Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ένα μικρό βήμα 2018 | απολογισμός
Η 9η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «ένα μικρό βήμα» στην Κέρκυρα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου υπέροχοι καλλιτέχνες, των οποίων το πλούσιο βιογραφικό συμπεριλαμβάνει συνεργασίες με διάσημες ομάδες χορού, όπως οι Hofesh Shechter Company, Batsheva, Eastman (Sidi Larbi Cherkaoui), Ultima Vez, Johannes Wieland, γέμισαν το όμορφο νησί των Φαιάκων με χορό και έδωσαν στο Φεστιβάλ τη δική τους καλλιτεχνική νότα!  

Οι Ian Robinson, Rachael Osborne, Ευάγγελος Πουλίνας, Sita Ostheimer, Helder Seabra, Victoria P. Miranda, Χριστίνα Μερτζάνη, Lucio Baglivo, Anuska Alonso, Maximiliano Sanford, Tracy Wong και Mao Wei πλημμύρισαν με την κίνηση και τον ρυθμό τους, τους δρόμους, τα μουσεία, και τις πλατείες του νησιού σε τρεις μοναδικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο! Μαγευτικές στιγμές που θα συντροφεύουν για καιρό τους περισσότερους από 2000 θεατές που παρακολούθησαν τις παραστάσεις.
Εξαιρετικά δημοφιλή και περιζήτητα ήταν και τα σεμινάρια χορού που διοργανώνει το Φεστιβάλ με χορευτές που ήρθαν στην Κέρκυρα για να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να εμβαθύνουν στην τέχνη του σύγχρονου χορού και να ανταλλάξουν εμπειρίες και οράματα. Τα σεμινάρια της 9ης διοργάνωσης προσέλκυσαν συμμετέχοντες από 25 διαφορετικές χώρες! Χορευτές από την Αμερική, την Αυστραλία, την Ευρώπη και την Ασία έφτασαν στην Κέρκυρα και συμμετείχαν στα σεμινάρια του «ένα μικρό βήμα».
"Παρ’ ότι το φεστιβάλ ονομάζεται «ένα μικρό βήμα», με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε πως κάνει άλματα στο νησί της Κέρκυρας κάθε χρόνο φέρνοντας τον σύγχρονο χορό στο επίκεντρο" σημειώνουν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Φεστιβάλ Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελος Πουλίνας οι οποίοι ως χορευτές εν ενεργεία και γνωρίζοντας "εκ των έσω" τις ανάγκες της τέχνης αυτής, συνεργάστηκαν με πανεπιστήμια, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό, και φεστιβάλ όπως της Καλαμάτας δίνοντας δεκαοχτώ υποτροφίες σε χορευτές. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να στηρίξουν τους χορευτές ανά τον κόσμο και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του σύγχρονου χορού.

Ραντεβού το καλοκαίρι του 2019 με την 10η διοργάνωση του Φεστιβάλ που αναμένεται πιο δυνατή από ποτέ!
Ως τότε, ας έχουμε ένα δημιουργικό και καλλιτεχνικό έτος.
Ας γεμίσει ο κόσμος μας τέχνη, ας γεμίσει ο κόσμος μας χορό!
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΠΕΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:Το Σπίτι της Μπερντάρντα Άλμπα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φ. Γκ. ΛόΡΚΑ ΤΡΙΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ώρα 20:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

"Η κυρά της θάλασσας" στο θέατρο Εκάτη

ΘΕΑΤΡΟ ΕΚΑΤΗ "Η κυρά της θάλασσας" Πρεμιέρα 5 οκτωβρίου στο θέατρο Εκάτη Παραστάσεις :


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  9 (ΜΜ  ΣΑΒΒΑΤΟ 9μμ
ΚΥΡΙΑΚΗ  7μμ

Είδαμε την παράσταση:" Το αγόρι με τη βαλίτσα" στο Θέατρο Κάππα

Πόλεμος και μεταναστευση.Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα  βλέπουμε πρόσφυγες καθημερινά μπροστά μας προκαλώντας μας ποικίλα συναισθήματα. Άλλοι τους βλέπουν με συμπόνια επειδή μπορεί να βλέπουν στο πρόσωπο τους κάποιον δικό τους που έφυγε έξω για ένα καλύτερο μέλλον και άλλοι τους βλέπουν με μίσος ,ίσως για τους δικούς τους λόγους..
Αυτή η παράσταση όμως σε κάνει να δεις όλη αυτή την κατάσταση μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που το αναγκάζει ο πόλεμος να φύγει ξαφνικά από τον τόπο του για να σωθεί ,να πάει να βρει τον αδερφό του στο Βερολίνο για ενα καλύτερο μέλλον... Με μοναδική του αποσκευή τις ιστορίες που του έλεγε πάντα ο πατέρας του ,αλλά κυρίως την ιστορία του Σεβάχ του Θαλασσινού που ήταν και η αγαπημένη του ,μας περιγράφει τα ταξίδια του με την φίλη του Κρίσια μέχρι να φτάσουν στην άλλη πλευρά του κόσμου όπως έλεγε στους γονείς του. 
Συγκίνηση επικρατεί σε όλη την διάρκεια της παράστασης από τα πρώτα κιόλας λεπτά μέχρι το τέλος χωρίς να χάσει ο θεατής στιγμή το ενδιαφέρον του.  Τα …

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΜΟΣ ΣΤΟ '' THE VOICE''

Το «TheVoice» επέστεψε μέσα από το κανάλι του Σκάι. Στο επεισόδιο της Πέμπτης 11/10/18 ο διαγωνιζόμενος Γιώργος Σέμος ανέβηκε στη σκηνή με το τραγούδι του Σταμάτη Γονίδη «ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ». Η αγωνία και το άγχος ήταν μεγάλο όμως κατάφερε τρεις κριτές να πατήσουν το κόκκινο κουμπί και να γυρίσουν οι καρέκλες.

«Nordost»

«Nordost» του Τόρστεν Μπουχστάινερ Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 6 Οκτωβρίου 2018
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ VIVA Προνομιακή τιμή προπώλησης μόνο 7 ευρώ μέχρι το Σάββατο 6 Οκτωβρίου για όλες τις παραστάσεις. Η προπώληση ξεκίνησε: https://www.viva.gr/tickets/theatre/studio-mavromichali/nordost-tou-torsten-mpouxstainer/