Όλγα Πρωτονοταρίου: ‘Ο Γιώργος Λιβανός μαζί με τον Γιάννη Σολδάτο δημιουργούν μια επική παράσταση’

 



 

Η ηθοποιός Όλγα Πρωτονοταρίου, με αφορμή τη συμμετοχή της στο έργο του Γιάννη Σολδάτου ‘Όταν ο Ρήγας συνάντησε τον Μότσαρτ’ σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού από τους Θεατρίνων Θεατές, μιλά στο Open Mind.

 

 

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στην παράσταση « Όταν ο Ρήγας συνάντησε τον Μότσαρτ»;

 

Από μικρό παιδί πάντοτε με εντυπωσίαζαν και αγαπούσα τις ιστορικές στιγμές, όταν τις διάβαζα και τις μάθαινα στο σχολείο. Ειδικά με το 1821 είχα μία μεγάλη σύνδεση: οι ήρωες και ηρωίδες του 1821 ήταν μία Ελλάδα πάντα μέσα μου. Όταν λοιπόν οι Θεατρίνων Θεατές, δηλαδή η θεατρική ομάδα στην οποία συμμετέχω εδώ και πέντε χρόνια, αποφάσισε να παρουσιάσει ένα ιστορικό έργο, χάρηκα ιδιαίτερα. Θα πραγματοποιούσα αυτό που πάντα ήθελα:  να βρεθώ με τους ήρωες του 1821, να γίνω και εγώ ένα κομμάτι τους. Ο Γιώργος Λιβανός, ο εξαίρετος σκηνοθέτης μας, δημιουργεί μια επική παράσταση μαζί με τον Γιάννη Σολδάτο, τον υπέροχο Έλληνα συγγραφέα που, με το έργο αυτό,  για άλλη μια φορά, μας χαρίζει προβληματισμό, σκέψη, σοφία, φως…

 

 

Περιγράψτε μας τον ρόλο σας.

 

Υποδύομαι ένα ιστορικό πρόσωπο, την Αγγελίνα, τη γυναίκα του Νικηταρά. Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για μένα γιατί, μέσα από το έργο του Γιάννη Σολδάτου, μαθαίνει κανείς για μία άγνωστη ηρωίδα, εν έτη 2021, για την προσφορά της στην Επανάσταση του 1821 και για τη συμβολή της στην Ιστορία της Ελλάδος.

 

Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με τον υπόλοιπο θίασο.

 

Είμαστε μία ομάδα αγαπημένη με έναν κοινό σκοπό: την αγάπη μας για το θέατρο. Περνάμε πολύ ωραία στις πρόβες και αυτό βγαίνει και στην παράσταση. Οι συνάδελφοι είναι ξεχωριστοί. Έχω τη χαρά να συνεργάζομαι με την λατρεμένη Καίτη Ιμπροχώρη, την μοναδική Πέπη Οικονομοπούλου, τον υπέροχο τραγουδιστή Νίκο Αβαγιανό, τον εξαιρετικό Νίκο Καραγιώργη, τον ταλαντούχο νέο ηθοποιό Ανδρέα Ζαχαριάδη, την αισθαντική και όμορφη ερμηνευτικά Έφη Βενιανάκη, τη συγκλονιστική ενζενί Ιουλία Φάλια, τον υπέροχο Μάνο Χατζηγεωργίου που αποτελεί μεγάλη δύναμη στη σκηνή και φυσικά τον αγαπημένο μου Γιώργο Λιβανό που αποτελεί ερμηνευτική έκπληξη φέτος. Η συνεργασία μου με τον Γιώργο κρατά αρκετά χρόνια και βασίζεται στην αγάπη και τον σεβασμό.

 

 

Καλλιτεχνικά σχέδια για το μέλλον; 

 

Σύντομα θα παρουσιάσουμε το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ ‘Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ’ από τους Θεατρίνων θεατές σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού στο Studio Κυψέλης. Επίσης, έχω τη χαρά να ερμηνεύσω την ‘Ξανθίππη’, ένα σπουδαίο έργο του Γιώργου Α Χριστοδούλου. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να συνεχίσουμε τα θετικά μας ταξίδια στη ζωή και στον πολιτισμό!

 

Η παράσταση πραγματοποιείται με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του ΟΠΑΝΔΑ.

 



Η ταυτότητα της παράστασης

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο σκηνοθέτης - ηθοποιός Γιώργος Λιβανός.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Λιβανός, Πέπη Οικονομοπούλου, Έφη Βενιανάκη, Μάνος Χατζηγεωργίου, Ανδρέας Ζαχαριάδης, Όλγα Πρωτονοταρίου, Ιουλία Φάλια.

Στον ρόλο του Ρήγα Φεραίου ο Νίκος Καραγιώργης.

Την παράσταση συνοδεύει στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη και τραγουδά ο Νίκος Αβαγιανός.

Σκηνικό - κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Φωτισμοί:
Luigello
Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Τριανταφυλλίδη
Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου - Σφακιανάκης& Κώστας Βολιώτης
Εκτέλεση κοστουμιών:
Vania Alexandrovna

Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Επόμενες παραστάσεις

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 20.30 | Φεστιβάλ Δήμου Περάματος
(Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Περάματος «Μίκης Θεοδωράκης», Καρνέζη 1, Πέραμα)
Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 20.30 | Φεστιβάλ ΡεματιάςΔήμου Χαλανδρίου
(Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία)
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
  | Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".