Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ - THE NEW INFINITY ATHENS

 

THE NEW
INFINITY ATHENS

Πέμπτη 04 – Σάββατο 06-11.2021 | 17:30 – 22:30
Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου


Αστρική σκόνη στη νέα Αθήνα. Tο Onassis Culture φέρνει για πρώτη φορά στην πόλη από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου το φεστιβάλ The New Infinity Athens 2021, σε συνεργασία με την Μπιενάλε της Αθήνας, το Berliner Festpiele και το Ίδρυμα Ευγενίδου. To Τhe New Infinity Athens είναι ένα τριήμερο φεστιβάλ που διερευνά τις άπειρες δυνατότητες του τεχνο-οπτικού πολιτισμού μέσα από μια σειρά εμβληματικών έργων που παρουσιάζονται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Κινηματογραφιστές, σχεδιαστές παιχνιδιών, εικαστικοί, μουσικοί εμπνέονται από το χθες, το σήμερα και το αύριο και μας προσκαλούν σε τρεις μέρες γεμάτες αστρική σκόνη. Το Big Bang, τα αστρονομικά φαινόμενα, η πανδημία, γαλαξιακά γλυπτά, post-industrial μουσικές συμφωνίες, τα πάντα χωρούν σε αυτές τις ταινίες πλήρους θόλου (fulldome).

Στο φεστιβάλ, εκτός από ταινίες 360°, παρουσιάζονται και συνθέσεις καλλιτεχνών της ψηφιακής εποχής. Η εξέλιξη της ζωής από την εποχή του Big Bang έως σήμερα (David OReilly, “Eye of the Dream“), ιστορίες ανθρώπων από όλο τον κόσμο μετά την πανδημία με χορογραφημένους καταιγισμούς διαστημικής σκόνης (David OReilly, “The End of Stories“), μια υπνωτιστικά μαγευτική πνευματιστική συνεδρία που αναβιώνει την κατεστραμμένη βιόσφαιρα της Γης με τον πλέον ποιητικό τρόπο (Agnieszka Polska, “The Happiest Thought“), οι ιδιότητες επιστημονικής φαντασίας που έχουν τα γήινα αντικείμενα (Fatima Al Qadiri & Transforma, “Extraordinary Alien“), φανταστικά αντικείμενα και νέοι ηχητικοί χώροι (Robert Lippok & Lucas Gutierrez, “Non-Face” & “SPIN“), ψυχεδελικές εμπειρίες υπό την επήρεια του αγιαχουάσκα (Jan Kounen, “Ayahuasca – A Kosmik Journey“), πλανητοειδή και γαλαξιακά γλυπτά, αστρονομικά φαινόμενα και εξωγήινα οικοσυστήματα (Theo Triantafyllidis & Sun Araw, “VHW7”), μια post-industrial συμφωνία που παρουσιάζει τον γήινο πολιτισμό μετά από μια καταστροφική έκρηξη (Actress & Actual Objects, “Grey Interiors“). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιάμεσες ηχητικές περφόρμανς από τον Πάνο Αλεξιάδη, τον ILIOS και την Devika.

David OReilly, Eye οf The Dream

Από το 2017, το The New Infinity του Berliner Festspiele προσκαλεί στον αντισυμβατικό αρχιτεκτονικό χώρο ενός πλανητάριου εικαστικούς καλλιτέχνες, καλλιτέχνες του ήχου, κινηματογραφιστές και δημιουργούς βιντεοπαιχνιδιών για τη δημιουργία έργων, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε πλανητάρια και φεστιβάλ πλήρους θόλου σε όλο τον κόσμο.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα πλανητάρια στον κόσμο. Ένας χώρος υψηλής τεχνολογίας και, ταυτόχρονα, μια προσομοίωση τεχνητών κόσμων, ο ιδανικός χώρος να παρουσιαστούν οι επιβλητικές εικόνες της εποχής μας. Θεμελιώθηκε πριν από εξήντα χρόνια με σκοπό ο θόλος του να μεταφέρει το αστρικό σύστημα με τον πιο ρεαλιστικό δυνατό τρόπο.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 7ης Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE. Το Onassis Culture υποστηρίζει συστηματικά την Μπιενάλε της Αθήνας, από την αρχή της λειτουργίας της, έχοντας παρακολουθήσει την αθηναϊκή σκηνή της σύγχρονης τέχνης και του πολιτισμού να αλλάζει και να αναδύεται σε μια από τις πιο συναρπαστικές και αναπτυσσόμενες διεθνώς. Γι' αυτό και στα σχέδια του Ιδρύματος είναι να δημιουργήσει μαζί με την Μπιενάλε της Αθήνας μια στρατηγική που θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού, τη διεθνή παρουσία του στον χώρο, τη σύνδεση παραστατικών και εικαστικών τεχνών και την προβολή του έργου των Ελλήνων δημιουργών σε όλο τον κόσμο.

Η Αθήνα, μια πόλη σε μετάβαση που είναι εστιασμένη στο παρελθόν, αναζητά το δικό της μέλλον. Η μεταμόρφωσή της είναι τόσο ταχεία που δεν γίνεται αντιληπτή από τον νου και τις αισθήσεις μας. Το Onassis Culture συμβάλλει στη μεταμόρφωση της πόλης μέσα από δράσεις και έργα που αναδεικνύουν τον σύγχρονο πολιτισμό στο παρόν της Αθήνας.

David OReilly, The End of Stories

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ | THE NEW INFINITY
Σύλληψη: Thomas Oberender
Διεύθυνση Προγράμματος: Sebastian Häger
Διεύθυνση Πρότζεκτ: Kathrin Müller
Βοηθός Πρότζεκτ: Sara Smet
Επίβλεψη Παραγωγής: Γεώργιος Μαυρίκος
Press: Bureau N
Μια συμπαραγωγή του Berliner Festspiele / The New Infinity & Stiftung Planetarium Berlin
Berliner Festspiele
Ένα τμήμα του Kulturveranstaltungen des Bundes in Berlin GmbH
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Thomas Oberender
Διοικητική Διευθύντρια: Charlotte Sieben

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ | ONASSIS CULTURE
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του The New Infinity Athens: Poka-Yio
Συντονίστρια Προγράμματος & Διεύθυνση Πρότζεκτ: Μαρίνα Τρουπή
Επίβλεψη Πρότζεκτ & Παραγωγής: Δήμητρα Μπουζάνη
Εκτέλεση Παραγωγής: Μαριανότα Γιαννάκη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ | 7Η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ECLIPSE
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Poka-Yio
Επιμελητές: Omsk Social Club & Larry Ossei-Mensah
Γενική Συντονίστρια & Υπεύθυνη Παραγωγής: Μαριλένα Μπατάλη
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Πακτιτή

ΤΟ THE NEW INFINITY ATHENS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 7ΗΣ ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ECLIPSE ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ONASSIS CULTURE ΣΤΟ ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
 

Theo Triantafyllidis & Sun Araw, “VHW7”

THE NEW INFINITY ATHENS 2021: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΗΜΕΡΑ 1
ΠΕΜΠΤΗ, 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

17:30 – 18:30
Robert Lippok & Lucas Gutierrez: Non-Face (15΄)
Agnieszka Polska: The Happiest Thought (21΄)
Τεό Τριανταφυλλίδης & Sun Araw: VHW7 (18΄)
Διάλειμμα

19:00 – 19:45
Jan Kounen: Ayahuasca (13΄)
Fatima Al Qadiri & Transforma: Extraordinary Alien (16΄)
David OReilly: The End of Stories (15΄)
Διάλειμμα

20:30 – 21:10
Ζωντανή μουσική παράσταση σε επιμέλεια της Στέγης: Devika
Διάλειμμα

21:30 – 22:30
Lucas Gutierrez & Robert Lippok: SPIN (13΄)
David OReilly: Eye of the Dream (30΄)
Actress & Actual Objects: Grey Interiors (20΄)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΗΜΕΡΑ 2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

17:30 – 18:15
David OReilly: Eye of the Dream (30΄)
Fatima Al Qadiri & Transforma: Extraordinary Alien (16΄)
Διάλειμμα

18:45 – 19:45
Agnieszka Polska: The Happiest Thought (21΄)
Actress & Actual Objects: Grey Interiors (20΄)
David OReilly: The End of Stories (15΄)
Διάλειμμα

20:30 – 21:10
Ζωντανή μουσική παράσταση σε επιμέλεια της Στέγης: Πάνος Αλεξιάδης
Διάλειμμα

21:30 – 22:15
Robert Lippok & Lucas Gutierrez: Non-Face (15΄)
Jan Kounen: Ayahuasca (13΄)
Τεό Τριανταφυλλίδης & Sun Araw: VHW7 (18΄)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΗΜΕΡΑ 3
ΣΑΒΒΑΤΟ, 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

17:30 – 18:20
Lucas Gutierrez & Robert Lippok: SPIN (13΄)
Agnieszka Polska: The Happiest Thought (21΄)
Fatima Al Qadiri & Transforma: Extraordinary Alien (16΄)
Διάλειμμα

18:50 – 19:40
David OReilly: Eye of the Dream (30΄)
Τεό Τριανταφυλλίδης & Sun Araw: VHW7 (18΄)
Διάλειμμα

20:30 – 21:00
Ζωντανή μουσική παράσταση σε επιμέλεια της Στέγης: ILIOS
Visuals: Sara D'Uva

Διάλειμμα
21:30 – 22:15
Jan Kounen: Ayahuasca (13΄)
Robert Lippok & Lucas Gutierrez: Non-Face (15΄)
David OReilly: The End of Stories (15΄)
 

Jan Kounen:  Ayahuasca - A Kosmik Journey

Πληροφορίες
Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Λεωφ. Συγγρού 387
Είσοδος δωρεάν με ηλεκτρονική προκράτηση 
εδώ

 

Οδηγίες προσέλευσης κοινού στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Το Ίδρυμα Ευγενίδου, είναι COVID FREE λαμβάνει δε και τηρεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υγειονομικές αρχές την τρέχουσα περίοδο, κατά της διασποράς του COVID-19. Διαβάστε εδώ τα ισχύοντα μέτρα.
Υπηρεσίες προς ΑμεΑ
Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, αισθητηριακές βλάβες και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11) (αλυσίδα προσβασιμότητας). Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έχουν προβλεφθεί θέσεις για χρήστες/χρήστριες αναπηρικού αμαξιδίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες και προκράτηση θέσεων
https://www.onassis.org/whats-on/7th-athens-biennale-eclipse/the-new-infinity-athens

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα