Είδαμε την παράσταση: "Φρίντα Κάλο" στο Θέατρο Αλκμήνη

Βρεθήκαμε στην παράσταση: "Φρίντα Κάλο" στο Θέατρο Αλκμήνη και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας....

Η παράσταση παρουσιάστηκε τρεις φορές τον Ιούνιο του 2016, στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ ως διπλωματική Υποκριτικής της Έλλης Χρονιάρη.

Μετά από σειρά παρουσιάσεων στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη, στο Φεστιβάλ στο Θέατρο Επί Κολωνώ και στο Φεστιβάλ Οίτης στον Τόπο Τεχνών Χώρα έρχεται στο Θέατρο Αλκμήνη για να μας δείξει μία μοναδική παράσταση με κύριο γνώμονα την βιογραφία μίας σπουδαίας προσωπικότητας.

Η Έλλη Χρονιάρη έχοντας εντρυφήσει σε βάθος αυτή τη σπουδαία προσωπικότητα μας δείχνει με απίστευτο υποκριτικό ταλέντο μία παράσταση με ουσία και νόημα χωρίς να κουράσει και να καταφέρει να κεντρίσει τον θεατή άλλοτε με τις απίστευτες μιμήσεις της, άλλοτε με την έντονη παρουσία μίας ιέρειας στο χώρο της ζωγραφικής, άλλοτε με την έντονη συναισθηματική φόρτιση του κειμένου.

Εξαιρετική επιλογή της μουσικής υπόκρουσης και των κουστουμιών που μας πηγαίνουν σε μία άλλη εποχή γεμάτο χρώματα και μουσική.

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν την ιστορία της, λίγοι άνθρωποι θα πίστευαν το ταλέντο της αλλά είναι πολλοί αυτοί που όταν μάθουν την βιογραφία της σίγουρα θα τους μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη τους.Μία γυναίκα που μάχεται, βρίσκεται ορισμένες φορές έρμαιο των παθών της και των λαθών της αλλά μία γυναίκα με κύρος και προσωπικότητα και μία δασκάλα της ζωγραφικής και της ζωής γενικότερα με ήθος και αρχές.

Μία από τις δυναμικές παραστάσεις της φετινής χρονιάς, .ενας εξαιρετικός μονόλογος που οδηγεί στην τελμάτωση των παθών μας.

Μην την χάσετε!




Λίγα λόγια για την παράσταση

Φρίντα Κάλο
 Από τις 2 Οκτωβρίου & κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 19:30 στο θέατρο Αλκμήνη

H Φρίντα Κάλο.
Οι πίνακες, τα γράμματα, το ημερολόγιό της.
Οι άλλοι.
Μια γειτόνισσα, μια μητέρα, μια αδελφή, ένας αγαπημένος, ένας τελωνειακός, μια φίλη, ένας μαθητής, μια νοσοκόμα.
Το Μεξικό.
Ένας ιδιαίτερος πολιτισμός. Ένας άλλος κόσμος.
Μια παράσταση με αφορμή την διάσημη ζωγράφο.
Μέσα από το δικό μας βλέμμα, η ζωή και το έργο της.
Ένα άτομο επί σκηνής.
Η Φρίντα. Αντιμέτωπη με το σώμα, την κοινωνία, την εποχή. Μετέτρεψε τον Θάνατο από απειλή σε κίνητρο. Προσπέρασε τα εμπόδια που της έβαζαν, φύση και κοινωνία, και ο δρόμος που διάλεξε πήγαινε μόνο μπροστά.
Viva! Viva! Viva!

Ήταν μία πρόκληση για μας να μπορέσουμε να αποδώσουμε ολόκληρη τη ζωή μιας τόσο ενδιαφέρουσας και αεικίνητης γυναίκας. Πόσο μάλλον να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε την αίσθηση και τις ιδιαιτερότητες του χρόνου και του τόπου μέσα στον οποίο διαμορφώθηκε και κινήθηκε: το Μεξικό του πρώτου μισού του 20ου αιώνα.
Η έρευνά μας στηρίχθηκε στην μελέτη της εποχής, των έργων και του ημερολογίου της, σε βιογραφίες, γράμματα, φωτογραφίες και βίντεο. Η παράσταση και το κείμενο διαμορφώθηκαν με κύριο άξονα τη Φρίντα ως άνθρωπο. Με τη φωνή της ίδιας αλλά και των υπόλοιπων - 9 - προσώπων δημιουργείται ένας ολόκληρος κόσμος, σκιαγραφείται μια εποχή και χτίζεται ολόκληρο το πλαίσιο μέσα στο οποίο υπάρχει η Φρίντα. Μέσα ή έξω. Ένα συνεχές παιχνίδι με το προσωπικό και δημόσιο. Ένας διάλογος του ατόμου με τον εαυτό του, με την κοινωνία που ζει, με τον κόσμο και με την ίδια τη Ζωή.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία:      Έλενα Βισέρη, Πέτρος Παπαζήσης
Σκηνικά:             Δήμητρα Παράσχου, Δέσποινα Γκουγκουλιάνα
Κοστούμια:        Δέσποινα Γκουγκουλιάνα
Δραματουργία: Έλενα Βισέρη , Κωνσταντίνα Δούκα-Γκόση
Φωτισμοί:          Κωνσταντίνα Δούκα-Γκόση, Πέτρος Παπαζήσης
Ηθοποιός:         Έλλη Χρονιάρη
Φωτογραφίες:  Buba Soso Gadebava, Παρθένα Χαριστέα, Δήμητρα Παράσχου
Επικοινωνία:     Άντζυ Νομικού

Παραγωγή: Εταιρία Θεάτρου Ομάζ & Red Moonlight Productions


Της Αλεξίας Βλάρα, 11/10/2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".