Alexia's secrets:Οι συντελεστές της παράστασης:"Απέναντι" μιλούν στο Open Mind


Οι συντελεστές της παράστασης:"Απέναντι" μιλούν στο Open Mind για την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων για ένατη χρονιά στο Επί Κολωνώ, την αγάπη τους για το θέατρο και διάφορα ακόμα..

ΑΠΕΝΑΝΤΙ της Άννελης Ξηρογιάννη
Α' Βραβείο Unesco 2011
Ομάδα CACTοὖς


Φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων για ένατη χρονιά στο Θέατρο επί Κολωνώ. Πώς αποφασίσετε να συμμετέχετε;

Ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα μας συμμετέχει ξανά στο Φεστιβάλ είναι το ίδιο το θέατρο, η αύρα του, η καλή συνεργασία με τους υπευθύνους, η τεχνική αρτιότητα που παρέχει, η όμορφη αυλή στην οποία μπορείς να πιεις το κρασί σου κάτω απ' τις βουκαμβίλιες.

Τι θα μας παρουσιάσετε;

Το “ΑΠΕΝΑΝΤΙ” της Άννελης Ξηρογιάννη, ένα έργο με σκληρή ματιά πάνω στην ερωτική σχέση δύο ανθρώπων που κατέληξαν να ακυρώσουν αυτή την επιλογή ζωής αδυνατώντας να ζήσουν μες τα ξέφτια της.
Η αλήθεια του βρίσκεται στα λόγια της Δέσποινας. “Με το σεντόνι που μοιραζόμαστε τα βράδια δένουμε πισθάγκωνα τα χέρια μας, τόσο δυνατά που να μην μπορούμε να λυθούμε, ν'  αγγιχθούμε. Να είναι αδύνατον.”

Τι μηνύματα θέλετε να περάσετε στον θεατή μέσα από την παράστασή σας;

Δεν στοχεύουμε να περάσουμε μηνύματα, αλλά να σκάψουμε συναισθήματα ώστε να συναντηθεί με πιθανές δικές του αλήθειες.

Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Να αγκαλιάσουν την προσπάθεια όλων των ομάδων που έστησαν το εγχείρημά τους με αγάπη και αφοσίωση. Η δημιουργικότητα είναι πολύτιμο φως.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Υπάρχουν κείμενα που περιμένουν στο συρτάρι. Στο μέλλον θα το ανοίξουμε.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε εδώ: https://theatromusicbooks.blogspot.gr/2017/05/off-off-athens-2017.html

Της Αλεξίας Βλάρα, 11/5/2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".