ένα μικρό βήμα 2018 | απολογισμός
Η 9η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «ένα μικρό βήμα» στην Κέρκυρα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου υπέροχοι καλλιτέχνες, των οποίων το πλούσιο βιογραφικό συμπεριλαμβάνει συνεργασίες με διάσημες ομάδες χορού, όπως οι Hofesh Shechter Company, Batsheva, Eastman (Sidi Larbi Cherkaoui), Ultima Vez, Johannes Wieland, γέμισαν το όμορφο νησί των Φαιάκων με χορό και έδωσαν στο Φεστιβάλ τη δική τους καλλιτεχνική νότα!  

Οι Ian Robinson, Rachael Osborne, Ευάγγελος Πουλίνας, Sita Ostheimer, Helder Seabra, Victoria P. Miranda, Χριστίνα Μερτζάνη, Lucio Baglivo, Anuska Alonso, Maximiliano Sanford, Tracy Wong και Mao Wei πλημμύρισαν με την κίνηση και τον ρυθμό τους, τους δρόμους, τα μουσεία, και τις πλατείες του νησιού σε τρεις μοναδικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο! Μαγευτικές στιγμές που θα συντροφεύουν για καιρό τους περισσότερους από 2000 θεατές που παρακολούθησαν τις παραστάσεις.
Εξαιρετικά δημοφιλή και περιζήτητα ήταν και τα σεμινάρια χορού που διοργανώνει το Φεστιβάλ με χορευτές που ήρθαν στην Κέρκυρα για να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να εμβαθύνουν στην τέχνη του σύγχρονου χορού και να ανταλλάξουν εμπειρίες και οράματα. Τα σεμινάρια της 9ης διοργάνωσης προσέλκυσαν συμμετέχοντες από 25 διαφορετικές χώρες! Χορευτές από την Αμερική, την Αυστραλία, την Ευρώπη και την Ασία έφτασαν στην Κέρκυρα και συμμετείχαν στα σεμινάρια του «ένα μικρό βήμα».
"Παρ’ ότι το φεστιβάλ ονομάζεται «ένα μικρό βήμα», με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε πως κάνει άλματα στο νησί της Κέρκυρας κάθε χρόνο φέρνοντας τον σύγχρονο χορό στο επίκεντρο" σημειώνουν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Φεστιβάλ Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελος Πουλίνας οι οποίοι ως χορευτές εν ενεργεία και γνωρίζοντας "εκ των έσω" τις ανάγκες της τέχνης αυτής, συνεργάστηκαν με πανεπιστήμια, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό, και φεστιβάλ όπως της Καλαμάτας δίνοντας δεκαοχτώ υποτροφίες σε χορευτές. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να στηρίξουν τους χορευτές ανά τον κόσμο και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του σύγχρονου χορού.

Ραντεβού το καλοκαίρι του 2019 με την 10η διοργάνωση του Φεστιβάλ που αναμένεται πιο δυνατή από ποτέ!
Ως τότε, ας έχουμε ένα δημιουργικό και καλλιτεχνικό έτος.
Ας γεμίσει ο κόσμος μας τέχνη, ας γεμίσει ο κόσμος μας χορό!
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind

Ανέστης Πλουμής «Το στοίχημα μιας ζωής»

O Άρης Γραικούσης μιλάει στο Οpen Mind

Δημιουργία της Λαϊκής Ορχήστρας Αντώνη Κατινάρη

«ΠΙΣΣΑ & ΠΟΥΠΟΥΛΑ» Ομαδική Εικαστική Έκθεση | Εγκαίνια: Δευτέρα, 29 Ιουνίου ώρα 12:00 – 21:00 στον ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Πλατεία Κολωνακίου 2 (4ος όροφος), Κολωνάκι | Η έκθεση διαρκεί από 29 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου