ΦΑΥΣΤΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 30 & 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στο ΠΛΥΦΑ

 


Φαύστα, Τραγούδια  για την Οικογένεια

 

Μια παράσταση σε μουσική του Henri Kergomard,

βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Μποστ,

σε σκηνοθεσία Βασίλη Καλφάκη

30 & 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στο ΠΛΥΦΑ

Το Ριτσάκι, ένα τετραετές κορίτσι,  χάνεται από προσώπου γης μέρα-μεσημέρι ενώ έχει ξεκινήσει το ψάρεμα με τον πατέρα της. Κάπου εδώ ξεκινάει και το έργο. Ή και όχι. Μέσα στο σαλόνι μιας αστικής οικογένειας του 19ου αιώνα, ο Μπόστ προσκαλεί τον θεατή να δει τις επιπτώσεις του «πολιτισμού» στον βίο και τα έργα του ανθρώπου.

«Κορίτσια βρίσκεις άφθονα. Η κόρη μεν γεννάται

 Αλλά χωρίς τον σύζυγον δυσκόλως αποκτάται.»

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να βρουν το κοριτσάκι τους ο Γιάννης και η Φαύστα, οι γονείς του, επιστρέφουν σπίτι. Στέκουν ένας σύζυγος-πατέρας, φύλακας των αξιών και τροφοδότης του σπιτιού και μια σύζυγος-μητέρα, συμπαραστάτης και πάντα σε ετοιμότητα προς αναπαραγωγή. Άνθρωποι που επιστρέφουν πάντα στο νοικοκυριό τους. Αυτό το νοικοκυριό θα ταράξει και ο συγγραφέας συθέμελα προσγειώνοντας μέσα του ένα τεράστιο ψάρι. Μέσα από αυτό θα ξεπηδήσει και η απολεσθείς κόρη. Η φύση εισβάλει μέσα στον πολιτισμό. Εισβάλει άγρια και μαζί της φέρει τα θηρία της. Επιστρέφοντας στους ζωικούς νόμους, γάτες πεινασμένες θα κατασπαράξουν το νέο-αφιχθέν μέλος της οικογένειας, που μυρίζει ψαρίλα και ωκεανό. Η οικογένεια θα βυθιστεί εκ νέου σε πένθος. Φτιάχνοντας ένα πλεκτό φωνών πάνω στους ομοιοκατάληκτους στίχους της «Φαύστας» σας προσκαλούμε σε ένα μουσικό αφιέρωμα για την «Οικογένεια» αλλά και σε ένα θέαμα μιας «τραγωδίας τρομεράς», γεμάτο δάκρυα και γέλια.

 

Διασκευή-σκηνοθεσία: Βασίλης Καλφάκης

Κινησιολογία: Σάντρα Λειβαδάρα

Σκηνικά-κοστούμια: Ερμίνα Αποστολάκη

Φωτογραφίες-trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας

Παίζουν – τραγουδούν (αλφαβητικά): Αντώνης Αντωνιάδης, Πέλια Γιαννουλάτου, Ελένη Ζουρελίδου, Πάολα Καλλιγά, Χρυσιάννα Καραμέρη, Σάντρα Λειβαδάρα, Γιώργος Σύρμας, Ιωάννα Τρικενέ.

Ημερομηνίες: 30 και 31 Οκτωβρίου 2021, ώρα έναρξης 20.00

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6944616293, joannatrik@gmail.com

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Χωρητικότητα: 60 θέσεις 

Χώρος διεξαγωγής:  Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών (ΠΛΥΦΑ), Κορυτσάς 39, Κεραμεικός , Αθήνα

Ο χώρος θα λειτουργήσει ως covid free  και θα δέχεται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης

 


Η παράσταση ΦΑΥΣΤΑ,-ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ   πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Under the auspices and with the financial support of the Ministry of Culture and Sports.

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: "Το βιβλίο της ανησυχίας-Ημερολόγιο αποχαιρετισμού" στο Θέατρο Αργώ

Κάτια Ποθητού: "Είναι φανερό πως το στοιχείο της μνήμης επηρεάζεται από φόβους, επιθυμίες και τραυματικές εμπειρίες".

Είδαμε και προτείνουμε: «Σονάτα του Κρόιτζερ» του Λέοντος Τολστόι, στο χώρο τέχνης Ηχόδραση

Είδαμε και προτείνουμε: «Σλάντεκ» – Μια Ανατριχιαστική Κάθοδος στην Άβυσσο του Ολοκληρωτισμού στο ΠΛΥΦΑ

Ρένα Πέτρου: "Το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος καταγράφει όλη την ιστορία της ζωής του, έχει από μόνο του μεγάλη αξία".

Είδαμε και προτείνουμε: Αγία Ιωάννα (Ζαν Ντ' Αρκ) στο Θέατρο της Ημέρας