Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Dilemma μιλούν στο Open Mind Οι Dilemma μιλούν στο Open Mind για την μεγάλη μουσική βραδιά που ετοιμάζουν, την συνεργασία τους με την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ και διάφορα ακόμη...


«H τέλεια εξαφάνιση» Dilemma live σε ποίηση Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ. Tι πρόκειται να δούμε;

Θα παίξουμε ζωντανά ένα μέρος από το ήδη ηχογραφημένο υλικό με το γενικό τίτλο ¨Η Τέλεια Εξαφάνιση¨. Ένα άλμπουμ που αποτελείται από 12 τραγούδια σε ποίηση Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ. Η παρουσίαση θα πλαισιώνεται και από δικά μας ορχηστρικά κομμάτια από τη δισκογραφία μας και κάποια αγαπημένα μουσικά θέματα.  Επίσης, η ίδια η ποιήτρια η οποία θα είναι παρούσα στην εκδήλωση θα διαβάσει αποσπάσματα από το έργο της.

Πώς νιώθετε για αυτήν την συνεργασία;

Νιώθουμε μεγάλη τιμή να συνεργαζόμαστε με μια ποιήτρια τέτοιου μεγέθους και μάλιστα σε διάφορα στάδια προετοιμασίας του έργου είχαμε την τύχη να της παρουσιάζουμε τον τρόπο που προσεγγίζαμε τον ποιητικό της λόγο και να ακούμε από κοινού τα ποιήματα που έγιναν τραγούδια.

Πώς προέκυψε η συνεργασία;

Η συνεργασία αυτή προέκυψε από μια σειρά βραδιών αφιερωμένων στη μουσική και τη λογοτεχνία, σε μια από τις οποίες ήταν καλεσμένη η Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ.  Σταδιακά προέκυψε μια πιο στενή και ουσιαστική  σχέση με την ποιήτρια και όλα ήρθαν φυσικά.

Γιατί στην Αίγινα;

Η επιλογή της Αίγινας είναι καθαρά συμβολικός γιατί κατά  την Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ είναι ο ¨επίγειος Παράδεισός¨ της και πολλά ποιήματά της γεννήθηκαν εκεί.


Θα κάνετε κάτι αντίστοιχο και σε άλλες περιοχές;

Κανονίζονται παρουσιάσεις σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα, οι οποίες και θα ανακοινωθούν. Στην Αθήνα πρώτος σταθμός θα είναι το φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο την 1η Σεπτεμβρίου.

Γιατί επιλέξατε το Λαογραφικό μουσείο της Αίγινας;

Γιατί είναι ένας πολύ όμορφος χώρος και πιστεύουμε ότι ταιριάζει απόλυτα στο ύφος της όλης βραδιάς.

Μελλοντικά σχέδια;

Τα μελλοντικά σχέδια μας είναι οι παρουσιάσεις του νέου μας έργου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κάποιες συνεργασίες που συζητάμε αυτή την περίοδο.

Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Η ποίηση είναι η λογοδοσία της ψυχής και η μουσική είναι η γλώσσα της.

Tης Αλεξίας Βλάρα, 8/8/2018

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το πιο εκρηκτικό σχήμα του χειμώνα Μάκης Δημάκης, Αντύπας, Βασίλης Δήμας, Ραλλία Χρηστίδου

Ο Βοτανικός και ο Μάκης Δημάκης υποδέχονται στο πιο ανεβαστικό σχήμα του φετινού χειμώνα τον Αντύπα, τον Βασίλη Δήμα και την Ραλλία Χρηστίδου. Ο Μάκης Δημάκης έχοντας βάλει την σφραγίδα του στη νυχτερινή Αθήνα με τρόπο μοναδικό, μας υποδέχεται στο αγαπημένο χώρο της Ιεράς Οδού για 3η συνεχόμενη χρονιά. Οι επιτυχίες του αλλά και η αύρα του επί σκηνής υπογράφουν τον όρο διασκέδαση για μία ακόμησεζόν Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Αντύπα στον Βοτανικό είναι το μεγάλο γεγονός της νυχτερινής Αθήνας. Ο αγαπημένος Αντύπας, έτσι όπως μόνο εκείνος ξέρει, με τις αμέτρητες διαχρονικές του επιτυχίες, θα αφήσει το δικό του στίγμα ξανά στον Βοτανικό.

ΔΗΠΕΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:Το Σπίτι της Μπερντάρντα Άλμπα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φ. Γκ. ΛόΡΚΑ ΤΡΙΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ώρα 20:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

«Εθνικός Ελληνορώσων»

Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει σε επανάληψη τη soldoutεπιτυχία «Εθνικός Ελληνορώσων» του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου
Από την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

Η ΑΠΕΙΛΗ της Άρτεμης Μουστακλίδου

Η ΑΠΕΙΛΗ
της Άρτεμης Μουστακλίδου Από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου Κάθε Δευτέρα και Τρίτη
ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ
Ή, όταν ο φασισμός κρύβεται σε ένα πακέτο γαριδάκια της Άρτεμης Μουστακλίδου
Α’ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού έργου για νέους συγγραφείς – ΥΠΠΟ 2013

Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης

Εκπαιδευτικά για ενήλικες

Ημερίδες- Σεμινάρια - θεατροπαιδαγωγικές σπουδές για ενήλικες από το Θέατρο της Ημέρας
Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, με 26 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα θεατρικά & παιδαγωγικά πράγματα, με την καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ανδρομάχης Μοντζολή,διδάκτορα Θεατρολογίας του Παν/μίου Αθηνών και την Διεύθυνση Σπουδών του Λάκη Κουρετζή επίτιμου διδάκτορα Παν/μίου Αθηνών,ξεκινά τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητεςμε ενδιαφέρουσες ημερίδες και Σεμινάρια, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές για την Σχολή Παιδαγωγικής Θεάτρου.