Οι Dilemma μιλούν στο Open Mind Οι Dilemma μιλούν στο Open Mind για την μεγάλη μουσική βραδιά που ετοιμάζουν, την συνεργασία τους με την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ και διάφορα ακόμη...


«H τέλεια εξαφάνιση» Dilemma live σε ποίηση Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ. Tι πρόκειται να δούμε;

Θα παίξουμε ζωντανά ένα μέρος από το ήδη ηχογραφημένο υλικό με το γενικό τίτλο ¨Η Τέλεια Εξαφάνιση¨. Ένα άλμπουμ που αποτελείται από 12 τραγούδια σε ποίηση Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ. Η παρουσίαση θα πλαισιώνεται και από δικά μας ορχηστρικά κομμάτια από τη δισκογραφία μας και κάποια αγαπημένα μουσικά θέματα.  Επίσης, η ίδια η ποιήτρια η οποία θα είναι παρούσα στην εκδήλωση θα διαβάσει αποσπάσματα από το έργο της.

Πώς νιώθετε για αυτήν την συνεργασία;

Νιώθουμε μεγάλη τιμή να συνεργαζόμαστε με μια ποιήτρια τέτοιου μεγέθους και μάλιστα σε διάφορα στάδια προετοιμασίας του έργου είχαμε την τύχη να της παρουσιάζουμε τον τρόπο που προσεγγίζαμε τον ποιητικό της λόγο και να ακούμε από κοινού τα ποιήματα που έγιναν τραγούδια.

Πώς προέκυψε η συνεργασία;

Η συνεργασία αυτή προέκυψε από μια σειρά βραδιών αφιερωμένων στη μουσική και τη λογοτεχνία, σε μια από τις οποίες ήταν καλεσμένη η Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ.  Σταδιακά προέκυψε μια πιο στενή και ουσιαστική  σχέση με την ποιήτρια και όλα ήρθαν φυσικά.

Γιατί στην Αίγινα;

Η επιλογή της Αίγινας είναι καθαρά συμβολικός γιατί κατά  την Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ είναι ο ¨επίγειος Παράδεισός¨ της και πολλά ποιήματά της γεννήθηκαν εκεί.


Θα κάνετε κάτι αντίστοιχο και σε άλλες περιοχές;

Κανονίζονται παρουσιάσεις σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα, οι οποίες και θα ανακοινωθούν. Στην Αθήνα πρώτος σταθμός θα είναι το φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο την 1η Σεπτεμβρίου.

Γιατί επιλέξατε το Λαογραφικό μουσείο της Αίγινας;

Γιατί είναι ένας πολύ όμορφος χώρος και πιστεύουμε ότι ταιριάζει απόλυτα στο ύφος της όλης βραδιάς.

Μελλοντικά σχέδια;

Τα μελλοντικά σχέδια μας είναι οι παρουσιάσεις του νέου μας έργου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κάποιες συνεργασίες που συζητάμε αυτή την περίοδο.

Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Η ποίηση είναι η λογοδοσία της ψυχής και η μουσική είναι η γλώσσα της.

Tης Αλεξίας Βλάρα, 8/8/2018

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης μέσω διαδικτύου και με φυσική παρουσία στην Αθήνα

Κραουνάκης+Σπείρα στο θερινό σινεμά "Αττικόν" στο Γαλάτσι- 5/8/20

LED ZEPPELIN SYMPHONIC

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind