"Μόνο για Σένα"

 Μόνο για Σένα

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Τζερνιάς ανεβάζει ένα δικό του έργο με τίτλο «Μόνο για Σένα» διερευνώντας τα ζητήματα της διαφορετικότητας, από το προσωπικό στο κοινωνικό, σε έναν κόσμο όπου η διαφορετικότητα σημαίνει μια επιλογή ανάμεσα στην ελευθερία ή στον συμβιβασμό.

«Ποιο είναι το τίμημα του να είσαι ελεύθερος; Και τι θα θυσίαζες για αυτήν την ελευθερία; Είναι άραγε δειλία το να φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου, όταν όλα γύρω σου σε αναγκάζουν να φτιάξεις ένα "προσωπείο" για να επιβιώσεις; Ερωτήματα που οι απαντήσεις τους βρίσκονται βαθιά σε τραύματα που σκάβουν λάκκους στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.»


 

Υπόθεση:

Ένας θαρραλέος νέος σκαρφαλώνει στο παράθυρο ενός άρρωστου αγοριού, προσπαθώντας να χτίσει ένα όμορφο παραμύθι που χωράει μόνο δυο. Το αγόρι, δειλό και φοβισμένο από την κακία αυτού του κόσμου, παλεύει για να ζήσει κάτι που θα σπάσει τα όρια που τον κρατούσαν ήρεμο και προστατευμένο, μακριά από την πραγματικότητα. Ένας απαγορευμένος έρωτας, που δίνει μάχη για να επιβιώσει σε έναν κόσμο που δεν αγκαλιάζει το διαφορετικό.

Τι σκιές μπορεί να κρύβονται πίσω από έναν νέο που έχει επιλέξει να ζήσει «ελεύθερος» με την πραγματική του ταυτότητα;

Το τραύμα της απόρριψης και της εγκατάλειψης από την βίαιη αποκοπή από την οικογένεια.

Η ντροπή και το πένθος που στοιχειώνουν μια ξεριζωμένη ψυχή σαν μίασμα.

Το εσωτερικευμένο μίσος που έρχεται συνοδός του φόβου της βίας.

Σε αυτήν την ιστορία, τα δύο αγόρια θα ταξιδέψουν μέσα στο δικό τους παραμύθι, στην προσπάθειά τους να χτίσουν κάτι που θα επουλώσει τις πληγές τους.

Μια τραγική ιστορία ενός πραγματικού έρωτα, που όσα εμπόδια και να συναντήσει, καταλήγει στην απόλυτη πράξη αγάπης, συνδέοντας τις μοίρες των ηρώων μας για πάντα.

 

Σκηνοθεσία / Κείμενο: Γιώργος Τζερνιάς
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Μένια Τσιγάρου
Σύμβουλος Δραματουργίας: Αφροδίτη Φλώρου
Μουσική Επιμέλεια: Erik Panagopoulos

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αναστάσης Κατσιμίχας, Νικόλας Ρούβαλης, Μένια Τσιγάρου.

 

Πρεμιέρα 01 Ιουνίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.
Στο Θέατρο Βικτώρια [Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132]
Για 8 Παραστάσεις

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαριτίνη Ξύδη: "Ο χρόνος είναι η αιώνια πάλη των αντιθέτων και ταυτοχρόνως η ισορροπία τους".

Βασιλική Χρυσοστομίδου: "Η αυξανόμενη φτωχοποίηση των ανθρώπων σε συνδυασμό με την έκπτωση αρχών και αξιών, τους εξοικειώνει με τη φρίκη και τον θάνατο".

Νίκος Παπαδόπουλος: "Στις συνθέσεις μου αξιοποιώ τους λαϊκούς δρόμους και τους παραδοσιακούς ρυθμούς, εντάσσοντάς τους ενίοτε σε μια σύγχρονη παρουσίαση".

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ || Ο Στέφανος Κυριακίδης επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ύστερα από 52 χρόνια

Μαίρη Κλαμπούρα: "Πάντα είχα μια έντονη ροπή προς το σκοτάδι, όχι σαν άνθρωπος αλλά σαν καλλιτέχνης".

Είδαμε και προτείνουμε: «Το μαύρο κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά