Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ένα μικρό βήμα 2018 | απολογισμός
Η 9η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «ένα μικρό βήμα» στην Κέρκυρα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου υπέροχοι καλλιτέχνες, των οποίων το πλούσιο βιογραφικό συμπεριλαμβάνει συνεργασίες με διάσημες ομάδες χορού, όπως οι Hofesh Shechter Company, Batsheva, Eastman (Sidi Larbi Cherkaoui), Ultima Vez, Johannes Wieland, γέμισαν το όμορφο νησί των Φαιάκων με χορό και έδωσαν στο Φεστιβάλ τη δική τους καλλιτεχνική νότα!  

Οι Ian Robinson, Rachael Osborne, Ευάγγελος Πουλίνας, Sita Ostheimer, Helder Seabra, Victoria P. Miranda, Χριστίνα Μερτζάνη, Lucio Baglivo, Anuska Alonso, Maximiliano Sanford, Tracy Wong και Mao Wei πλημμύρισαν με την κίνηση και τον ρυθμό τους, τους δρόμους, τα μουσεία, και τις πλατείες του νησιού σε τρεις μοναδικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο! Μαγευτικές στιγμές που θα συντροφεύουν για καιρό τους περισσότερους από 2000 θεατές που παρακολούθησαν τις παραστάσεις.
Εξαιρετικά δημοφιλή και περιζήτητα ήταν και τα σεμινάρια χορού που διοργανώνει το Φεστιβάλ με χορευτές που ήρθαν στην Κέρκυρα για να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να εμβαθύνουν στην τέχνη του σύγχρονου χορού και να ανταλλάξουν εμπειρίες και οράματα. Τα σεμινάρια της 9ης διοργάνωσης προσέλκυσαν συμμετέχοντες από 25 διαφορετικές χώρες! Χορευτές από την Αμερική, την Αυστραλία, την Ευρώπη και την Ασία έφτασαν στην Κέρκυρα και συμμετείχαν στα σεμινάρια του «ένα μικρό βήμα».
"Παρ’ ότι το φεστιβάλ ονομάζεται «ένα μικρό βήμα», με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε πως κάνει άλματα στο νησί της Κέρκυρας κάθε χρόνο φέρνοντας τον σύγχρονο χορό στο επίκεντρο" σημειώνουν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Φεστιβάλ Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελος Πουλίνας οι οποίοι ως χορευτές εν ενεργεία και γνωρίζοντας "εκ των έσω" τις ανάγκες της τέχνης αυτής, συνεργάστηκαν με πανεπιστήμια, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό, και φεστιβάλ όπως της Καλαμάτας δίνοντας δεκαοχτώ υποτροφίες σε χορευτές. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να στηρίξουν τους χορευτές ανά τον κόσμο και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του σύγχρονου χορού.

Ραντεβού το καλοκαίρι του 2019 με την 10η διοργάνωση του Φεστιβάλ που αναμένεται πιο δυνατή από ποτέ!
Ως τότε, ας έχουμε ένα δημιουργικό και καλλιτεχνικό έτος.
Ας γεμίσει ο κόσμος μας τέχνη, ας γεμίσει ο κόσμος μας χορό!
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Φαντασμαγορική γιορτή για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας ( Παρασκευή 23 Νοεμβρίου)

Με μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική εκδήλωση γιορτάζεται η λήξη του Έτους Τουρισμού, Ελλάδας-Ρωσίας, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Αλεξάντρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ελεύθερη είσοδο. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές, χορούς και τραγούδια της ιστορίας και της ψυχής των δύο λαών μέσα από την παράδοση των αιώνων. Μέσα από την τέχνη δημιουργείται μια πνευματική γέφυρα αλληλεγγύης και φιλίας των δύο λαών.Η καλλιτεχνική εκδήλωση φιλοδοξεί να προβάλλει και να απογειώσει την διαχρονική, πολιτισμική τους προσφορά. Χρήστος Νικολόπουλος

"Dr Jekyll & Mr Hyde" στην μικρή σκηνή του Θεάτρου ΑΡΓΩ

Dr. Jekyll& Mr. Hyde Από 24 Νοεμβρίου Σάββατο & Κυριακή στην μικρή σκηνή του Θεάτρου ΑΡΓΩ

Η Μυγδαλιά Ανδρέου μιλάει στο Open Mind

Η Μυγδαλιά Ανδρέου μιλάει στο Open Mind με αφορμή την παράσταση :'"Ένας ράφτης για τις κυρίες" που παιζόταν στο Εργοτάξιον Πολυχώρος.

Αυτή είναι η πρώτη σου επαγγελματική δουλειά; Πως είναι η εμπειρια; 

. Ναι είναι η πρώτη μου ολοκληρωμένη δουλειά. Είναι μια υπέροχη εμπειρία που ξεκινάει από την πρώτη απλή ανάγνωση, συνεχίζει με τις πρόβες, το στήσιμο και εκεί που πιστεύεις οτι ολοκληρώνεται με την παράσταση αντιλαμβάνεσαι οτι ο ήρωας σου εξακολουθεί να εξελίσσεται και αυτό είναι όλη η μαγεία του θεάτρου! Εύχομαι να συνεχίσω να έχω τον ίδιο ενθουσιασμό που έχω τώρα και να είμαι άξια να μπορω να κρατάω ζωντανή αυτήν την μαγεία και στις επόμενες παραστάσεις μου. 

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ | Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ του LeoTolstoy
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ Θέατρο Αλκμήνη Πρεμιέρα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Στην ΠΥΛΗ ΑΘΗΝΩΝ !!

Από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα απολαμβάνουμε τον Χρίστο Αντωνιάδη στην ΠύληΑθηνών στην Λεωφόρο Συγγρού παρέα μεένα εκλεκτό επιτελείο συνεργατών που εγγυάται την απόλυτη διακέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!!!! Θα ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά την νέα μεγάλη επιτυχία του Χρίστου