσιες Σχέσεις: Ράνια Παπαδοπούλου

Τηλ.: 6955005859, E-mail: ran.papadopoulou@gmail.com

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

Ν. Γεννηματά 20 (δίπλα στο ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ)

Τηλ. 210-6929090, 6974 374103

www.theatro-imeras.gr - info@theatro-imeras.gr

1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ από το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Με την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ

 

Το ΘΕΑΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ, εταιρία θεατρικής και παιδευτικής έκφρασης, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια λειτουργίας του, οργανώνει το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ στις 12,13,14 Νοεμβρίου 2021, φιλοδοξώντας να το καθιερώσει ως ετήσιο θεσμό. Αποτελεί την εστία της δημιουργίας και της εφαρμογής της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού, από τον ίδιο τον δημιουργό της Λάκη Κουρετζή, από την έναρξη και τους πρώτους πειραματισμούς του μέχρι σήμερα.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το τριήμερο Φεστιβάλ περιλαμβάνει πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις, happenings, εργαστήρια και ημερίδα που ενορχηστρώνονται γύρω από το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, κύριο άξονα των παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών και θεατρικών δραστηριοτήτων του Θεάτρου Ημέρας.

 

Το 1ο Φεστιβάλ θεατρικού παιχνιδιού «Αφήνω… ίχνη»

 

Απευθύνεται:

σε ΠΑΙΔΙΑ και ΕΦΗΒΟΥΣ της Αττικής, που θα το

επισκεφτούν ατομικά ή σε ομάδες για να λάβουν μέρος στις δράσεις και τα παιχνίδια με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ,

σε ΕΝΗΛΙΚΕΣ που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους με διάφορες ιδιότητες: γονείς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, καλλιτέχνες – εικαστικούς, μουσικούς δημιουργούς, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων, καθώς και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο.

Οι συμμετέχοντες, μέσα από τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ (βιωματικό Σεμινάριο, δράσεις για παιδιά και εφήβους, «συνάντηση»,  γνωριμία και «αλληλεπίδραση» με τις άλλες ομάδες, στρογγυλό τραπέζι) θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για τις τάσεις και εξελίξεις στο αντικείμενο και με τα νέα ερεθίσματα θα ανατροφοδοτηθούν και θα αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες.

 

Χώρος- Ημερομηνίες – Διάρκεια:

Το «Φεστιβάλ», στο Θέατρο της Ημέρας, αναπτύσσεται μέσα σε τρεις μέρες:

Παρασκευή 12/11, ώρα 17:00 – 20:30

Σάββατο 13/11, ώρα 09:00 – 14:00 και 15:00 – 20:00

Κυριακή 14/11 09:30 – 16:00

 

Θέμα: Το κύριο θέμα  του 1ου Φεστιβάλ «Αφήνω… ίχνη» είναι ευρύ, ώστε οι συμμετέχοντες φορείς να κινηθούν άνετα στο πλαίσιο, με επιμέρους θέματα για να σχεδιάσουν με ελευθερία τις δράσεις και δραστηριότητές τους. Θέματα που εμπεριέχονται και συνδέονται με σύγχρονα πολιτισμικά φαινόμενα και ζητήματα όπως: κοινωνικός αποκλεισμός, ρατσισμός, προσφυγικό, αποδοχή της διαφορετικότητας, ελευθερία της έκφρασης, περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μπορούν να εκφραστούν ανάλογα την ηλικία, μέσω του Θ.Π., με τα κατάλληλα ερεθίσματα.

 

Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν:

Φορείς – ομάδες που ασχολούνται συστηματικά με παραγωγή πολιτιστικών – καλλιτεχνικών δράσεων για παιδιά και εφήβους μέσω του Θ.Π. από την ελληνική περιφέρεια.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο-γωνιά, θα έχουν την ευκαιρία:

Να παρουσιάσουν – επικοινωνήσουν στο κοινό τη φιλοσοφία και ταυτότητα της  ομάδας, την ιστορία και δραστηριότητά τους

Να απασχολήσουν παιδιά ηλικίας της επιλογής τους με θεατρικό παιχνίδι, ενταγμένοι μέσα στο πρόγραμμα του τριημέρου και σε σχέση με το κεντρικό θέμα του Φεστιβάλ.

 

Δραστηριότητες για ενήλικες:

Στο Φεστιβάλ θα διοργανωθούν από το Θέατρο Ημέρας δραστηριότητες για ενήλικες, σχετικές με την παιδαγωγική θεάτρου και το θεατρικό παιχνίδι, ως εξής:

 

-        Βιωματικό Σεμινάριο για το Θεατρικό παιχνίδι

«Το θεατρικό παιχνίδι, η μέθοδος, οι διαστάσεις του»

από τον Λάκη Κουρετζή και τους καθηγητές της Σχολής της Αθήνας.

 

-        Στρογγυλό τραπέζι με θέμα

«Η παιδαγωγική θεάτρου στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή»

με τη συμμετοχή λειτουργών της παιδαγωγικής θεάτρου, του θεατρικού και παιδαγωγικού χώρου, πανεπιστημιακών. Ανταλλαγή απόψεων και ιδεών πάνω στο θέμα με 10/λεπτες εισηγήσεις και συζήτηση με το κοινό.

 

Προσκεκλημένοι φορείς, ιδρύματα, δομές με προσφορά στο παιδί από την Αττική, που θα φέρουν την ομάδα παιδιών που φροντίζουν για να τους προσφέρουμε μερικές αξέχαστες στιγμές δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης.


Η Επιστημονική επιτροπή αποτελείται από τη βασική διδακτική ομάδα της Σχολής της Αθήνας, ως εξής:

Λάκης Κουρετζής (Δημιουργός της μεθόδου του Θ.Π. – Επίτιμος Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών – Παιδαγωγός – Σκηνοθέτης – Συγγραφέας)

Ανδρομάχη Μοντζολή (Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών – Σκηνοθέτης – Θεατρολόγος – Παιδαγωγός Θεάτρου – Σκηνογράφος),

Αφροδίτη Παρζακώνη (Παιδαγωγός Θεάτρου – Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού – Νηπιαγωγός – Σκηνοθέτης)

Ηλίας Πίτσικας (Παιδαγωγός – Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού),

Παναής Κασσιανός (Εκπαιδευτικός – Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού)

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής των φορέων

Οι φορείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ θα πρέπει:

Να ασχολούνται συστηματικά με τη μέθοδο του Θ.Π.

Να καταθέσουν ηλεκτρονικά φάκελο συμμετοχής – σχέδιο δράσης για το  Φεστιβάλ

Να σημειώσουν αν επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:

 

-        Να παρουσιάσουν – επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό την ταυτότητα, ιστορία και δραστηριότητά τους ( έντυπο υλικό, κ.α.) σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο-γωνιά

-        Να απασχολήσουν παιδιά ηλικίας της επιλογής τους με θεατρικό παιχνίδι, ενταγμένοι μέσα στο πρόγραμμα του τριημέρου και σε σχέση  με το κεντρικό θέμα του Φεστιβάλ.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του θεάτρου για περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες στα τηλέφωνo του Θεάτρου Ημέρας:     2106929090  και στο e-mail: info@theatro-imeras.gr

 

Ενδεικτικό πρόγραμμα τριημέρου:

(το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί όταν γνωρίζουμε τη συμμετοχή φορέων και παιδιών)

 

Παρασκευή 17:00 – 20:30

17:00 – 19:00  Έναρξη λειτουργίας περιπτέρων συμμετεχόντων φορέων. Υποδοχή παιδιών, εγγραφή, διανομή διακριτικών στοιχείων.

Οι επισκέπτες μικροί μεγάλοι περιηγούνται το χώρο, ενημερώνονται για τους συμμετέχοντες φορείς στα περίπτερά τους, συμμετέχουν σε μικρά απρόοπτα συμβάντα (happenings) και εκπλήξεις.

 

18:30 – 19:30  Οι ομάδες Θεατρικού παιχνιδιού του θεάτρου της Ημέρας παρουσιάζουν δουλειά τους με τα παιδιά  στην Μπλε Σκηνή του Θεάτρου.

 

20:00 – 20:30 Η ομάδα των Εφήβων παρουσιάζει δουλειά της στην Κόκκινη Σκηνή του Θεάτρου

 

Σάββατο 09:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00

Θεατρικό παιχνίδι σε 2 χώρους παράλληλα από τους συμμετέχοντες φορείς  και για διάφορες ηλικιακές ομάδες.

 

Κυριακή 09:30 – 16:00

09:30 – 12:30

Βιωματικό Σεμινάριο για «Το Θεατρικό παιχνίδι, την μέθοδο και τις διαστάσεις του». από τον Λάκη Κουρετζή και τους βασικούς καθηγητές της Σχολής.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

 

Διάλειμμα

 

13:00 – 15:00 Στρογγυλό τραπέζι με θέμα

«Η παιδαγωγική θεάτρου στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή»

με την συμμετοχή λειτουργών της παιδαγωγικής θεάτρου, του θεατρικού και παιδαγωγικού χώρου, πανεπιστημιακών.  Ανταλλαγή απόψεων και ιδεών πάνω στο θέμα με 10/λεπτες εισηγήσεις και συζήτηση με το κοινό.

 

15:00 – 16:00 Λήξη του Φεστιβάλ με ένα ποτήρι κρασί

 

Και κάτι ακόμα….

 

Τι είναι και σε τι αποσκοπεί το Θεατρικό παιχνίδι

 

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ αποτελεί πρωτότυπη εκπαιδευτική και επιστημονική μέθοδο, δημιουργία και καρπό πολύχρονων μελετών και πρακτικών εφαρμογών του Λάκη Κουρετζή. Συνιστά τον κύριο άξονα της παιδαγωγικής θεατρικής έκφρασης. Μαζί με τη Μουσική και Εικαστική Αγωγή συγκροτούν το περιεχόμενο του προγράμματος Αισθητικής Αγωγής όπως καθορίζεται από το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας (Π. Δ 132/1990) αλλά και από τη σύγχρονη ψυχοπαιδαγωγική επιστήμη που επιδιώκει την δια μέσου των τεχνών σύνδεση του πολιτισμού με την εκπαίδευση.

 

Το Θ.Π. κατέχει σημαντική θέση μεταξύ των καινοτόμων δημιουργικών δράσεων, πολιτισμικής και πολιτιστικής έκφρασης με στόχο την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των παιδιών και των εφήβων στο περιεχόμενο – περιβάλλον της τέχνης και του πολιτισμού.

 

Με το θεατρικό παιχνίδι το παιδί προβαίνει σε μια ελεύθερη έκφραση, ΘΕΑΣΗ και ΔΡΑΣΗ, που συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς του, της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής του οντότητας. Επικοινωνεί μέσα από συναισθήματα βελτιώνοντας τις ανθρώπινες σχέσεις και τα προβλήματά τους, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς.

 

Το Φεστιβάλ θεατρικού παιχνιδιού επιδιώκει:

 

α) για τα παιδιά & τους εφήβους

 

Την επαφή και εξοικείωσή τους με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και την πολιτισμική ποικιλομορφία στην τέχνη, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, οικογενειακής κατάστασης, θρησκεύματος.

 

Την καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων, την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής μέσω της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

 

Την ενδυνάμωση της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους, με τη συμμετοχή τους στις δράσεις μέσω του θεατρικού παιχνιδιού

 

β) για τους ενήλικες και τους συμμετέχοντες φορείς

 

Την ενθάρρυνση φορέων – ομάδων που ασχολούνται συστηματικά με παραγωγή πολιτιστικών – καλλιτεχνικών δράσεων που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους και ειδικότερα με την μέθοδο του Θ.Π.

 

Οι συμμετέχοντες φορείς θα έρθουν και από την ελληνική περιφέρεια. Επιστρέφοντας στις πόλεις τους θα λειτουργήσουν σαν πολλαπλασιαστές των δράσεων και εκδηλώσεων μέσα από τη «συνάντηση», γνωριμία και «αλληλεπίδραση» με τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

 

Το Φεστιβάλ, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες φορείς ως προς τη στήριξη ολοκληρωμένων δράσεων κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που στοχεύουν στη διεύρυνση και ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών και των εφήβων.

 

 

  

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα